Followers

Friday, November 26, 2010

♥ Biler Maknya Balik Lambat Anaknya Pulak??? ♥

Selamat pagi, ari ni ngantok sikit sebab malam tadik balik lambat
wat pe balik lambat??mama wat payroll dok berperang nak hantar ari ni
dah la system problem 3 hari, ramai plak tu staff yang nak di key in gajinya
nak wat camne nama pun HR, kan seronok jadi cam dept lain
hujung bulan cocok duit je tak payah pikir nak wat gaji...
semalam kami berkampung sekejap dengan papa & balqis
sian anak dara ni tecik2 lagik dah kena ikut mama pi opis...

suka sebab sambil mama wat keje balqis pun wat keje jugak
tengok la tu habis kertas2 kat atas meja tu dicontengnya
siap pejam2 mata lagik...
ni marah sebab mama panggil balqis nak snap pic...
ha tu dia, layan Upin & Ipin...
budak2 zaman sekarang pandai main PC dah tau...
kalo time kat opis balqis selalu layan
TONTON.COM.MY
kengkawan pernah tengok tak website tu
ala website yang menayangkan balik citer2 yang ada kat TV
so tak yah pakai VCD lagik k, leh tengok secara online...
kusyuk benor, sampai mama panggil pun tak toleh
ni je la keje anak dara ni kalo pi opis,
tengok Upin & Ipin
kalo kengkawan nak layan citer2 Drama, kartun, chinese & macam2 lagik
leh la pi ke websitenya, senang je cuma register then leh tengok dah
Free je k tak de yuran keahlian...


p/s ari ni bz lagik k, tak sempat nak jengah rumah kengkawan, curi2 masa je...best esok cuti...lom ada program lagik nak pi mana...

19 comments:

Huda said...

aqish pun nak kerja cam mama ke? :)

Faryza said...

amir pun suka upin ipin..huhuh kecik lagi dh pandai..kekeke

Sricahaya said...

kecik2 dah pandai main pc kan..
sama la cam umairah..pantang mama dia duk dpn pc..dia pun nak gak..

mummy_ayu said...

kira anje dpat opis mate baru la semalam...he he he..suka aqish ikut mama gie opis yer..

eB@mamaAerish'n'Aed said...

xper la jadik peneman... :)

Cik Jue said...

semua buat mejoriti suka upin ipinkan..farisyah pun selalu ikut cik jue berkampung kat opis petang2 sebab cik jue kena "OT" sampai kul 7.30

e.l.i.s.s.m.i.e said...

leh geng ngan nuha laa..layan tonton jugak.kalo dah ada akaun dengan tv3, guna akaun yang sama masuk tonton :)

mamalieyna said...

cian dierr..seb baik laa bleh tengok movie upin ipin ye...takde la buhsan..huhu..

*dept lain pun bengong jadinya anje skrg ni..meh kite..sama2..hohoho...kak eina wat bisnes laksa, anje wat ABC ke..kita join venture..hahaha...

az rina a.k.a jaijina said...

same mase rina keje HR dept dulu..balik sampai 1 pg sbb nak siapkan payroll..

mama tisya said...

zaman dlu kala tkde canggih mcm skarng, tgk kartun kt tv je..skarng ni mcm2 ada cd,vcd,youtube..bertuah ank2 skarng kn

atty's said...

kty pun semlm lak siap bawak balik keje ..cek semua kat umah ..nak cepat buat gaji nya pasal..

yantz-yeem said...

ye lah dah nak ujung bulan kan...mmg dah tau ujung bulan je anje mesti berperang kna wat payroll hahaa...kang kalo staff gji x masuk bingit palk telinga mendengarnya...eh2x x penah lg try tgk kat tonton nie...tingin nak tgk gaks..tpi tau je lah masa xdok...uhuhuhu

~Siti Hajar~ said...

tgelak sy bc anje tulis.. 'kecik2 kn keja gak'..haha..

ala Balqis ok je teman mama kat opis sbb mama bg umpan baik pya, dpt tgk upin&ipin...hehe...

sy pn sllu tgk blk citer tv kat tonton, ya la sllu blk lewat xsmpt tgk tv, cover blk la kat tonton..hehe

[-suziey-] said...

amboih...balqis..nk jadi mcm cikgu upin ipin ke..ekekeke:p

kita suka tgk cite yg ramadhan tu..sedih gilossss...hehe..

slmt menjlnkn tugas..insyaAllah klu sde jodoh kita jmpa mlm ni :)

beaty said...

Wah banyaknya BE dapat???Tahniah

ibuayahdamia said...

peminat setia upin ipin yer balqish ni..

Aida Awie said...

salam kenal..comelnye ur princess..mesti seronok ada anak perempuan kan?

tiefazatie said...

wah...sangat2 cumil la!!!!

mama rifQy said...

wwaaaa..balqis di opisss!!hehe..mama buat ape yekk..?buat tugasan keee

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.