Followers

Monday, November 15, 2010

♥ Bukit Malawati ~ Part 2 ♥

Part 2 Tram berhentikan kami kat tempat banyak monyet2 berkeliaran
mula2 mama cam takut je...sebab tengok banyak sangat monyet...
tapi biler tengok orang lain mesra je dengan monyet tu...
so kami pun berani kan diri...tak salah mama time masa dolu2...
mama pi monyet2 ni memang garang giler kejenya nak kejo orang je
tapi yang ni jinak, dia makan kacang panjang...
Balis & papa...
tengok tu dia nak kacang panjang dari someone tu...
mama & balqis...ari tu balqis pakai ala2 cekci tu...
sebab panas takut naik ruam so pakai baju cekci2 sikit...
Balqis yang takut monyet tu...perasan tak rambut depan balqis dah panjang sampai cucuk mata
mama nak potong tapi anak dara ni tak nak...
rasa cam baru je potong kejap je dah panjang balik...

time ni monyet tu nak datang dekat...
tapi balqis takut....
ni uncle ni suka layan balqis...siap belikan kacang panajng nak soh balqis
bagi monyet tu mamam, hu...hu..tapi balqis tak mau takut..
last2 uncle ni soh balqis posing dia nak snap pic balqis
dia kata balqis CUTE & cantk rambut balqis....hu...hu..
terharu...nge...nge....kalo pi mana2 memang balqis galmour dari kami...hi...hi...

takutkan monyet balqis nak berdokong belakang papa...
yup kami bertiga plak bergambo...tengok monyet tu
very friendly k...tak garang pun
kat belakang atas pokok tu ada banyak lagi kan...
asyik layan monyer tu kami snap pic sekitar situ...
snap pic kat meriam peninggalan dulu2
pemandangan dari atas Bukit Malawati...
pastu kami masuk muzium, tengok hasil2 peninggalan zaman jajahan dulu..


uniform zaman dulu2...
bergambo depan meriam kat Muzium...balqis senyum cam tak ikhlas je tau...
sebab dia sibuk nak nengok monyet...
tu dia monyet tu tengah cari kutu kat rambut kawan dia...
balqis suka tol time dia, balqis dah tak takut
siap cakap " mama engok baby onyet"..."tu mak onyet"
yang paling kelako tu...Mak monyet balqis panggil "MAK"
biler bapak monyet balqis panggil "Papa onyet tu"...
sebab dia tak tau nak bahasakan ape bapak kepada monyet tu...
kami bergambo sebelum tunggu TRAM sampai untuk bawa kami ke destinasi seterusnya..
wow....wi....bestnya weekend kami
sabtu & ahad kami berjalan2....

akan bersambung k

11 comments:

@e_da said...

x penah lg sampai ke situ.. tp kalau taman melawati hari-hari... ehhehehe.. cumelnya baju balqis..

~Siti Hajar~ said...

Balqis ni kira takut2 berani la, monyet2 tu plk jinak, blh la berani2kan diri p dekat, cuba klu garang, nak dekat & mesra dgn monyet pun takut..hehe..

mummy_ayu said...

tomei la balqis....baju pun tomei..senang pakai mcm tu, tak panas...
best la ..ada moenyet..mesti Ian suka kalu gie nie sbb dia suka tgk monyet..
annati try ajak daddy...

mama tisya said...

tk garang ek monyet2 tu, kalo kt penang botanical garden,bahaya wooo..lg 1 monyet kt langkawi time p tasik bunting bahaya gk..

MrS. F!zA said...

asyik dgr je tp tk pnh sampai lagi..

rajin korang jln2..ank dh besar best sikit kan gi tmpt camtu..dah paham semua..

atty's said...

kalo nak balik kg ..selalu lalu situ..
tp dr kecik sampai le besau .takpenah lagi singgah..

banyak betui monyet ,..

LYaFRINA said...

bestnyer jln2...
mybe monyet2 tu dh familiar dgn org awam.. sbb tu dia x buat n kejor org..

wowww.. monyet pon pandai posing yer.. agaknyer dia tau tu nk masuk blog.. hehee

Cik Jue said...

alamak banyak nye ....monyet..kalau farisyah mesti TAKUT...

Intan Inn said...

erm banyak nyer monyer...hehe..takutlah nak dekat2..hehehee...

mama tak potong ker rambut aqish tue dah cucuk mata sian dia

Nana said...

bila la nk sampai sini..
asik tgk gmbr kawan2 je ke sini

Mama Zharfan said...

monyet sgt byk..kalau me pun tak selesa+sikit2 takut..anak2 me lg ler heheh
balqis sgt comel!!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.