Followers

Monday, November 22, 2010

♥ Fun Fair Kuala Selangor VS Subang 2 ♥

Kalo pi Fun Fair sape yang paling sonot sekali???
mak pak nya ke atau anaknya???
sure la budak2 kan, pi ni pun sebab nak bawak balqis suka2...
kali ni rombongan Cik Kiah ke FUN FAIR KUALA SELANGOR pi tanpa papa
sebab mama cuti dok kat rumah opah balqis
papa keje, so kami berjimba dengan kuarga jerk...
jom layan pic2 yang sempat di snap2
sampai je balqis la yang paling happy sekali
cam tak pernah pi fun fair
dari dalam kete dah dok sebut "UN FAIR"...bukan fun fair k...
sampai je kat situ dah sibuk nak naik menan2 yang ada...
mula2 naik kete menan ni, suka bangat masing2
1 token RM2
haq ni 3 token...
boley tahan lama jugak la kete ni pusing2
pastu naik Aladdin ni
1 token je RM2
tapi kejap2 je pusing2 nya...
jadi la bagi seronok kan

banyak lagi menan yang balqis main tapi tak snap pic pun
benda alah tu dok berjalan2 tak leh nak snap dengan tepat
al maklumlah camera cokia je...
dah main menan2 yang tak mencabar ni
balqis & fitri sibuk nak naik Buai pusing tu...
hu..hu...mama memang gayat k..
tapi dah menangis2 masing nak naik terpaksa lah gagahkan diri gak untuk naik..

kanak2 2 token
dewasa 3 token
total RM10 sekali naik dengan balqis
sib baik sebelum papa tinggalkan kami kat rumah opah balqis
mama dag paw papa2 siap...mintak duit balqis nak main UN FAIR
sampai je kat atas sekali mama dah seram tengok bawah punyer la tinggi k
tapi balqis langsung tak takut cam, selamba je tengok bawah...
siap lambai2 atok & opah kat bawah...
ape kes mama lagik takut dari anak dara ni???
kami berdua, langsung tak nak senyum sebab sibuk nak nengok bawah
dari atas buaian pusing2 tu

ni menan2 yang ada kat Fun Fair tu...banyak giler menan yang ada..
ada yang paling dasyat sekali haq yang pusing2 360 darjah
mama tak mau naik mau luruh jantung..
ni menan pusing2, ni pun gayat & memeningkan...
ni pandangan dari Buaian pusing2 tu,
tinggi giler k...camne la nak pi Genting ni kalo menan yang simple2 ni pun mama takut nak main
ha yang ni plak FUN FAIR kat rumah kami
kat Subang 2...semalam last day
so sempat terjah wat kali ke 2...
kat sini tak banyak menan then tak banyak sambutan sebab kawasan pendalaman sikit
1 token RM1...kat sini mama leh naik sekali semua menan yang balqis main
kira pakej la....
cam budak2 kan temankan balqis langsung tak de orang nak naik menan ni...
balqis semua menan dia suka...

tu je la citer cuti2 panjang mama, selebihnya mama dok berehat je kat rumah
papa tak de so tak leh pi jenjalan...
nampak gaya bulan Disember ni kami pi Genting...
sebab papa nak habiskan cuti...Hoyey pi cuti...suka2...
jadik la pi cuti dalam Malaysia je kan...
cutti2 angan2 mama nak pi Gold Coast nak pi seminggu...
biler nak tercapai tu ek...

33 comments:

mummy_ayu said...

wah..seronok tu gie fun fair..lama sgt tak gie funfair..tak jumpa plak yg dekat2...

mama tisya said...

yg anje p funfair 1 token=rm1 tu mmg murah...skarng rsnye byk funfair 1 token=rm2...hah cuti2 genting pn best tu...ada rezeki leh p gold coast..kita tringin gk...tp tktau ler bila akan trcapai..ehhehe

wan nurul hezrina abd halim said...

best g fun fair.setakat nie tak bwk mairah lagi.biar dia besar cket..seronok nampak aqish

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to ayu : pi la, ari tu ada kat gombak kan amy ada pi...sonot bawak budak pi fun fair ni

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to amy: nampaknya kena pi jugak kan nanti dah tak valid rugi jerk, wah sama lah percutian impian kita ek ke gold coast moga satu hari nanti sama2 impian kita tu tercapai kan, fub fair kat rumah kita ni murah sikit, lain owner leain rege kot

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to hezrina : nanti kalo dah besaq leh la bawak pi...sonot tau

e.l.i.s.s.m.i.e said...

un fair jadiknya.comel btol balqis ni :)
tak pernah pegi fun fair skang ni.

nieda said...

fun fair mmg budak2 suka..

Funfair kt subang perdana? yg kt area kg melayu subang ke? hehe ke ada byk nama subang perdana

LYaFRINA said...

jgn kata budak2..
mak budak ni pon suka sgt2 g fun fair.. tp y x bestnyer fnfair kat lya ni y dtgnyer.. y lama punya.. nak naik pon x yakin..

zue @ annaleeya said...

sonotnya balqis main kt funfair... klu airel pon takmo turunnya... nak2 klu naik ketapi...

Nana said...

dulu masa baru2 kawen
ada gak g funfair
tp sejak ada damia
xpenah bwa g funfair
hehe pasalnye amrul kata
g funfair duit mcm kena sedut je...
cpt nau abes
tu psl ktorg selalu bawa g kt shopping2 complez boh token tu je klw nk kasi damia main

Ena said...

comeinyer... denag 2 tocang tu.. ;D

sonok dapat bawak anak2 main camni kan!.. happy

BIONIC WOMEN said...

bestnya g funfair..berani betul si balqis. Dhiya takut nak naik semua tuh. kalau g fun fair tengok sajer ler..selalunya mama dia yg terlebih xcited main..hahahaha

Ain said...

wahhh, beraninya aqish main menan pusing2 tu...

ain pun gayat jugak anje, mmg tak berani nak naik....

haha...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

akk nak ikut g genting....huhuhuhu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

amboi..sonotnye
kita pon nak naik gak if rafiq naik..lantakler org cakap cam kekanak..wekkeke

mama_auni said...

funfair subang perdana kat kg melayu subang tu ke...yg iza tau funfair kat Subang 2 tuh..hehehe

♥Azie♥ said...

anje p kat subang2 tue yer..best kan

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to eliss: yup Fun fair jadik Un fair, F nya dah hilang

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to nieda: ha ah fun fair kat subang 2 tu yabg kat kampung melayu subang

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to lya: join sekaki, sambil anak main mak nya pun main gak

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to kak zue : tol tu kalo dapat naik tak mau turun2 nak main lagik...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to nana : wah dah lama tak pi tu, kita pi pun tak main menan lain bagi balqis main je tu pun selalu habis dalam RM15 kebawah je..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to kak ina : ha ah sonot tengok anak2 gumbira kan

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to eily: tol tu mak nya yang lebey2 masa tecik2 dulu tak puas main hu..hu..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to ain : budak2 ni langsung tak takut, lagi berani ada la

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to kak kina : jom pi sama2...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to rose : tol tu, biaq pi ape orang nak cakap janji dapat naik sama

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to mama auni : ha ah kat subang 2 tu...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to azie : kat subang 2 tapi kat kuala selangor lagi best tau azie ada banyak menan

MrS. F!zA said...

wah! omaknye pon naik sekali tu yg tk thn tu.. kita pnh gi funfair tp 1 habuk xnaik pon sbb tgk org xrmai cm takut je..

aqish kalo bab bgmbr posing sgguh dia ye..

[-suziey-] said...

haahahah lawak la balqis..suka ek g unfair..ekkeke:p comel jek:p

eee ktia pn gayat klu naik tinggi2 ni..cayala balqis..relax jek:p

Cute MuM said...

wah.. Fun Fair... kalo dekat kajang, mesti me dah pergi.. Kami berdua hantu Funfair.. Seronok main mainan.. Dapat Patung besar2.. Dah penuh satu katil patung dapat dari Fun Fair n Genting...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.