Followers

Friday, November 12, 2010

♥ Gambo Mama Masa Tecik2 Dulu ♥

Ari ni mama nak mengimbas kenangan lama dulo2 kala k..
mama upload gambo mama masa tecik2 dulu..
sib baik ada lagik album time tecik2 dulu
tapi gambo tak sama la kualiti gambo zaman sekarang yang superb...
semuanya leh diedit....zaman dulu tak de camera digital
semua pakai haq yang cuci2 negatif tu...
jom kita layan sama tak gambo mama dengan balqis time mama tecik2 dulu
ok kat atas ni gambo kami tiga beradeq time tecik2 dulu
Abanglong mama, Mama & adeq bongsu mama
ramai orang cakap muka mama & adeq mama saling tak tumpah
kiranya cam sebijik muka photostate la...
tol ke ek?tak nampak plak walker yang mama naik tu...
ni plak gambo balqis time tecik2 dulu....tengan naik walker
zaman sekarang canggih manggih macam2 jenis walker ada
haq ni yang jenis leh siap berayun lagik...masa anak pertama
excited nak beli walker tu yang beli fesyen lain macam sikit ni...
kalo time mama dulu pakai walker yang biasa je, tak de pun jenis macam balqis ni
yang banyak menan kat atas walkernya...
tak puas hati dengan walker kat atas tu mama beli plak walker baru
sebab walker kat atas tu tempat duduknya tak berapa sesuai dengan balqis
sebab badan balqis tecik so selalu je terperosok kat celah2 tempat duduk walker tu
so mama kenan yang ni plak....tapi yang tak bagusnya
tak leh nak usung sana sini walker je cantik tapi tak leh lipat pun
ada je kelemahannya di sebalik kelebihannya...
tapi mama suka sebab banyak menan & warnanya yang sungguh memikat hati...
ni plak time dah baya2 balqis...dalam 4 tahun gitu...
mama & abanglong mama...
ada sama cam balqis tak?
ni balqis...
ni lagik gambo mama jugak...
ape yang memebezakan mama & balqis?
mama time tecik2 dulu suka berdandan, suka tocang rambut
pakai macam2 aksesori...tapi balqis???
langsung tak mau diikat rambutnya...kalo pakai cekak rambut tu mau jugak la
tapi tahan beberapa minit je...dia suka lagi NON Eksesori....
sebab ape?sebab dari tecik mama tak ajo balqis bergaya so bila dah besaq susah la balqis nak ikut
cakap mama soh berdandan...
ni time nak pakai cekak rambut...kalo tak semedang je tak mau pakai
ni plak time mama darjah satu...banyak kenangan yangtak dapat dilupakan...
cepat je masa berlalu kan, now mama pun dah 26 tahun...
  • p/s kengkawan ada citer2 time tecik2 dulu tak?

17 comments:

eima said...

tatau pi mana gambo kecik2 dulu ... 1 -7 tahuntak dak ...
klu ade pun 2-3 keping je...

Faryza said...

waaa best nye mengimbau kisah lama

mamalieyna said...

masa bila scan gambo ni..ngee...=P

lebih kurang balqish mukanya..hehe..

wan nurul hezrina abd halim said...

sweet memory..mana tak tumphnya kuah kalu tk ke nasik..sama jer muka

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

eheheh..cute
hampir sama muka korang masa kecik2...

nnti tunggula dah besor kang tak menang tangn nak layan balqis nak mekap2 ehehhe

Marsha~ said...

ha ah lah.. sebijik mcm balqis.. hehe

cik puan akish said...

sekang balqis mmg potostet anje.....comeyyy

Mama Zharfan said...

best tgk pics lama2 )
anje sgt muda :)
lmbt lg nak masuk kelab 30s heheh

mama rifQy said...

bestnyerr ade gambar lama! na sangta la xde!!huhu..ntah kemana peginyee..kne godek2 umah mak laa

Hezesuze said...

adeeh cute nye uols...
malu lak nk tmpek picta2 lama
weols itam legam haha

Nana said...

ehhe ye la mmg sama mcm aqis nak2 gmbr yg ms 4thn tu

ieda said...

kenangan lama tuu .. cumeinya dikk masa kecik dulu ... mcm balqis sikit lahh

waaa banyak tuu walker balqis .. cantik2 lak tuu .. anak akak dari yg sulung sehingga yg last leh hanya ada satu dan masih elokk :))

transformed housewife said...

muka Balqis sebijik muka Anje. Knur dan anak sulung pun adik2 lain cakap ada iras2 jugak.

wahida said...

gambar lama2 mmg memorable kan...anyway, suka baca blog awak, saya dah follow, kalau sudi follow me back k...

cha said...

mestila ada gambar masa kekecik dulu, hihihi comel la anje, cam tapi balQis super comel la, muahaha... gurau aje. kita sebaya...

chugie said...

bestnye ade pic lama2 ni.. sy dh kemana nth gambar2 tu..

muka balqis dan mamanye same lah masa kecik2!

AshAnas said...

nak kena carik balik gambar masa kecik2 dulu n scan, hehe...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.