Followers

Thursday, November 4, 2010

♥ HOT...Dalam 1011 Follower Ada ANON yang Bersuara ♥

Dunia Blog...dalam ramai2 Follower mesti ada yang tak puas hati kan
tak pe la mama tak kisah pun masing2 ada haq untuk bersuara
tapi jangan la bersuara selindung pakai nama ANON
nape tak pakai je nama sebenar...takut ya..
mama ni bukan suka marah2 @ maki2 orang kalo orang tu kutok mama
mama terima je seadanya...dalam banyak2 entry yang mama buat
rupa2nya ada jugak ANON yang tak puas hati lalu mengeluarkan Statement
Follower ramai2 maybe salah sorang ada yang sakit ati dengan entry mama kan...
ni statement dari ANON tu
" iya ke??? aku selalu singgah n komen blog ko ni tapi ade ke ko mai komen blog aku? tak ade okey sorila aku dah delete blog ko dr bloglist keji la ko ni cakap byk tapi hampagass pastu copy paste cerita artis tapi tak tulih mana sumber dapat berkat ke duit nuffnang ko dapat tu? "

Ok mama bukan nak cari gaduh...cuma nak jawab balik statemnet ANON tu...
La ni memang ramai Blogger2 baru yang tumbuh macam cendawan...kalo nak kata mama Follow semua blog memang tipu la kan...tak terfollow punyer la sebab ramai sangat..
so maybe ada blog yang rajin jengah & komen kat blog mama then mama tak balas kunjungan
untuk info...mama seorang yang bekerja punyer komitmen pada keje...bukan HouseWife..
so masa untuk blogwalking adalah terhad...cuma time FREE je mama akan BW
then semua tips2 yang mama wat tu mana yang sumber dari blog lain mama akan MENTION kat hujung entry, mana yang mama tak MENTION that means tips tu hasilnya dari usaha mama perah otak nak karang ayat k, untuk menaikkan semangat kengkawan blogger untuk memantapkan blog kengkawan semua...lately memang mama tak banyak BW sebab BZ dengan keje
mama ada gak komen kat blog2 otai contoh GTO, Cikgi Dahlia, Af-rike, Ben Ashaari tapi diorang tak
mai komen pun kat blog mama....
mama tak marah pun...sebab mama paham diorang Glamour so tak de masa nak layan semua orang...
so sorry la pada ANON tu sebab mama tak sempat nak jengah blog dia...
dah banyak kali mama mention...mama tak termampu nak follow semua citer2 kengkawan..
kadang2 kalo time BZ mama jadi silent reader je...tak sempat nak komen..
mama bukan glamour pun...

then pasal entry citer2 artis tu...yup memang mama COPY paste kalo tak copy paste dari mana la mama nak dapat sumber cerita2 tu....mama bukan mama juwie yang tau semua citer2 atris,so ape yang mama dapat nak share dengan pembaca semua. tapi at least mama mention dari mama mama dapat sumber info tu k...cuma kengkadang kalo BZ tak sempat mama terlupa nak mention.

Then pasal berkat ke Duit Nuffnang mama tu???mama dapat income Nuffnang tu bukan semuanya bersumberkan entry pasal artis, kebanyakannya dari citer2 keluarga, tips2, Tutorial & lain2...kadang2 je mama selitkan pasal artis...itupun kalo ada hot story...
Hye...ANON2 kalo tak suka blog mama ni tak yah la baca, mama tak paksa pun k..
sape yang minat je leh baca, ada mama TERcopy paste entry kat blog ANON ke???
kalo mama nak copy paste entry kat blog orang len,mama minta IZIN dulu k...bukan main copy je...
nampak gaya tahun depan memang kena bersara dari dunia blog ni la kot...
mama ada blog nak cari kawan, tak sangka plak ada yang nak cari gaduh..
ape2 pun TQ pada ANON yang wat statement tu k...
nak tanya...nape tak pakai nama sebenar ek???
mama dah dapat TRACE sape ANON tu k...
tapi mama malas nak bising2, malas nak kecoh bagitau nama dia kat ENTRY ni...
  • p/s rasa2nya la kan...ape MOTIF ANON ni wat statement kat atas tu ek???
  • p/s Lebey selamat mama wat Comment Moderate...so mana2 komen ANON leh pindah ke SPAM...
  • p/s susah nak puaskan hati SEMUA orang...ramai yang tak PUAS HATI ada la...
  • ada yang cakap...Saya dah Follow blog orang tu then dah masukkan blog dia dalam bloglist saya...tapi dia tak follow saya balik.
     - pandangan mama...kiter follow blog orang tu untuk ape??untuk tau citer2 kat blog dia kan...kita ikhlas follow blog dia kan...so biar dia dengan ikhlas follow balik blog kita..
    maybe dia ada taste blog2 yang menjadi kegemarannya untuk dia follow...so kita tak leh paksa orang follow...

46 comments:

Kancilbiru said...

blog mama yang tulus mulus ni pun ada org tak puas hati? abaikan je la mama....biarkan si luncai terjun dgn labu2 nya...hihihi

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tak yah lah berhenti berbelog ! abaikan lalat tu..shhhhhhhhhhhh.... :)

Nad @ MamaZakwan said...

mmg susah nak puaskan hati sume org..apa yg penting, kite puas hati sbb dikelilingi famili tersayang n kawan2 yg pandai menghargai..

syuh, syuh..!biase lalat ni..!

Wansteddy Tales said...

sebaiknya buatlah moderate komen apa2 komen yg agak sensasi bolehlah ditapis. serangan anon ni mmg kdg2kala menyesakkan akal.... sbr je pemangkin diri tp kdg2 tu hangin jugak satu kepala

mama tisya said...

ni jenis mengharapkn komen bls la..mcm tk ikhlas la tu..mengharap blsan..kdg2 tuan blog bz ke...abaikn je la

Hezesuze said...

ANON tu jeles kot ngan uols sbb tak dpt income nuffnang...huhu

sabo jler anj..dulik jek kt anon tu...

eima said...

tak pe biar la...
die cuma nk luahkan hati je tp tersalah bahsa je .. klu ckp elok2 kan senang ...
hehe peace ek mama qish....
ramai lagi yg willing to read la with full heart .....

~~@lyci@~~ said...

biasala mama.. bukan senang nak puaskan hati org kan.. harap mama akan lebih bersemangat utk terus berblogging.. chayok2..

mama rifQy said...

ish jahat sungguh si anon tuhh!ntahpapantahh jeee! org x g komen blog die pon marah!ape daaaaa

nanie said...

laa...anje dunie blogging ni mmg cmni kn.blog kite.,suke ati la kite nk wat cmne kn.kalo suke.,bace...x suke.,x yah bace.fenin la dgn org cmni nih...ALLAH TAALA je tau sejauh mane keikhlasan kita.biar la dia...

BabyIbu said...

Abaikan je komen negatif. Tidak ada manfaatnya. Buat sakit hati je. Be tough!!

Ena said...

yerla kan.. kita ni manusia biasa.. tak pelas dari melakukan kesilapan tapi jgn jadikan itu sbg alasan nak buruk2an org.. tak baik kan camtu.. setiap benda tu mestia ada sebabnya, jd anje abaikan aje la org2 yg mcm tu..

Cik Jue said...

biarlah anje..manusia tak pernah lari dari sikap dengki..teruskan usaha..jangan bimbang cik jue sokong anje....

εïз mummyHaza εïз said...

sabar jek.. betul kata member2 kite ni.. susah nak puaskan hati manusia..

mummy_ayu said...

la..jangan la bersara la anje..
pedulik kan je..
ramai lagi yg suka & jengah blog anje..mcm ayu...ok...

zurazari said...

anje... sedey plak bacer nyer...
abaikan jer anon tu...
anje patut cakap ader aku kesah,
suker hati ar nak terjah ker takkan...
kiter bekerja ikot time free jer...
bukan slalu kiter free kan??
yg benor nyer dier jeles kot...

cha said...

alaaa takutla tu, letak ANON, cikANON ni kepoh je tau, abaikan je anje. rasanya... kita belum jumpa lagi, anje tak letak sumber dari mana anje dpt cerita artis tu. hrm...

...etiey erywan♥ said...

adusss ada juga ke manusia macam ni? pedulikan dia. blog kita hak kita la. dan hak setiap individu nak komen ke tak nak komen. adoii pening tul dgn manusia yg pesimis ni kan? go mama go mama... stand in ur way!!!!

wan nurul hezrina abd halim said...

biasalah org nk lepaskn perasaan mrh mcm2lh org ckpkn...nurulpun byk copy ttg artis tuh..dr gua,dr murai n ohbulan.mmg kdg tak mentionpun...blog2 lain pun byk amek psl bf,haiwan n nurul copyjerk taruk kt blog n nk sharing sesama...biarjelah anon tuh.mmg gnilh dunia blogging

smms said...

aah bukan sng nak puaskah hati suma org .. yang logik amik iktibar yang tidak masuk akal abaikan je .. jgn bersara nanti dikata kan kalah pada kenyataan ..

anon buat dono je .. anje tulis je pa yang kita suka ! blog kita sukati kita lah !

Izan Ishak said...

anje...ada lagi anon tak puashati blog anje ni. alahai nak perhatian lebihlah tu. samalah cam izan, kalau rajin komen2 kat blog org, org tu tak mai komen balik kat belog kita...tak terasa pun sbb masing2 komitmen tak sama...

jgn berenti blogginglah anje. tak meriah kalau anje takde...

(tp baru ni ada org sebar kat FB dia pasal tak puashati ngan n3 yg izan buat. seb baik bukan blogger...panas hati ni..tp abaikna je)

Mama Zharfan said...

anje, buat bodo jer..kalau 1 org tak suka, 999 org suka ..
anje dpt serangan ANON sbb blog anje popular ;)
blog GTO pernah gak kena dgn Anon ni..me pernah terbaca sekali psl anon tak puas ati dgn GTO ..
manusia dgn hasad dengki ada kat mana2 pun..
yg penting, i suka baca blog u :)

aiDieNa said...

Selalu jer baca blog anje.. tapi jarang nak komen.. kalau komen pon idak ler nak harap balasan.. kita komen bila rasa nak komen jer.. macam kat entri nie..

Pesanan buat anje.. buat apa yg kita buat.. nak puaskan hati sumer orang satu keje pon tak bleh buat.. so.. puaskan hati sendiri dulu.. :)

Faryza said...

Klu dh dasar Anon tu anon gak laa kak anje. lantak kan dia..tak secebis pun akak rugi kan...

hajarus said...

anje jangan la benti berblog... abaikan je anon tu... bukan senang nak puaskan ati sumer org...

Hunny said...

Mama,

I follow yerr.. Best baca blog ni.. banyak tips2 boleh kongsi..:)

Azfa said...

bagus anje..tp x yak ler bersara plak...

ANON..ANON.. sila komen?? apa dia nk kata ek??

Nana said...

anje xyah nk mengalah ngan anon2 bongok ni....xyah la nk stop blogging sebab orang2 tak guna tu....bese la orang jeles la tu...nak2 bila tgk anje nye income nuff bole tahan banyaknye...

mamalieyna said...

setuju dgn statement last tu...tujuan sebenar kita follow blog seseorang! perlu IKHLAS tuk follow yee (melainkan kalau join contest lah!)..sebabnya bila dh follow org tu, means kita sendiri yg teruja nak tau n nak baca blog org tu..bukannya simpan niat yg mengharapkan org tuk follow kita balik & sentiasa komen2! mana bleh paksa2 orang kan...dah pulak kita2 yg bekerjaya ni..bukan ada masa sgt! huhu..

alahai..nape lah dgn cara camtu nak komen2 ye..apa la untungnya..

tak best la bila dunia blog dicemari dgn menda2 camni..huhu..

Liza said...

Betullah tu Anje.. Liza pun slalu bw tak komen.. And tgk entri menarik kt blog tertentu jer. Suka hati kita la nak komen atau tau.. bila tgk kat nuff, kwn2 dtg melawat pun dah rasa happy.

Alin Marlini said...

hari2 tgk blog mama ni..x kisahpun mama tak tengok blog kiter...orang tu sbnrnya yg nak kaut untung..kt berblogging kena ikhlas so sper yg ikhlas jek paham isi hati blogger...

~ayu.oyie.yuna~ said...

salam~
aiyok,mcm 2 punye org pun ada ke..
sy slalu juga jenguk blog mama, folo n komen..sy x kisah pun mama x balas kunjungan sy..
kt x leh paksa org folo blog kite, sume org ada taste memasing..sy pun folo blog yg kena dgn jiwa sy jek.. adoyaii..kicik punye hal la, x yah kecoh2...

Adyshariz said...

klakor baca ANON yg takpuas ati tu..haha..ingat ni blog juta2 income ker nk sakit ati..just ignore je.. org yg ada PHD ni, smua bende serba tak kene..

mama wanie said...

ada juga maknusia cam ni ehh....

ermm agaknya dia piki..kalau numpang blog org glem dia boleh glem sama kowt..huhu.nampak sangat cam budak baru belajar...

ibuayahdamia said...

ayu mula2 dulu selalu gak dapat komen2 berbaur jeles drp cik anon...tapi sejak2 ayu setting sesiapa yang hanya ader blog jer leh komen...terus tak dapat komen drp cik anon...haishhh..manusia2...sabar jer lah anje...keep blogging yer..

BIONIC WOMEN said...

anje...
abaikan jer ngan anon noh...
kita berblog ni kan biarlah ikhlas..kan?kan?
ikhlas utk luahkan perasaan, ikhlas dalam penulisan, ikhlas mencari kawan sebab kita tulis ni sebagai 1 cacatan utk bacaan masa depan, especially bagi golongan ibu macam kita nih, of course ler utk tatapan anak2 kita nnti..
Housewife macam saya ni pun kekadang x sempat nak berblogwalking tau, sebab kita ada tanggungjawab lain yg lebih penting yg perlu kita laksanakan..
so saya paham kengkwan yg bekerja tu, mesti ag sibuk dari saya..
xperla...yg penting anje masih ramai lagi kawan2 yg ikhlas datang kesini utk baca, dan ikhlas berkawan...

selalu baca sini tapi jarang2 komen..huhu

shila said...

Salam kenal.... nak bagi komen gak.... jgn la berhenti brbloging... saya baru balaja wat blog... slalu baca blog ni wat2 tambah ilmu... org kalau yg jenis ada PHD ni memang susah.... abaikan jer.... saya yg follow blog ni pun suka cz nak baca citer jer... tak kisah pun org follow balik ker tak... yg penting kita hepy k... kalau dah berjaya memeng ramai yg jeles.... Gd Luck...kk

BUNGA said...

sabar ye mama..dugaaaaaaannnnnn .. :)

Fatin a.k.a. Aten said...

to dat anon: nak buat pape biar la ikhlas, jgn harapkan balasan.. tak baik tau, tak berkat nanti, tuhan marah.. jgn ada hasad dengki ngan org, nanti tuhan balas kat awak..

to mama: dunia kalau xde orang mcm anon tu, bukan dunia namanya.. sabar jela.. 1 benci, masih ramai lagi yg sapot blog mama..

sedeh bila ada orang buat kita mcm ni.. xpela, abaikan je.. =)

J.M.R said...

nak puaskan hati semua org, mmg tunggu deepavali thun depan pon mmg takkan lah punyer..hehehe..be urself..ikot ikhlasnya hati nak berblog..:-)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

Wow.mmg hot ni.sy pn pnh terkena ngan anon.dia ckp bangga sgtla buh citer kt blog pdhl waktu keje n org gomen mmg suka curi tulang.uwaaaa.
sejak tu sy block terus ruang komen utk anon..
Sabar ye anje.dunia blogging camni.xsemua yg baca blog kita suka kt kita.ada yg baca utk cari modal utk kutuk2..haih..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

alamak org mcm ne pun ada ke???
tak yahla nak tanya duit org berkat atau tidak...
tanya dulu duit dalam kocek sendiri tue berkat ke tidak..
sibuk jaga kain org ; kain sendiri koyak rabak..
isk meyampah org mcm ne tau

nik rosmawati said...

biar jea la org yg mcm tu.asl kita ikhlas berblog kan.

eRiNsZ said...

abaikan... jeles la tu nuffnang dier 20sen kot hahaha...

akmafaizal said...

si anon tu, mesti malu dh nk baca kat blog mama ni kan..or dia terasa diri dia glamer pas ni..hahaha :P

[-suziey-] said...

wohooooo daku terlepas babak best..ekek:p

larrrrr apehal la anon tu ek..klu la awk nk g komen kt 1020 org follower awk tu..mmg xyah g keje la anje..tido pn mungkin bole termiss ni sbb nk komen pnya pasal..haih..biar je la..yg penting..kt nk tau story jek..n klu sempat kt komen kan..mknanya anon tu harapkan komen dr awk anje..ekekek:D

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.