Followers

Wednesday, November 10, 2010

♥ Kami Ke ZOO NEGARA ♥

Jom kita ke Zoo....kami ke Zoo Negara???Biler??
awal tahun lepas k....kami ke Zoo Negara..
then sejak tu tak pernah pi dah...asyik sibuk je..
so ari ni nak flash back time kami pi Zoo Negara sebelum ni
sonot tengok Kak Ina & Amy a.k.a Mama_Tisya pi Zoo Minggu lepas
so this weekend kami nak pi plak...dapat tiket FREE sebab kawan mama keje kat ZOO Negara tu
setahun dia dapat 24 keping tiket FREE so doa offer kat mama
ape laie WAJIB grab la k...barang percuma terbaik dari ladang
mama dah siap booking lagik...plan mula2 nak pi Sabtu...tapi kawan mama tu cuti
so kami pi ari Ahad...harap2 ape yang dirancang menjadi la k..
jom imbas kenangan zaman tok kadok pi Zoo...
B4 this pi tiket RM15....la ni Amy kata dah RM20...makin naik k
tapi binatang kat situ makin bertambah tak???hu....hu....

ni harga tiket k...
ni plak MAP dalam Zoo tu...wah cam nak promote je mama ni..
ni time balqis tecik2 dulu...time tu balqis tak tau ape lagi
tengok binatang pun cam tak de perasaaan Al-maklumlah tak mengenali rapat
la ni dah tau...mesti balqis happy punyer dapat tengok binatang kan
pi time tu bawak tricycle je..sebab anak dara ni malas nak berjalan
baru je masuk pintu entrance tu dah mintak dukung...
tengok kusyuk & asyik...tengok binatang...ape yang balqis tengok tu?
singa laut...bab ni balqis suka sangat...siap menjerit2 lagik suka tengok singa laut tu beraksi...
kat depan Reptilia House...
mama masa slim dulu2 k...la ni dah macam di pampam...nge...nge...
ngah usaha giat nak maintain ni...
time kat tasik...suka pic ni...time ni anak dara mama tak pandai posing2 lagik...
papa saje je tau suka sakat balqis...soh pi dekat2...
papa & balqis
balqis takut dok sebelah patung tu sebab balqis ingat monyet betul...tu yang muka cuak je...
lagi sekali papa saje dok nyakat balqis soh posing dok atas rimau hitam tu..
tak de maunya anak dara mama ni..
dah la pesen penakut....dengan semut pun takut tau
tapi dengan kat berani plak...
so this weekend dah ada aktiviti...
sape nak tiket FREE jom join mama sekaki Ahad ni kol 10.00 pagi kat ZOO NEGARA...
  • p/s bz la...dah dekat hujung tahun dok mikir nak print EA form...kejap je masa berlalu kan...

20 comments:

Huda said...

dah rm20 yer..nnti turun kl nak p zoo ni..xtau bile nk g..bz je cik abg la ni :)

@e_da said...

dah dekat sgt dah ngan umah sy tu.. 5 minit je leh sampai.. ehhehe

wan nurul hezrina abd halim said...

kna bwklg aqish g c2..nurulpn teringin bwk merah

Sricahaya said...

mmg cadang nak gi zoo, tapi next week kot..sbb ayah dah janji ngan kakak nak bawk gi zoo kalau baik demam ari tu..si kakak pun sibuk la asyik nak jmp AD (Mazlan Pet Pet-cite ZOO)

mamalieyna said...

jeles..jeles dan jeles...dpt tiket free,,ngeee...! =P...nak gi lagi la camni! hehe..

mama tisya said...

rm 20 tu yg biasa..kalo nk msk apa ntah lg tmpt tu rm25...lama2 lg sure akan naik lg...nasibaik anje dpt free tiket..kita pn dpt 50% diskaun aritu...bdk2 mesti suka punye...

mummy_ayu said...

selamat jalan2...nanti pas tu dtg umah ayu..makan2 lak..hope to c u!!

LyNn HaMzAh said...

skrg nie harga tiket zoo dah mahal...memang best la kalau dapat tiket free...

[-suziey-] said...

comelnye balqis..hiks..kejap je rs dh besar kan..dh pndai posing2...

hmm tu la dh mahal dh tiket masuk..binatang pn brtmbh la kot..dh lama x p zoo :D

Nana said...

ahh mgm dah mahai kita g baru2 ni juga bulan 5 kot
dah ler binatang sme tido je...pastu xround abes sebaba panazzz

hajarus said...

comeynyer balqis... :)

mamasue said...

mamasue pun dah byk kali plan nk bwk daughter mamasue ke sana...tp tak gak sampai2

Mama Zharfan said...

wah, best plak tgk pics dulu2 ni :) anje nampak muda heheheh

mama rifQy said...

alahai balqis..comey je die!!

BIONIC WOMEN said...

dah 2 minggu kami nak g zoo negara, tapi asyik kansel jer atas sebab2 yg x dapat dielakkan..xtau ler bila nak g nih..
maybe cuti sekolah ni kot, papa dhiya pun x kijer kan??

Ena said...

akak plan nak p zoo last week tapi tak jd sbb anak2 tak sihat.. kalo huby free this week leh la jumpa kan!..;d

emy/mamasuri said...

iyelah..dah lama tak ke zoo..
last pegi pun masa suri umur setahun..kalu g sonok..leh picnic sekali kan...ermmm

eima said...

last year pegi bulan brape tah ... fab ke mac tah ... mahai RM 20 tak besh... last pegi tak dak pun seal tuh .... yg besh kat zoo taipin sbb tak yah jalan nak shuttle ... pas tu melaka sbb redup .. haiwan pun byk ... harga murah RM7 je ... serik nk pi zoo negara .... klu free tickets cam anje sure pegi lagi...hehe

aiDieNa said...

Baru jer lepas pegi sana last 2 weeks.. :D

Farra Dhelina said...

pgi zoo jgn lupa bwk stroller hehehe..klu farra la...jenuh nk dokong klu dorg penat berjalan

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.