Followers

Thursday, November 25, 2010

♥ Macam2 Peel Lil Princess ♥

Cepat je masa berlalu, now balqis dah 3 tahun 1 bulan
berat badan pun dah naik dari 9kg ke 10kg,
jadilah naik 1kg kan daripada tak naik2....
makin besaq makin banyak peel, lebey2 lagik dah pandai cakap
dah mula banyak permintaan yang dibuat...
masa tecik2 dulu teringin sangat nak dengar balqis bercakap
tapi biler dah besaq then dah banyak cakap
haish....naik pening plak nak layan...lebey2 lagik biler mama terpaksa masuk alam
permainan duniawi balqis ni....layan anak dara ni main pondok2
main masak2, main cikgu2 & macam2 lagik...
ni balqis tengah main cikgu2 dengan mama...
balqis jadik cikgu mama jadik anak murid
biler balqis tunjuk je gambo yang ada kat situ...
mama kena bagitau ape gambo tu...kalo tak jawab mama kena rotan...
garangkan cikgu ni, imaginasi kanak2...
pastu sibuk nak tanyang beg sekolah dia...
mama pun dapat satu beg sekolah tau, balqis bagi pinjam...
dah penat main, soh mama snap pic dia plak

dah penat main cikgu2 disebabkan anak murid tak nak belajar lagik
balqis nak main kete control plak...
dengan tak pakai suarnya, pakai diaper's je..
muka tengah marah sebab mama tak mau layan...
menan boy pun balqis layan k...
bukan takat main anak patung @ main menan masak2 je..
kete control pun balqis minat k...
marah sebab mama tak nak layan...
kalo main kete control ni papa je la yang layan
sebab mama tak tau main...

p/s anak kengkawan pun sama cam balqis jugak ke?banyak kerenah bila di tanya macam2 dia jawab...
ari ni beg nak hantar ke ruamh pengasuh tertinggal plak kat rumah sib baik ada baju lebey kat dalam kete & kat rumah pengasuh leh la pakai...

26 comments:

eT said...

hehe...budak2 main mmg nk kite layan dia...
dia nk kawan tuh...:)

mama rifQy said...

rifqy tak tau cakap lagih..hehehehehehe..tapi comel tengok telatah balqis laaaaa

mummy_ayu said...

sama ajela...
yg Ian pagi nie marah sbb tak bawak
mainan doktor2 dia..so..kelam kabut tukar toys plak...mcm2 karenah anak2 nie kan...

mama tisya said...

ank2 kalo dh pandai ckp..ada je soklan ..kdg2 larat nk lyn tp kalo tgh bz tk terlyn...hehehehe

MRS. K said...

macam2 peel budak2 membesar ni..

berat balqis 10kg ke?

zura@iwan said...

mcm2 peel budak2 bila dh mbesar ni...sbr je la...

MamaYatie said...

budak2 kalo dah pandai cakap gitu la..kalo si nurin tu non stop bercakap, lotih den..kdg2 sound boleh tak along diam 5 minit? hahaha

p/s: balqis takder 'kawan' tu yg mama jadik mangsa..hehe

Cute MuM said...

dania baru 6 bulan.. tapi sekarang dah pandai minta apa kami makan..

**sHiKinn** said...

kalo gegirl suka sgt jd cikgu kn..kalo boy main polis2..ehee

wan nurul hezrina abd halim said...

manjekn aqishnie..kalu dpt adek esok2 mcm manekn..maira start meragamdah.hehe

[-suziey-] said...

haahaha kemain lagi main cikgu2 ek..beg skolah xtinggal nk tayang:p aQeel slalu main lori dia n buat hal dia..hahaa xde plak main cikgu:p

Emmelly Hanafi said...

oo patutpun dah nampak berisi...dah naik dah berat dia..alhamdulillah...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

camno leh tertinggal beg tu anje..uhuhu sib baik ade baju seperrr

hehe..tak sabarnak tunggu rafiq tanye..ekekke

senang la anje nak dokong dia..sbb berat rafiq lagi tu..cam batu seketui uhuhu
takpoelah janji memasing sihat.naik sekilo pn dah kira oraitt.:-)

Ummi Ummair said...

alahai..bdk2 mmg camtu kn..
ank sy ummair pn suka menan ppuan,klau dpt ank patung dia akn cium byk2 kali..hehe
nk wat camane kt rmh pengasuhnya kwn dgn ank pengasuh yg ppuan n sorg lg yg pngasuh jaga ppuan jgk.kdg pngasuh ckp main msk2.. :)

LisaVsKhusairi said...

huhuhu.anak2 mmg byk peel bila dh besar nk2 bila dh pndai cakap..my raisya pn sama la...skrg ni perangai mcm2 sgt..buat kita hilang sabar pn ada..rasa cm nk marah jer..si papanya pn asyik merungut cz raisya dh peel cm2...isk..isk...time ni la kena byk bersabar..kn..kn...moga kita akan jd ibu yg baik utk anak2 la yekk...

ibu_BatRiSya @wardah said...

terpaksala layan dunia fantasi / khayalan die tu ek..hehhe..ntah camne anak ku nanti..

Sricahaya said...

mmg..makin besar makin banyak akalnya..

az rina a.k.a jaijina said...

cute aje balqis tu..mesti besar² nnti nak jadi cikgu kan..

mek da ©™ said...

comei betui anak dara awk ni..ee..kim slm tauu

Mama Zharfan said...

standard jer tu heheh my zharfan pun gitu ;)

Cik Jue said...

itu biasa farisyah sekarang walaupun dah besar cik jue tetap kena ikut dia main...

Intan Inn said...

anak2 sekarang semakin membesar semakin berkembang minda mereka..sebagai ibu haruslah bg dorongan...

sukatgkaksi balqis yang cute tue..pandai nt jadi ckgu

ch@ said...

bagus-bagus, itu juga merupakan bagaimana ibu2 mahu mengekalkan kemudaan. barula rasa sentiasa muda =)

cikgu balQis, nnt aunty nak hntr oni masuk skolah ye.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo mls nak layan cepat2 lah bagi balqis kawan..hehehehehe :p

atty's said...

budak2 zaman skrg ..cerdik2 semuanya
termasuklah balqis.

SURIA AMANDA said...

comel la balqis ni..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.