Followers

Wednesday, November 3, 2010

♥ Mama Pun Dah Terkena Hu....Hu...♥

Kena ape yang kena nya...
ok citer ni pernah berlaku pada salah sorang rakan blogger mama
di mana blog beliau jugak pernah jadi camni...
so amy dah jumpa jalan penyelesaian then Sahring dgn blogger semua..
Blog mama dah tak leh nak upload Gambo
sebab dah limit space untuk upload gambo
ada jalan penyelesaiannya...iaitu dengan menambah bilangan Author pada akaun blog kengkawan
jom baca...
dek kerana banyak sangat entry yang bergambo so dah tak leh nak upload...
so now mama ada 2 Author untuk kedua2 blog mama k
blog personal & contest mama..
so tak de masalah nak upload gambo lagik
mama punyer dah ada 2 Author
Author Pertama
Author Ke 2

so macam mana caranya kalo nak wat?
1. Create Gmail baru
2. Pi kat settings
3. Pi kat Permissions
4. Klik Add Authors
5. Masukkan Gmail address baru
6. Then Buka email untuk appove Invite sebagai Authors
7. Then klik Revoke admin privileges

so kat pastu akan kuar Authors yang kedua...so kiranya biler nak upload gambo kena log in akaun baru, kalo nak tengok Author lama kena log in email address lama...
tu je la yang susahkan kena banyak kali log in & log out..
tapi kengkawan leh manage kedua2 Authors tu k...
so itu la pelajaran kita pada hari ni yang diilhamkan oleh Cikgu kita
nak tengok entry yang Amy pernah wat klik link kat bawah ni k
Sharing Is Caring

27 comments:

Huda said...

wah,..x penah lg kena..thanks anje :)

mama tisya said...

sharing is caring...tp tetap bole update gmbr byk2 lps dh add 2nd author kn...nanti 2nd author dh limit kena add lg...ehhehehe

mamalieyna said...

sgt berguna nih! yelah n3 banyak bergambo..huhu..! means kena create email baru lah ye..

mummy_ayu said...

wah..anje pun dah full...

EiJa ZaQuaN said...

ohh..good info..xpe la susah sikit..jnji dpt upload pic kan..x best kalo xde pic..hehe..

zura@iwan said...

naseb baik kita punya blm smpi limit lg..hikss..mybe x byk update lg kut..hikss...

apa2 pon thks anje & eryn..

Ena said...

wahhhh..

tq.. gd sharing.. ;D

Sricahaya said...

thank's for info..
blh bt persediaan kalau dah tak leh upload gambar nanti..hehe

Liza said...

Tak kena lagi. maybe belum cukup penuh gambar laie ni.

Cik Jue said...

sharing is caring..terima ia berguna nanti

zurazari said...

alamak payah la cenggini kalo nak create email baru... zura pun suker wat entry bergambo... nnt2 perlu gak nie=)

missrivebell mumun said...

eh? ada ea? sebbaik dah bley solve..

Wansteddy Tales said...

info yg bagus anje!

cik puan akish said...

itu macam yah...ok...bile terjadinyer pade blog kuh..akan pasti buat begini:)

Hezesuze said...

wah good info...kene stand by ni mane tau kene kt akak kan...hehe

mama rifQy said...

ooo g2 kee??

kalau na jd g2..leh la apply tutorial anje ini!!

Momma Mia said...

ooo cam gitu ker?
alamak ku pun suke letak gambo. kene bersedia nih
thanks. good info

wan nurul hezrina abd halim said...

x kenalg tp bgus infonie..ley wat..tq 4 sharing

Nad @ MamaZakwan said...

belum kena lagi..tp bleh wat persediaan..thanks anje! :)

ibu_Arifa said...

tahnkas..nnt nak try jugak lah buat :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hehe..ayu pun dah kena baru2 ni..buat sama macam mama tisya ajar gak...hehe..mana boleh entry tak der gambar kan..

Mama Zharfan said...

thanks for sharing. me nak kena bookmark entry anje ni..sbb sooner or later me pun akan kena gak :P suka benar letak pics byk2 kat blog entry :p

deqlis said...

info yg berguna utk masa depan..jika daku pula terkena..
thanks

sharing is caring

Fara said...

thanks mama..saya sampai la nie nk delete blog yg sy dh x mo follow..manage, setting, stop..bila tgk ada lagi blog tu..camner eh mama..??

Ogy said...

salam mama...lepas invite email baru tu kan...dh buka email utk approve invite...tp nk klik revoke admin previllage tu kat mana? takde pun...

mamadania&mamazaza said...

asalamulaikum.
kita dah ray tapi tak leh nak log in lah ? kenaoa ye
senang leh email kita
zainah_ina@hotmail.com
mama dania

mamadania&mamazaza said...

revoke admin previllage
aku pun cari benda nie.. tak ada pun

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.