Followers

Monday, November 22, 2010

♥ Mimpi Buruk MAMA ♥

Salam semua & Selamat pagi...ari ni mama ada sedey sikit...
malam tadi mama mengalami satu mimpi buruk...
yang menyebabkan sampai mama menjerit terus terjaga dari tidur
tak pernah mama mimpi cam ni...ni la first time mimpi yang mengejutkan
papa & balqis....sampai mama nangis2...
orang kata mimpi mainan tido kan...
harap ape yang mama mimpikan tu tak menjadi kenyataan
hanyalah sekadar mainan tido...
langsung tak de mood ari ni nak keje....
B4 tido selalu mama basuh kaki & baca surah2 yang berkenaan
tapi kali ni amat mengerikan....
mama akui sejak akhir2 mama agak tertekan dengan kerja..
niat dihati nak berhenti keje tapi kena tunggu Green light dari papa dulu...
pagi tadi papa bagitau plan kami bertiga pi bercuti untuk tenangkan fikiran...
nak pi mana ek....ada cadangan tak, voucher GENTING yang mama beli kat Amy a.k.a Mama_tisya
pun lom tebus lagik....
ntah la mama pun tak paham ape kaitan mimpi tu...
anak dara yang dah mula pandai melaram...
tomey tak balqis ikat tocang dua...

25 comments:

mama tisya said...

eh tk p lg ye genting tu..p la tenangkn pkan ...sure balqis suka dpt main2 kt outdoor...kita jrg2 mimpi tp pernh gk mimpi ngeri psl kena parang..huhuhu..mayb time tu kt brita dk kecoh bab bunuh2..minta dijauhkan

nieda said...

comelnya gegirl

sarah-najwan said...

salam aidil adha...

xpe..ingat mimpi itu mainan tidur aje..xpyh mikir..

zue @ annaleeya said...

takyah pkir sgt anje... mainan tido jer tuh... Insyaallah, xde ape2... klu anje betul2 stress, elok gak anje gi bercuti... tenangkan fikiran dan hepy2 kan diri k... take care..

cha said...

balQis sangat comel. kita pun tak suka mimpi buruk, rasa seram sejuk je bila bgn tidur.

mummy_ayu said...

mimpi kan mainan tido..so...jgn pikir sgt la..gie jenjalan..tenangkan fikiran yer...

Fieza79 said...

pe la mimpi buruk tu agaknya ye...arghh tkyah pikir sgt bt risau je kan...elok la tu g la genting..! wow best tu...suka tmpt tu...

Huda said...

huda pun penah mimpi buruk siap nangis2 sume..tp jarangla berlau..sekali sekala je..istighfar bnyk2 k :)

eima said...

tah la ... mimpi pe ek ...

mmg kena pi bercuti ... rileks...
layan jerit2 kat atas roller coaster ke ... spiderman tu ke ...
org kate klu menjerit leh release stress

Cute MuM said...

insyallah tak der ape yang uruk berlaku.. mesti stress sangat nie.. g lah bercuti.. GENTING best tue!!

az rina a.k.a jaijina said...

mimpi mainan tido je anje, jgn pk kan sgt..tp kadang² mimpi ni pemberi alamat..tp harap² anje & family takde pepe..

mamalieyna said...

tomeeeiii sangat! adik haidar sukee..hehe..

mimpi mainan tidur je tu..huhu..kak eina pun baru2 ni sampai bwk ke mimpi pasal kerja..giler lah..mmg serabut kepala sejak 2 menjak ni..bos anje kesian gaaaakkk..huh!

nak berenti tp tak dpt lagi laa time ni..huhu..

MamaYatie said...

time2 pressure ni mmg mcm2 mimpi keluar..abaikan jer la kot

aqish dah bertocang..comey3x

ibu_Arifa said...

kesiannyer..sure fobia nk lena balik pastu. minta dijuahkan lah dr segala benda2 yg tidak baik.

comelnyer Balqis nih..pandai pose tul.

Cik Jue said...

comel balqis bertocang.....anje janganlah pikir pasal mimpi tue...ia hanya mainan tidur....jom pi bercuti sama2..cik jue pun tak tahu nak pi mana lagi...hehehe

LYaFRINA said...

mybe anje stress dgn keje.. tu y terbawa-bawa smpai k tdo..
pegi la tenangkan fikiran.. rehatkan minda dulu.. kdg2 bila badan terlalu lemah & letih, mcm2 perasaan blh menganggu..

Hidayah said...

bawak2 le bercuti..stress sgt tu..tak pun banyak sangat pk....genting sedap gak sejuuukkk

MRS. K said...

betui tu.. pegi la jalan2 makan angin banyak2... hehehe

mamasue said...

isk...mimpi apa tu???mamasue tak pernah lg mimpi mcm tu...siannya,mesti rasa mcm real kan?

wan nurul hezrina abd halim said...

mimpi ttg aper ek?mimpi antuker??isyk takutlah..harap2 cuma mainan tido takde bendelah kot

Mama Zharfan said...

mainan tido je tu
tomeynya balqis tocang gitu ;)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to all : tq untuk semua komen tu...maybe kena take rest la sampai tension mama ni terus termimpikan yang bukan2, minta dijauhkan dari semua ni kan...

BIONIC WOMEN said...

gi jengjalan ler mama..tenangkan fikiran. xpun jom kita pi piknik reramai, agak geng blogger yg nak ikut..hahahaha..
mimpi mainan tido, tapi pesan org tua2 mimpi buruk jgn dicerita kat org..takut ada yg niat x baik.
tapi, secara psycology, mama tuh asyik tertekan..
benti kerja pun stress mama, pada permulaannya..itulah yg eily alami.
memula berhenti kerja dulu, mengalami kemurungan jugak..tapi now dah ok..bila tengok anak depan mata semuanya jd ok..hehehe
take care,,ek

[-suziey-] said...

awk mmpi ape? ala jgn pikir sgt..mainan tido tu..kt pn slalu mimpi buruk..tenang ok..jgn tensen2 sgt..g la short hliday..p tpt2 yg menenangkan..mcm cameron ke..bukit tinggi ke..xpun beach..hehe bg kita tgk beach mmg tenang..relax k..jgn risau2..

[-suziey-] said...

balqis manis bertocang ua :)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.