Followers

Thursday, November 18, 2010

♥ Mizz Nina Banyak Merubah Hidup Saya – Noh Hujan ♥

ENTRY AUTOPUBLISH
Puan Tanah sedang lena diult intan Bercuti Panjang k...
SILA LA JELES.....kih...kih....
Akhirnya penyanyi Mizz Nina dan pasangannya penyanyi utama Kumpulan Hujan, Noh Salleh membuka mulut mengenai kisah pertunangan rahsia mereka. Muncul berpasangan mengenakan busana yang sama dipakai sewaktu majlis pertunangan, Mizz Nina dan Noh mengesahkan mereka telah pun bertunang pada hari Sabtu, 6 November lalu.
Pasangan itu turut mengumumkan tarikh yang telah dipilih untuk upacara pernikahan iaitu pada 1 Julai tahun depan. Manakala majlis persandingan tertutup yang bakal dihadiri tetamu kenamaan, sahabat dan keluarga terdekat bakal berlangsung pada 3 Julai di Hotel Shangri-La, Kuala Lumpur. Majlis resepsi untuk teman industri dan rakan media pula bakal diadakan pada 6 Julai di Doubletree by Hilton Kuala Lumpur.

Mula menjalin perkenalan sejak penghujung tahun lalu, Mizz Nina menegaskan bahawa majlis pertunangan yang dilangsungkan secara tertutup adalah atas permintaan keluarga kedua-dua belah pihak.

“Majlis pertunangan itu berlangsung di kediaman keluarga di Ampang dan turut dihadiri keluarga Noh yang terbang dari Miri, Sarawak. Hanya lebih kurang 50 tetamu jemputan terdekat hadir menyaksikan upacara bersejarah tersebut. Semuanya dilakukan atas permintaan keluarga kami.” sambung Mizz Nina lagi.
Di majlis itu, pasangan tersebut turut mewar-warkan jumlah wang hantaran yang bakal diterima pihak perempuan iaitu sebanyak RM11,000 berserta mas kahwin berjumlah RM888.88 dan wang pembuka mulut bernilai RM500.00.

“Manakala pihak saya akan menyerahkan enam dulang hantaran berisi senaskhah Al-Quran, sepasang Baju Melayu, butang Baju Melayu, kain samping dan dibalas lima dulang hantaran berisi tepak sirih, kek lapis Sarawak, telekung dan sebentuk cincin.” tambah Mizz Nina.

Pernah berkolaborasi bersama Noh menerusi lagu Kurnia, Mizz Nina menyifatkan Noh seorang yang sangat merendah diri, penyayang dan menerima dirinya seadanya.

“Noh seorang yang sangat romantik bila kena waktunya tetapi adakalanya agak garang.” sambung penyanyi yang turut dicalonkan dalam kategori Hot Chick Award di Shout Awards Sabtu depan.

“Bagi saya, Nina seorang yang sangat cool dan tidak suka membuang waktu. Adakalanya di turut memberi pandangannya tentang kerjaya saya dan amat memahami kerjaya saya sebagai seorang pemuzik. Dia juga seorang yang hormatkan orang tua.” celah Noh menceritakan sifat kekasihnya itu.
Menyentuh perubahan sikap Noh yang kini lebih senang didekati media berbanding di awal kemunculannya dulu, Noh menambah yang pasangannya itu memang banyak mengubah sikapnya.

“Nina banyak memainkan peranannya dalam membentuk sikap saya. Lagipun saya kini, sudah besar.” Noh cuba berjenaka.

Mengulas perkahwinan di awal penglibatannya dalam bidang muzik, Mizz Nina tidak meletakkan karier sebagai penentu kehidupannya. Baginya, jika kena pada masanya, dia boleh berkahwin pada bila-bila masa sahaja.

“Memang benar, adakalanya perkahwinan mungkin akan mengehadkan perjalanan kariernya tetapi ada juga artis yang telah berkahwin namun masih mampu untuk mengekalkan kejayaannya. Semuanya bergantung kepada cara kita menguruskan kerjaya kita.” ulas anak kepada usahawan perbankan terkemuka Malaysia itu.

Berbeza bagi Noh yang meletakkan keputusannya mendirikan rumahtangga di awal kerjayanya kepada ahli Kumpulan Hujan sendiri iaitu Hang Dimas, AG Coco dan Izat yang memahami kehendaknya dan memberikan sokongan yang penuh.

Menjadikan lagu Kurnia yang menggabungkan mereka dalam satu lagu sebagai lagu tema percintaan mereka, pasangan itu turut merancang untuk mengadakan majlis persandingan di Miri, Sarawak pada 15 Julai tahun depan.

Masih belum memikirkan destinasi bulan madu mereka, pasangan itu turut memilih tema klasik hitam dan putih sebagai konsep konsep majlis pernikahan mereka. Manakala untuk majlis persandingan berlainan konsepnya bagi menepati kemahuan keluarga dan majlis resepsi pula bakal berlangsung dalam suasana yang lebih santai.

Pasangan Noh dan Mizz Nina turut merancang untuk memiliki ahli keluarga baru pada tahun 2013.

p/s tahniah pada kedua2nya....

5 comments:

Ena said...

Tahniah wat mereka kan.. :D

maslinamansor said...

suka kat mereka berdua nie... semoga selamat kejinjang pelamin

mummy_ayu said...

tuan umah cuti ker...jelous nye....

Nana said...

sweet je kan..
wlpon ank jutawan
tp majlis tunang dia
xla nampak grand gile2 mcm jimmy tu

[-suziey-] said...

erkkk mcm xkenal sgt..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.