Followers

Thursday, November 11, 2010

♥ Nuffnang ~ BE Terbanyak Mama ♥

Selamat pagi semua...kejap je dah ari Khamis
esok Jumaat then pastu cuti...suka2...
ok ari ni nak berkongsi cerita bukan berkongsi riak pasal BE mama
terbaik dari ladang k...B4 this tak pernah dapat BE yang banyak cam sekarang ni
kalo dulu paling banyak pun mama dapat dalam 6 - 7 je sekali running....
tapi kali ni Alhamdulillah dapat banyak giler dari Nuffnang...
mama ada 2 blog satu personal blog then satu lagi blog contest
so kalo kengkawan nak banyak BE leh la bukak 2 blog...
tapi AWAS....kengkawan kena pastikan maintain setiap hari mesti ada Unique Visitor
kalo tak de UV nanti amaun yang berjaya kengkawan kumpul di BE tu akan berkurangan 50%
so rugi la penat2 kumpul tapi tak dapat BE...
so dua2 kena manage dengan betul....
mama wat blog contest ni bukan semata2 nak dapat BE je...tapi tak nak blog personal mama
serabut dengan pelbagai entry yang campur aduk...
biasalah kalo join contest WAJIB tepek banner kan...
so kali dah tepek banyak2 banner tu...sure Blog personal mama akan jadi lambat untuk loading
kalo dah lambat nanti orang len pun naik menyampah nak lawat blog mama
lebey2 lagi kalo line tenet kengkawan slow...
so mama pisahkan blog personal & contest, GA...
la ni blog Contest mama yang berjaya pulun BE yang banyak berbanding blog personal
so susah sikit nak naikkan amaun sebab blog ti untuk contest je
tak ramai UV yang datang lawat
takat ni ada 15 BE yang still running...
B4 this ada lagi 7 BE yang running tapi dah di transfer ke ME..
so dalam bulan 10 blog ikan bilis mama ni dapat la 22 BE...
wah suka2....bukan senang nak pikat hati Nuffnang ni...
la ni mama berusaha nak wat 1 BE sampai ratus2....tengah wat analisis
ape kriteria untuk dapat BE yang banyak cam blog otai2 tu....
BE yang dah bertukar ke ME....kalo ikutkan campaign mama tak banyak
wat duit sebab mama tak menggalakkan kengkawan semua klik2 iklan kat blog mama
atas rasa terpaksa @ dengan niat nak bantu mama
bukan mama belagak, tapi salah di sisi T&C Nuffnang..
kalo kengkawan suka klik2 tanpa niat ingin tahu...nanti akaun Nuffnang kengkawan
akan dibekukan serta merta...silap2 amaun yang berjaya diraih pun akan di deduct...
kan dah rugi...so klik kalo berminat k...tak minat tak yah klik

mama bersyukur dengan BE yang mama dapat walaupun tak la mencecah ribuan cam blog2 otai ikan Jos
ape yang mama dapat ni pun dah memadai dengan usaha mama selama ni...
pada kengkawan yang masih baru @ lom register Nuffnang leh la pi register dulu k
FREE je tak kena bayar pun, Nuffnang yang bayar kat kita
  • p/s ari ni kalo sempat nak kongsi Tips lagik, semalam mama balik awal sebab ada hal so tak sempat nak wat entry AutoPublish....

25 comments:

...etiey erywan♥ said...

adoi mama cik puan akish..langsung den tak paham. hehhe.. ape2 pun taniah la yer. nuffnnag...nuffnang!

mama tisya said...

wah byk tul BE anje..tahniah2..mmg berbaloi2 la..kita tkpernh lg dlm satu2 ms dpt lebih dr 10 yg dk running..rsnye paling byk pn 6-7 kot lps tu dh tukar ke ME

Ain said...

fuyooooo, banyaknya be anje....

kalau la be yang banyak tu melekat dekat blog personal, mau pendapatan cecah riban jugak kan...

FaRah Baharom said...

congrats and hepi for u...inspiration for new blogger like me..:)

[-suziey-] said...

byk tu BE utk blog contest..rezeki rezeki..

BIONIC WOMEN said...

anja, banyaknyer...huhuhu..
saya ni sejak sign nuff bulan april ritu, ada ler dalam 6 BE tapi total pendapatannya x sampai rm20 ag..huhuhu..sadis sangat tengok kengkwan semua dah leh cash out..huhu
camner ek..tolongggg...

*azni* said...

alhamdulillah rezeki aqish

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

syabas!!
bangga weeh...bagusla anje ni..sy ade 4 BE je..wekkekek takpelah janji ade..alhamdulillah..:-)

Kancilbiru said...

BE untuk blog contest supaya mama rajin buat contest bagi kitorang menang..ekekeke

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

byknya BE..kite ada 7 je BE la ni

cik puan akish said...

...etiey erywan aka mama esyraf neh konpem konpius mama balqis..ngn cik puan akish..agaggagaga...yunk....kami lelain orang tau.....

upss terlari dr komen la puloks....

apepon...jeles sehh ngan awk anje...kite nyer adoila..kesabran aje la menunggu nyer...ngeeee

Faryza said...

clap..clap...clap... kak anje power...terbaek!!!!!
saya menanti tips dr sifu.

Sricahaya said...

sonoknya dapat byk BE..tahniah anje..

az rina a.k.a jaijina said...

alhamdulillah, rezeki awak kan anje..rina ni nak capai target macam anje kirim salam kot..nuffnang pon rina jarang bukak..

Fieza79 said...

wahhh byk tu..Anje ni kfieza kira otai dh..hehe..

LyNn'Azlina said...

tu ar..sy pun tgh berkira2 nk buka blog tuk contest jer...xderla serabot sgt2 kan...

Farra Dhelina said...

rezeki tu anje

tiefazatie said...

wah!murah betol rezeki sis nie..syukur la..bila la ifa lak nie..hihi..xpe ..sabar2...hihi

mek da ©™ said...

mek da xpernah merasa ni...huhuhu

Hezesuze said...

wah banyak nye sifu weols nie dpt BE...congrat anje...

teruskan jdi sifu pada weols ek...hehehehe

wan nurul hezrina abd halim said...

btul gk ek kna wat blog contest plak..tkt bercmpur

Mama Zharfan said...

congrats anje
me belum ada rezeki utk merasa byk2 BE..ada satu jer tgh running :( kena tunggu lah ntah bila baru ada rezeki dpt new BE

Atia Adina said...

lama dah terpikir nak buat satu blog....khas untuk join contest sahaja....skg ni kan banyak blogger2 yang buat contest....tapi tak buat2....hehehehhe....malas sungguh....

bila tengok be kat blog mama ni...rasa semangat lah pulak

@e_da said...

bestnya... blog saya bila la nak dapat BE byk2 mcm ni.. nufnnang cepatla singgah...

mama rifQy said...

teringin nak jadik macam anje!huhuuuuuu

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.