Followers

Wednesday, November 3, 2010

♥ SEBAB2 Kenapa Blog Anda Susah Dapat BE Nuffnang ♥

Salam &selamat pagi semua...ari ni nak citer pasal BE lagik k..
jangan ada yang jemu & menyampah...mama suka kongsi cerita & petua
untuk sama2 kita menikmatinya....
Sharing Is Caring

Apa itu BUFFERED EARNING

BE ialah iklan yang still running kat blog kita...so kira iklan masyuk la...biler tiap kali bloggers lain terjah blog kita then ada kuar iklan BE tu makanya kita akan dapat duit dari situ...lagi ramai UV a.k.a Unique Visitor lagi banyak la leh jana pendapatan kat akaun BE tu..

Ape tu ME @ Metered Earning?

ME adalah iklan yang dah tak running...kira dah tamat tempoh pengiklanannya kat blog kita then amaun dari iklan BE yang tamat tu akan di kreditkan ke ME...so dah tak leh dapat RM dari iklan tu...

Ape tu Campaign?

Campaign adalah iklan yang dikira atas dasar klik2 dari bloggers lain...so biler klik baru dapat duit, kalo tak klik tak dapat...tapi AWAS jangan suka2 klik iklan tu dengan niat nak jana pendapatan sebabnya salah di sisi T&C Nuffnang...akaun Nuff kengkawan boleh dibekukan atas kesalahan berkenaan...so don.t FRAUD click k...klik atas dasar minat & inginkan maklumat lanjut tentang iklan yang disiarkan...

1. Tidak menjawab survey nuffnang.

Ya, memang ada diantara kita yang tidak menjawab survey nuffnang ini. Kalau ada yang jawab kemungkinannya adalah secara mem**** buta.. Kenapa? Tepuk dada tanya keyboard balik. Kenapa aku tak isi survey nuffnang betul-betul ya? Lepas tu duduk melenting sana-sini pening kepala fikir kenapa nuffnang tak bagi buffered earning kat dia.Kalau nak tahu, survey nuffnang ni ada 2, so rajin-rajinlah jawab survey itu...survey Nuffnang tu ada kat Blogger BIO...ada 2 soklan yang nuffnang akan tanya tentang blong kengkawan...ape keistimewaan & kelebihan blog kengkawan ni...

2. Traffik dan Page Views Kurang

Buffered earning ni memang special dan korang pun dah tahu kenapa bukan? Jadi, Kalau page views dan paling penting sekali unique visitors tu rendah, apa kata korang tingkatkan dulu traffik? Nanti baru bincang tentang buffered.Rajin2 BW baru leh tarik ramai UV then entry kena mantop2 k..
Tidak kira blog baru atau lama, kalau nak dapatkan traffik dalam 200~400 sehari rasanya cukup mudah sekali kalau rajin blogwalking. Kalau korang nak tahu, bloggers yang sekarang ni dah ada visitors tetap ribu-riban sehari pun start dengan blogwalking juga tau.

3. Blog Tiada Keserasian dengan Iklan

Kalau yang ni memang korang tak boleh nak buat apa dah. Iklan ni memang ada banyak jenis, ada yang hiburan, tourism, makanan, buku, family dan macam-macam lagilah. Jadi advertiser akan pilih blog yang bersangkutan sahaja. Jadi kalau yang kurang bersangkut paut tu jawabnya susah nak dapatlah buffered earning..

4. Blog Serabut dan Widget Bertaburan

Kedudukan code nuffnang sama ada SS,LH,LR semuanya perlulah berada ditempat yang betul. SS sebaiknya biarlah pada sidebar atau dijadikan float lebih baik. Buang widget yang korang rasa tidak penting dan menyebabkan blog serabut dan berat.Kalo leh letak kat tempat yang betul then iklan tu senang orang len nampak..pastikan kengkawan semua masukkan ketiga2 iklan Nuffnang tu...baru berpeluang dapat BE
contoh tiga iklan Nuffnang kat blog
yang mama merahkan tu ketiga2 iklan tu mesti ada kat blog kengkawan k...L
Leaderboard
Large Rectangle
Skyscraper
contoh biler dah letak iklan kat blog dengan kedudukan ikaln yang betul..

P/s: Kalau letak SS jadi float memang terbukti bagi kesan kepada jumlah klik.. Im not joking with u guys k!!

5. Membership Exclusivity

Untuk dapatkan buffered earning, syarat yang paling asas sekali ialah membership korang mestilah Glitterati. Tapi kalau dah biasa dapat walaupun tiba-tiba hilang status itu, biasanya korang masih lagi dapat.Kalo yang dah banyak Income kat akaun then tetiba status bertukar ke NON-Ekslusif...so income Nuffnang dalam akaun akan menjdai 1/2...so be more carefull k...pastikan setiap hari ada UV kat blog kengkawan...

6. Jarang UPDATE blog

Kalau nak tahu, blog yang jarang diupdate ni sebenarnya menunjukkan kengkawan kurang berminat untuk blogging. Kalau dah kurang berminat atau sibuk, pengiklan pun kurang berminat jugalah. Jadi start dari hari ni, rajin-rajinlah korang update blog kalau korang serius nak dapat duit dari blogging..
UV mama untuk bulan Oktober...kalo time weekend memang merudum k..
dulu mama slalu target 100 lebey UV setiap hari...
now mama target 300 lebey sehari kecuali ari Ahad je...
BE mama takat ni...banyak memihak kepada blog contest mama...
blog personal ada 6 BE je...Alhamdulillah syukur rezeki hasil blogging...
bagi yang masih tak pernah rasa BE, sabar k...kalo kengkawan semua dah ikut langkah2
yang mama cakapkan, akan tiba nanati giliran kengkawan merasa BE dari Nuffnnag k....
  • p/s tip2 ni dibawakan Exlusif dari blog Ar-rifke & di olah oleh Mama

29 comments:

Huda said...

betul tu anje..kena rajin update n bw :)

az rina a.k.a jaijina said...

thanks anje for sharing the very good info..so kene rajin update blog pahtu kene rajin jugak blog walking untuk jana pendapatan dari nuff..

pasni rina kene rajin² blog walking lah ye :)

Cute MuM said...

tq share info yang bagus..

CatlinaFly said...

huhuhu adelah ikut gak tips2 tu..lepas cashout, ada lagi BE tapi mcm slow lak nak jadi ME..heheheh padahal BE lagi lama lah lagi byk masyuk kan..hihihi

zurazari said...

tips yg bagus nie...
mmg bagus...
expecially for me yg tak penah meraser BE langsung!!
kah kah kah...

Fieza79 said...

ermm rasa suma tu dh bt...tp still ciput..hehe tkpe la pelan2 la kan...

tq Anje...

Mama AminAzim said...

pasni kena rajin BW la yek.. kita bdk baru blajar.. byk info leh dpt kat blog mama nie...tq

aanie said...

kak anje...cmne nak buat ss jadi float tu?x paham...

...etiey erywan♥ said...

panjang lebar infonya tp susah beno nak letak nuffnang ni. buknkah nuffnang ni buat berat blog kita/ adessss/..... sagt lah ketinggalan bab2 nih...

mummy_ayu said...

good tips..tq for sharing!!

b.O.n.d.a said...

thanks anje fOr the infO..
bOnda adalah salah sOrang dalam ketegOri hak nO.6 tu..
saaaaaaangat jarang sbb masa yg tidak mengizinkan!
apatah lagi nak BW
(-_-")
plus kalO bukak dari Opis laaaaagilah iklan ngan fOllOwers tak kua langsung!
isyk isyk isyk..

itu pasal dekat 2 tahun jOin nuff, ekaun tak gerak2 RM26 sajOk..
huhuhu

mama tisya said...

kita pn ada tgk gk tips ni kt blog aried...

**anje kena tukar jd admin dlu yg 2nd author tu br setting & gadgetnye sama mcm yg biasa

cha said...

bila i punya LR ngan SS nak muncul, huuu... SS tu mmg la tak kan, LR ni. adeh! sabar-sabar. kena rajin. nice info.

Joy said...

my blog mmy x de widget yg byk. cpt nk bg fast loading..

yantz-yeem said...

wahhhh...apsal la setiap kali bce pasal nuff nie hati mmg sgt2 berkorbar..tpi mase ku sgt2 x mengijin kan huhuhuhuhu!!!!

emy/mamasuri said...

tq2..

Izan Ishak said...

tq anje...kena polish lagi skill bw ni. sbb blm mantap lagi UV ke diariummi..huhu

Nad @ MamaZakwan said...

tips yg sgt baik! :)
ada 1 tips antara byk2 tu yg mamazakwan kene usahakan tiap2 ari, hehe... :)

zura@iwan said...

ermmmm....rasanya dh buat ni...tp still x ramai yg mai blog kita...huhu..mybe x ramai peminat kan..x per lah..pelan2..hehe...
mybe kurang adpet kan..hehe

nur said...

thanks sharing the tips
ALL IN ONE

Ummi AmnaAmzar said...

thanx anje..cube sebaik mungkin...

nina syakina said...

nice info...

Rizziela said...

Mama Aqish, kenapa saya x blh letak Nuff kat tengah2 tu? x jadi pun

Mama Zharfan said...

satu lg tips ie bila dh buat semua benda2 kat atas mcm yg anje ckp and still tak dpt BE, sila tanya nuff ie hantar tiket :) nuff akan respons and tidak lama slps tu akan dpt lah 1 BE at least, Insya Allah, that works for me :) me memang ikut semua tips mcm yg anje tulis tu..cuma UV tu kdg2 naik turun gak--blog kecik kan

Cik Jue said...

dapat juga tips berguna nie..thank anje..

EiJa ZaQuaN said...

good info.,

wah bestnye tgk uv anje..

aried said...

hhuhuhu..nice entri...
tak trpikir lak aried nk tmbh picture kasi orang mudah faham..huhuhu

ade masa jln2 kat blog aried jugak ek...

http://www.ar-rifke.com/2010/11/6-sebab-jelas-kenapa-blog-susah-dapat.html

daydreamer said...

thanks for the entri..
kena rajin bw la lepas ni ..huhuhuhu

Alin Marlini said...

tips beguna..dah 3 tahun berblogging baru dpt BE..huhuhu

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.