Followers

Friday, November 12, 2010

♥ Stok Untuk Anak Dara ♥

Time luch tadi mama singgah kedai borong jajan
every month memang wajib beli jajan like biskut, coco crunch & wafer untuk balqis
untuk hantar kat rumah pengasuh then untuk makan kat rumah
kalo kami pi jenjlan pun selalu bawak
so tak yah la beli kat luar lagi...siap bawak bekal k...
doktor suggest soh balqis makan coklet banyak2 bagi naik berat badan
haish...memang susah nak naikkan berat badan anak dara ni
dah 3 tahun baru 10kg, nasi makan jugak susu pun kuat
tapi still maintain slim2 gitu k...

ni santapan kudap2 balqis & Haidar rakan house mate pengasuh balqis...
makan sama2 baru berselera, kalo kat rumah tak makan punyer
papa la kena layan makan sama2 baru balqis nak makan...

tak caya?
jom tengok gambo kat bawah ni
ha ni baju balqis sejak umur 1 tahun sampai la ni muat k...
badan solid molid...tahan lama leh pakai baju nya...

14 comments:

cik puan akish said...

aha....nmpknyer adik dadif pon cm kak balqis...maintain slimm:)

mama rifQy said...

aik.lain la muke balqis masa kecik..bile besar..muke da jadi makin ayu gitu!seriuss!!

mamaaerish@eb said...

e eh?.... best la g2.... aerish kalo dh cam srg nangka la jwbnyer.... ahaks

niza said...

sama jek cam bdn anak2 sy...aqil skang 5 thn menten 14kg...damia lak 4 thn menten 11-12kg...mkn bleh thn bnyk....susu pun minum kuat....uhuhuhuhu

Huda said...

hehehe..sedapnye coklat2 tu..aunty nak sikit..husna pun dah setahun 7 bulan ni berat baru 8kilo ++. makan punyela berselera :)

UmiDAnisH said...

danish umi naik turun... kadang2 kuat makan nasi kadang2 sesuap pun payah..huhhuhu.. ni lagi abi dia jauh.. pandai2 nenek dia la suapkan.. takpe kalau aqis sihat cute camtu da ok.. comel je

atty's said...

firdaus pun .tiap minggu mesti sopink vitagen ngn calcium..

takpe balqish kurus..anak dara kena selim

ibu_Arifa said...

banyaknyer jajan..nak sikit..
semoga Balqis sentiasa sihat yer..tak gemuk pun xpe..asal sihat jer alhamdulillahh

♥sYiLaSyiRa♥ said...

Byknya jajan balqis...xpa slim ckit...asal balqis mau mkn....

Hezesuze said...

ni nak start cuti skolah haruss weols sediakan kudapan tuk anak2...huhu

tapi mmg sume kids suka ngan biskut tiger tu kan...besh wooo cicah ngan air milo hehe

Rizziela said...

Untungnya beli baju kat Balqis..boleh pakai sampai besar kan

Mama Zharfan said...

ok kot beart gitu, my zarfan, umur 5 thn , boy lg, berat 15 kg ajer...
now sejak dok UK, dbb dh nak masuk 6 thn pun thn dpn, berat baru naik, dh jadi 20 kg :)
yg penting nya they all sihat, aktif, bijak kan :)

cha said...

haha... itu kakHeze la yg mkn nmpknya. lebih kurang berat Oni je balQis ni, kita pun siap sedia juga nak raya haji ni, Oni mkn boleh tahan. takpe anje, janji dia nak makan dan sihat.

chugie said...

ambaoi.. sempat lg tu ye.. semuanye kerna anak! macam2 ada tu..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.