Followers

Wednesday, November 3, 2010

♥ TIPS ~ Gadget Online User Ape Motifnya??? ♥

Tips lagik k...rata2 ramai blogger yang ada Widget untuk track jumlah kunjungan
pembaca blog masing2 kan...blog mama pun ada pakai gadget ni...
so mama nak share pendapat la...bagi mama gadget ni penting jugak
sebab ape?supaya kita leh tau berapa ramai online user untuk setiap entry blog kita
then dari situ kita leh wat analisa...citer2 yang macam mana blogger2 lain suka baca
kalo tak de gadget ni kita susah nak keep track pengunjung blog
tapi awas...jangan terlalu banyak pakai widget k...leh memberatkan blog kengkawan
then lambat nak loading so nanti blogger len malas nak terjah blog kengkawan...
Contoh Gadget
Contoh Gadget blog personal mama

Contoh Gadget blog Contest mama
ni contoh Online User yang paling ramai terjah blog mama dalam satu masa
yang pernah mama dapat....blog cap ayam cam mama ni kalo dapat 40 online user
dalam satu masa kira dah suka la k...kalo blog otai lebey dari tu tau
so kengkawan semua punyer berapa ramai online user yang kengkawan pernah dapat
selalunya ramai online user ni time
HOT TOPIC je kan...kalo entry biasa2 tu jarang sikit nak dapat ramai online user ni...
  • p/s ni pendapat mama je k...kalo ada yang tak setuju mama mintak maaf...

9 comments:

zura@iwan said...

rajinya anje ....sharing is caring...

mama tisya said...

kita punye blog tk silap paling byk online dlm 27 org tu paling byk la...kalo average tu dlm 10 camtu la

Cik Jue said...

thank anje..kasi banyak info..cik suke sangatttttttttttttttt

Ena said...

bagus la anje ni wat n3 mcm nie.. :D

Mama Zharfan said...

me so far rekod me cuma 23 online user yg paling tinggi tu :p blog ikan bilis kan :)

Ain said...

tapi ain perasan widget anje tu macam setting time dia larik jer....

pagi tadi today view 500 lebih, tapi tengahari bertukar jadi 100 lebih pulak...

anje pilih time zone mana erk....

cha said...

kita nak letak natang ni jugakla ;)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

belog eliss pun sama.tp guna yang simple ajer.

mama rifQy said...

ooh g2 ekk? na macam xtahu nak kene letak ke x..takut berat!!
oo..kalu g2..nak try letak gak laaa

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.