Followers

Tuesday, November 9, 2010

♥ TUTORIAL ~ Camne Nak Wat Sticky Mode ♥

Ok ramai yang masih tak tau & tertanya2 camne nak wat "STICKY MODE" ek???
ok kali ni punyer entry mama nak ajo sikit camne caranyer.... kalo blog2 yang OTAI semua dah tau kan...
mama nak bagi pendedahan untuk bloger2 yang baru ni...


Pertama :
Wat Entry anda seperti biasa dengan memasukkan tajuk & kata2nyer...
Kedua :
Setelah entry anda siap...publishkan entry berkenaan seperti biasa...
Ketiga :
setelah dipublishkan....klik edit post semula...
Keempat :
pilih entry yang hendak di STICKY MODE...
Kelima :
 Klik kat Post Option seperti lampiran diatas....
Keenam :
 Tukar tarikh pada post option berkenaan kepada tarikh selama mana anda nak entry berkenaan di STICKY MODE.....pastikan anda klik "Allow"....(selalunyer dia auto, so tak yah ubah "Allow" tu k...)
Terakhir :
Publishkan entry anda seperti biasa, dan pada bahagian "posting post" anda akan nampak entry sticky mode anda akan menunjukkan tarikh selama mana entry berkenaan akan di STICKY MODE.....

p/s cayok2....

3 comments:

sarah-najwan said...

ooo..gtu..nati bole try buat..kot2lah nk buat sticky post pasal GA/kontes ke..heheh

wan nurul hezrina abd halim said...

bgusnie infonie.leh wat bla siap nk wat GA nnt

kayyana said...

yeay... yana berjaya buat sticky mode.... yana ikut tutorial anje la.. hehehe

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.