Followers

Thursday, November 4, 2010

♥ Tutorial : Manage Blog's I'm Following (stop following) ♥

Selamat pagi semua...ari ni mama Outstation so semua entry autopublish k
atas permintaan ramai...
pernah terfikir @ tertanya2 tak
Kenapa semalam Follower saya ada 1008 orang tapi ari ni ada 1005 jerk????
ok entry kali ni nak bagitau kengkawan yang masih tak tau
macam mana nak Stop following mana2 blog yang kengkawan tak nak...
mungkin kengkawan nak stop follow blog yang tak aktif....
jom kiter tengok macam mana caranyer
Pergi ke Dashboard masing2
(seperti gambo kat atas tu)
pastu klik MANAGE BLOG I FOLLOW kat bawah tu...
pastu akan kuar page seperti diatas....
klik settings kat sebelah kanan tu....
akan kuar page kat bawah ni plak..
ok..then page tu akan tanya kengkawan samada nak stop following mana2 blog yang kengkawan
tak nak....kat atas tu just contoh je k...
pastu kalo tak nak klik la kat STOP FOLLOWING THIS SITE kat sebelah kanan tu

lepas kengkawan klik akan kuar pulak page kat atas tu...
sekali lagik akan ditanya samada nak stop follow atau cancel...
kalo nak stop following klik la button STOP tu k...
pastu nanti secara auto la follower anda pada blog yang berkenaan akan di tarik balik....
senang je kan...jom kiter kemas blog bagi cantik...
buang ape2 yang tak perlu k...
  • p/s jangan suka paksa2 orang Follow blog kita tau...tak baik...biar orang tu follow blog kita atas dasar minat kat entry blog kita...kalo untuk Contest & GA memang terpaksa follow bagi mengelakkan DQ
  • p/s nanti mama cite pasal Follower ni lagik k....

12 comments:

EiJa ZaQuaN said...

ohh..baru tau..thanks for the good info.

mama tisya said...

mmg tk suka org yg mcm paksa2 follow utk jd follower

Azfa said...

mm betol gak...maybe ada yg ingt bila ramai folo tu popular kot...padahal ntah ada yg baca ke idak..tq for info..

Imaan09 said...

mama, orang y kita dah xnak follow tu bleh detect x sapa y dah stop following dia..tq in advance

Fieza79 said...

dh lama nak buat cm tu...tp belom ada masa...kena clear kan jgk blog2 yg tk perlu...

cha said...

follow kan mengikut, kalau kena paksa, dah bukan follow la namanya. jom follow blog saya. hahahaha... terima kasih info ni anje.

mummy_ayu said...

tq for sharing...

Nad @ MamaZakwan said...

yup..tak suka jugak dipaksa2 melainkan syarat contest @ GA..biar follow dgn ikhlas.. :)

aSmiDar said...

ade kawan penah tanya macmne nk stop folowing ni..
tp tak tau nak buat..
bleh la suh die refer sini nnti...:)

zurazari said...

hahahahaha...
baru tau=))

Ummi Has said...

Salam.Mama Balqis ni outstation pon bole autopublish plak..camne tu ye?

Saya org baru belajar

Ummi Has said...

oops....sori..baru perasan ada tutorial....thanks a lot. ur blog is very informatif

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.