Followers

Monday, November 15, 2010

♥ Weekend Kami Ke Bukit Malawati ~ Part 1 ♥

Selamat pagi semua....ape khabar harap semua sihat k
minggu ni best sebab keje 2 hari je pastu mama cuti Raya Haji...
nak perabihkan cuti so kite cuti lama2 k dah nak hujung tahun ni
ok nak citer aktiviti weekend kami...
kami pi Bukit Malawati kat Kuala Selangor
kira tempat bersejarah la...ada macam2 peninggalan zaman dulu2 kala...
saje2 bawak balqis jalan2 lebey2 lagik anak dara ni memnag suka naik tram
so kami pi ari Sabtu kol 10.00 pagi...sebenarnya Bukit Malawati ni dekat je dengan rumah opah balqis
tapi kami tak pernah terjah pun selalu laju je...
20 minit je dari trumah opah balqis....dulu masa 1st time pi mama tingkatan 2
pastu langsung tak pernah pi...
dah banyak perubahan kat sini tak sama cam dulu lagik k
kalo naik TRAM ni RM3 untuk dewasa
untuk kanak cam balqis FREE je...sonot tram ni bawak ronda2 jauh jugak la...
habis kami pusing satu bukit malawati tu...
jom layan pic2 yang berjaya di snap
Anak dara yang tengak ada mood nak posing k...
ape lagi mama layankan aje la...
Balqis yang seronok & teruja dapat naik tram ni
sejak pernak naik time kami bercuti ke GAMBANG WATERPARK
B4 this....
turut tak melepaskan peluang...mama & balqis...
lagi posing ala2 manja dari balqis
ni la TRAM yang kami naik...
kepalanya tractor sawah k...sangat laju & best...
Tram ni ada time Public Holiday & Weekend je..
sebab ari2 biasa jalan Bukit Malawati ni dibuka untuk semua kenderaaan....
posing balqis atas TRAM
biler tram dah jalan balqis takut tu yang pegang besi kiri kanan tu...
tak nampak keseluruhan nama BUKIT MALAWATI...

rumah putih...kami tak masuk pun sebab kena ada kebenaran k...
just tengok2 dari luar je
ni plak BaitulHilal Bukit Malawati tempat tengok anak bulan...
memang jelas dari sini k dapata tengok sampai ke bawah..
tinggi tempatnya....so lepas tu kami ke......

akan bersambung

13 comments:

Huda said...

kite penah pegi thn 2008. bnyk monyet kan..tp best tgk tmpt sejarah ni :)

Cik Jue said...

tak pernah pergi ..nampak cam best je!!!

mama tisya said...

tk pernh pegi

cha said...

nak kena pergi ni, eee geramnya tgk rambut balQis ni, rambut Oni tak panjang2.

Sricahaya said...

cadang mmg nak gi sabtu lepas..tapi tak jadi..ada xtvt lain..
pastu ingat nak gi petang semlm pun tak jadi..coz hujan..huhuhu

♥Azie♥ said...

tak pernah sampai ..lalu jer....comeinyer..

Fieza79 said...

Bukit Melawati...penah dgr je tk penah smpai...huhu..

Ena said...

tak pernah pergi lagi la.. huhu..

comei jekk aqish..

nieda said...

seronok juga tempatnya..boleh pergi nanti

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

balik teluk intan if lalu jalan bawah selalu la nmpk bukit tu
tapi tak pernah nek pon..eheheh
cam bes je..nnti nak cuba gak la
cute aqish posing ..:-)

mummy_ayu said...

wah..mcm best gak..tak pernah gie pun..leh try nie...

MamaYatie said...

sejak kawen tak jejak lagi sana..tak tau pun ada kolam air tawar..cam best jugak kan bwk anak2 jalan sana..

Mama Zharfan said...

me tak pernah bwk anak2 ke sini...time bujang2 dulu pernah dtg sekali

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.