Followers

Monday, November 22, 2010

♥ Weekend Ke Jusco Metro Prima ♥

Every Weekend mama ari Sabtu mama akan wat plan untuk jalan2
ari Ahad papa punyer turn plak pilih lokasi jalan2 kami..
so this weekend sebab ada kenduri Arwah kat rumah makcik mama
so Ahad kami ke Jusco Metro Prima
lama tak terjah situ....motif pi sana nak bagi anak dara ni main2 kat playground Jusco tu
kami sekuarga memang suka penuhi aktiviti hujung minggu dengan riadah untuk Balqis

RM3 untuk 20 minit...
kami dok dekat sejam so total RM5
ada orang kata membazir duit je tapi bagi mama tak pe bazie duit untuk
anak, janji anak kita happy kan
kita carik duit pun untuk anak bukan untuk orang lain...
so Anak suka, Ibu setuju....
sampai je kat playground tu balqis dah aim kete Little Tikes ni...
mama pun suka kete ni sebab tolah dengan kaki
tak pakai kuasa elektrik k...dah habaq mai kat papa soh belikan
tapi papa kata kami tinggal kat Apartment je...
kalo dok rumah teres ok gak luas kawasan nak main
tunggu la tahun depan papa beli rumah teres baru leh beli menan ni
hye mama yang lagi teruja dari balqis k...
main punyer main ada la sowang anak Chinese ni suka taw rebut menan
mama geram tol la banyak lagik menan lain tapi suka sangat rampas menan balqis
3 kali menan balqis kena rampas...then parent budak tu wat don't know je...
geram tol la, bukan nak main sama2...main kasaq betul la
sian balqis nangis biler ketenya dirampas
balqis ni jenis suka nangis, tak reti nak balas balik...
kalo sekolah nanti mesti kena buli je kan
hye...kena ajaq ni supaya kuatkan jati diri....
2nd time anak dara ni nak bertocang siapa ajak mama pi kedai aksesori lagik
nak beli reben untuk rambutnya...


macam2 menan ada kat situ....tapi yang tingi2 balqis tak berani main
yang biasa2 je balqis layan main...

dah bayar RM5 kami ke menan kete masuk duit syiling tu...
ape nak panggil menan ni ek...lupa la pulak...
balqis tak main pun saje suka2 dok dalam tu
then bila dah nampak menan masak2 & patung
ape laie dok ngepaw papa la plak soh beli menan tu...

weekend yang seronok....plan nak pi ICT plak..
tapi tak tau la biler...kami dok dekat je dgn Shah Alam
tapi tak pernah sampai pun lagik...

12 comments:

ieda said...

wa2 bukan main suke layie balqis ..siap posing2 layie dpt main haaa
budak2 kan , mana2 pun pergi kalau ada toys yg leh dibawa bermain , silap hb x nak balik hehehe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to ieda: tol u memang tak mau balik pun sib baik kami pujuk2 pastu mau balik...kalo tak haru jadinya

mamaaerish@eb said...

:)... kalo dh sampai ICT nanti, konpem anak dara tuh x nak balik... hik3

Ena said...

anak2 memg seronok kalo dilayan camni..

Sarah Syazwani said...

terhibur bila tgk anak2 seronok..

MrS. F!zA said...

alamak comeinya keta biru aqish naik tu.. kelakar pon ada rupa keta tu..hehe

chugie said...

bestnye balqis dpt naik kiddie ride tu.. sy pun dh lama tak ke jusco prima ni..

zura@iwan said...

x per la..jnji aqish sonok kan...rm5 je..hehe,,

[-suziey-] said...

waa mahal gk..rm3 utk 20 init..tp btl tu..demi kegembiraan ank apela sgt rm3 tu kan..sonot je balqis yek..suka bila tgk anak happy..runsing bila tgk ank sakit..huhu..

aQeel ok cuma batuk dia tu jek..thanks for ur concern anje :)

mama tisya said...

1st time rs tgk gmbr balqis tocang 2 ni...nmpk mcm dh pjg rmbtnye..tisya pn nk kena potong tu cz dh pjg,die tk suka ikat rambt

kita pn tk smp lg icity..dh la kena byr dh skarng ni

Cute MuM said...

Seronoknyer tgk balqis main mainan tue.. g lah I-City... Seronok...

BIONIC WOMEN said...

masa tunggu result last sem, dulu sempat jugak kerja kat jusco metro prima tuh, as customer service assistant..hehehe..stahun jgk bertahan, samai lepas konvo..

comel ler balqis..huhuhu..comel kereta tu kan, kami pun pernah berhasrat nak mmbeli

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.