Followers

Monday, December 20, 2010

♥ABCDEFG......Superb Terbaik Dari Ladang ♥

Pagi2 lagi kami dah kuar pi gathering opis mama kat Hospital Angkatan Tentera Mirzan
plan yang tak diranacang last minit punyer ni..
tu pun lepas kami ke Taman Matiara amik voucher Poney balqis tu
dah petang tiba2 tekak rasa dahaga plak
perut still kenyang lagik then kami pun pi singgah ke Cafe An Nur
then balqis sibuk nak makan aiskrim
so mama pun order la ABC
tak pernah try lagik, sekali tengok ABC nya
perh sampai meleleh k, punyer la tinggi ABC nya...
mama tak sempat nak snap pic ni balqis dah sibuk nak mama teyem kat atas ABC tu
beli satu je share berdua dgn balqis
nanti takut tak habis plak

anak dara ni kalo dapat makan ABC sure sampai habis punyer
sempat lagik posing2



dah sampai bawah mula timbul semua barang2 tersembunyi tu k
then balqis soh papa suapkan ABC tu
ape yang kelakonya biler papa suap then balqis kunyah2
rasa ada something kat dalam mulut dia
terus balqis cakap
"papa, ada tulang la dalam aiskrim ni"
ha...ha....tergelak mama, tulang yang balqis maksud kan tu benda2 dalam ABC tu
macam kismis, cendol, cincau, kacang, tu semua balqis panggil tulang...

last2 balqis yang makan sampai licin....
kedai ni selalu jadi port kamisekuarga makan chicken chop
sebab kat sini sedap tapi harganya leh tahan k
air memang mahal giler kalah kedai mamak
tapi dek kerana hati dah tertawan dengan menunya, maka ditelankan jua....

22 comments:

LyNn'Azlina said...

wow!sedap giler tgk balqis makan abc tu

...etiey erywan♥ said...

wahh.. habis terbaeeeek! memang betul superbbbbb.. meleleh air liur mak oi..

Nana said...

mak aii
setinggi gunung abc hehe
comei nye aqish
pandai tol bergaya wat memek2 muka ek

Huda said...

alahai sedapnye..terliur aunty tengok :)

mamaqari said...

sedapnyer tgk abc tuh...siap ada aiskrim lg

atty's said...

adoi..sedapnya abc tu
ni jeles ngn balqis nie ..nak jugak.

takpe kan anje.kalo mahal tp sedap.

Fieza79 said...

mmg superbb tinggi abc tuu...

Atia Adina said...

sedapnya ABC tu...setakat ni abc yang saya pernah makan dan terbaik...abc kat seksyen 2

Mama Zharfan said...

siyes nmpk sgt sedap abc tu....kat restoran mana ni anje?

tiefazatie said...

wah!!dasat gle abc die sis!hihi..btw..cumil sungguh aksi2 adik balqis nie..=)

Ena said...

besronyer gamborr.. puas mata memandang.. :D

lapor nie.. nak sikit ABC tu.. lama dah tak makan.. huhu

ch@ said...

yummi-yummi, lbh bsr dari balQis. huahaha... eh? balQis ke tu? nmpk mcm lain je, makin membesar ya.

Hezesuze said...

aduaii anje oii terliuh dah nie tgok abc tu...huhu

wan nurul hezrina abd halim said...

terliuq tengok ABC tuh.hehe..sedap betul nampak.tapi kalau makanan puas ati n hargapun boleh consider lagi jadi tak salah selalu bertandang.hehe

zura@iwan said...

tliur tgk itu ABC..dapnya....aqish mkn kasi abis ke?

Cik Jue said...

betul tue anje..harga tolak tepi kalau gerenti sedap

MamaYatie said...

tak boleh blah la ABC aqish ada tulang..kekeke..budak2

kdg2 walaupun rega mahal,tp kalo dah sedap berbaloi2 rasanya..cuma tak leh la nak layan selalu kan..

nieda said...

nmpk sedap bangat abc tu? pernah cuba tak ABC kt medan selera sekyen 2 shah alam. kt situ mmg sedap.

mama rifQy said...

terliur la auntie tengok abc tuhh! geramnyerrrrrr!! macam sgt best la kak!! bile leh merasa gak nihh!!

mama tisya said...

nasibaik tk jatuh eskrem yg tgi tu

Zur@ZaRi said...

my fav!!!
sedap nyer!!!
nak gak boley??

Papa Mifz said...

wah sedap nye tgk ABC tuh...tgk lak Balqis mkn dgn seleranye...isshh x leh jd jap2 lg kene cari ABC nih...hehe

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.