Followers

Tuesday, December 28, 2010

♥ Alhamdulillah Mama dapat Baby Baru ♥

M
ama dapat baby baru...
TQ papa sebab sudi capaikan request mama
eh...baby mana yang mama dapat tu??
jom tengok...
^



^



^



^



^




^



^



^



^



^



^



^



^
ni bukan baby baru, ni balqis time tecik2 dulu...
kalo nak tau sape baby baru mama tu scroll lagik ek
^


^


^


^


^


^


^


^


^


^


^


^


^


^


^
tada......ni la baby baru mama...
RED colour k...
REDMAMA...
weekend ari tu kami plan nak pi GYM, Main Badminton & Swimming
tapi cancel sebab baby baru ni la
jumaat malam balik rumah opah balqis
sebab mama tinggalkan balqis kat opah balqis since Ibu pengasuh balqis cuti
so ari ahad pagi kami bertolak balik ke Subang
perjalanan amik masa 45 minit je
rumah opah balqis dekat je so tak de la lama sangat nak travel
then kami pi Tesco pi survey2 Netbook ni
tapi tak de yang berkenan, then pi Sen Heng
pun tak de yang berkenan, then ke K4
after that kami ke DIGITAL MALL
survey punyer survey ingat mula2 nak beli
RM999
Intel® Atom™ N455 (1.66GHz/667MHz FSB/512K L2Cache)
Memory
1GB (1X1GB) DDR3 1333MHz Memory (limited by CPU to 667MHz)
Hard Drive 250GB 5400RPM Hard Drive
Wireless Network Card
Wireless 802.11n and Bluetooth 3.0 Combo Card (MY)
Security Software
McAfee® SecurityCenter™ (Multi-Language) - 30-Day Trial Version
@
RM999
Windows 7 Starter 32-bite
Intel(R) Atom(TM) Processor N455 (1.66GHz, 512KB L2) + Intel(R) Graphics Media Accelerator 3150

1GB DDR2 System Memory (1 Dimm)

160GB 5400RPM Hard Drive

Up to 9.5 hours of battery life (6 cell)+++

Webcam with Integrated Digital Microphone
tapi akhirnya kami lagik prefer beli

ACER
RM1299
2GB DDR2 System Memory  & Processor N550 (terbaru)  & 320GB Hard Drive
so kalo dipikirkan,amik yang RM999
kena tambah ram sebab memory kecik pastu macam2 lagik
so better amik yang fully set siap WINDOW 7 Starter
Microsoft Word & Excel Ori

mula2 niat cam baik je tak nak perabih duit papa
tapi biler papa cakap, "pilih la mana yang suka"
nge...nge....dengan suka hatinya la pilih yang the best sikit...
tapi tak de colour pink la...
ada warna biru, merah, hitam, kelabu , putih

yang ni cantik kan warna pink, tapi keypad nya warna putih la pulak
confim la cepat kotor...

so TQ sangat2 kat papa sebab sudi habiskan duit untuk mama then semalam
masa rayau2 kat Digitol Mall ternampak ni

then siap try lagik, wah dah jatuh hati k
nak grab satu, then jeling2 kat papa
nak tau ape papa kata??
"next time k, tahun depan 2011 punyer budget nak pasang NGV untuk kete,
NGV je dah RM5000.00"
hu....hu....kena tunggu turn la ek nampaknya untuk idaman kalbu mama DSLR CANON ni
 mana tau kot2 birthday mama bulan September 2011
dapat hadiah DSLR ni...nge...nge....nak kumpul duit sendiri tak mau k
nak kumpul duit papa untuk beli barang idaman mama...
boley gitu???
p/ blog owner akan bercuti dari 29hb Disember - 2hb Januari 2011
so jumpa kengkawan tahun depan k...

p/s Alhamdullilah dimurahkan rezeki kami sekuarga, dapat NETBOOK untuk hadiah Anniversary
yang jatuh pada 13 Januari 2011..

36 comments:

mama tisya said...

wah dh dpt adiah anniversary...best2...lps ni kena lg kusyuk la berblogging

Huda said...

alhamdulillah rezeki tu :) bestnye2..

Nana said...

wah beznye..kita ni lappy jahanam amrul xganti2 lagi ehhehe
dslr?tu salah satu adiah idaman gak tu
dah lama kenen2 xdapat lagik hahah

[-suziey-] said...

o ni ler hadiah anni..best best..hehe rezeki..:p

Cik Jue said...

mama serupa ngan baby baru kita...tapi jue punye warna purple..mas tu warna merah tak keluar lagi...jue pun nak warna pink tapi cik hubby taknak sebab malu nanti kalau dia nak guna huhuhu

Ena said...

eh! dekat la tarikh Anniversary kita.. akak 14.1... heheh

cik puan akish said...

same ngna kite punye!!!

kite blue kaler....hoyeh2.....leh geng2 netbook kite...=)

Fieza79 said...

best nya dapat adiah netbook..kita punye netbook hp tu je...huhu

wow dslr tu pon idaman kalbu..skrg tgh kumpul wet seniri nk dpt kan tu...hikk

eT said...

wahhh...bestnyer...

Lina said...

wahhh bestnya dpt laptop baru...makin smgt lar berblogging yer

az rina a.k.a jaijina said...

wahhh, manyak syiok dapat baby baru..walaupon acer aje kan kalau nak di bandingkan dengan balqis..haruslah berbloging dgn labih gigih lagi ye anje..

mummy_ayu said...

wah..nak jugak beli lappy...masuk dlm wishlist tahun dpn...
apa pun comel baby baru anje...
happy holiday & happy new year!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

lepas ni tadak alasan lah tak boleh tulis blog..hehehee :)

chugie said...

wah..syoknye dapat gadjet baru..

Atia Adina said...

alamak...tertipu....ingatkan ada org dengan rela hatinya bg mama balqis baby

ibu_BatRiSya @wardah said...

WAHH...nape laki ku x bagi hadiah aniversari cam gini ek? semua kene beli sendiri ni..xleh jd ni, kene balik pau sket..ngehehhee!

BIONIC WOMEN said...

comelnya berkenan jugak asenya...tapi......
asa tapi....nnti ler kita citer..hahaha

Mama Zharfan said...

beshh tu hadiah anniversary :) kira investment utk berblogging gak kan hehe
me pun teringin nak rembat DSLR gak ni...kalau kumpul2 duit nuff, maunya sethn or 2 thn baru cukup modal nak beli DSLR ni heheh

lynn said...

wah. kite pun tengah kumpul2 wit nk bli SLR tu wat hantaran kawen gak

Ummi AmnaAmzar said...

ummi pun kenan gak DSLR tuh..huhu lepas ni mama-mama semua bukan gendong perut time pregnant jer...gendong DSLR kemana2..haha!!

mama rifQy said...

WAH..SUKENYEEEE..hadiah yang best gituuuu!!na pon pengguna acer gak!!yeayyyy!!!

alaaaa..pujuk2 je papa balqis mesti beli canon ituuuuu..mesti lagi best snap gambar!!

mamalieyna said...

wooo..jeles ni..ngee...nak kumpul duit tuk idaman kalbu tu, idaman kalbu mu idaman kalbuku jua..hehe..

Hezesuze said...

wow!dapat mini lappy uols...tahniah!!

Nad @ MamaZakwan said...

baru dpt jenjalan setelah lama bercuti2 malaysia :)

wah,umah baru! simple but nice :)

lappy itu juge shanteks! :)

hepiholiday! :)

~~@lyci@~~ said...

wahhh, dh ada lappy... syok lps ni bebrlogging...

LyNn'Azlina said...

bestnya kak..
smg bahgia sellau yer...

lily azliyana @ mama zara said...

bestnte dpt hadiah netbook dari en hubbt..hope wishlist canon tu tercapai la yek utk next year plak..=p

mama_izz said...

wahh nice...my bb also baru je angkut minggu lepas...so dptla satu menjadi pilihan "mini_black" a.k.a hp mini..~hihi

Sricahaya said...

waaa...bestnya dapat notebook..lepas ni leh la berblog di mana2..

kayyana said...

wah bestnye dapat netbook... best best best...

atty's said...

beshnya anje dpt lappy baru..lepas ni leh kencangl lagi update blog tau

Farra Dhelina said...

bestnya anjeeeeee.....happy holidayyyyyy

zura@iwan said...

alhamdulillah dpt netbook utk adiah anibeseri ye..

suka kaler pink gk....

cuti lama..bestnya....g holiday ek..

EiJa ZaQuaN said...

wah bestnye dpt hadiah anniversary..laptop pulak tu..,

eija nya lappy dh nak setahun rosak x repair2 pun lagi..nak beli yg baru pun x terbeli lagi..

sama la mmg mengimpikan DSLR..

anyway happy holiday!

Zur@ZaRi said...

anjer, tahniah la yer dapat hadiah baru... ermmm... zura da lamer tak pakai lappy. biler da rosak en hubby wat tak tau jer... nak beli sendiri tak mampu la plak=))

e.l.i.z.@ said...

wahhhh eli tertarik ngan NGV tu..mmg leh jimat byk bila pakai gas drp petrol

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.