Followers

Friday, December 10, 2010

♥ Bengang Betul ape perasaan Korang???♥

Citernya camni, ari ni mama tak makan tengahari so balik keje
ingat nak beli nasi kukus lauk ayam goreng berempah...
tapi sebelum tu memang dah hangin sebab kami kena tipu
dengan someone yang menjanjikan macam2 tapi akhirnya hampeh
yang melibatkan kos ratusan ringgit.....sakit ati tol
pastu sakit hati makin terbawa2 biler pi ke gerai jual nasi kukus tu
sampai je kat gerai tu mama dah siap pilih 2 ketul kepak ayam
sementara menunggu penjual bungkus nasi untuk sornag lagi pelanggan
then mama dah bagitau yang mama nak nasi 2 bungkus
after that time dia bungkus nasu untuk pelanggan lagi sorang tu
si penjual leh amik 1 ketul ayam yang mama dah asingkan tu untuk pembeli sebelum mama tadi
ok sabo je la....mama tunggu jugak sebab ada lagik seketul ayam tu
then dia bungkus lagi 1 nasi untuk pembeli tadi then
amin ayam lagik sekor yang mama dah pilih tu....
haish...rasa menyirap plak, mama dah pilih
walhal orang yang pembeli pertama tu tak pilih pun ayam yang dia nak
leh plak tu dia tengok je si penjual amik ayam yang mama pilih tu
untuk dimasukkan dalam nasik dia....
wah rasa bengang pun ada then mama terus tinggalkan gerai tu
pastu terus plan nak masak nasi goreng malam ni...
then baru teringat telur dah habis singgah kedai jap pi beli
10 biji , mama bagi RM10 tokey tu pulang RM1.20...
eh....biler kala plak telur naik rege ni ....
pastu mama tanya dia cakap 10 biji RM3.80
pastu mama cakap habis tu awat pulang RM1.20...
then dia cakap tul la bakinya tu....pastu ape laie...mama cakap la
tapi bagi RM10 bukan RM5...then terus dia cakap
"oh ye ker....lupa2 sorry ye"
hai ya...ari ni memang semua kasi angin la...
sib baik pastu terus singgah beli ais ABC so hilanglah rasa marah tu...
kalo kengkawan marah tak kena camni???
dari awal hingga akhir macam2 jadik....

p/s ari ni tak banyak entry sebab mood down...semangat nak join contest je...
esok ingat nak pi swimming pool lagik la, kali ni mama plak nak mandi dengan balqis...
papa nak pi gym katanya....tapi balqis dah request nak pi taman layang2....


15 comments:

tiefazatie said...

isk2..mmg bengang gle la sis..sabar je la..hhuhu

Fieza79 said...

sian Anje...mmg bengang yg kat gerai nasi kukus ayam berempah tu...tk reti berniaga agak nya...anje blah gitu je dia tk pasan kerr..? hurmm...

Liza said...

Waah.. Balqis dah pandai yer request2... Ada pun pandai request channel.. "Dibo memanjang.."

Mama Zharfan said...

me baca entry ni pun me tumpang hangin hehehheh
tmn layang2 tu ialah taman metropolitan kepong kan? dekat jer dgn umah me tu :)

mamalieyna said...

aduhaii...sudah jatuh bertimpa2 pulak tngga...ngee...mmg bikin marah sajee... ^_^.. relek eh esok main air! hehe..

aiDieNa said...

Kadang² kita lalui hari yg dikatakan 'Hari Malang'.. sabar jer lah yer.. kalau akak jadik anje.. dah lamer tukang jual ayam tu kena sound.. naper diam jer?

cik puan akish said...

aha..kite pon sometimes ade cenggitu aje..leh pjg je hangen dia...maken hangen!!!

Nana said...

aiseh mmg bengang gak anje
kita penah terkena
dah pilih2 aym kita nak..ltk tepi
sekalik ada customer dtg dengan selambanya dia cilok aym tu soun setepek la..eh kak saya dah cop dulu..pesal nk amek plak ni..
dia bole nk ajk gaduh plak haih rs nk hempuk je ayam tu kt muke dia

atty's said...

memang tak patut le peniaga tuh..mcm tak nampak je tadi anje dah asingkan ayam tuh

mamawana said...

Aslkum...

Cian...Heee....angin kan. kadang2 one whole day kita bleh dicuit gerammmmmmmm...

ibuayahdamia said...

siannya...biasalah anje...ader hari kita gembira..ader hari kita sedih..ader hari kita benggang kan..nasib baik ader blog...leh gak share2 citer benggang...haha

Cik Jue said...

memang bengang gile....

AshAnas said...

mmg kdg2 akan berlaku mood swing terus bila berlaku 1 peristiwa yg xbest kan... agaknya terbawa2 tu... tenang ye anje... shira pun pernah, hangin je tau... tp sabar je la... anggap je bukan hari kita...

azura samsuddin said...

adoiii aiiii, x beshnye cmtu.. org kedai tu pulak wat tatau je ek, kalo zura mmg dah siap ckp tu hik3

MamaYatie said...

lorr...berturut2 pulak jadinya benda2 gitu,time emo tak stable plak tu..byk2 sabar yer..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.