Followers

Wednesday, December 15, 2010

♥ FB NO Privacy??? ♥

Sape aktif FB & pencinta FB yang tak leh hidup tanpa FB???
mama ni sedang2 je, ade pun tak pe tak de pun tak pe
tapi lately ada gak la open FB kat rumah since kat open dah kena blocked
so tengok punyer tengok, cam dah ada kelainan la
then ramai yang bagi feedbacjk cam tak best je
sebab dah tak privacy, ape yang kita dok ngumpat & chit chat 
kat wall orang leh akan di paparkan terus ke wall tanpa segan silu
so semua orang leh baca ape status komen kita tu...
B$ this tak cenggini ye ke??/tak tau la mama kurang pasti seba kureng aktif FB

FB mama ni jadik medan upload gambo je, kawan2 FB mama pun tak ramai
tak sampai ratus pun, sebab nak jaga kesucian gambo...hu...hu....
makin hari makin banyak perubahan FB ni sampai rasa cam dah tak PRIVACY langsung
kat opis mama komen FB melalui Yahoo Updates....

ape komen kengkawan pasal FB ni, BEST @ TAK BEST???

29 comments:

mama tisya said...

tula ,apa yg kita komen2 tu ada kuar kt recent activity..mmg tk best

LYaFRINA said...

setuju..
dok best doh fb leni.. xdok privacy lasung

honeyvsbee said...

tak best ah..malu nk borak kat wall..

mummy_ayu said...

tu la...ayu memang tak aktif sgt ngan FB..update status pun jarang2..banyak masuk pic..

eT said...

a'ah kan...dia kuar komen tu kan...xbest lgsg...
me selalu masuk fb ni bukan sbb aktif...
tp memantau..hahaha

Ummi AmnaAmzar said...

xsuke jugak tp tetap buka..hehe sebab kot situ je yang ramai kwn2 boleh sembang..so..mcm biasa la, jg diri hiasi peribadi..jg percakapn semasa di fbook..huhu

Ummi AmnaAmzar said...

xsuke jugak tp tetap buka..hehe sebab kot situ je yang ramai kwn2 boleh sembang..so..mcm biasa la, jg diri hiasi peribadi..jg percakapn semasa di fbook..huhu

Ummi AmnaAmzar said...

xsuke jugak tp tetap buka..hehe sebab kot situ je yang ramai kwn2 boleh sembang..so..mcm biasa la, jg diri hiasi peribadi..jg percakapn semasa di fbook..huhu

Zaidah said...

sebab tu zai jarang masuk FB n upload gambar...kebanyakkan gambar zai kat FB member yang tag...memang betul segala komen smua orang akan baca kat wall dah tak ade privacy...kecuali PM...

wida said...

mula2 layan gak fb ni..tp lama2 jd busan pulak.suka berblogging pulak skrg..hehe

eMMe said...

betul mama, saya sokong, FB skrg tak best, tah pape tah!
serabot sgt..tak de mood dah nak masuk FB...huhuhu...

Izan Ishak said...

maybe utk org yg giler fb mmg dah takde privacy. izan pun dah jarang sgt apdet fb. itupun just like fanpage blogger2 lain je~

adianiez AIDA said...

aida setuju bhw FB da tak best. nak komen kena careful. makin lama makin byk yg x privacy!!!

adianiez AIDA said...

aida setuju bhw FB da tak best. nak komen kena careful. makin lama makin byk yg x privacy!!!

Cik Jue said...

memang tak best..nasib baik bukan hantu FB

ieda said...

x best .. best lagi BLOG huhuhhu

Nana said...

AHH BTOL2 STUJU
APA2 YG KITA TULIS KT WALL KWN2
AKAN TERPAMPANG KT WALL KITA AISEH..NI MALAS NK KOMEN2 NI

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
gua tak de muka buku kak

♥Azie♥ said...

kita aktiv fb..kita leh setting privacy gambar tue anje..seronok..jumpa kawan-kawan lama balik..

Mama Zharfan said...

me sma mcm anje --jrg2 ber fb, just utk letak pics+ video anak2 me ajer..and networking dgn ex-coursemate+ jejak kasih dgn kwn2 sek men+ sek rendah gak ;)

MrS. F!zA said...

aah mmg muncul so dh x privacy la kan..xbest dah kalo cmtu jd nya...

mama rifQy said...

aah la anje..macam tak best sgt da..na kadang2 update kat FB..kadang2 x..tapi mmg slalu bukak!

::NelyLeyana:: said...

try la set privasi... leh kot

transformed housewife said...

selalu sgt tukar2 kat FB. mcm dah malas nak bukak esp.. ada kes komen2 kat gambar yg menyakitkan hati. huhu

transformed housewife said...

selalu sgt tukar2 kat FB. mcm dah malas nak bukak esp.. ada kes komen2 kat gambar yg menyakitkan hati. huhu

mamalieyna said...

ngeee..malas nak layan FB..tak bukak dah lama ni..bkn susah pun, tp mls..huhu..

zura@iwan said...

aaahhh tu la psl kan...x de privacy...

Cikgu Yus said...

betul tu.agree sgt2. lg satu apa yg kita komen kat gambo org or wall org, kwn kita bole tau even kita x de kena mengena pun dgn org yg dikomen kwn kita tu.. mmg x da privasi skang

Mummy said...

rasanya kiter leh private utk org luar le kak...yg mana tak jadi fren kiter lagi..leh betulkan kat 'my account' kalo tak silap

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.