Followers

Wednesday, December 15, 2010

♥ Follower Semakin Kurang Sedey @ Tak??? ♥

Follower...ape function follower ni untuk blog???
follower adalah untuk kita sentiasa tau up to date blog2 yang kita follow
follow mesti kena ikhlas, jangan kerana terpaksa melainkan contest @ GA
mama plak suka follow blog2 yang menjadi kegemaran mama
selalunya mama akan follow blog yang selalu berupdate blognya
tapi ada gak blog yang mama tak jadi follower tapi mama sentiasa mengikuti kisahnya
sebab selain bantuan follower kita leh tau update terkini melalui Bloglist

takat ni mama ada seramai 1082 orang follower...
TQ pada yang sudi follow blog mama ni
bagi mama bukan senang nak dapatkan follower sebanyak ni
sebab ape? kita kena sentiasa cuba untuk menarik perhatian blogger2
untuk mengikuti perkembangan entry2 kat blog mama...
kengkadang mama tengok ari ni ada 1082 tup2 esok tinggal 1080 nape???
sebab ada blogger lain yang telah stop following blog mama
rasa sedey tak???mesti lah sedey k, bukan senang nak soh orang follow blog kita
selain tu kita kena jugak rajin BW ke blog2 lain untuk tambah follower
tapi ingat!!!jangan paksa orang len follow blog kita, tak bagus k
biar follow kerana Minat bukan paksa..tapi hebat sangat ke follower sampai 1K cam mama ni
tak pun, sebab bukan semua follower setia, walaupun beribu2 follower
tak menjadi ukuran mengatakan blog mama ni popular
kalo nak popular kena rajin update entry dengan citer2 yang best & tak membosankan
tapi follower yang ramai ni sedikit sebanyak memainkan peranan dalam meningkat UV blog kita...
so kengkawan rasa sedey tak kalo follower semakin berkurangan???

22 comments:

MamaYatie said...

mmg ada pun yg follow sbb contest semata @ sbb nak org follow balik..bila abis contest @ kita tak follow balik, terus jer dia remove. huhu..sedey gaks kan jadi mcm tu! cam tak ikhlas nak berkawan..

RedBerry said...

Errmm.. sedey kot.. but i lum sampai to that level lagi, so tak tahu how it feels like. :P Tapi mesti sedey, mama.. sedey la.. but dun be too sedey wokey coz ur blog nie very interesting to read :)

Mama Zharfan said...

emm..tak de istilah sedey2 kot sbb diaorg follow dgn sukarela...kalau nak unfollow pun tak per...followers yg ramai hanyalah good 1st impression utk sesebuah blog--and for my blog, it does not parallel to daily UV pun--my followers dh cecah 1500 tp UV daily average 400 lebih ajer...and me memang BW (at least 50 blogs daily) sbb tu jer yg termampu..panjang lebar plak me tulis ni hehhehe

mizz sue said...

MESTILAH SEDIH KAK...

Nad @ MamaZakwan said...

huhu, mesti la sedey..sbb penah mengalaminya..nak2 tggu je la pas abes contest @ ga yg kite anjurkan hehe...redha saja..tak bleh nak paksa diorg ^_^

wida said...

Jgn lh bersedih..ilang 2 mungkin bertmbh 20 or 200 pulak nanti.

ibuayahdamia said...

selalunya dah habis contest, org dah stop follow...tapi ader gak yg still on...

p/s: ayu gigih pi cari nasi kukus ayam berempah ngan hubby tadi..hohoho marvelous..

SyUhAdA said...

btol tu...
mmg sgt sedih..
tetiba je dah bkurg..
rsa cam blog kte nie xbes je..~
huhu

mama tisya said...

kdg2 kurang lps tu tmbh blk..adat la ada yg suka ada yg tk suka..kita pn tk paksa org follow..kalo suka bole follow..tk suka bole stop...

Cute MuM said...

me setiap hari tgu update dr mama balqis.. kalo sempat, komen.. kalo tak baca jerlah... yang penting blog nie best..

maslinamansor said...

pernah juga ada situasi mcm anje... mula2 sedey... tp sekurang2nya kita buat sebagai pembakar semangat untuk bt follower sentiasa mengikuti perkembangan kita

**sHiKinn** said...

sedih la kot..ahaha..mcm mana eh mama balqis dapat 1k followers..sy ni 100 pun tak sampai ah..tp takpe,tak kisah ah..janji dpt berblog..berblog sorang2 pun takper..hahah.

Simplemama said...

Sedihlah kalau follower makin kurang..blog saya baru ada 100 hehehe..alhamdulillah...
nnt if u senang2..singgah la blog saya..baru jer bermula tak cantik mcm blog u..

bintangku said...

Tak sedey sgt. Yg sedeynye kalo kita slalu komen kat blog org tp org lgsg tak jenguk pun blog kita. Tu lg parah..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

semakin berkurang?? pelik tapi benar.biasa semakin meningkat kan.mesti laa sedih sebab kurang satu hit :)

adianiez AIDA said...

aida tak kisah pun. aida punyer blog just utk aida merepek @ luahkan perasaan sendiri. bukan utk bisnes or glamer. pendek kata, yg membaca tu hanya org yg bebetul nak kenal kita, ikhlas tanpa condition dan selama nyer... nak follow aida lagi suka. tak nak, takpe...

Cik Jue said...

mau nye tak sedih..lepas aje habis contest ari tue adelah berkurang dalm 3 orang tapi takpelah..redai je..

mamasue said...

mmg sedih kan klu tetiba follower berkurang...sbb terpk,apa yg membuatkan diorg ni tetiba tak nk follow...mesti something wrong somewhere kan...mmg sedih

Nana said...

ANJE KITA XPENAH PERASAN PON KALAU ADA FOLLOWER YG REMOVE HAHAHA...NTAH SEBAB XPENAH KIRA PON FOLLOWER TU
ALA BESENYA YG POLO SEBAB NK JOIN GA & CONTEST PAS ABES TU DIA REMOVE TP KITA XPENAH LAK REMOVE DARI POLO

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
sepi je blog kalau mereka tak de

mama rifQy said...

bagi na xlah sedey sgt..dulu na ingat ramai follower hebat..tapi skang..xde la hbeat sgt kan..sbb yg ptg..sape yg setia bace cter kite..tuh yg ptg..

zura@iwan said...

usihhh kita ni lmbt la nk ada follower byk tu...

x per x kesah la yg penting blog tu utk kita...hehe..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.