Followers

Thursday, December 30, 2010

♥ Kerana Blog Mama Berubah ♥

B
erubah?ape yang berubah ye...
ok ingat lagik tak B4 this mama lebey di kenali sebagai
Mama_Aqish...then after that tukar ke Mama_Balqis
semua kerana blog, mama pernah citer yang mama panggil balqis dengan nama aqish
then nama panggilan tu tak memberikan ape2 makna
DAMIA NURIN BALQIS
bermaksud 
"CAHAYA KEBIJAKSANAAN SEORANG PUTERI"
oleh yang demikian, mama ada wat entry pasal isu nama panggilan balqis ni
then ramai yang suggest soh panggil dengan nama BALQIS
so bermula dari hari tu, saat itu & detik tu
sampai sekarang mama panggil BALQIS bukan AQISH lagik...
Alhamdulillah sedikit sebanyak blog pun ada memainkan peranan
dalam kehidupan kita seharian..

gambar sebagai penyeri entry...
layan kan aje la k




so kengkawan pernah tak blog mengubah something pada kengkawan...

p/s mood nak update ada merudum sikit....kenapaa?FB telah menceritakannnya...

18 comments:

cik puan akish said...

emmm..kalo gtu kite pon kene balik kename asal la neh...

ahaks....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

betul..sbb tu sy panggil anak nama penuh..Rafiq. if nak pendekkan leh aje jd Fiq kan? cam glemer je bunyi tapi takde maksud...

ok sgt langkah anje tu..sy sokong 200% ngeee

oh ya, if nama anak kita tukar ke ejaan lain dari urup arab/jawi, maksud dia lari tau..so kene ati2 sbb nama tu penting. nak panggil masa kat padang masyar nnti..

Mama Zharfan said...

tak dpt nak bg jpwn sbb rasa mcm tak de lg..
anyway, semua pic balqis sgt comel!

CT said...

Somelnya....:)

kayyana said...

blog byk gak merubah kite semua... sebab blog jugaklak kite punye ramai kawan maya... dan boleh bertukar pendapat serta pengetahuan... org sekarang byk berblogging dan berkongsi maklumat or pendapat..

EiJa ZaQuaN said...

bagusnya maksud nama balqis tu ye..mmg nmpk bijak sungguh Balqis ni..pandai posing n cute like princess..hehe..

Nad @ MamaZakwan said...

betul jugak tu kan..
kite pun ada terpikir gak bile org sekeliling pggl zakwan >> wawan..
tak berapa gemar sbnrnye..huhu!

nape kite takleh komen kt FB anje ek?
saje tnye..hehe ^_^

Ummi AmnaAmzar said...

anje..nak betulkan ckit ye..KEBIJAKSANAAN..hehe tlg betulkan maybe anje xperasan kot

ch@ said...

apakah berkaitan dgn FB itu? hihiii, comelnyaaa BalQis. kita pun lbh suka panggil balQis.

ieda said...

kenapa dikk .. kenapa dgn FB ???

cantik ape nama BALQIS tuu secumei balqis :)

LYaFRINA said...

comelnyer balqis!!!!

eima said...

tak bleh buka FB la ... hehe
kena blocked

buat masa ni belum dpt detect pepe lagi la ...

BIONIC WOMEN said...

ada jugak yg berubah..atas nasihat dan bantuan kengkawan..
alhamdulillah sejak berblog jumpa kengkawan yg sangat prihatin dan baik hati..hikmah semua tuh

mamalieyna said...

bnyk mengubahhhhhhhh! blog ni..buat hidupku makin ceria! ramai kawan...ngee....syok a tengok pic balqis beso2..hehe..

Izan Ishak said...

rasa2 tak de lagi lah setakat nih anje. tapi dgn berbelog mmg jumpa ramai kawan2 yg sporting bila kita minta pendapat. best je rasanya...

nieda said...

betul tu.itu pun salah satu benda baik kan. Sedap nama Balqis tu. penuh makna yang tersirat.

walaupun org kata nama humaira panjang dan susah nk sebut, nieda tetap nk panggil Humaira. Itukan nama panggilan manja Nabi Muhammad pada isterinya, Siti Aisyah..si merah jambu..hehe

Mama Balqis said...

ye betul...punyalah org cari nama elok masa anak lahir...last2 pangil nama manja yg tak membawa maksud..tah2 nama yg panggil tu membawa maksud buruk...saya panggil nama Balqis...tp sepupu2 Balqis suka panggil pikis...ayooo...

nza said...

sedap sebenarnya nama Balqis tu n ada maksud yg elok...sebutan yg elok tu adalh doakn....

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.