Followers

Thursday, December 16, 2010

♥My BOOK Pernah Dengar Tak? ♥

Mesti kengkawan semua ada banyak gambo yang disnap2 kan
mama ni memang suka snap2 pic, so dah sampai banyak sangat dah tak tau nak letak kat mana
B4 this selalu simpan kat dalam laptop papa @ kat dalam PC kat opis
tapi simpan kat opis ni bahaya sikit, almaklumlah bukan PC kita sendiri kan
so simpan kat laptop papa, ari tu ada la papa bising sebab simpan banyak sangat gambo
sampai laptop pun jadik slow biler nak loading
semua tu gambo balqis je dah dekat ribu2 kot, asal pi mana2 mesti snap pastu tak buang dok simpan je
B4 this papa pernah belikan pendrive 32G, tapi tak tahan lama dah penuh...
hu...hu....nampak ebbeno tegar sungguh mama snap2 pic kan...
so papa pun wat plan lagik mana la nak letak gambo mama yang banyak2 ni
so dengan itu papa dengan rela hatinya telah menganugerahkan benda ni

erk...ape ni...mula2 papa bagi tu mama pun terpikir2
ape minatang ni, untuk ape ni...then papa cakap ni namanya
MY BOOK....kira cam pendrive la, tapi haq ni kapasitinya lagik besaq
so leh simpan banyak gambo kat dalam tu
wah cam perli je papa ni tau sampai beli benda alah ni untuk mama
tapi yang lecehnya, kena pakai suis la kalo nak connect dengan benda alah ni
kalo pendrive senang sikitkan, leh usung ke hulu hilir
ni besaq sangat nak bawak pun berat...
sssshhhh.....sssshhhh....jangan cakap dgn papa tau, orang kata dah beli pun tak bersyukur
merungut lagik adela......so now mama simpan semua gambo2 balqis kat dalam MY BOOK
ni, selamat & terjamin berbanding pakai CD & Pendrive sebelum ni....
ape pun TQ papa, ni kira hadiah anniversary ke???
kalo ye, mama tak mau hadih ni, nak hadiah ari tu....

15 comments:

ujee said...

salam..er..bukan external hard disk ke tu..?

zura@iwan said...

betui2...simpan semua gmbr dlm my book tu..kalu pakai dlsr gmbr lg bosar sizenya....

az rina a.k.a jaijina said...

rina pon mcam kene cari jugak minatang ni, ehehe..dalam camera ni dah sesepah gambo..tu belom dalam pc kat opis lagi..

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

oklah tu buleh simpan gambar byk2..nak simapn movie anak pun senang nanti anje...

ayah maryam pun baru belikan saya external hard disk 500gb hihi sakan la simpan gambar lepas ni.. x yah risau space...

Mama Zharfan said...

me pun my laptop dh jd brt sbb byk pics..me beli ext hard disk, then dh rosak la plak..adesss

Cik Jue said...

gambar banayk sangatkan..tu baru sorang kalau dua entah macam manalah...cik jue pun sama sekarang
protobel handsik

mummy_ayu said...

wah..bagus tu...ayu pun banyak giler gambar..ye la hari2 amik gambar...

atty's said...

lps ni leh simpan lagi banyak gambar.

Nana said...

oo ala2 external la ni ek..
kita gambo berjuta2 simpan dlm xternal xcuci2 pong

e.l.i.s.s.m.i.e said...

beli external hdisk laa..kecik sket..yg ni kitorang guna utk backup data kat server ni :)hehehe

mama rifQy said...

anje.na mmg xpnh tahu pon sal kewujudan mybook tuh..serius!! na mmg tak reti bnde2 gni..reti gune pendrive je..tuh pon rompak yg husband na punyee

[-suziey-] said...

erkkk besonye..mcm cpu pn ade..emmm siyes xpnh tau pasal bende ni..sbb kt guna pendrive je..dok upgrade size jek..hehe.

xkan ni hadiah anni kot..xromantik laaaaa..hiks:P

ibuayahdamia said...

alamak...ayu tak tau pun kewujudan benda ni...huhu..

nasib baik ader entry ni..

♥Azie♥ said...

tak pernah tgk....nie first time..azie pun guna extenal hard disk 160gb jer..tapi nnt ingat nak beli 1tb sebab gambar banyak & besar2.

MamaYatie said...

tak pernah tengok arr..tngk gambar benda alah ni tak leh imagine benda alah ni besar mana..gambaran nya besar mcm apa ek??

gambar2 saya burn dlm CD ajer..dah dekat 30keping kot..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.