Followers

Monday, December 13, 2010

♥ Nape Kami Suka Ke Taman Metropolitan??? ♥

1st sebab kami suka tengok orang main layang2
pastu kami pun join la sekali main layang2
playgroundnya yang besaq then tempat nak main basikal pun luas
ada kawasan joging, ada tempat mancing & macam2 lagik
sebab tu tak mustahil ari sabtu pi taman layang2, ari ahad pun pi lagik

papa & balqis tengah berusaha terbangkan layang2 tu
balqis adalah pemain layang2 yang tegar, nape??
langsung tak mengeluh & tak putus asa cuba terbangkan layang2 tu
tapi akhirnya tak berjaya gak...
sebab angin tak berapa nak ada petang tu...so sian balqis
nangis kejap sebab layang2 tu tak mau naik
after that pujuk soh main beskal, sib baik bawak menan kalo tak satu hal nak pujuk k
dah cam tak terurus dah, time papa nak naikkan layang2 tu balqis jadi tukang pegang layang2
tu dari hujung, yang kelako tu biler balqis pegang layang2 tu
langsung tak nampak balqis
sebab layang2 tu besaq gedabak yang balqis tecik cinoit je
mama pun ada try nak terbangkan layang2 tu, tapi tak berjaya
dah boring balqis ajak papa main bola plak...
haru2 anak dara ni carik geng nak main
pastu sibuk dok ajak mam pi kat tasik tengok ikan
sibuk dok main menan happy Meal nya...
cam lelaki la main kete
laluan orang nak joging tu la jadi tempat balqis nak landing dok main
jenuh mama soh bangun tapi tak mau gak
sampai terduduk2, sebenarnya balqis ni dah kepenatan main layang2
tu yang dah tak larat nak bangun
dia dah malas nak layan mama...

kol 6.30 kami balik dari taman, ari ni cuaca elok panas, semalam ari Sabtu hujan kol 6.30 camtu
dah la datang lambat semalam, ari ahad sampai awal
kat taman ni kalo lambat mai jawabnya kena parking kete
tepi jalan la, jenuh nak jalan kaki masuk ke taman jauh giler
so kena datang awal2 kalo nak pi sini...
so weekend kami habis di taman ni je

p/s kengkawan tau tak tempat mana yang best2 ek untuk pi sesi riadah camni???
any siggestion???

15 comments:

Hezesuze said...

tu anak baru sorang anje...kalo ramai lagi syok hehe

cepat2 tingkatkan produksi huhu

[-suziey-] said...

waaa cantiknya beskal balqis..merah lagi.hehe..haih balqis xyah main layang2 la..main masak jek..tu menan boboy..hehe..eh tp ade je gigirl main kan..ekkek;D

So Shy Lady said...

salam mama,
dulu slalu gak g c2 tp jln agak jem, kan.parking pun jauh.

on d way balik k rmh mil kami skali skala singgh piknik kt tsk shah alam. tp byk ms kami riadah kt shopping cmplex je la heheh

So Shy Lady said...

salam mama,
dulu slalu gak g c2 tp jln agak jem, kan.parking pun jauh.

on d way balik k rmh mil kami skali skala singgh piknik kt tsk shah alam. tp byk ms kami riadah kt shopping cmplex je la heheh

Sricahaya said...

sian aqish penat yer...takpe..sonok main ngan mama n papa..

mama rifQy said...

sungguh2 aqish main! mak sedara na pon slalu bawak anak2 g kat sini..

macam sgt menareks je kan?
mesti peluh2 balqis main!!

tiefazatie said...

allo...berpeluh2 balsiq main sis nie sis..hihi..

aSmiDar said...

basah dihujani peluh sampai aqish..
aktiv tu..huhu

Liza said...

Kat mana taman ni? Area Puchong kah? Boleh gak luangkan masa hujung minggu

ejaMaria said...

Taman tasik perdana pun best jugak... ade giant playland utk kanak-kanak... ;p

lily azliyana @ mama zara said...

kat mane taman metropolitan nih? tak pernah lagi ajar Zara main layang2..huhu (papa die pon ntah pndai ke tidak nak terbangkan layang2 tu gamaknye..=p )

Gieyana said...

berpeluh2 Aqish main..hehehe..

Suka gk terjah tpt2 riadah camni..slalunya kalau kt Penang nie we all pegi Pdg Kota..

amyeryn said...

rajin anje bw balqis p tmn metropolitan...kita tk pernh p tp lalu pernh la...

alinac lover said...

comel je

Ummi Eisya said...

berpeluh dah balqis..bestnye main layang..bagus balqis dah pandai main..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.