Followers

Wednesday, December 15, 2010

♥ Nasi Kukus Ayam Goreng Superb ♥

Sape terliur angkat tangan??
ok ni namanya nasi kukus ayam bidara...kih...kih...
bukan ayam bidara k, tapi ayam goreng
kami selalu beli nasi ni biler time terdesak mama malas nak masak
atau dah balik lewat, so express kena beli yang ready made je la
RM5 seklai dengan ayam, ape yang best??/kuahnya yang unik lain dari yang lain
papa kata sedap, sebab taste papa ni tinggi, kalo dah papa kata sedap tu
mesti A+ punyer la kan, selalu beli 1 nasi + ayam
satu lagik nasi kosong je, sebab ayamnya besaq so kalo beli sampai 2
sure tak habis punyer tak elok membazir jadi kami kongsi sama2


nasi yang dikukus dalam mangkuk still
ayam yang digoreng, nasi panas2 dibungkus beserta cili + acar timun & nenas....

16 comments:

Cik Jue said...

cik hubby memang suka sangat sebab tak payah pening pilih laun..harga pun dah tetep...

cik jue nak ajak bincang sikit..jomlah

http://anna-jueanna.blogspot.com/2010/12/pelupa-selepas-bersalinjom-kita-bincang.html

ibuayahdamia said...

fuhhh telan air liur dah ayu ni..memang terangkat kalau makan nasi ni..mana nak cari ni..huhu

Hezesuze said...

aduaiiii saje jek buat weols terliuh kan hehehe

mummy_ayu said...

memang nampak menyelerakan..kalu makan panas2 memang lagi cedap

LYaFRINA said...

cedappnyerrrrr

Mama Hanim said...

perrhhh..best tu.. trus rasa lapar tgk semua tu anje..huhu..

~Siti Hajar~ said...

terliur tgk ayam goreng yg dok tergolek elok je tu...nmpk pn sedap.

sama la kita ni Anje, bila blk lewat makan nasi kedai la jwbnya..hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kita mengidam nasi ni la masa ngandung
masa bujang dulu ade juai kat seksyen 20, tup2 ngah pegnent org tu dah pindah balik kelate
ngidam tak dapat
sib baik rafiq tak menjejeh air liur

dia kukus dalam steel kan. mmg sebijik camnila

baru2 ni terjumpe la kat food cour kat belakang unisel
mmg if teringin, p sana la..
last week baru g makan bessss

Ena said...

:D

ieda said...

uish sedap nie dikk ..
kalau di ktn pun ada .. tapi dengan kuah kurma :))

Nana said...

anje kt umah kita ada juai
nama dia nasi ayam dara
harga Rm5.50

[-suziey-] said...

woooo mgm terliur sbb tgh puasa..haish kena tutup cpt..kurang pahala nnti:p hahahaa

zura@iwan said...

cedapnya tgk...lapar dh ni...hehe

MamaYatie said...

terliur pulak nengoknya..kat area umah ada jual tp tak sedap arr...

Mama Zharfan said...

fav me & hubby ni..kat area gombak byk stall jual nasi +ayam gini

mama rifQy said...

wahh..mmg best la nampak ayam ituuuuuuu!!!!! part peha yang best

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.