Followers

Thursday, December 23, 2010

♥ Panggilan Manja Dari Hubby? ♥

Panggilan manja dari Hubby?
ok family mama memang panggil mama ANJE
bukan nama yang suka2 mama create k, tapi ni since dari tecik lagik
tapi kengkadang kan biler orang tanya...
"eh...nama sape ek, nak panggil ape ek??"
mama cam rasa malu nak cakap "ANJE"
lebey2 lagik kalo yang bertanya tu LELAKI...
takut dia salah paham plak, ye la nanti ingat mama saje2 je pakai nama tu

masa kami bercinta dulu, mama & papa bahasakan
Awak & Saya, then after kahwin, mama panggil papa
ABANG then papa panggil mama "SAYANG"
walau dalam keadaan marah macam mana sekali pun
panggilan SAYANG tu tak pernah bertukar dari mulut papa
tapi kalo time kat rumah opah balqis atau kat tempat lain
papa cam segan2 nak panggil "SAYANG"...
contoh macam kalo papa bercerita ngan opah balqis
then nak bahasakan diri mama ni papa akan cakap
"NIHA"....bukan nama pompan lain tau
papa bahasakan mama "NIHA" bila cakap kat depan opah balqis
kengkadang tu "ANGAH" sebab mama anak yang ke2
kengkadang tu ANJE...tapi tak kan terkeluar panggilan SAYANG
kalo depan orang ramai...maybe papa rasa segan kot...
tapi mama bahasakan diri mama "AYANG"....

so kengkawan semua ada panggilan MANJA yang tersendiri tak
maybe lain dari yang lain???leh la share sikit....

28 comments:

Fieza79 said...

romatis sguh laa...alahaii...

eima said...

nama panggilan ek ...
lebih kurang cam awak la anje ...
MANJA ... dari kecik sampai skrg ...hehe
kengkawan pun ade yg panggey MANJA cth Mrs.K, Lierosqimie, deelira, nick, intan inn + DSK 02-04 dll ...
kat skool dulu pun sama ...MANJA gak klu ade org panggey nama betui slalu nye akan wat dek je bkn sbb sombong ke ape tp tak prasan ...

yg paling penting panjang pun panggey kite manja gak since memula kenai ... slalu tu die tersasul panggey nama MANJA dpn MIL ... hehe
memula MIL buat muka pelik lelama die paham sendri la ...

ehhh ... pjg nye komen ... kena wat entry sendri nampak nye

Myra Jay said...

Betul tu, sesuai ngn nama Anje, panggilan yg manja & nmpk romatis.. hehee

mummy_ayu said...

ok la tu ada panggilan manja..baru la nampak kemesraan..
ayu..mula2 kawan..saya awak..pastu..jgn tak caya...kitaorg guna panggilan kanda, dinda..lama gak..
pas tu dah bertunang..tukar Didi, Mimi..sampai la sekarang...

Huda said...

hehehe..muka seiras tu anje n hubby :) huda ngn hubby dia panggil name saje..x romantis sgt :) tp huda panggil hubby abang..

az rina a.k.a jaijina said...

same tau ngan abg kite, kalau depan family dia, dia macam segan nak panggil ayang..boleh tak bahasakan I & U, lagilah macam omputeh..

mama rifQy said...

aikk..sgt lain la muke anjee!hehehe

panggilan husband na kat naa..HONEY !hehehhehehe..kihkihkihhhh !!
kadang2 depan mak or MIL..panggil je honey! kadang2 panggil NAA !k

zura@iwan said...

tu arr...anje tu mcm suami yg bg kan...hehe..

psstt; len la muka anje dlm gmbr tu..hehe

~Ifa~ said...

waduh2 sgt romantik.............

~Siti Hajar~ said...

ooo...panggilan Anje tu mmg dr tecit2, btl2 sy ingat Anje sendiri create utk panggilan dlm blog ni..

panggilan Anje tu sweet je dengarnyer, mesti Anje ni manja kecik2 dulu kan, tu yg dpt panggilan camtu....hehe

Liza said...

Liza pun sama. Hubby panggil ayang dan LIza pun gelarkan diri Ayang gak.. My hubby selamba je panggil Ayang kecuali kalau bercerita la.

zue @ annaleeya said...

hehehe... same jer mcm anje... masa tunang dulu awak saya jer sbb mcm segan sket... lgpon akak dan somi, family yg jodohkan.. pas kawen akak pggil abang dan somi plak panggil akak "yang"... somi akak pon sama, klu dpn org mcm segan jer nak pggil gitu kan??? hehehe...

Zaidah said...

mak n abah panggil zai dengan panggilan idah....klu adik2 panggil along...klu suami panggil sayang...klu kat opis diorang panggil zai... rasanyer tak ade yang special mcam mama-->anje macam asben anje jugak...depan orang tak nak panggil SAYANG...malu agaknyer...padahal dah 8 tahun kawin pun masih malu lagi...

Fieza said...

Fiza ayang n abg..Depan semua org tak kira sesaper hi..hi..mula2 segan tapi skang family dah faham n kami dah biasa

EiJa ZaQuaN said...

lain dr yg lain xde la..tp asben mmg panggil ayg dr couple smpai skrg.even dpn family pun mmg pggil ayg n bahasakan diri ayg..

LisaVsKhusairi said...

huhuhu..bnyak pangilan manje anje ekkk...mama ngn mr papa just panggil mama & papa jelah..cuma masa mula2 dulu guna nama sayang n abang..lepas 2 bln terus guna nama mama & papa smpai skrg...hemm..kt tmpt keje lama pn ramai yg panggil guna nama mama & papa kt kami...hihihi..

Ena said...

Anje? heheh..

itu nama panggilan masa lom kawen/ kui kui.. dah kawin panggil sayang je.. ;D

cantik la picture..

Cik Jue said...

romantis gitu...samlah kita tapi sekarang lagi banyak guna ayah ngan ibu...

[-suziey-] said...

hiks..soooo sweet..sama la mcm hubby kita..xpnh nye nk bahasakan kita sayang..hehee...tp mmg unik la..ingtkan panggilan anje tu ur hubby yg bg..rupenye dr kecik ek..hehehe

ch@ said...

hahaaa terpukau dgn gambar itu, dan juga warna bajumu itu. panggilan manja? takde la, sebab dulu selalu perang teluk je. kau, aku.

Izan Ishak said...

alololo...papa ni pemalu ye. samalah cam hubby izan kalau depan org tak kuarnya perkataan 'ayang' tu~

MamaYatie said...

oo..gitu storinya...hehe. sama la, en.suami saya pun malu2 nak panggil Ayg depan ahli keluarga..rela dia sebut yatie (family sblh dia) or Nor (family sebelah saya). tp saya pedulik arr..depan sapa pun tetap panggil abg

psstt..sweet nya gmbr kawen tur..ijau lagi..

Nana said...

dari sebelum kawen saya awak, saya awak,

pastu permulaan dua2 panggil yang..
contoh
yang awk nk makan ke?
hehe amrul penah komplen..dah panggil yang tu yang je la..nape nak saya awak hahahah

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eliss pulak sayang ajer.tak pun nama ajer eliss.skang ni, my nuha pulak sibuk panggil eliss sayang :p gara-gara dengar abah dia panggil eliss lah :p

Sricahaya said...

kalau saye..ayang n abang...hihi

Ummi AmnaAmzar said...

saye plak..kat rmh, atr saye n hubby je "sayang', depan anak2 'Ummi', depan mak ayah 'iza'

CatlinaFly said...

masa bercinta, "abang, ayang, bie"

dah kawen ni "abang, berawak2, dan juga selalu berbucuk2 atau ringkasnye cuk" hehehe...

Mummy said...

sebelum couple panggil 'sy awak'
dah couple 'sy abg' sampai lar skang...

panggilan manja nih mmg patut diteruskan wpun dah tua nanti InsyaAllah..jgn lar ditukar kpd 'atuknye' 'opahnyer'...

wpun sedang gaduh jgn tukar...jadi takkan dengar lar perkataan 'abg ceraikan sayang dgn talak satu'...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.