Followers

Thursday, December 9, 2010

♥ Request Hadiah Anniversary ♥

Anniversary, makin berseri2....13 Januari ni our Anniversary
so papa dah tanya nak hadiah ape???
mama dah plan awal lagik sebelum papa tanya
nge...nge....banyak benda yang menjadi idaman mama
tapi mintak satu je la kan nanti kata kejam plak
so niat dia hati ni nak la benda alah yang kat bawah ni...

si DSLR ni menmang sentiasa menjadi pujaan hati mama
tapi rasanya tak berapa diperlukan lagik
sebab mama dah ada camera cap ayam
still leh guna lagik, nak kumpul duit nuffnang baru beli
kurun ke berapa agaknya baru leh beli kalo pakai duit Nuffnang tu kan
so permintaan mama beraleh kepada
MINI Netbook....la ni mama online pakai laptop papa
besaq gedabak so susah nak bawak kemana2
so mama request nak yang mini jerk
untuk mama online tenet...
papa dah setuju nak belikan...hu...hu....suka2
eh...ape plak hadiah anniversary yang mama bagi kat papa ek??
jom tengok....

percutian ke AWANA GENTING HIGHLAND
pada 13 Januari 2010.selama 2 hari 1 malam
ditaja oleh mama - voucher je la, makan minum semua papa
aci tak mama taja bercuti je...nge...nge...biler tang mama
kuar baget ciput je, bila tang papa...perh....semua papa...
then 21 Februari 2011 birthday papa plak
kami akan bercuti ke PD....ha...ha....cam jauh je...tapi jadik la kan
wat kenangan bersama kuarga tercinta...

oh ye nak tanya la kan, kalo ikutkan hati mama nak soh papa beli PC je
tapi papa kata tak leh nak angkut sana sini
tu yang mama soh papa belikan mini laptop
tapi ok ke ek mini laptop ni...laju ke speednya
ape PRO & KONTRAnya....
ada sape2 yang pakai then leh tolong jawabkan????

p/s anniversary lambat lagik tapi dah pikir na hadiah ape...
p/s sempena anniversary mama nak wat GA untuk kengkawan....hadiahnya ole2 dari GENTING k...

35 comments:

MRS. K said...

hadiah aniversary kite OTW! suke sangat2...

taktau la anje pasal lappy ni.. huhu.. tau pakai jer

Cute MuM said...

kawan ada guna.. cuma bateri jer tak tahan... yang lain ok dah..

Sharinginfoz said...

wow not bad, percutian bagus juga kan

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mini lappy tu ade pros n cons

byk bendala..cam yg paling obvious takde drive utk cd..kene beli external punyer..

tapi utk berblog okla..senang bawak ke sana kesinun..ehehhee. leh wat live blogging..besss cume kene hadap dekat skit la muka ngan monitor..kocik yo paparan dia..ehehe

Zaidah said...

tak apelah mama....buat preparation dulu mana yang patut seblum anniversary ....

Faryza said...

best nye klu dpt salah 1 drp smua kan..wooow...

yantz-yeem said...

wahhh best tu dpt mini laptop...leh la tuk on9 jek...laju gaks pe...kalo x laju tambah je RAM

Liza said...

Kalo Liza cuka skrin besar, pueh nak type... Tp berat lak usung ke mana2..

eT said...

hmmm...
me kalo berangan nk request kan...
leh dapat ipad ker...
xpon sambung galaxy tab...ngej3...
demand x? :p
ngah berangan nih...bila la nk dpt...:)

eT said...

hmmm...
me kalo berangan nk request kan...
leh dapat ipad ker...
xpon sambung galaxy tab...ngej3...
demand x? :p
ngah berangan nih...bila la nk dpt...:)

LyNn HaMzAh said...

syoknya...nak tanya sket kat mana ek dapat voucher tu? nak jer beli voucher2 mcm tu...

tifa said...

Hi, Kalau netbook problem dia battery . Dalam dua jam ke tiga jam aje tahan. Then bagus dia ringan . Kalau saje nk berblog tak buat kerja lain kira ok .Just my 2 cent .

~~@lyci@~~ said...

wah, best mini laptop tu.. hubby alycia kt pun nak belikan.. padahal xlame lg besday dia, tp dia lak nk belikn utk bini dia hehe..

cpt2 buat GA tu.. nk hadiah..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah bestnya hadiah bercuti tu..

hubby lak request psp for his coming bday.pro & cons, kapasiti & memory lah.

Fieza79 said...

ingat td betol2 nak request DSLR...best tu..

last2 nak notebook je...ok tu Anje, kfieza pon pakai notebook..senang nk bw ke mana2...blogger tegar ni kan...hehee
tkde la slow sgt...ok je kfieza pakai...

Mama Zharfan said...

happy anniversary yer anje ;)

Mama Kyra said...

sy pki mini laptop.cuma tkleh nk install byk sgt nti berat..sy bl yg acer inspira..stkt ni ok la..

...etiey erywan♥ said...

hmmm..kalau i cuti cuti yg dipilih.. hadiah utk besday.. hehhehhe..

smms said...

yang kecit tu panggil note book kot ek .. kecik pun ok .. kecik tapi RAM besar laju la dia + lak ngan speed brodband bagus mmg bertenet je la ..hihi

asfiedaimpiana said...

salam sis, wah 13 Jan ke ur anniversary?...thats my besday too!!
Hehehe kita celebrate event yg sama on da same date...hehehehe

eiela said...

netbook dia kecik la kak, memang senang nak bawak p mana-mana tapi tuhla, lama-lama nanti cepat lak rabunnya mata nih.

Latest Entri :
Kena Denda Gara-Gara Bergaduh Depan IPD

ieda said...

ermm kalau kakak nak DSLR lah .. kalau dah dapat nak gi jalan2 luar negara ok gakk heheheh

Nana said...

klw mini laptop cam gini rasanye takat nk bloging, fb ok la..
menda2 ringan je la..kata pon mini kan hehe
eh voucher tu kita penah pakai masa bln 7 last year
mgm berbaloi pegi time wday otel free saje

mama rifQy said...

emm..mini laptop??means notebook la kan?

me pon suke..tapi hubby na mmg xkasi sangat beli..satu dari segi speed die..tapi mgkin leh upgrade la kot..
Then me ade gune yg husband punye..yang apkej TM tuh kan..dapat free notebook..mmg sakit mata gune yang kecik..serius..rase cam tak puas tengok!hehee

tapi terpulang pada anje la..sipemakai laptop kan??hehheeee..!!

Cik Jue said...

ingat n3 cikjue ari tu..yang kaler purple tu mini lappy..ok jugaklah cume kecik jelah..tapi senang nak bawak...cik jue rasa ok je..

tq doakn yang terbaik buat farisyah...

mamalieyna said...

oooh bestnye hadiah dh plan2..janji sama2 happy kan! ^_^

oooh psl netbook..herm..taktau nak komen, sbb taktau..hehe..

kulop ludin said...

beli henpon android, update blog macam2 cara pon boleh... senang lagi.. cari yang pixel tinggi ckit.. gambar pon menarik.. teman guna henpon android untuk update blog.. best gak...

lily azliyana @ mama zara said...

Salam Anja..lame dh tak tinggal jejak kat cni..sori bbyk yek..huhu

nway, ok jek netbook tu as long Anje selesa nak guna..mcm kite, lagi suke guna laptop biasa sbb puas tgk..pastu laptop biasa dh siap ade cd-rom sume kn nk lyn citer kartun Zara..klu netbook tu mmg kena pasang externalla..hehe'

apsal tk mintak jek hadiah yg 1st tuh..mesti berbaloi2 papa balqis beli sbb balqis mmg suka berposing kan..=D

[-suziey-] said...

weee bestnye dh ade wishlist..hehe...bestnye nk g holiday..

Ummi Danish said...

so far, mini lappy ni ok. speed agak krg skit dr yang bese tapi still ok. for me, mmg worth it la klu nk bwk kemana2 kan?

tp yg me tak bape suke, kecik sgt. tk puas nak tgk... he he he

ape-ape pun ... still best...

♥Azie♥ said...

caiyok...azie dapat cik nikon...cepat anje mintak DSLR..mmg seronok dapat adiyah tue...nnt leh kita join menembak..

tiefazatie said...

happy anniversary sis!hihi..owh sgt best btol hadiah2 nie..hihi..erm..kalu nak puas hati guna lappy je sis..kalu mini notebook tkt sis xpuas!hihihi

e.l.i.z.@ said...

whoaaaaaa..jeles okeh! jeles tarikh anniversary ituuuuuuu..anje kawen tahun brapa ek? camne leh dapat 13 jan? ada cuti ke time tu? eli dulu beriya pilih tarikh kawen 13 jan..tp mom ckp xde org cuti, nnt xde org nk dtg majlis huhuhu last2 kawen 17 Nov

ibuayahdamia said...

ayu tiap2 tahun pun kalau anniversary, mesti pi holiday jer lah...kalau birthday2 baru bagi hadiah barang2...

ayu rasa macam mini laptop tu kecikkk benarr....hiksss..pandangan masing2 kan

amyeryn said...

bestnye nk cuti2 lps tu nk request adiah ye..ok gk laptop senang bw ke sana sini..tp kalo yg mini ni kecik sgt ler..better bli yg biasa tu..tp kalo anje ok ngan mini terpulang...kita guna yg mini rs kecik sgt tk best...heheheh

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.