Followers

Tuesday, December 28, 2010

♥ Template Mana lagik Friendly? ♥

M
ama baru je tukar template, dari 3 coloum ke 2 coloum
sebab ape, kalo mama punyer 3 coloumn tu tak leh nak upload gambo besaq
mama sukaupload gambo besaq2 sebab rasa puas nak tengok
so weekend ari tu godek punyer godek, dapat la satu template yang simple
tapi kena amik kira jugak reader's blog mama ni
ye la template ni pun sedikit sebanyak main peranan jugak pancing UV
kalo template yang tak menarik sure reeader's akan berkurangan
so mama nak mintak pendapat kengkawan semua
template yang mana lagik kengkawan suka
pendek kata friendly la senang nak baca setiap entry yang mama wat..
sebab mama masih lagik survey2 cari 3 coloum yang leh upload gambo size XL
template yang terbaru, puas hati leh upload gambo balqis besaq2...
tapi 2 coloums je...
template lama ruagan gambo yang tecik leh upload gambo
sampai size L je, tak puas k tu yang gatal tangan dok carik lain
lagik satu mama suka template lama ni sebab dia ada DASHBOARD
kalo yang baru ni tak de, kena searh dari google...
tapi template lama agak banyak membazir ruang kiri kanan yang kosong
bertemakan belang2...kalo di kembangkan sikit kan cantik
leh la upload gambo besaq sikit, sebenarnya leh je wat
tapi kena pandai baca coding k, untuk baca coding tu
adalah satu kemalasan yang berganda...ha....ha....

so ape pendapat kengkawan?mana yang lebey friendly user???

26 comments:

Cik Jue said...

kalau jue.........suka yang lama lagi comel sebab lagi ceria kot lagipun jue ni suka yang calour full hhehehe tapi tak kisahlah mana2 pun janji anje suka...

wan nurul hezrina abd halim said...

kalau nurul suka yang barulagilah..macam tak pening sangat n tak serabut sangat tengok.gambarpun lebih clear n warnapun ak terlalu striking sangat nak pandang.kemas pun nampak kemas=)

mama tisya said...

tk kisah mn2 pn asalkn entry sentiasa ada...tp kalo guna 2 column mcm anje ckp leh tgk gmbr puas2 cz beso kn gmbrnye..mcm menarik je..kita pn suka gmbo beso2....tp nk tnye..gmbr tu ada kena adjust ke or upload mcm biasa je...

ibu_BatRiSya @wardah said...

yang dulu lagi comel...tp template yg baru ni macam lebih kemas !

Fieza79 said...

kalu kfieza sure pilih jenis yg ni..sebab leh letak gamba besor2...haha i loike..!

ok dh tu anje...leh tatap gamba besor2 dn cantek2 kat sini...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dashboard tu boleh ditambah ajer kat coding.

kalo orang suka baca belog anje, tetap diorang baca dan tak kisah background apa pun tp kaler hitam ni nampak suram lah :).

mummy_ayu said...

bg ayu..dua dua ok..nak komen senang aje..tapi best jugak la sbb pic lagi besar & lagi clear..

atty's said...

blogger pun ada je template 2 column ada dashboard.

utk bloglist kawan2 tuh anje buat lah blog lain .hanya letak bloglist kawan2 je.jadi belah sidebar leh ltk widget penting je

Ena said...

Yang ni pun cantik jugak mama.. :D

zura@iwan said...

sy suka gmbr yg bsr2..hehe....puas hati tgk...

pstt; kalu blog sy cm mn ? anje selesa x?

yantz-yeem said...

gelap bijik mata hitam ku...hahahahah...nie tgh reno blog ke apa anje...blom siap le ye?nnti kalo dah siap mesti chantekkkk....

jgn riso blog anje cantik ke x cantik ke pasti smue org akn masyukkkkk...caiyuk

Sricahaya said...

suke..suke..suke..cantik..tgk pic pun puas..janji senang nak baca..

[-suziey-] said...

waa tempalte baru..kita suka lagi yg ni..xcrowded sgt..neat n clean..suka suka..hehe..

~Siti Hajar~ said...

Template skrg ni la CUN!

puas tgk gmbr Balqis..hehe

kayyana said...

i rasa template yg latest ni plg friendly la sebab tak byk sgt gadget... lg satu nampak lbih kemas dan lebih menyerlah blog anje dengan latar belakang plain...

Zaidah said...

klu pada zai...suka yang 3 column sebab bleh kita bagikan kepada ruangan untuk gambar, blog list n sebagainyer...cuma ruang tu kecik ajelah...yang penting nampak cantik n senang orang nak view....klu 2 column reader terpaksa scroll hingga ke bawah bagi melihat keseluruhan blog....penat tu....huhuhuhu

ummiaqeef said...

kite sblm ni pakai 2 column,skarang ni 3 column pulak. rase mcm dah selesa dah. tp xtau la akan dtg kot dah jemu,hehe

Ummi AmnaAmzar said...

yg atas kot..nnt boh gmbr balqis byk2..ye

pearls.. said...

mama..

teringin nak blog space besar camni.. nak wat camner ek??

wat la tutorial.. leh kami godek sama2...

please....

@e_da said...

template baru ni agak clear sikit mata kot.. dan senang nak baca.. heheh just my comment.. hehhe

Mama Zharfan said...

me suka template yg seluas2 alam cmm template baru u ni ehhehe sbb pic besar2 beshh!!

mamalieyna said...

yg ni lg best la anje..kak eina pun tunggu sket time lg boring, tukar lak yg simple2 gini..huhu..

CatlinaFly said...

eh dah ok lak sy tgk template ni...agaklnye pc opis problem tu ari download template ni tak abis..rasa yg ni lagi cantek aa...simple but anggun hihi

mama rifQy said...

alaaa..yang skang pon chanteq apeee..gambar besooooooo!!! yang tub yang paling penting !!

mamaqari said...

yg ni lg kemas and senang nk baca

Farra Dhelina said...

yg ni lagi kemas anje..yg penting bab font tu..lebih mudah dibaca :)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.