Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Saturday, January 30, 2010

Kenalan Baru...tinggalkan URL link anda

Salam Semua...
jom tambah kenalan
so menjadi azam tahun baru mama kali ni....mama nak menambahkan kengkawan blog mama...
tinggalkan URL LINK ANDA

Friday, January 29, 2010

Aqish & Meow2

Kucing adalah Binatang kesayangan Aqish...
on the way nak balik rumah...
kalo nampak Cat mesti aqish pi tegur...
"mama Cat...Mama Cat"...
"Hye Cat"..."Bye Cat"...
cam jumpa kawan baik plak...

nampak je macam berani...padahal sebenarnyer takut....

Dengan Catnyer kat depan rumah..

ni la actual Pic Cat tu...
tak tau la Cat sape...
tapi tiap2 pagi biler nak hantar aqish ke taska
Cat tu mesti iring aqish
cam dah sinonim jer...
Cat kesayangannyer

hu...hu...cat tu pun baik jer...tak pernah cakar aqish tau..
p/s cam nak bela Cat tapi aqish ada Asma...so doktor sarankan tak leh bela Cat sebab takut asma nyer jadi teruk plak...

Hadiah Untuk Pemenang "Cutest Baby 2009 Contest By Mama_Aqish"

Contest dah lama berakhir...
sekarang ni proses pengiriman hadiah plak...
So Cute hadiah2 ni....
jom tengok...
sekali lagi mama ucapkan
TAHNIAH kepada Semua PEMENANG

1st Place - Muhammad Hariz Aazad

2nd Place - Damia Firdina

3rd Place - Arifa Dalila

Saguhati - Damia Ayyunie

&

Emir Rasyid

cantikkan Frame2 tu...
hu..hu...mama pun dah tempah dua...
nak pilih design jer...
design mane yang tantek ek???

kalo ada sape2 nak tempah leh email ke :
anakrusajb@yahoo.com
@
pi terus ke Blog Beliau di
http://click2shoppe.portalniaga.com/

Terima kasih yang tak terhingga mama ucapkan kepada pihak PENAJA click2 shoppe sebab sudi menaja hadiah berkenaan...semoga kiter akan bekerjasama di masa akan datang dalam contest yang lain plak...


p/s bulan 2 ni ada contest lagi tau....jangan luper join k...

Thursday, January 28, 2010

Shhhhh!!!! Jangan Bagi Tau Sesape Tau!!!!

Rentetan dari citer TASKA semalam, sebelum ni & sebelum tu
Semalam ada citer kat MamaLieyna a.k.a Kak Iena pasal masalah taska Aqish..
then Kak Ina Suggest untuk hantar aqish ke rumah pengasuh Arif a.k.a anak MamaLieyna ni...
so lepas balik keje semalam mama tanya kat Papa...
then papa setuju untuk hantar kat situ..


Sebelum ni mama & papa pi keje naik moto je...dari Subang Suria ke Petaling Utama..menelan masa selama 1/2 jam - 45 minit gitu...tapi oleh kerana kami PENTINGKAN penjagaan aqish yang terbaikmaka kami berdua telah wat keputusan untuk hantar aqish ke pengasuh kat PJ ni...
tapi start bulan 3 @ 4 baru nak hantar....


Sian Arif nanti berkongsi kasih dengan Ibu a.k.a pengasuhnyer dengan Kak Aqish k...
mama dah pening kepala tak tau nak hantar ke mana aqish ni...
so start bulan 3 kami akan pi keje naik kete...
hu...hu...mama lebih suka naik motor sebab ape???
sebab boleh cilok2...cepat sampai...
tapi demi kepentingan Aqish...kami perlu berkorban...
kena la bangun awal pi keje...

Ni la gambo Aqish kat Taman
&

Ni plak Arif yang bakal menjadi rakan sepermainan Aqish nanti...


p/s papa suh mama amik lesen kete dulu bulan depan...pastu leh la pi keje dengan aqish...
hu..hu...maka bermula la rutin baru aqish....
harap2 aqish ok la ek...

p/s sian abah arif jeles sebab pengasuh arif nak jaga aqish gak...nak tau citernyer klik kat SINI

Aqish At PlayGround

Ari ni merupakan hari yang sibuk k...
tak dan nak citer ape2...
ada 2 entry je wat masa ni...
haq ni entry cuci mata time aqish main kat Playground...
main papa joingkang jongkit...

Tengah merenung jauh...


Gaya Pieces no war aqish k...

macam2 aksi ada...mama & papa memang suka bawak aqish pi taman...

p/s semalam aqish ngamok sakan...tak tau la nape...demam dah baik cume tinggal batuk & selsema...

Berita Hari Ini

PUTRAJAYA 27 Jan.

- Kerajaan akan mengambil tindakan tegas yang sama ke atas pihak yang terlibat melempar kepala babi di dua masjid awal pagi ini sebagaimana kes serangan ke atas rumah ibadat sebelum ini.

Sehubungan itu, Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein memberikan amaran agar tiada pihak yang cuba mengambil kesempatan di atas kejadian itu kerana ia melibatkan keselamatan negara.

Tegas beliau, orang ramai juga diingatkan agar tidak terpengaruh dengan khabar-khabar angin yang disebarkan ekoran kejadian tersebut.

"Saya cukup marah perkara ini berlaku dan kita perlu berikan ruang kepada pihak berkuasa untuk menyiasat dan mencari dalang yang terlibat.

"Ini kerana perbuatan mereka itu bertujuan untuk menghuru-harakan negara selain menimbulkan kemarahan dan pertembungan antara kaum," katanya.

Awal pagi ini, Masjid Imam At-Tirmizi di Sri Sentosa dan Masjid Jumhuriah di Taman Datuk Harun, Petaling Jaya dilempar dengan objek dipercayai kepala babi hutan.

Objek yang dibungkus dengan plastik putih beserta wang tunai sebanyak RM35 itu ditemui jemaah masjid selepas selesai menunaikan solat subuh.

Hishammuddin menambah, Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan diberi tanggungjawab bagi menyelesaikan dan memantau sendiri siasatan kes tersebut.

Sementara itu, bercakap kepada pemberita selepas melawat Masjid Jumhuriah, Hishammuddin meminta rakyat bertenang dan memberi kepercayaan kepada pihak polis untuk menyelesaikan kes itu.

Beliau memberitahu, kerajaan tidak boleh menerima tindakan-tindakan yang tidak bertanggungjawab ini dan melihat ia cubaan untuk membangkitkan kemarahan rakyat agar berlaku pergaduhan kaum.

Katanya, paling penting sekarang ialah untuk memastikan masyarakat atau anak-anak kariah kedua-dua masjid tidak terikut-ikut dengan provokasi yang dicetuskan oleh pihak tidak bertanggungjawab tersebut.

''Saya sendiri bertanya kenapa memilih masjid di Taman Datuk Harun dan sebuah lagi masjid yang juga berhampiran dengan kawasan ini, saya percaya mereka cuba mencetuskan pergaduhan kaum di kalangan rakyat negara ini.

''Kerajaan bangga dengan masyarakat di kawasan Taman Datuk Harun dan Sri Sentosa serta kawasan-kawasan lain seperti di Taman Melawati, Muar dan Taiping kerana berjaya mengawal emosi, sabar dan menyerahkan kepada pihak polis untuk mengambil tindakan sewajarnya bagi menyelesaikan kes tersebut,'' katanya.

Sementara itu, Musa yang turun meninjau kedua-dua masjid terlibat kira-kira pukul 10.40 pagi ini meminta semua pihak tidak membuat sebarang spekulasi berhubung kejadian tersebut.

"Biar polis jalankan siasatan. Orang ramai jangan bimbang. Saya telah arahkan semua Ketua Polis Daerah di seluruh negara supaya meningkatkan rondaan di rumah-rumah ibadat di kawasan masing-masing.

"Amaran saya kepada mereka yang melakukan perkara ini (lempar ke pala babi), jangan bermain dengan api kerana polis tidak akan berkompromi terhadap sebarang tindakan yang cuba menggugat keselamatan negara," tegas beliau.

Musa memberitahu, polis juga akan mengenal pasti dari mana kepala babi hutan tersebut diperoleh kerana ia berkemungkinan datangnya daripada restoran yang menghidangkan haiwan eksotik.

Sehubungan itu, Musa meminta sesiapa yang mempunyai maklumat mengenai kejadian ini supaya tampil membantu polis dalam usaha pihaknya mengenal pasti dan memburu mereka yang bertanggungjawab.

Ditanya sekiranya siasatan polis akan dipengaruhi tekanan politik, beliau menolak andaian itu kerana polis sentiasa bertindak adil dan tidak memilih bulu.

"Kejayaan polis baru-baru ini dalam menyelesaikan beberapa kejadian vandalisme rumah ibadat membuktikan keupayaan sebenar kami," jelas beliau.

p/s makin menjadi2 plak masalah ni....takut jadi isu besar je nanti....

Wednesday, January 27, 2010

Info Sale Sana Sini

Salam semua...
lama tak update pasal sale sana sini...
so ari ni mari kiter menjamu mata sambil catit kat calender k
nanti leh pi...

16 January to 7 February 2010
Hytex Warehouse Sale
From RM1

Every Weekend
All Branded Apparels

Branded Apparels
Issue
American Athelete
Tenderly
Disney
Winnie The Pooh
Looney Tunes
Looney Tunes Babies

Time : 10am to 6pm

Location (Tel 603 6273 2323)
Hytex Garments (M) Sdn Bhd
Lot 25 Jalan E1/5
Kawasan Perindustrin Taman Ehsan
Kepong
52100 Kuala Lumpur

22 January to 7 February 2010
GUESS Valentine’s Day Promotion

Pamper your someone special this Valentine’s Day

At RM549, get:
Latest GUESS’ Cupcake Watch
GUESS Charm Bracelet
Complimentary 12-Stalk Red Roses

Available at all GUESS stores

23 January to 21 February 2010
Levi’s Kids Sale
Up to 40% Off

Location

2nd Floor
The Gardens Mall
Mid Valley City
Lingkaran Syed Putra
59200 Kuala Lumpur


29 to 31 January 2010
Baby Products Warehouse Sale


Factory’s Price

Products Offered
Bicycle
Walker
Stroller
Toy
Clothing
Bedding
and many more

Brands Offered
Disney
Batman
Superman
Transformers
Viva
Strawberry Shortcake
Babylove
Paddington Bear
Peter Rabbit
Natural
Bebe’s Home

Location
Kompleks 3K
Jalan SS13/1
Persiaran Obligation
47500 Subang Jaya

p/s nantikan update sale lagik k...

Graf Kunjungan Rakan Blogger

Salam semua...
tadi pi blog ELYN tengok graf Nuffnang ELYN...
teringat plak Graf mama minggu ni...
makin naik sekarang ni...
ni pun berkat kunjungan kengkawan then mama sudah merajinkan diri untuk balas
kunjungan kengkawan semua...
kengkawan yang rajin klik iklan Nuffnang tu mama ucapkan berbanyak2 terima kasih k
tanpa u all duit mama tu tak kan naik mendadak cam la ni...
hu...hu...terharunyer...
so mama ingat nak wat contest lagi untuk kengkawan semua...
ape tajuk contestnyer???
tunggu k...

kunjungan yang mama capture untuk tengahari ni...
ada 24 blogger tengah online ke blog mama...

bukan nak bangga k...cuma rasa terharu gitu....

Graf untuk minggu ni....ada penambahan cuma weekend je ada penurunan..
sebab tak de entry baru kot...

p/s mama akan memantopkan lagi blog mama k...
terima kasih bagi yang sudi berkunjung & memberikan komen yang membina...

TQ Very Much Mama_Zara

Ok...lupekan pasal taska k...
nanti mama update lagi citer2 terkini k...
semalam mama terima satu bungkusan kat opis...
huh....tertanya2 gak sape la yang bagi ni ek...
rupe2nyer...dari MAMA_ZARA...
TQ so much k...
moga kiter akan berjumpa di GATHERING SUZIEY nanti k...
leh la bertemu lie dengan Zara nanti...

p/s so sweet siap ada gambo aqish lagi...(aqish cakap : TQ auntie)

Dilema Citer Pasal Taska Lagi....

Salam Semua...
PERINGATAN SEKALI LAGI...
ENTRY NI bukan nak KONDEM sesape...
tapi sebagai renungan & berkongsi cerita dengan kengkawan semua...
sebelum ni mama pernah citer pasal Taska Aqish...kat Entry NI
& Kat SINI gak...remember???
mcm2 kes ada..
la ni kes terbaru pulak...
mama pening tol la...rasa nak marah pun ada...
kejadian 2 hari lepas...balik dari keje cam biasa terus amik aqish kat Taska....
sampai je kat sana....aqish tengah menyusu then mama terus amik bawak balik...
masa on the way nak masuk rumah mama tengok ada benda hitam kat dalam botol susu tu...
nak tau mana ruper nyer????scroll down k...

nampak tak haq benda hitam dalam susu aqish tu???
mama ingatkan semut...mama pun bukak la penutup botol susu tu...

Ya Ampun...MasyaALLAH....kenapa puting susu aqish jadi sampai cam ni???
susu tu masuk dalam perut aqish tau....melalui puting botol susu yang kotor ni....
mama rasa nak nangis pun ada....
kenapa la di biarkan botol tu sampai jadi teruk cam tu...
biler mama periksa ruper nyer bukan botol susu aqish...
lagi la mama mengucap dibuatnyer..
tu botol susu budak lain...
sebab kat taska tu ada budak lain pun pakai botol Avent cam aqish...
mama kenal botol susu aqish...sebab putingnyer Double Layer...
sedangkan yang kat atas tu 1 layer je...bukan puting Avent yang punyer...
kalo puting Avent yang sebenar double layer...
mama tak tau nak cakap ape lagi....
malam tu gak mama pi carik pengasuh lain untuk aqish...
tapi semua nyer mama tak berkenan...
soal duit tak de masalah....mama bayar aqish kat taska tu RM250 untuk aqish yang dah 3 tahun
bayar on time...kalo gaji jatuh time cuti..mama siap datang rumah hantar duit nyer...
kalo mama cuti lama time hujung bulan mama bayar awal dalam 25hb...
walau mama cuti panjang 2 minggu tak pernah potong payment...
tapi KENAPA aqish di layan macam ni????
mama tak banyak complain....tapi kalo bab botol susu kotor camni mama rasa SEDEY sangat2..
aqish memang suka dok kat Taska tu....kalo nak hantar tempat lain mama takut aqish tak suka & nangis la sebab nak sesuaikan diri...
ape mama nak wat ek???
bersabar je ker???
atau harus ditegur???
dah la ari ni aqish demam...
mama sparekan ubat...tak tau la diorang bagi ke tak...
sebab pernah jadi diorang tak bagi...
suhu badan aqish sampai 39c....diorang leh kata mama tak bagi ubat...
padahal diorang tersalah letak ubat tu sampai tak jumpa...

p/s malam ni nak pi beli botol susu lain dari yang lain dari budak2 taska tu...
dilema sungguh la...nak keje pun hati tak senang...sian aqish
p/s macm2 masalah....biler di pikirkan sangat...rasa geram pun ada...
p/s seminggu sekali mama akan bawak balik botol susu aqish tu...perlu ker bawak balik tiap2 hari???

Tuesday, January 26, 2010

Contest ~ Aksi Cukur Jambul

Pon2....nak join contest lagi...

Banner Contest

gambar yang dipertaruhkan adalah

:

:

:

:

Damia Nurin Balqis
13 Oktober 2007
Gambar tak clear...tak berapa nampak muka aqish...
so mama attachkan sekali gambo real muka aqish sebelum Majlis Berlangsung...
ni la baby girl nyer....

p/s jom la join...KLIK SINI untuk join k

Happy Faces At PlayGround Contest

Salam semua...
kali ni nakjoin contest lagik...
dari Mama Syafi Plak
tajuk contest HAPPY FACES AT PLAYGROUND CONTEST
hadiah untuk Pemennag di taja oleh :
LITTLE WORLD GALLERY
ada banyak baju yang menarik & tantek2 semuanyer
xpecially for GIRLZ...
mama ada Order 1 helai baju Dress untuk aqish dari Blog Little World Gallery tu...
nanti mama tunjuk bajunyer ye...
ok...wajah Happy Faces Aqish yang mama nak pertaruhkan adalah
:
:
:

Damia Nurin Balqis
13 Oktober 2007

Ni banner Contest tu...
sape nak join sila lah klik SINI

p/s jom la join...sempat lagi tau

Same Besar Jer

My Friend Tigger & Pooh
We are playing together...
hu...hu...tu di petik dari lagu citer kartun kegemaran aqish
TIGGER & POOH...
tapi tak de tigger k...yang aqish ada hanya POOH jer...
pooh bear2 kesayangan aqish...
nak tau betapa sayangnyer aqish dengan bear2 nyer ni???
jom layan gambar aqish with Pooh...

Aqish sayang Pooh...tengah yum pooh tu...

sya cheese kat mama with pooh nyer

My Best Friend POOH

My Loverly Pooh....

uiks...biler mama letak Pooh tu kat sebelah aqish cam same besar je dengan aqish..
hu...hu...ternyata aqish ni tecik molek je...

p/s aqish dah pandai bergambo sekarang ni....biler la nak dapat camera cam suziey tu ek...leh snap gambo aqish tantek2 & banyak2....

Ape La Aqish Ni........

Salam semua & selamat pagi...
citer pasal Gath dah habis la ni citer pasal Aqish plak....
citer ni masa weekend ari tu....
lepas mandi mama nak pakaikan aqish pamper's...tapi aqish tak mau...
so mama cakap nanti kalo nak kencing bagitau mama k...
pastu selang 5 minit mama tanya aqish nak kencing tak???
aqish cakap nak....
mama pun bukak suar aqish then bawak dia pi toilet suh aqish kencing...
tapi lepas masuk toilet je aqish tak nak kencing...
aqish terus kuar dari toilet...
pastu pakai la suar balik....
mama selang 10 minit mama tanya lagi....
aqish kata tak nak kencing...
tak pe la...so mama & aqish pun layan la tengok tv citer karton aqish...
nak tau...pastu mama rasa la suar aqish...
OH....NO!!!!!!!!!!!aqish baru je kencing...
pastu mama tanya lagi sekali...
aqish kencing ek....
pastu aqish angguk kepala...
huwa....ingat nak ajar aqish tak pakai pamper's sebab bulan 10 tahun ni aqish dah 3 tahun...
sepupu aqish umur 2 tahun dah tak pakai pamper's....

Possing sebelum kencing k...

dah kencing baru bagitau pastu nangis plak...sabo je la...
p/s kengkawan ada cara tak camne nak ajo anak2 ni supaya tak yah pakai pamper's...
sebab tahun depan ingat nak hantar aqish pi school....
that why dah start ajo tak pakai pamper's....

Monday, January 25, 2010

Citer Di Sebalik MBP Gathering

Aik...kata dah tak de entry pasal Gathering lagi???
he..he...ni part di sebaliknyer k...
masa Gath ari tu mama semangat sungguh...al-maklumlah tak pernah join...
sekarang ni terbukti la mama ni berMASYARAKAT k....
kejadian ni masa time gath semalam...
dok kecoh2 dengan gamez & mama dok sibuk2 amuk makanan untuk aqish...
tup2 kaki mama termasuk kat dalam lubang...
maka "KETEKOK"...bunyi kaki mama...
ape tandanya tu????
tup2 tak leh jalan...rasa terkehel...
time tu memang ada PBSM...tapi mama low profile sikit...
so malas nak kecoh2...
siap leh masuk acara Mummy2 lagi....acara berjalan sambil ikat kaki...
patut pun mama kalah sebab kaki dah sakit....
tapi degil gak nak main sebab nak join mummy2 semua...
biler balik rumah...tak de rasa sakit plak...
ingat ok je la...
tup2 lepas bangun tido langsung tak leh jalan...
alamak...ape hal ni....
hah....tengok2 dah bengkak...merah2 lagi...
alamak dah masuk angin la.....
pastu baru sapu ubat angin CNI & makan ubat tahan sakit...
ingat kan lega la sikit...
bangun pagi ni still bengkak lagi...so terpaksalah jalan terhencot2....
hu..hu...dah la opis kena naik tangga...
nak MC tak leh sebab ari ni dah start payroll
so tabahkan je la k...

p/s ni la penangan terOVER time Gath semalam...hu...hu...

Blogger Famili Day

Date: 28 February 2010 (Ahad)
Time: 9am - 12pm
Venue: Taman Tasik Perdana, KL
Theme: U look BLUE
Concept: Potluck
Fees: FREE
sape nak ikut angkat kaki!!!!(pi register kat blog SUZIEY k)
wah ramai yang ikut ek...
mana tak nyer Suziey & THE GENG yang anjurkan...confirm ramai yang pi
tol tak???
mama pun nak join gak...sebab ahad ni punyer GATHER papa bagi pi...

Berakhirnye MBP GATHERING

Mama dapat Lucky Draw....
No 31

Kek MBP di sponser oleh????

nyum2..tantek kek nyer...
Mama & Eliss...
tomei nuha cam muka eliss...
kami tersesat ke Kedai Kopi 1...
rupe2nyer ada kedai kopi 2 da....
sonok jumpa kengkawan semua...
harap2 leh jumpa lagi tahun depan k...
kalo ada GATHER2 lagi...
best jumpa kengkawan semua...
and u all sporting gitu....
jumpa lagi k....

berakhir sudah
p/s banyak entry lagi ni tengah menunggu...tapi keje kat opis banyak la...nak singgah blog kengkawan pun tak sempat...tunggu time lunch nanti la k...
p/s entry pasal gather dah habis...pasni citer pasal aqish & macam2 lagi...

Lagi Aqish Di Gathering

Jangan jemu k...
banyak gambo aqish yang mama snap masa kat Gathering ari tu...
so layankan aje la k...

Bergayut nak tinggi...

air yakult yang berjaya dimenangi masa games carik Yakult dalam kolam...

maik bola dengan papa

papa & aqish together2..
tq papa sebab sporting bawak mama ke gathering ni then layan aqish
sambil mama berkenalan dengan kengkawan baru...
sonoknyer dua beranak ni....
ada la gi tau....

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.