Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Wednesday, March 31, 2010

Contest Avatar & Fast Furious 4

Contest Lagik...
klik BANNER untuk join
Nak join Contest dari FASTBLOX
antara syarat2 nyer adalah:
  • Buat pendaftaran dengan meninggalkan komen, nama dan alamat blog korang dalam entry contest ini
  • Korang perlu membuat satu entry dalam blog korang tentang contest yang dianjurkan ini dan korang perlu meletakkan link entry contest dan link blog ini dalam entry yang korang tulis tu
  • Perlu menjadi follower blog ini terlebih dahulu
  • Tarikh penyertaan bermula pada hari ini dan akan tamat pada 10 April 2010 pada jam 12.00 tengah malam
  • Pemenang akan dipilih melalui sistem cabutan bertuah. Sistem cabutan bertuah secara eletronik mungkin akan digunakan
  • Keputusan pemenang akan diumumkan pada 15 April 2010 dan akan dimaklumkan di dalam blog ini. Keputusan pemenang adalah muktamad
  • Sebarang pertanyaan atau kemusykilan korang boleh ajukan di bahagian komen dalam ENTRY NI

Sleeping Cutie Contest

Seamat pagi semua...
jangan termuntah ek tengok banyak sangat entry Contest
yang mama join...
tengah rajin bangat ni sejak lama meninggalkan tabiat rajin join contest ni...
Demia memberi moral support untuk blogger2 yang bermurah hati
wat contest...cam mama jugak kan...
kali ni dari SUPER HERO MAMA
dengan tajuk Contestnyer Sleeping Cutie Contest...
since aqish cuma tahun ni je leh join contest...
sebab kebanyakan syarat contest dari 1 Bulan till 3 tahun...
so next year kena ada baby baru,
baru leh join contest lagik...
nak tau ape syarat2nyer????
klik banner kat bawah ni k...

"Aqish lah permata anak kesayangan....kebanggaan mama & papa,
aqish di besarkan dengan kasih sayang....
hanya yang terbaik untukmu...
menjadi harapan di masa hadapan...
aqish lah anak yang TERSAYANG".....

DAMIA NURIN BALQIS BINTI MOHTAR
13hb OKTOBER 2007
2 TAHUN 5 BULAN
mama dah join...jom bagi moral support!!!!

My First Ever Contest - Muka Garang Si Kecil

Contest lagik...
dari mylittleone-danish
dengan tajuknyer

Klik Banner untuk join

Damia Nurin Balqis Binti Mohtar
Aqish
13hb Oktober 2007
Nurzarena Binti Zainul Anuar
come join...

Aksi Tepung Gomak Si Manja

Contest lagik...
kali ni dari FanthaGirolynn
dengan tajuk contestnyer

FanTaGHiROLyNN CONTeST ~ AKSi TePuNG GOMAK Si MaNJA ~

ini akan bermula pada hari ni, 17 Mac hingga 14 April 2010 jam 1.00 pm.

  • Syarat-syarat Penyertaan :
    1. Contest ini terbuka kpd Bloggers sahaja.
  • 2. Wajib menjadi follower fantaghirolynn
    3. add kan blog ini dalam bloglist masing2.
  • 4. Add LINK contest ini di entry blog masing2.
    5. Add kan banner contest di side bar blog masing2.
  • Cara-caranya adalah :
    1. Sila uploadkan SEKEPING gambar AKSi TePuNG GOMAK Si MaNJA.
    2. Si manja hendaklah berumur kurang dari 4 tahun semasa gambar itu di ambil.
    3. Nyatakan nama anak anda dan umur beliau pada ketika itu
    4. Sila tinggalkan link penyertaan anda di entry ini agar mudah untuk saya buat semakan.

Damia Nurin Balqis Binri Mohtar
Umur 2 Tahun 3 Bulan
ok siap...kengkawan pun jom la join....

FACE EXPRESSIONS CONTEST


Contest lagik....tengah bersemanagt bangat ni...
kali ni nak join contest dari MAMANAZASHOP
dengan tajuk contestnyer Face Expressions Contest
Tarikh Tutup Penyertaan : 5/5/2010


Antara syarat yang telah ditetapkan adalah:
(A) CATEGORY BLOGGER

1) Terbuka kepada baby/kanak-kanak berumur 5 tahun & kebawah
2) Join FOLLOWERS blog dibawah, letakkan blog dibawah dlm senarai BLOG LIST anda, copy BANNER blog dibawah & letak di sidebar blog anda
- http://www.mamanazashop.blogspot.com/
- http://nazrirevellshop.blogspot.com/
- http://hantarannaza.blogspot.com/
3) Copy sticky mode contest diatas & mestilah link ke blog ini
4) Buat entry mengenai contest ini
5) Upload pic terbaru aksi anak anda (1 gambar shj), letak nama/umur & ceritakan serba sedikit tentang gambar tersebut
6) Tinggalkan komen anda di COMMENTS beserta URL/Link/E-mail entry tersebut

DAMIA NURIN BALQIS BINTI MOHTAR
2 TAHUN 5 BULAN
Gambo ni masa aqish tengah dok asyik mendengar lagu kat Lap top mama...
mula2 mama yang nak dengar lagu...tapi aqish ni pantang tengok mama senang..
mesti nak kaco punyer...ala DJ masa ni tu yang sampai tutup2 mata tu...asyik bebeno...

ok dah cukup syarat...kengkawan jom la join

Cabutan Bertuah MyBabyShoppeOnline

Kali ni nak join giveaway dari MyBabyShoppeOnline

Antara syarat2nyer adalah:

1) Terbuka kepada semua bloggers tak kira lelaki ke perempuan;
2) Buat 1 entry khas bertajuk Cabutan Bertuah MYBABYSHOPONLINE;
3) letak banner di side bar anda dan link kan ke thread ni
4) Mestilah dan wajib jadi follower 2 blog ini http://mybabyshoponline.blogspot.com dan http://permatabonda08.blogspot.com (sebab nak bagi hadiah untuk follower kan);
5) Tarikh tutup adalah 04 aPRIL 2010, jam 1.00 am

so kengkawan....let join....

Din Beramboi Dalam Keadaan Kritikal

KUALA LUMPUR, 30 MAC 2010:
  • Pelawak dan penyampai radio ERA FM, Din Beramboi disahkan berada di wad hospital kerana dalam keadaan kritikal.Bagaimanapun, sakit yang dihidapi penyampai radio ERA FM ini masih belum dikenal pasti memandangkan beliau masih dalam kawalan doktor.
  • Mengesahkan keadaan sebenar Din Beramboi, Pengurus ERA FM, Nazri Noran berkata setakat ini pihak mereka masih belum mengetahui punca sakit itu secara teknikal. "Semalam saya pergi melawatnya. Memang benar, Din dalam keadaan lemah dan tidak sihat. Sehingga kini, Din masih dalam kawalan ketat doktor.
  • "Bagi menjawab apa sakitnya, terus-terang, saya sendiri masih belum pasti apa sakitnya. Doktor sedang memeriksa sakitnya dengan lebih terinci. Doktor sendiri tidak tahu apa sakit yang dialaminya. Insya-Allah, kami akan sentiasa memberitahu perkembangan Din beramboi dari masa ke masa," ujar Nazri.
  • Meneruskan bicara, Nazri menjelaskan bahawa ini adalah kali pertama Din Beramboi dalam keadaan kecemasan yang mana sebelum ini pengacara program Mandi di Astro Warna tidak pernah sekali pun mengambil cuti sakit dan sanggup hadir ke konti walaupun dalam keadaan sakit. "Ketika bersiaran bersama Aznil pagi Rabu lalu (24 Mac 2010), Din ada mengadu kepada saya bahawa badannya terasa sakit. Kemudian, keesokannya harinya (Khamis), Din memberitahu saya dengan menghantar SMS mengatakan dia tidak boleh tidur dan demam. "Din turut mengadu badannya tidak larat memandangkan isterinya juga demam.
  • Akibat keadaannya yang makin serius, pagi semalam (29 Mac 2010) Din terus pergi ke hospital dan terus ditahan dalam wad. "Sekarang, kami cuma berharap dan doakan agar Din cepat sembuh. Insya-Allah, kami akan cuba membantu keluarganya setakat yang kami mampu. Diharap semua peminat Din turut sama mendoakan yang terbaik buat dirinya," jelasnya.
  • Sementara itu, murai.com.my difahamkan doktor terpaksa menidurkan Din akibat keadaan beliau yang sudah 3 malam tidak dapat melelapkan mata. Oleh itu, pihak keluarga Din tidak membenarkan sesiapa pun melawatnya memandangkan dia sedang dikawal rapi oleh doktor dan perlukan rehat yang secukupnya.
p/s marilah kiter sesama umat islam mendoakan semua beliau selamat....AMIN..rancangan beliau yang mama paling suka...WAKENA BEB!!!

@ ~ Sesi Jawab TAG

Ok dah lama mama tak jawab tag...
ari ni nak jawab tag dari Mummy Ayu...
jom kiter layan tag...
  • 1.Anda makan gaji?
Of Course la...ingat nak bisnes...tapi maleh...leh tak???
  • 2. Bila biasanya anda dapat gaji?
Sharp tarikh yang terakhir pasal setiap bulan mama yang upload gaji ke MBB2e...kalo ada perayaan jer kengkadang advance awal tikit...mama wat gaji untuk satu company....kalo lambat nanti gaji mama pun lambat...leh gitu...mama dah lama tak bukak payslip...sebab dah tau gaji berapa....hu..wa...hu....wa....
  • 3. Pernah dapat gaji lambat?
tak pernah lewat tarikh cuma lewat masa jerk...
kan maybank ada 4 kali transaction...pagi tengahari petang & malam...
mama leh check kat MBB2e....samada gaji dah approve by Maybank @ belum...
bosan kan wat gaji sendiri....kalo tiap2 bulan naik tak pe...kih...kih....
  • 4. Perkara pertama yang anda buat selepas dapat gaji?
Shopping la...pe lagik...kekadang tak gaji lagik pun pakai duit papa nyoping...tapi since papa xcident lama tak membazirkan duit dgn nyoping....
  • 5. Adakah anda happy dengan gaji yg anda dapat?
nak cakap ape ek????kalo tak suka nanti kata tak bersyukur plak...mesti la suka...tapi kalo kasik tambah lagik lagik suka...asyik tengok gaji orang berpuluhan ribu riban jer...biler plak kiter nyer jadi puluhan riban???
  • 6. Apa yang anda buat dengan gaji pertama anda sewaktu anda mula mula bekerja dulu?
Bagi kat My Mom la....hu...hu...sonot tak terkira...baru first time pegnag duit banyak....beli HP je masa tu
  • 7. Berapa selalunya anda simpan dari gaji anda?
tak tetap gak...simpa untuk aqish....menambahkan tabung aqish....mama punyer masuk ASB jer...
  • 8. Apakah barang berharga yang anda dapat beli hasil duti gaji anda?
  • Handphone la...dah rosak pun....dah bertahun2 mana la tahan lama kan....
  • 9. Berapa kah gaji impian anda?
kalo leh nk banyak2....RM8500...leh ker???why not kan...mana tau rezeki naik pangkat plak setelah lama berkorban demi Company tercinta...
  • 10. Tagkan lima orang yang anda rasakan dah dapat gaji
  • 1. Of couse la Kak Ina a.k.a MamaLieyna since kami satu opis...(ada terkejut tengok payslip...kih2...masyuk gitu....)
  • 2. Suziey...(tak pernah tengok suziey jawab tag
  • 3. Kak Zai a.k.a Mama Miera ( mesti jawab k....)
  • 4. Ita CuteVirus (sebab kamu selalu berkata2...so nak dengar celoteh mu pasl gajik k)
  • 5. ieda a.k.a mama Amanda (pun tak pernah jawab tag...apa kata kali ni jawab k)
  • 6. Juzer Family a.k.a Nieza ( jawab k)
  • 7. Elyn a.k.a Mummy Wafiq ( kiter bagi idea tambah entry dgn jawab tag k )
  • 8. Mrs Bubu (wajib jawab sebab tiap2 hari update entry mama mesti terjah punyer)
  • 9. Lily a.k.a Mama Zara ( sebab suka baca blog mama zara)
  • 10.0 HoneyLanz a.k.a Has (nak tau ape komen has)
Opss...terlebih sudah....dari 5 dah jadik darab 2...tak pe....semua yang tersenarai sila jawab k...
WAKENA BEB...... la ni LUKENA BEB.......

Update Aqish Nebulizer Ari Ke 2

Rentetan Enty Semalam...
hari Nebulizer aqish yang ke2
Selamat pagi semua...
lambat bersiaran ari ni...dah kol 10.00 pagi baru muncul...
sibuk dok print payslip....semua tertanya2 berapa gaji...
al maklumlah ari ni dapat gaji...
ni rentetan dari entry semalam aqish pi amik Neb kat klinik...
semalam kami pi lagi sebab ada lagik saki baki....
balik keje papa dok sibuk layan aqish sampai gelak terbahak2
dan akhirnyer naik semput balik....

semalam aqish dah pandai dok diam...pegang sendiri topeng neb tu...
cayok2 anak mama pandai kan..(abaikan gambo mama yang steam tu k sebab penat giler2)

Kalo pi klinik ni aqish mesti wajib main rumah little tikes tu...
menan kegemaran...hu..hu...nanti soh papa beli k...
lepas balik dari klinik aqish makan ubat
kali ni tak mau makan ubat pakai sringe...nak pakai bekas ubat jerk..
pandai anak mama minum sendiri ubat tu...
tak payah paksa2 pun...
perh...dap la ubat ni mama...nak lagik...
aqish makan 4 ubat sekali gus...5ml...
ubat antibiotik, lelah, kahak & selsema...
pagi tadi dah nampak semakin baik...
al-hamdullillah berkat doa auntie2 kat luar sana aqish dah bertambah ok...
aqish cakap dia SA..........Yang auntie2 semua...
oleh yang demikian....aqish soh mama wat satu lagik contest...
la ni mama tengah deal dengan penaja...
akan diumumkan esok
p/s ari ni agak sibuk sikit...jap gi nak pi melawat tapak ke blog kengkawan k....

Tuesday, March 30, 2010

Update Sale Best Punyer!!!!Rugi Tak Pi!!!

20 March to 11 April 2010
Camy Babyland Moving Out Clearance

Irresistable Knock Down Prices!
Everything Must Go!

Products Offered
Carseats, Strollers, Travel Systems, Beddings, Baby Cots, Toys, Baby Apparels, Gift Sets

Location (Tel: 603 6141 6788)
Camy Babyland Sdn Bhd
12A Jalan PJU5/10
Dataran Sunway
47810 Kota Damansara
Petaling Jaya
2 to 4 April 2010
Bata Branded Warehouse Sale

Brands Offered
Nike, Adidas, Puma, Reebok, Clarks, British Knight, Bata, Primavera, Weinbrenner, Power
North Star

Terms
Cash and Credit Cards
Time: 10am – 10pm

Location (Tel: 016 296 7748)
Menara BATA
8 Jalan PJU 8/8A
Bandar Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya
(haq ni mama nak pi punyer...nak goda papa ajak pi)
2 April to 2 May 2010
PIKOM PC Fair 2010

Its all about Computers, Computer Peripheralsand more Computers and IT stuff on SALE!!
Admission is FREE

2 – 4 April 2010
Persada Johor
Dewan 2020 Kangar, Perlis
Villoage Mall Sungei Petani, Kedah
Batu Pahat Mall, Johor

8 – 10 April 2010
KB Mall, Kota Bahru
Terengganu Trade Centre, Kuala Terengganu

9 – 11 April 2010
PISA Pulau Pinang
Melaka International Trade Centre MITC

16 – 18 April 2010
Kuala Lumpur Convention Centre
Berjaya Megamall Kuantan
Dewan Perbandaran Taiping
Dewan Tuanku Ibrahim Ismail, Kluang Johor

30 April – 2 May 2010
Permata Carpark, Kuching
Dewan Masyarakat Sandakan, Sabah
Stadium Indera Mulia Ipoh, Perak
Sibu Trade & Exhibition Centre, Sibu Sarawak
Dewan Jubli Intan, Muar Johor

Time: 11am - 9pm

Contact
Pikom Services
Tel: 603 7955 2922
http://www.pikom.org.my/

Tambah Pendapatan Dengan MY LOOK

Ok nak kongsi cerita sikit dengan kengkawan...
pasal nak tambah pendapatan...
mesti semua minat kan kalo bab2 tambah pendapatan ni kan...
jom baca..

Pernah dengar My Look tak???

My look ni macam GOOGLE, YAHOO...ape kelebihan My Look ni???My look ni macam carian la...nama pun LOOK kan...tapi bezanyer dengan Google & Yahooo adalah...

setiap kali kiter searc anything kat MY LOOK....my look akan buat pembayaran kat akaun kengkawan....selama ni kiter search kat Google @ yahoo tak de dapat duit kan...tapi MY LOOK bagi duit kat kiter kalo kiter searc anything dari My Look...

Setiap ape yang kiter SEARCH akan di bayar $0.22 tetapi terhad hanya untuk 5 kali carian(search) saja dalam masa sehari k...kalo lebih tak di kira ok...so cuba kengkawan kira berapa banyak duit yang kengkawan dapat kali tiap2 ari search pakai My Look ni...
tak rugi pun bukan kena bayar....kalo kengkawan nak register???

LEH KLIK SINI....SAYA NAK REGISTER MY LOOK

nak register pun senang jerk...semudah masukkan email address then masukkan password...then dah siap akaun kengkawan...

try la mama dah register...kengkawan biler lagik???

sekarang ni mama tengah carik lubang nak wat duit jerk...so ape yang mama dapat nak share dengan kengkawan semua k...selain NUFFNANG tersayang jom buat duit dengan MY LOOK

What Do Rating Means??? Nuffnang

The stars to the right of your blog name(s) indicate your blog's Click Rating.
This is based on the CTR ( click through ratio ) of your previous paid ( i.e. non-global ) campaigns.
This new feature is meant to provide feedback to you about the performance of your paid ads relative to click-throughs.
Please click here to find out more [OK]

Mama Doakan Aqish Cepat Sembuh.....

Rentetan dari entry semalam aqish tak sihat...
malam semalam dalam kol 2 pagi aqish tak leh tido sebab batuk2...
then mama tengok LANG aqish pun nampak macam tak berapa ok...
then semalam sekali lagi mama & papa bawak aqish ke klinik
selepas selang 2 hari aqish pi klinik yang sama pasal cirit birit ari tu...
B4 this papa daily gi klinik...
then now aqish plak kena daily...
sebab ape???
semalam aqish kena NEBULIZER...
then Doktor Suggest daily sampai 3 times...
sian aqish perkara lama berulang kembali...
B4 this aqish pernah kena Suction sebab banyak kahak masa tecik dulu...
now happen lagik...
keturunan mama memang ada Asma...
so aqish ikut genetik mama...
haq tu aqish pun kena lelah...

papa siap upah beli menan lagik nak bagi aqish diam

now aqish dah leh terima hakikat yang aqish kena amik NEB..
sebelum ni meronta2...tak sakit pun cuma takut jer...
pandai anak mama...
ni post lepas balik dari klinik...
macam2 upah papa bagi...
al maklumlah PUTERI kesayangan papa
la ni aqish memang suka ngadap camera....

p/s auntie2 kat luar tu tolong doakan aqish cepat sembuh k...
aqish SAYANG auntie2 semua tau...

Monday, March 29, 2010

Hadiah Dah Sampai...

Unutk Makluman semua...
hadiah untuk pemenang dah sampai ke tangan mama
Jumaat minggu lepas...
cuma tinggal hadiah untuk Category Girl jer tak sampai2 lagik...
nanti kalo dah ada mama update k...

mama dah packing kesemua hadiah diatas...mama akan postkan sekali biler hadiah untuk category girl dah sampai k...
so harap bersabar kepada semua pemenang....

p/s baju cute2 gitu....kepingin sangat....nantikan contest baru yang bakal dilancarkan k

Update Sale Hari Ni!!!!

2 to 28 April 2010
Baby Children Wear, Men’s Wear & Horgen Bedding Clearance

Men’s Business Wear & Footwear Clearance (2 – 14 April 2010)
Up to 70% Off

Brands Offered
Van Heusen
Renoma
Smalto
Santa Barbara
Ciano
Aufia Rendi
Gianfranco Corti

Horgen Bedding Fair ( 2 – 21 April 2010)
Up to 70% Off

Children & Baby Wear, Baby Sundries & Foods Clearance ( 16 – 28 April 2010)
Up to 50% Off

Brands Offered
Baby Poney
Poney
Mellow Baby
Mellow Shop
Renew
Barbie
Mamy Poko
Johnson & Johnson
Enfagrow

Location
Isetan The Gardens
Mid Valley City
Lingkaran Syed Putra
59200 Kuala Lumpur
Malaysia
www.isetankl.com.my

Nak Mintak Tolong Kengkawan Sikit???

Rentetan story morry pasal aqish kekurangan berat nbadan ari tu
entry nyer kat SINI
untuk makluman semua aqish baby G6PD iaitu baby yang kekurangan darah putih dalam badan...
mama dah discuss dengan papa then kami dah wat keputusan
setelah ramai kengkawan blogger mama yang kat luar sana prihatin dengan
dilema mama ni...
so kami nak bawak aqish ke
KLINIK DOKTOR PAKAR KANAK2
cuma nak mintak tolong kengkawan semua suggestkan
mana2 klinik pakar yang TERBAIK
area SELANGOR ni....
so minta jasa baik kengkawan semua untuk suggest mana2
Klinik yang ok...
  • p/s aqish tak sihat lagik ari ni...

Aqish Yang Nakal

Pagi2 ni moh kiter layan aksi aqish weekend ari tu...
mama nak citer pasal kami anak beranak pi FUN FAIR kat Tesco Kuala Selangor
tapi lupe nak bawak gambonyer pulak...
esok la k...ari ni nak citer pasal aqish...

sibuk no dok pakai porsh hanset papa tu...
time ni mama tengah nak snap gambo aqish sambil tunduk2

aqish pun sibuk la kengkonon nak snap gambo mama jugakla ni dah pandai meniru cakap & aksi mama & papa....wlhal yang dipegangnyer tu REMOTE DVD mama...

tomei tak aqish ikat rambut???
mula2 plan nak potong...tapi tak jadik plak....
now aqish dah baik cirit birit cuma batuknyer menjadi2 plak...
macam nak kena lelah plak...mama risau tol la..
kami dah wat keputusan nak pi bawak aqish jumpa Doktor PAKAR KANAK2...
ada sape2 leh suggestkan Klinik Mana yang OK???

p/s ari ni agak bz sikit sebab final payroll....tapi tetap akan menjengah blog kengkawan
ku tersayang semua!!!!

Leh Pecaya Ker Email Ni???

Selamat pagi semua....
pagi2 ni mama bukak email then dapat satu email dari google
leh pecaya ker email ni???
ada sape2 yang dapat emial camni gak???

OFFICIAL NOTIFICATION FROM GOOGLE
From:
Google Corporation Add to Contacts
To: damia_nurin@yahoo.com

Stamford New Road,
Altrincham Cheshire,
WA14 1EP
London,
United Kingdom.
GOOGLE AWARDS.
We wish to congratulate you once again on this note, for being part of our winners
selected this year. This promotion was set-up to encourage the active users of the
Google search engine and the Google ancillary services.
Hence we do believe with your winning prize, you will continue to be active and
patronage to the Google search engine. Google is now the biggest search engine
worldwide and in an effort to make sure that it remains the most widely used search
engine, we ran an online e-mail beta test which your email address won £450,000.00.
We wish to formally announce to you that you have successfully passed the
requirements, statutory obligations, verifications, validations and satisfactory report
Test conducted for all online winners.
You are advised to contact your Foreign Transfer Manager with the following
details to avoid unnecessary delay and complications:
VERIFICATION AND FUNDS RELEASE FORM.
(1) Your contact address.
(2) Your Tel/Fax numbers.
(3) Your Nationality/Country.
(4) Your Full Name.
(5) Occupation/Age.
(6) Your Preferred Method of Receiving Your Prize (Bank Transfer)
Doctor Frank Smith
Email frank.smith@ciudad.com.ar Tell: +447024044903
The Google Promotion Award Team has discovered a huge number of double
Claims due to winners informing close friends relatives and third parties
about their winning and also sharing their pin numbers. As a result of this,
these friends try to claim the lottery on behalf of the real winners. The
Google Promotion Award Team has reached a decision from headquarters that
any double claim discovered by the Lottery Board will result to the
canceling of that particular winning, making a loss for both the double
claimer and the real winner, as it is taken that the real winner was the
informer to the double claimer about the lottery. So you are hereby strongly
advised once more to keep your winnings strictly confidential until you
claim your prize.
Yours Sincerely,
Dr. Frank Smith.
©2010 Google Corporations

Friday, March 26, 2010

Update Sale Lagik!!!!Untuk Mama2 plak k

18 to 31 March 2010
Branded Handbags & Shoes Sale
Up to 70% Off

Brands Offered
Valentino Rudy, Carlo Rino, Sembonia, Santa Barbara Polo

Location
Event Hall Level 3
Parkson Pavilion
Pavilion KL
168 Jalan Bukit Bintang
55100 Kuala Lumpur

26 to 28 March 2010
Digital Cameras Fair Price Offer

Products Offered
Digital Camera, Video Camera, Camcorder, Sony Projector, GPS, DVD Player, LCD TV

Brands Offered
Sony, Samsung, Canon, Nikon, JVC, Olympus

Location
Desa Home Theatre
Lot G25 Ground Floor
Plaza Low Yat
Off Jalan Bukit Bintang
55100 Kuala Lumpur

1 to 3 April 2010
Branded Fragrances & Cosmetics Warehouse Sale
Up to 70% Off

Brand Offered

Antonio Banderas, Banana Republic, Ferrari, Gap, Givenchy, Guess, Jessica Simpson, Kate Moss
Kylie Minogue, Loewe, Miss Sixty, MNG, Morgan, Moschino, Paris Hilton, Paul & Joe
ST Duport, Versace and many more

Terms
Visa and Mastercard (RM80 and above)
Carrier bags are not allowed
Items sold are not exchangeable and non-refundable

Time: 10.00am – 6.30pm

Location
Crystal Ballroom Level 1
Corus Hotel
2 Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur

p/s selamat bershopping...bagi yang menyimpan tu...selamat menjamu mata k..
p/s hadiah contest mama dah packing Isnin mama post k...tunggu hadiah untuk Girl Winner je yang tak dapat lagik....tunggu k....

Story pasal Aqish - Mama Dalam Dilema

Selamat pagi semua...
ari ni nak bercerita tentang aqish
entry tanpa gambo k...
semalam balik dari taska...
Taska cakap aqish cirit birit teruk ari ni...
sampai habis baju2 nyer....
mama pun dah risau giler...
sebab tak pernah jadik camni....
semalam 2 kali aqish cirit birit...
last2 malam tadik bawak pi klinik...
bulan ni aqish memang top ten pi klinik....
doktor check then doktor kata aqish cirit birit je...
maybe ada tersalah makan kot....
pastu doktor bagi ubat untuk aqish...
  • ~ then mama nak timbang berat badan aqish...
9kg...berat yang sama masa umur 1tahun 1/2 la ni dah 2 tahun 1/2...
doktor tengok graf perkembangan berat badan aqish
makin menurun....
so doktor suggestkan kat mama untuk bawak aqish ke
klinik pakar kanak2 untuk doktor wat pemeriksaaan lanjut...
sebab doktor kata takut ada tiroid @ perkara2 lain...
biler mama dengar camtu rasa nak gugur air mata...
tak kan la kot...sebab aqish aktif jer...
ape pendapat kengkawan???
perlu ke mama pergi???
  • p/s pagi ni aqish batuk2 teruk plak...mama dah risau ni...nak keje pun hati tak tenteram...

Thursday, March 25, 2010

Update Sikit!!!!Camne Nak JadiKan Blog Kiter Popular???Sambil Menaikkan Traffik Nuffnang

Mama ada beberapa petua CAMNE NAK JADIKKAN BLOG KITER POPULAR
di kalangan rakan blogger
  • Ada isu yang nak dibincangkan iaitu camner nak jadikan blog kiter ni popular???
    mama ada beberapa pendapat....tapi tak tau la kengkawan semua setuju @ tak....
    any suggestion leh kasi tau kat komen entry ni k...
    bagi mama caranya ialah :
  • 1. Kengkawan kena la RAJIN TERJAH @ Blogwalking ke blog orang2 lain....dengan meninggalkan komen & bertegur sape...so dari sini kengkawan akan dapat lebih ramai kenalan (jangan jadi silent reader nanti orang tak leh balas kunjungan & kalo leh tackle blog2 baru nak naik, sebab kalo yang dah glamour ni dia susah nak bagi komitmen sebab ramai peminat)
  • 2. Rajin2 lah JOIN CONTEST yang dianjurkan oleh kengkawan...kerana selain kiter menyebarkan mengenai contest yang dibuat...kita juga akan dapat kenalan baru dari Dunia Blogger...
3. Dengan mengajurkan Contest @ GA...wat la yang ringkas bagi menghargai peminat blog kengkawan...yang tak menyusahkan orang nak join...sebab kalo contest yang ngarut2 syarat nyer SURE orang lain malas nak join...
dengan adanya contest ni ramai kengkawan yang join...then meramaikan Follower, tapi INGAT kalo entry blog kita tak mengancam @ tak leh tarik perhatian blogger kain, wat Contest @ GA banyak kali @ macamana pun follower still akan lari after habis Contest @ GA...so jangan bergantung harap sangat dengan CONTEST @ GA..ni cuma sampingan je
  • 4. Masukkan URL LINK kengkawan blogger lain kedalam blog anda...so kengkawan yang URL blognya disenaraikan dalam bloglist anda akan xchange link dengan anda...so dari situ blog anda akan dilawati oleh kengakawan blog lain plak...then mudah untuk kiter tau sape yang update blog then kiter leh terjah untuk komen...
  • 5. Hari2 UPDATE blog kengkawan dengan citer2 best & terkini mengenai ape2 je yang leh mencuri perhatian kengkawan blogger lain....
  • 6. Menjadi FOLLOWER blog kengkawan lain tapi Follow mesti ikhlas k..jangan ada paksaaan dari mana2 pihak...supaya kiter leh tahu perkembangan & citer2 terkini mengenai blog berkenaan...bagi mama baik jadi orang suka komen dari jadi SILENT READER....tapi kengkadang tu ada gak yang sekadar jadi Follower tapi tak pernah nak mengikuti perkembangan blog yang di follownyer....then Silent Reader tu maybe dia sibuk so sempat baca je tak sempat nak komen
  • 7. Kalo leh untuk bahagian Komen kat blog kengkawan jangan pakai "WORD VERIFICATION" sebab ape???kebanyakan blogger malas nak taip2 word verify tu...then pastikan tempat nak komen tu mudah untuk di klik...sekali klik terus leh komen...tak payah nak wat2 proses lain...yang paling senang wat je POP UP WINDOW untuk tutorial pop up window klik SINI so dengan ini nanti ramai la yang suka komen kat blog kiter...
8. Kalo leh add SHOUTBOX...sebab ape???senang kawan2 nak komen ape2 yang patut thru situ...lebih jelas nampak...then jangan lupe balas balik setiap pertanyaan...tapi ada PRO & KONTRA shouttbox ni...

9. Setiap KOMEN dari kawan2 sila jawab balik kat entry tu k...so kengkawan leh baca balik ape feedback kiter tentang komen @ pertanyaan diorang ( la ni mama tak sempat nak balas komen kengkawan)

10. yang last sekali....kalo leh kurangkan GADGET kat blog kengkawan jangan penuh sangat sampai orang lain pening nak baca entry kiter...jangan terlalu berat dengan gambo yang banyak2 kat sidebar supaya kengkawan lain senang nak view blog kiter...kengkadang tu loading punyer loading tak bukak2 jugak...sebab ape???sebab terlalu berat dengan macam2 GADGET kat blog kengkawan, so buang mana yang tak perlu k ( blog mama nampak semak tak?)
  • so ape pendapat kengkawan semua????setuju tak????pastu traffik blog kiter akan bertambah....sehari dalam 300 lebey UV...then dapatlah tambah pendapatan duit iklan Nuffnang kengkawan...
  • SELAMAT MENCUBA!!!!!!
  • p/s ni pendapat mama la...sape tak setuju terpulang..

Nak Update Display Name Kat Layout....

Selamat pagi semua...
ada sesetengah blog yang mama selalu terjah tapi tak tau
sape nama panggilannyer...
so entry ni mama nak minta kengkawan semua bagitau mama
nama panggilan beserta DISPLAY NAME kat blog masing2...
macam mama ANJE a.k.a Mama_Aqish
sila beri nama samaran kengkawan & display name kat blog k
so mama akan senaraikan beberapa blog yang mama
nak update kat bloglist mama..
minta kerjasama dari semua...
bagi yang nak mama masukkan nama2 diorang kat dalam bloglist mama...
sila tinggalkan url link sekali k....

banyak lagi k...dah tak larat nak copy paste...so kengkawan just tinggalkan komen kat entry ni k

Share Info ~ 3 perkara tentang bayi mesti tahu

Pada bulan pertama, adalah tempoh yang penting bagi bayi. Ada tiga perkara utama perkembangan si kecil yang boleh anda mesti perhatikan. Tiga perkara tersebut ialah kebolehan belajar, keupayaan bertutur dan kemampuan sosial.
  • BULAN PERTAMA
  • ~ *BelajarUntuk anak lebih kenal anda, rapatkanlah muka lebih kurang 30 sm daripada si manja. Hasilnya, ketika berusia satu bulan dia sudah mampu mengikut mimik muka anda.
  • *BertuturBunyi pertama yang akan bayi anda keluarkan ialah bunyi tangisannya. Sedari lahir hinggalah usia mereka hampir satu bulan, hanya menangis yang mereka tahu. Akan tetapi, setelah usia semakin bertambah, anak anda akan mulai belajar mengagah
  • *BersosialSelepas minggu-minggu pertama lahir ke dunia, bayi anda tidak banyak tindakbalasnya. Cuma dia akan menangis jika jasa tidak selesa. Selebihnya, dia akanlebih banyak tidur tanpa apa-apa aktiviti lain.
  • BULAN KEDUA
  • *BelajarDalam usia dua bulan, bayi anda sudah boleh melihat banyak benda. Matanyajuga boleh berupaya untuk mengekori setiap pergerakan yang berlaku dihadapannya.
  • *BertuturSi manja sudah semakin cerdik. Memberi tindak balasnya sewaktu anda bercakap cakap dengannya menandakan yang dia sedang belajar untuk berkomunikasi walaupun bukan dengan bahasa percakapan.
  • *BersosialBayi anda sudah mula kenal rupa serta wajah orang-orang yang rapat dengannya. Ini membuatkan dia kelihatan lebih tenteram dan senang jika berdampingan dengan orang-orang tersebut berbanding dengan orang yang tidak dikenalinya.
  • BULAN KETIGA
  • *BelajarDia semakin pandai. Bayi anda akan mula menunjukkan minatnya terhadap apa yang berlaku di sekeliling mereka. Si kecil sudah boleh membalas percakapan anda dengan gerakan tubuh dan senyumannya.
  • *BertuturPada masa ini, bayi anda sudah dapat membezakan antara percakapan denganbunyi-bunyian lain. Dia sudah dapat bertindak balas dengan bunyi yang diperdengarkan kepadanya.
  • *BersosialAkibat telah kenal wajah mereka yang rapat dengannya, bayi anda akan kelihatan takut jika mereka dikelilingi oleh orang yang tidak dikenali. Biasanya tindak balas yang akan mereka tunjukkan ialah dengan cara menangis ataupun denganmemalingkan muka.
  • BULAN KEEMPAT
  • *BelajarDia juga akan ketawa tanda gembira apabila anda bermain-main dengannya. Juga, sudah pandai memilih apa sahaja yang mereka gemari. Misalnya, mereka akan ketawa jika gemarkan cara anda mengagah dan akan menangis jika dia tidak suka dengan apa yang anda lakukan padanya.
  • *BertuturApabila telah mencecah usia empat bulan, bayi akan sudah semakin mahir mengeluarkan bunyi-bunyian daripada mulutnya sendiri. Antara bunyi yang menjadi kegemaran mereka ialah mama, dada, moo dan sebagainya.
  • *BersosialPada ketika ini apa yang diinginkan oleh bayi ialah perhatian daripada anda. Jika boleh dia ingin anda sentiasa bersamanya sepanjang masa.

Sape Mama???Nak Tau???jom Baca!!!!

Selamat petang semua...
terpanggil plak nak wat entry macam Elyn Mama Wafiq mengenai...
siapa nama saya sebenarnyer...
sebelum ni semua orang panggil mama dengan nama
"MAMA_AQISH"...
so orang tak tau sape nama sebenar & nama panggilan mama...
so kat sini nak kasi tau secara terbuka nama mama k...

ni blog mama....Title Blog Ni

"KAU TERCIPTA UNTUKKU"
url blog ni : http://damiaqish.blogspot.com/

email mama : damia_nurin@yahoo.com

dek kerana selalu membahasakan diri sebagai "MAMA" so dah menjadi masalah kebanyakan kengkawan blogger tak tau nama panggilan mama...

bagi yang tak pernah tengok gambo mama...
kat atas ni la gambo mama masa kat opis k
kalo MAMALIEYNA yang rakan seopis mama
dah tau sape nama mama & nama panggilan mama kan...
  • Nama Mama : Nurzarena Binti Zainul Anuar
  • Nama Panggilan : Anje, Airyn @ Ina...

  • Tarikh Lahir : 21hb September 1984

  • Umur : Of Course 26 tahun...tapi bulan sept nanti la kan

  • Keje : swasta...bhgian HR Department kat Petaling Utama (sama cam mama_lieyna)

  • Tinggal : Subang Suria...

  • Anak : Damia Nurin Balqis Binti Mohtar
panggilan ANJE tu diberi oleh family mama....bukan papa yang bagitau...
haq yang AIRYN tu masa kat tempat keje lama dulu dek kerana ramai sangat nama ina so diorang bagi nama panggilan lain
then nama panggilan INA tu ada gak kengkawan yang panggil pakai nama tu...
tapi mama lebih suka nama panggilan ANJE...bukan sebab mengada2 nak nama tu k..
tapi tu nama timangan mama dari tecik lagik tau...
ada kisah disebaliknyer tu...that why nama timangan mama ANJE
so harus berbangga dengan nama timangan yang diberikan oleh family mama k....
so kengkawan leh panggil mama ANJE k
tol tak MamaLieyna???

mama with Aqish

kami sekuarga...Gathering MBP 2010
  • p/s so lepas dari hari ni...mama akan gunakan nama
ANJE A.K.A Mama_Aqish....
still orang yang sama tau...
jangan terkeliru pulak
so jom kengkawan kiter announce & ubah nama DISPLAY NAME kiter...
so senang kengkawan nak panggil...

Wednesday, March 24, 2010

PAPA ADA HANTU!!!!!

~ Kejadian ni berlaku semalam k...
naik tegak bulu roma mama semalam...
dalam kol 8.30 pm...time tengah nengok citer kartun aqish...
papa & aqish lepak2 sambil bergurau senda depan TV
mama mane???of course la isteri mithali ni tengah memasak U....
con ceng cong ceng (ala2 bunyi kuali gitu)
  • tibe2 aqish yang tengah dok lagut tengok tv terus menerpa kat papasambil memeluk erat papanyer
dah aqish berkata:
Aqish : papa akut papa...
papa : Nape...ada kokosh (lipas) ker???bukan osh kosh k...sebab selalunyer aqish memang takutkan minatang tu...
aqish : tak papa...ada ANTU(hantu)
papa : eh mana ade...papa kan ada kat sini...
aqish : tak papa ada ANTU kat citu...(sambil menunjukkan tangannyer kearah bilik yang gelap gelita)
Mama : i sh...aqish ni...mana ada...aqish main antu2 kat taska ye...sampai terbawak2 kat rumah (time tu memang mama dah seriau...bulu roma dah berdiri, sempat lagik toleh kiri kanan....sebenarnyer mama dah cuak tapi control gitu)
aqish : tak papa tol ada ANTU.....
papa : ok...ok....papa amikkan keropok untuk aqish k???
aqish : ok nak kokok (keropok)
time papa pi amik keropok....aqish tutup muka dengan bantal tak nak ngadap ke bilik utama kat depan tu....
papa : papa teman aqish k...tak yah la tutup muka
aqish : tak nak...aqish takut....
~ hu...hu...kengkawan rasa tol ke aqish nampak @ dek kerana lagut main hantu2 kat taska sampai terbawak2???
~ he...he....mama citer kat opah aqish then opah aqish kata selalu2 baca Al-Quran...
sebelum tidok bacakan ayat2 khursyi kat aqish...(memang selalu kami wat pun event masa first time masuk rumah dulu pun kami ada wat kenduri doa selamat)
~ ape pendapat kengkawan???

Leh Percaya Ker Email ni???

semalam mama ada terima email yang berbunyi begini:
Help me
From: ..................................(terpaksa dirahsiakan bagi menjaga nama baik k)
To: damia_nurin@yahoo.com
I am sorry i didn't inform you of my urgent trip to london Yesterday.Actually,i had traveled to United Kingdom for official purposes yesterday, Unfortunately for me all my money was stolen at the hotel where i lodged, I am so confused right now, I dont know what to do or where to go,I didnt bring my phone here and the hotel telephone lines got disconnected during the robbery incident,so i have access to only emails, Please can you send me £1,300 pounds today so i can return home, As soon as i get home i would refund it immediately.Write me so i can let you know how to send it. Please i will be waiting to hear from you soon!!.
Thank you with my best regards
Mr Amin Adnan
p/s mama paling tak suka terima email yang merapu2 camni...malas nak delete email tu...leh tak jangan hantar email merapu meraban camni....

Cutest Baby Birthday Picture

Selamat Pagi semua..
nak join contest dari SUHIDA sempena birthday anak beliau RAZI
yang ke 3...
dengan tajuk contestnyer

Banner Contest...leh klik2 untuk maklumat lanjut

Damia Nurin Balqis Binti Mohtar
2 Tahun 5 Bulan
13hb Oktober 2007
ni sepupu aqish pun nak join
Muhammad Amirul Fitri Bin Asdayanfi Hanas
2 Tahun 5 Bulan
22hb Oktober 2007

Gambo ni time birthday mereka berdua since date birthday diorang pun dah dekat jer...
sebaya gitu...so mama wat sekali kat rumah Opah aqish...
untuk makluman semua..
Ucapan mama:
Semoga menjadi anak yang soleh & solehah dan dapat membahagiakan mama & papa di hari tua nanti...
  • contest ni available dari 20 Mac 2010
dan berakhir pada pukul 12 malam 20 April 2010
Terbuka kepada si comel berusia 1 hingga 4 tahun sahaja.
so kengkawan ada gamba birthday anak2???
come join k...

Perhatian Untuk Pemenang!!!

Ingat lagik tak contest yang baru2 ni...
ingat lagik tak logo kat atas tu???
ala logo yang kengkawan tepek kat blog & entry tu...
Cutest Baby With Cute Mom By Mama_Aqish...
mama nak bagitau...kepada pemenang2
1st Place till 3rd Place untuk kedua2 kategari
Boys & Girls..
hadiah untuk kaum ibu adalah
Voucher RM10 - DnurBoutique
&
Voucher RM20 - Dnurjusmate5...

so pada kaum ibu yang nak claim voucher tu leh pi ker website
term & condition pembelian rm25 keatas br leh guna voucher

http://dnurboutique.blogspot.com/

Tuesday, March 23, 2010

Projek 400 Nuffnang - You've been selected ~ Nuffnang~

Nak Update gak jemputan Nuffnang....



Congratulations! You've been selected as one of the bloggers to attend the Gatsby Deodorant Street Fair on 17 April 2010! Just to recap, the details of the event are as below:
Date: 17 April 2010
Time: 10 am – 5 pm
Venue: Front foyer, Ground floor, Berjaya Times Square
A few things to note:

1. You may bring along one friend to attend the Street Fair with you!

2. You must register yourself before the start of the Street Fair at 10 am on 17 April in order to qualify for the cash incentive.

3. Please note that registration is compulsory, because it serves as proof of your attendance to the Street Fair. This is important because only with proof of your attendance can we credit the cash incentive to your Nuffnang account, which will be done on the following Monday, 19 April 2010.

If you have any questions, please feel free to drop us a message via our helpdesk.

Hope to see you there! :)

How to Get Profit From Nuffnang, CPC and CPM

Salam semua...atas permintaan ramai
still ada yang masih tak berapa jelas mengenai CPC & CPM
  • CPC campaign adalah iklan berdasarkan cost per click & CPM campaign adalah berdasarkan cost per impression.
  • Bezanya ialah… CPC ads ni kita akan dibayar bila ada klik pada iklan dalam blog kita. CPM bergantung pada traffik, berapa kali iklan tu muncul & berapa ramai readers kita boleh view. Senang cakap, bergantung pada traffik la & tak involve bab klik2 ni.
  • Kalau dalam Earning Dashboard dalam Nuffnang website tu kita boleh tengok ada 3 main categories (kalau orang yang dapat Advertorial, ada 4 lah) : Buffered Earnings, Metered Earnings, & Campaigns. Yang Buffered & Metered tu lah dia CPM ads, meanwhile yang Campaigns tu CPC.
  • Metered Earnings is the buffered earnings (CPM campaign) yang dah stop running tapi kita belum cash out lagi. So total earning to actually Campaigns plus Metered Earnings. Buffered Earnings pulak akan keep on bertambah sampaila kempen tu tamat & dia ditransfer ke Metered Earnings, lalu ditambah kepada total earnings. Heh.. senang kot nak faham kan?
  • Honestly kalau daripada pengalaman yang sudah2… memang best kalau dapat CPM campaign ni (Buffered Earnings). Takde perlu desperate buat kerja tak beretika dengan mintak orang klik kat iklan blog kita.

So, macamana nak dapatkan CPM campaign ni?

  • Nuffnang ni dia akan proposekan blog-blog kepada advertiser, lalu advertiser ni akan pilih blog mana yang berpotensi untuk ‘jual’ iklan dia. So kepada blog-blog bertuah ni, memang tak sia2 la kalo letak code iklan Nuffnang tu sebab untuk setiap traffik yang dijanakan & iklan yang ditaja tu muncul, dia akan dibayar.
  • Saya tengok ramai blogger yang dapat berbelas-belas Buffered Earnings ni. Well nampaknya blog2 mereka tu digemari oleh advertiser Nuffnang nih. So kene buat blog kita ‘mesra Nuffnang’ kalau nak jadi favourite mereka.
  • Kalau kita target CPC (dapat duit berdasarkan klik), so kena buat blog yang mesra pengguna. Sebab readers ni yang akan menentukan berapa earning kita. Tapi jangan pulak suruh2 reader klik iklan kita… berdosa tau! Biarla derang klik kalau derang rasa nak klik…
  • Oh ye, disebabkan larangan klik2 ni, ada jugak yang kata “Eh kalau macam tu taknak klik lah iklan Nuffnang, takut lah!”… bukan macam tu.. yang tak bleh nya kalau kita wat pakatan klik2. Kau klik aku, aku klik kau. Kalau rasa nak klik, klik aje la. Nak klik iklan dalam blog saya, lagi dialu-alukan, tapi jangan ajak saya masuk geng “I klik you, you klik I”
  • Ape-ape pun kata kuncinya ialah tulislah blog yang berkualiti dan janalah traffik. Tapi jangan terlalu stress untuk dapatkan earning sampai kita hilang ‘enjoy’ menulis. Kita kena enjoy dalam penulisan, barulah kita tak tertekan untuk “kena juga ada update hari ni”.
  • Jangan jadikan earning/iklan2 sebagai motivasi untuk kita terus menulis. Kalau tak kang bila tengok earning dah makin kurang, or Buffered Campaign dah takde yang baru, kita dah demotivated.

Mama pinjam ayat2 dari blog mommy_lyna untuk info kengkawan semua...so moga dengan penjelasan ni kengkawan leh paham....dan jom buka akaun Nuffnang bagi yang masih tak de...tak rugi tau...klik SINI untuk register

Nuffnang??? TQ Kengkawan

Sejak akhir2 ni memang banyak isu Nuffnang di bangkitkan...
lebih2 lagi mengenai PROJEK 400 nuffnang bersama GATSBY...
kali ni mama nak Ucapkan Jutaan TQ pada kengkawan yang sudi jengah blog mama ni
then sudi klik2 iklan mama ni...
berkat usaha kengkawan jugak
pagi ni mama bukak akaun Nuffnang mama
then mama tengok....
WOW!!!!!!masyuk gitu....
kali ni nak kumpul banyak2 baru nak cash out...
leh gitu....
so sekali lagik...
TQVM...LUV U ALLS.....

More info About Nuffnang???KLIK HERE

Ari Tu Papa La Ni Aqish Plak

Selamat pagi semua...
aduhai kaki sape la kat bawah ni???
ni kaki aqish k...
weekend ari tu mama bawak balik payroll nak checking kat rumah...
pastu mama bawak balik stapler sekali sebab nak tapler doc...
then ubat stapler bertaburan...
lom sempat mama kutip tiba2.....
papa nampak aqish jengketkan kakinyer...
papa tanya kat mama nape kaki aqish tu...
mama cakap tak tau la...saje kot...
pastu papa pun dukung aqish...
tengok2 ubat stapler dah tercucuk kat kaki aqish...
Ya Allah....
ari tu mama kena marah dengan papa sebab lalai...
sampai kaki aqish cedera disebebkan keje mama tu...
mama bukan sengaja....
sian aqish...sib baik aqish budak kuat...tak nangis langsung..
ngeri mama masa nak cabutkan ubat stapler tu...

pastu bawak pi klinik...bertampal la kaki aqish..
la ni aqish jalan jengket2...tak mau pijak lantai...

dah tak sihat ni bukan main manja lagi...semua nak berdukung jer...

ni plak kaki papa yang xcident ari tu...dah semakin pulih....
sama dengan aqish kena sebelah kiri gak...
ni la ubat stapler yang telah mencucuk kaki aqish tu...
sebelah tercacak...sebelah lagi dah masuk ke dalam..
sib baik luka tak berapa serius...

he...he...ni stok ubat aqish...dah banyak giler...
ada yang tak bukak lagik pun...
semalam dapat antibiotik plak...sebab doktor takut air bisa besi stapler tu jadi nanah
so cover dengan antibiotik...
ni la gambo budak yang tercedera tu...
bukan main demand lagi nak itu nak ini...
mama ikutkan aje la dah tak sihat kan...
moga cepat sembuh ye sayang...

p/s lama tak update sale...nanti mama update k...klik2 NUFFNANG...

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.