Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Friday, April 30, 2010

Award Dari Pu3

Ok since dah lama tak amik award dari blog kengkawan...
bukan tak sudi k...tapi bz memanjang so
tak sempat nak amik...
ni award yang mama terima dari blog PU3
thankz dear sudi bagi mama award ni...
akan mama kirimkan award ni ke blogger2 lain kat luar sana tu

TOP BLOGGER 2010...
top ke mama ni???hu...hu...tak de la top bangat k...biasa2 jerk

Award ni mama suka...tantek gambo nyer...
tq sekali lagi dear...
mama nak bagi award kepada senarai2 nama kat bawah ni k:
1. Amy a.k.a Mama_Tisya cute
2. Suziey a.k.a Ibu Aqeel encem
3. Ayu a.k.a Ibu Damia tomei
4. Lily a.k.a Mummy Qis
5. Ayu a.k.a Mummy Ayu & Ian
6. Kak Ina a.k.a Mamalieyna
7. Nur
8. Mek da
9. IedaLuvSham a.k.a Mama Amanda
10. Hajarus
11. Eina a.k.a Mama Aira
12. Honeylanz
13. Elyn a.k.a Mummy Wafiq
14. Firahafida
  • amik award ni k kengkawan...

500 Bloggers Meriahkan Pelancaran Gatsby - Masuk dalam Website Murai

Selamat pagi semua...
walaupun corat coret GATSBY dah lama berlalu...
tapi kenangan indahnyer tak dapat dilupakan..
so jom kiter tengok gambo2 sekitar majlis GATSBY tu...
gambo2 ni mama copy dari majalah popular MURAI k....
kalo nak tau citer2 tentang GATSBY ni kat entry yang sebelum ni leh klik
hu..hu...time ni pun ada gambo mama k...
ni time snap beramai2...hu...hu...gambo mama ada...belah kiri baris ke empat tudung warna hitam...hu..hu....
Time pelancaran GATSBY
ketika penyerahan sijil untuk Malaysia Book Of Record
yang mama kenal kat dalam gambo tu....zanna a.k.a mama batric
KUALA LUMPUR, 29 APRIL 2010:
  • Gatsby jenama kosmetik lelaki tersohor yang menawarkan kepelbagaian produk perapian diri, mencipta sejarah tersendiri ketika pelancaran produk deodoran terbarunya.
    Lebih 500 bloggers dari segenap dan ceruk negara telah hadir serta mencipta sejarah di dalam Malaysia Book Of Records sebagai Perhimpunan Bloggers Terbesar di Malaysia sempena
  • Temasya Jalanan Gatsby di si pusat beli-belah Times Square, baru-baru ini.
    Perhimpunan yang dianjurkan oleh Gatsby menyaksikan sokongan padu daripada bloggers dari komuniti blog pengiklanan terulung di Asia Pasifik, Nuffnang Malaysia.Acara telah disaksiksikan sendiri oleh Pengarah Urusan Malaysia Book of Records, Datuk Danny Ooi,
  • Kanival ini adalah sebahangian dari kempen untuk mempromosikan jenama baru deodorant Gatsby menerusi koleksi Double Protection Deodorant Series, selain bagi memupuk budaya blogging secara sihat dan kecenderungan untuk rekreasi kepada rakyat Malaysia.
  • Para bloggers sedang melakukan blogging serentak secara beramai-ramai yang mana suasana keceriaan itu telah dikongsi bersama dengan pengunjung pusat beli-belah berkenaan, selain pelbagai permainan jalanan.
  • Antara permainan yang akan diadakan seperti, Snake & Ladder, Rocky Mountain, F1 Kraze, Krazy Beans, Can Smash, Balingan Bola dan Electrifying Maze dan banyak lagi.
    Para peserta dari pelbagai lapisan umur nyata telah menikmati keseronokan dan keceriaan dengan mencuba kemahiran mereka di lebih 40 gedung permainan yang disediakan pihak penganjur.
  • Turut diperkenalkan siri penyegaran semula Gatsby yang terdiri daripada 7 variasi produk iaitu Crystal Musk, Fresh Fougere, Clear Ocean, Lime Green, Ozone Blue, Cool Aroma dan Woody Fourgere yang boleh didapati dari Jenis deodoran sapu.
    Tidak ketinggalan siri perenjis semburan wangian Gatsby. Inilah peluang untuk orang ramai memiliki deodoran kegemaran mereka

  • p/s harap2 pas ni ada lagi la acara camni...nak join...selain dapat hadiah barangan GATSY hasil tebusan point games2 yang mama main, dapat RM50 dari Nuffnang jugak tau....

Thursday, April 29, 2010

Update Sale Untuk Ari ni...Best Punyer!!!

28 April to 4 May 2010
Poney Renew Clearance Fair

Brands Offered
Poney, Baby Poney, Renew

Time: 10.30am – 10.30pm

Location (603 8070 1794)
Main Atrium
IOI Mall
Bandar Puchong Jaya
47100 Puchong
Selangor Darul Ehsan
29 April to 2 May 2010
Branded Warehouse Sale

Brands Offered
Clarks, Primavera, Nike, Reebok, Puma, Adidas, Mizuno, Teva, Bata, Power, North Star
Weinbrenner

Time: 10am – 10pm

Location (Tel: 6016 296 7748)
Menara Mustapha Kamal
8 Jalan PJU 8/8A
Bandar Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan

30 April to 9 May 2010
Carnival Branded Sale
Up to 80% Off

Price as low as RM5
More than 300 suppliers

IT & Mobile Phone
Nokia, Samsung, LG, Sony Ericsson, Hp, Sony, Canon

Men’s and Ladies’ Wear
Crocodile, Snails, Swiss Polo, Caely, Blue Toms, Portfolio

Handbags, Wallets & Shoes
Lee Cooper, Dr Cardin, Arrow, Smalto, Revival, Sentini, B.U.M. Equipment

Sportswear
Adidas, Mizuno, Lotto, Columbia, Head, Spalding

Home Deco & Eyewear
Diana, Novelle, Komax, Ray Ban, Adidas, Elle, Bonia, DKNY, Esprit

TIme: 11am – 10pm

Location (Tel: 6016 262 8411 / 6016 262 8412)
Skypark Terminal Open Carpark
Sultan Abdul Aziz Shah Airport
(Formerly known as Subang Airport Terminal 3)

17 to 30 April 2010
Voir Group Clearance Fair
Up to 70% Off

Super Buy from RM5
Last 3 days!

Products Offered
Ladies’ Apparel, Men’s Apparel, Kid’s Apparel, Ladies’ Shoes, Accessories

Brands Offered
Voir Jeans, Voir Executive, Voir Exchange, Voir Clothing, Soda Men’s, Pop Soda
Soda Exchange, Soda Kids, Diadora, G&H, South China Sea, Applemints

Location
Concourse Area, The Mall KL, 100 Jalan Putra, 50350 Kuala Lumpur



Lagi Isu Rafiqin Darwisy Kutok Facebook Arwah Din Beramboi???

Selamat petang...mama tak tau isu ni betul atau tak...tapi mama dapat tau dari satu website ni
tentang budak sekolah ni dok kutok arwah Din Beramboi di Facebook
untuk maklumat lanjut leh klik SINI @ mana2 gambo tu k...

kata2nyer di facebook

pendek akal la budak ni

tau tak Facebook ni semua orang leh baca tau..

nak cari populariti la tu

ape nak jadik la remaja zaman sekarang ni

ni pun sama gak...


facebook & blog digunakan untuk perkara baik2 bukan nak kutok2 orang k...

Taska Aqish Episod Terakhir - Part 2 & Terakhirnyer

Oleh kerana taska tu bising2 sampai nangis time papa tepon
walhal papa tak marah2 @ tengking2 pun...
tak tau nape dia nangis...
so semalam mama dengan profesionalnyer
pi jumpa taska tu untuk bayar RM100 dah sattlekan masalah ni
so semalam mama jumpa then mama cakap :
  • Umi, ni duit RM100 untuk 4 hari aqish dok taska tu..(katanya kalo hantar tak cukup 1/2 bulan dia caj RM20 sehari...aik kalo RM20 x 4 bukan RM80 ke???masa mula2 hantar tak cakap pun kira camtu)
saya halalkan duit ni then saya minta halal segala makan minum
dah penjagaan aqish kat taska sebelum ni...
mama minta maaf dari pihak papa & mama sendiri sekiranya
ada menyakiti hati umi selama ni...
then terima kasih sebab cakap pasal Aqish (yang dia kutok2 tu) kat papa...
terus berubah muka dia...mama cakap camtu bukan nak cari pasal
tapi sebab nak dia ingat ape kata2 busuk yang dia cakap pasal aqish kat papa...
tapi mama profesional...tak de datang nak serang2...
mama cakap baik2 je...mama cakap pasni harap tak de ape2 masalah lagik yang berkaitan
dengan taska ni...mama malas nak panjang2 citer @ gaduh2...
tapi kalo kengkawan nak tau...taska tu siap ulang balik ape yang dia cakap kat papa tu
dia cakap kat mama jugak semalam tau...
menyirap mama...tapi mama think positif....
ape dia nak cakap...cakap lah...janji kami dah tak de hutang ape2 lagik dengan dia...
ape pun...kamai HALALkan duit RM100 tu k...
duit tak menjadi masalah pada kami...
bukan nak belagak k...since aqish admitted ward ari tu seminggu kena RM5453.00
kami bayo perh...takat RM100 tu tak de masalah...
cuma papa just bertanya...leh jadik macam2 hal pulak....
memang silap la kami hantar aqish kat taska tu...
tak sangka orang yang kami panggil UMI leh mengeluarkan kata2 busuk pasal aqish...
syukur aqish now dah dok dengan pengasuh baru...
  • tapi mama kesian kat sape2 yang still hantar kat taska tu...sebab ape???
  • dulu mama kira rapat jugak la dengan taska tu...then dia pernah citer...macam2 pasal budak2 kat situ....mak nyer bayar lambat la...selalu amik lambat la...ari sabtu hantar la....anak dia ni nakal la......PH ot la anak hantar jugak....cuti pun hantar anak la....mula2 mama macam malas nak amik kisah tapi la ni baru terpikir...."memang dia suka kutok orang "...dah la taska tu tak de lesen...ntah la...terpulang la pada taska tu k...kami tak de sangkut paut lagik...
  • banyak yang mama nak citer...tapi malas la nak ungkit...cukup citer yang sikit ni je k...harap2 taska ni dah tak ganggu hidup kami sekuarga lagik...
p/s mama pi traning ari ni...so tak leh nak melawat blog kengkawan...nanti abih traning mama jengah k
NOW AQISH DOK DENGAN PENGASUH YANG JAGA KAT RUMAH JERK...
....TAK DOK KAT TASKA LAGIK...

Taska Aqish Episod Terakhir - Part 1

  • Selamat pagi semua....ari ni mood mama baik...
sebab ape????masalah Taska Aqish tu dah sattle semalam
dengan cara Profesional mama menanganinyer...
ok...ni mama nak citer ape yang terjadi semalam k
hope lepas ni tak de timbul lagik isu pasal Taska ni...
  • Dalam tengahari papa call taska tu tanya pasal payment yang dia minta
RM100 untuk 4 hari tu macammana dia kira???
papa just nak kan penjelasan je dari taska tu...
then tak sangka jadi lain plak...taska tu marah2....berdas2 dia bising2 kat papa
sehinggakan papa putuskan talian macam tu saje
sebab tak tahan dengar taska tu KUTOK2 AQISH
antara perkara2 yang dia cakap kat papa:
  • 1. Sebenarnyer taska dah lama tak nak jaga aqish sebab dia selalu berak...sehari 3 @ 4 kali
  • 2. Mama & Papa selalu balik lambat tak pernah amik kol 5.30 sharp
  • 3. RM250 sebulan yang taska charge tu tak termasuk dengan caj amik lambat
  • 4. Masa kami xcident ari tu taska tolong jagakan sampai malam since kami kat hospital sampai kol 12 tengahmalam
  • 5. Taska tu cakap, "TAK DE SAPE YANG SANGGUP JAGA AQISH TU, KALO ADA ORANG YANG SANGGUP JAGA MEMANG PENYABAR LA ORANG TU"
  • 6. Dulu masa first time hantar kata memang nak hantar aqish kat taska sampai biler2 alih2 lepas kuar hospital terus hantar kat pengasuh lain plak...
  • 7. Yang RM100 dia kira tu tak termasuk lagi duit makan minum tau( dia kata la)
macam2 lagi la dia kutok aqish tapi mama tak kuasa nak citer semuanyer...
ok mama nak jawab setiap kata2 taska tu:(ni jawapan mama untuk kata2 si pengasuh tu haq ayat kat atas tu k)
  • 1. kalo memang dah tak nak jaga aqish kenapa tak cakap awal2 mama leh cari pengasuh lain la...tak de masalah bukannyer tak de tempat lain
  • 2. memang la lambat sebab mama kuar opis kol 5.30 ptg papa plak kol 6.00 ptg..camne nak terbang balik awal???
  • 3. aik...mula2 dulu cakap dah siap kira...tapi biler jadi camni lain pulak cakapnyer...
  • 4. ops...baru mama tau tak ikhlas rupenyer jaga time tu....sampai ungkit2 camni...
  • 5. Haq ayat ni yang mama & papa paling marah...suka2 dia wat statement camtu...sampai mama tanya kat pengasuh aqish yang baru ni "SUSAH KE KAK JAGA AQISH NI" then pengasuh baru aqish tu kata "TAK LAH, SENANG JE"....hu...hu...
  • 6. hye...kata tak nak jaga aqish...nape kuar statement camni plak???
  • pendek kata mama pun tak faham ape sebenarnyer masalah yang taska ni nak timbulkan...
  • 7. aik...melampau tu kalo RM100 tak kira makan minum lagik???bukan dah lebih dari cukup ker???aqish tak makan banyak tau!!!!
masalah kecik je pasal papa tanya payment tu macammana dia kira...
tapi last2 dia kutok2 aqish kaw2 punyer
ape lah salah & dosa aqish sampai jadi mangsa keadaan...
cubalah kalo kengkawan semua berada didalam keadaan kami...
mana la papa tak bengang giler...
ok ikuti kisah sambungan pasal Taska aqish pas ni k
ada satu lagik entry k...

Wednesday, April 28, 2010

BENGANG DENGAN TASKA!!!!!!!!!

MAMA BENGANG LAGIK!!!!!!!!!!!!!
YA ALLAH KENAPA LA JADI MACAM NI...
MASALAH KECIK JE
TAPI DAH JADI BESAQ MACAM NI...
BENGANG!!!!!!!!!!
BENGANG!!!!!!!!!!
BENGANG!!!!!!!!!!
MEMANG TERUK TASKA
AQISH HAQ SEBELUM NI....
SAMPAI PAPA PUN RASA
TERCABAR DENGAN TASKA AQISH....
SEBAB PAPA YANG CALL TASKA TU TADI..
TAK SATTLE2... LAGIK KES ARI TU....
SAMPAI UNGKIT2.. NAPE???
SALAHKAH KAMI
CARI PENGASUH LAIN
WAT YANG TERBAIK UNTUK AQISH????
SALAH KER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
YA ALLAH TABAHKAN LAH HATI MAMA & PAPA...

Berita Baik!!!!

Hu...hu...berita baik untuk pembaca semua...
hadiah untuk Cutest Baby With Cute Mom
on the way ke opis mama...
hu...hu....murah rezeki pemenang semua k
mama berjaya hubungi sponser melalui SMS...
maybe sponser lupe kot...
tak pe janji dapat k....
TQ pada sponser tu k....

Buzy Final Payroll

Salam kengkawan, bz giler ni nak hantar payroll ke Finance...
ari ni ada story pasal Nuffnang k...
tentang ape tu UNIQUE visitor...
tunggu k

Tuesday, April 27, 2010

Sale Lagik Untuk Ari ni Punyer

29 April to 2 May 2010
Zara Warehouse Clearance

Brands Offered
Zara, Massimo Dutti, Pull and Bear

Time: 11am – 8pm

Location
The Atria Shopping Centre, Jalan 22/23, Damansara Jaya, 47400 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan


30 April to 3 May 2010
Crocs Warehouse Sale
Up to 70% Off

Products Offered
Crocs Shoes

Time: 10am – 10pm

Location (Tel: 603 6275 8908)
IKANO Power Centre, Ikano Power Centre, 2 Jalan PJU 7/2, Mutiara Damansara
47800 Petaling Jaya

Contest VS Sponser...

Hu..hu...ni kira topik hangat gak la ari ni...
ingat tak lagik contest "Cutest Baby With Cute Mom" ari tu???
sape yang dah dapat hadiah angkat tangan & sape yang tak dapat hadiah lagi???
ok la...camni citernyer...since contest tu dah lama berlalu k...
pemenangnya pun semua orang dah tau kan...
hadiah semua dah dikirim...
TAPI!!!! hadiah untuk pemenang Girl...
ketiga2 pemenang masih tak menerima hadiah lagik...
sebab ape???bukan mama tak nak post & mama amik hadiah tu k...
kat sini nak bagi clear sikit....
bukan nak malukan sape2 k...cuma tak nak orang salah anggap kat mama...
hadiah untuk girl seperti yang dijanjikan & mama pernah
publish kat blog sebelum ni...
Hadiah tu masih tak sampai ke tangan mama sampai la ni...
mama dah banyak kali Email & YM pihak sponser
untuk bertanyakan hadiah tu...
tapi until now tak de kabo berita...
pihak sponser on YM tapi biler mama tanya...tak berjawab2 pertanyaan mama kt YM tu...
mama pun tak paham nape???biler email...
email sponser ni dijawab secara auto...
sebelum ni pernah la sponser tu bagitau sorry sebab tak hantar hadiah lagik
sebab dia ada hal
so tak pe la mama kata...mama dah email alamat mama kepada dia...
mama dah tak tau nak wat camne lagik...
mama rasa nak beli jerk hadiah lain untuk pemenang...
ni yang wt mama FOBIA nak wat contest kalo jadik lagik hal cam ni...
bukan ape tak sedap la kiter dah janjikan hadiah lain...
then dapat lain plak...pastu dah la lambat sangat2...
ape pendapat kengkawan???
hu..hu...mama dah kebingungan ni...

JOM UNDI AQISH DI PA & MA - Undian Gaya Adik

STICKY MODE
NEW ENTRY SCROLL DOWN!!!!
Selamat pagi kengkawan...mohon jasa baik kengkawan semua untuk
undi aqish di contest
PA & MA - GAYA ADIK...
untuk mengundi klik UNDI AQISH
undian yang telah anda berikan amatlah dihargai.... undi banyak2 kali k

Tension Kena Join Tranning Esok!!!

Hu..hu...esok blog mama sunyi k...
tapi ari ni nak cari sumber2 untuk wat auto publish entry esok k...
esok mama kena join tranning cam Mamalieyna...
since Boss mama pi Oversea...
so mama kena ganti...dengan payroll tak siap lagik...
so bulan ni semua dapat gaji lambat k...
leh gitu????
pasal tranning tu....dah la mama tak join episod awal dulu...
tibe2 time episod menjawab soalan mama kena join plak...
ape jawapan yang mama nak bagi ni???
hu..hu...main taram je la ek...
mama kira "cat cilut at2 cat cilut kucing lompat"...
hu...hu....mana yang kena diaggap jawapan jer...
sib baik soklan dalam bentuk ABC k...
kalo subjektif @ isi tempat kosong
maka kosong la jawapan mama tu...
hu...hu....sape nak tolong gantikan tempa mama...
angkat tangan....
  • p/s ari ni papa half day pi amik kete baru kami...yahu...weekend ni banyak la agenda kami....
ops...ingat tak contest teka nombor plate ari tu???
mama akan lancarkan semula k...haq ari tu terpaksa cancel k..
sebab nombor platenyer dah jauh bertukar dari yg sebelum ni..
ada hadiah menarik menanti anda...tunggu k...

Monday, April 26, 2010

Akhirnya Sah Ash, Dira Sudah Bercerai!


KL, 12 APRIL 2010:

  • Memang sah bercerai. Itulah yang boleh Murai Batu katakan mengenai status hubungan suami isteri kepada bekas peserta pasangan selebriti program Sehati Berdansa bagi musim ke-3 iaitu Ash dan Dira.

  • Pada awalnya, memang susah Murai Batu nak percaya tentang cerita ini tetapi setelah menghubungi sumber yang sahih sebentar tadi, barulah jelas segala-galanya.Rupa-rupanya, pasangan selebiri ini sudah pun bercerai sejak 8 April yang lalu dan anak mereka iaitu Tengku Anggun Deandra kini berada dalam jagaan Dira.

  • Sebelum ini, pihak media memang pernah melaporkan tentang masalah yang berlaku dalam hubungan rumahtangga mereka. Khabarnya pada waktu itu, kedua-dua mereka memang tentang berusaha untuk menyelamatkan rumahtangga mereka.Tapi, entahlah, agaknya memang dah takde jalan lain kot.

  • Sebab itu mereka berdua ni akhirnya bercerai jugak. Cuma, Murai Batu tak pasti pula apa sebab-sebab dan punca dia orang ni bercerai.Cerita yang Murai Batu dengar tentang mereka berdua ni pun ada bermacam-macam versi.

  • Jadi, lebih baiklah, Murai Batu diam saja. Kalau Murai Batu ulas lebih-lebih sangat pun, tak pasal-pasal mendatangkan fitnah pula.Tetapi yang memeningkan Murai Batu , Dira pernah memberitahu media baru-baru ini bahawa hubungan mereka suami isteri masih baik seperti biasa. Apa motifnya tu?

  • Entahlah Murai Batu pun tak tahu nak cakap apa lagi. Kalau nak difikirkan balik memanglah sedih bila tengok mereka berdua sudah tidak bersama lagi.Apatah lagi bila mengenangkan nasib dan keadaan anak mereka yang masih kecil dan tidak tahu apa-apa. Tetapi, mungkin itu adalah yang terbaik untuk mereka berdua, agaknya.

PROMOTE ~ MOTHER'S DAY CONTEST By ALICE WONDERS ~

Nak dapat hadiah handbag dari AliceWonder???
jom join contest kat MBP...klik banner @ SINI untuk more information k
antara hadiah yang ditawarkan...
hu...hu....tengok gambo kat bawah ni k...
atau more design dari ALICEWONDER

mama tak join lagik...tapi just nak share info jer untuk kengkawan k

Saerah Terima Pinangan Imran Ajmain

KUALA LUMPUR, 25 APRIL 2010:
  • "Saerah akan terima pinangan Imran sekiranya jodoh Saerah dengan dia," itulah pengakuan eksklusif adik Dato' Siti Nurhaliza, Siti Saerah atau Saerah.
  • Saerah ditanyakan sedemikian apabila sebelum ini timbulnya ura-ura yang mengatakan bahawa penyanyi lagu Seribu Tahun, Imran Ajmain mahu meminang untuk menyuntingnya sebagai suri hidup pada Mei ini.
  • Jelas Saerah lagi, dia mengakui bahawa dia dan Imran masih berkawan rapat namun pada masa yang sama, gosip cinta mereka itu membuatkan masing-masing terpinga-pinga.
    "Kami juga tak tahu nak cakap apa bila gosip ini diperbesar-besarkan. Memang benar, Saerah pernah jumpa dengan mak dan ayah Imran. Tapi, ia hanyalah pertemuan biasa.
  • "Itu pun masa Saerah datang Singapura sempena pelancaran album Imran yang diadakan pada Jun 2009. Masa berjumpa pun, Saerah tak sempat nak berborak lama dengan keluarga Imran," jelasnya.
  • Bagaimanapun, Saerah tidak dapat menyorok bahawa hubungan akrabnya dengan Imran lebih kuat sebagai kawan saja. Saerah menjelaskan bahawa kedua-dua mereka memang sering berbalas SMS dan berhubung melalui telefon. Malah, Saerah berterus-terang mengajui akan merindui Imran sekiranya tidak menerima SMS atau panggilan dari penyanyi ini dalam tempoh masa yang agak lama.
  • "Insya-Allah, kalau hubungan Saerah dan Imran atau mana-mana lelaki lain secara lebih serius lahgi, Saerah takkan sembunyi dari sesiapa. Saerah akan bawa hal ket engah hal. Sekarang ni, memang belum ada lagi. Kalau sudah ada, Saerah mesti ambil peluang memperkenalkannya pada rakan media dan rakan artis," katanya.
  • Menjawab mengenai hasrat Saerah yang mahu ibunya mencari calon suami buat dirinya, Saerah tidak menafikan perkara tersebut. Malah, penyanyi lagu Hero Wayang ini membuat permintaaan tersebut ketika arwah ayahnya masih ada lagi.
  • "Memang benar Saerah ada minta mak carikan calon suami. Nak buat macam mana, belum sampai lagi jodoh Saerah. Saerah terserah saja. Saerah pun takkan terdesak dan terima kasih kepada semua GengMurai yang banyak berikan nasihat buat Saerah.
  • "Saerah bukannya memilih sangat. Namun, jika diberi pilihan, Saerah menyukai lelaki yang sederhana, faham dengan karier dan boleh terima Saerah seadanya. Yang penting sekali, boleh bimbing Saerah ke arah kebaikkan," ujarnya lagi.
  • Tambah Saerah lagi, peristiwa putus tunang yang pernah diharunginya sedikit masa dulu turut menjadi penyebab dia agak sukar mencari teman istimewa. Lebih membebankan apabila ramai tahu bahawa dia adalah adik kepada penyanyi nombor satu Malaysia.
  • "Peristiwa putus tunang memang memberi kesan pada Saerah. Disebabkan itu, Saerah lebih berjaga-jaga mengenali isi hati lelaki. Sebagai wanita, Saerah boleh tengok tahap keikhlasan lelaki tersebut nak berkawan dengan Saerah. Adakah lelaki itu ikhlas atau pun tidak.
  • " Pasal isu orang mengatakan Saerah ni kaki clubbing atau perokok itu bukanlah perkara utama. Hak bersosial adalah hak individu. Bila Saerah sudah berteman, Saerah akan menghormati permintaan pasangan. Kalau teman lelaki Saerah tak suka perkara macam tu, Saerah takkan buat. Saerah akan berubah kerana dia," katanya.

Update Sale Untuk Ari ni!!!

28 April to 2 May 2010
Metrojaya Warehouse Sale @ Shah Alam
Up to 80% Off

Bring your family & friends and have a great time with us!
Free RM30 Metrojaya gift voucher when you spend above RM300 with your AMEX or Maybankard (first 100 cardmembers daily)

Highlights
Free Vouchers,Free Drinks & Special Offers,Free Goodie Bags,Free Gifts & Lucky Dip

Time: 11am – 9pm

Location
Stadium Malawati Shah Alam,Seksyen 13,40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
23 April to 31 May 2010
Time Galerie Extravaganza Deals

Brands Offered
Casio, Elle Studio, Hush Puppies, Kiko

Available at all Time Galerie and Edessa outlets
www.timegalerie.com

23 April to 6 May 2010
Sogo Summer Sale

Free Bath Towel with every purchase of RM300 and above in a single receipt
(limited to the first 300 customers only)

Brands Offered
Bonia, Sembonia, Carlo Rino, Austin Reed, Santa Barbara, Valentino Rudy
G.Davin, CR2, Micheletto, Jeep

Location
Centre Atrium GF, Sogo KL, Kompleks Pernas Sogo
190 Jalan Tuanku Abdul Rahman, 50100 Kuala Lumpur

23 to 30 April 2010
Big Brands Warehouse Sale
Up to 80% Off
[SNS: Check out the previous Big Brands sale in March 2010]

Products Offered
Branded Men’s Suits, Men’s Shirts, Men’s Shoes, Ladies’ Wear, Ladies’ Shoes
Linen Shirtsm, Accessories

Brands Offered
Gianfranco, Armani, Roberto Cavalli, Pal Zileri, Gucci, Valentino, Cerutti, Boss Hugo Boss
Moschino, Pink Thomas Pink, Ted Baker, Bally, Versace, and many more

Terms
Cash and Credit Cards
Time: 11am – 8pm

Location (Tel: 6012 211 2609)
3rd Floor Lot 321 (next to McDonalds), Amcorp Mall, Jalan Persiaran Barat
46050 Petaling Jaya

p/s hu...hu...banyaknyer sale kat sana sini

PERHATIAN SEMUA!!! JOM JOIN 1 SUPERKIDS CLUB HOUSE LAUNCHING & FAMILY DAY

Selamat pagi kengkawan semua...
dah ada plan 9hb May ni nak pi mana???
ok la bagi yang tak de plan nak pi mana2 ape kata join mama kita pi
1 SUPERKIDS CLUB HOUSE LAUNCHING & FAMILY DAY
banyak aktiviti yang menarik kat sana tau...
jangan lepaskan peluang kengkawan semua untuk mengjoinkan diri k...
yang dok jauh kat JB, Penang, Pahang....jom la turun PUCHONG untuk join....
jom tengok ape aktiviti yang ada pada 9hb May tu k
  • INDOOR :
* Aktiviti multi-skill untuk anak-anak – face painting, interactive story telling, origami, felt craft dan mewarna.
* Talk dan demo daripada Malaysian Baby Wearers (MBW).
* Bengkel ikatan tudung bersama Majalah NUR.
* Sesi hati ke hati bersama Ms Maizawati (model, usahawanita, duta Avon).
  • OUTDOOR :
* Bling-Bling Race yang semestinya heboh!
* Demonstrasi dari Bling AutoSpa. Kilat kereta?LAGI MENARIK?
* PHDC. Yeah it’s the PLAYHOUSE DISNEY! * Clowns and balloons. Did I mention clownS? Yea ada 2 clown :)
* Press. Oh yeah, event ini akan mendapat liputan pihak Harian Metro, Mingguan Wanita,NUR dan Pa&Ma.
* Bintang AF akan turut serta!
* Peluang bertemu blogger yang tersenarai dalam 50 Blog Terbaik Malaysia Pilihan InTrend.
* Berpeluang shopping di gerai2 yang mengambil bahagian.Dan banyak lagi acara2 menarik untuk anda sekeluarga.
  • Sila sahkan kehadiran (confirmation) dengan reply email ni kerana 100 keluarga pertama yang mendaftar akan mendapat doorgift istimewa tajaan Maybelinne, Bling2, etc. dan 50 keluarga pertama akan mendapat tag istimewa dari kami!
untuk maklumat lebih lanjut mengenai LAUNCHING ni leh klik SINI

ni peta ke lokasi LAUNCHING tu k....

mama join...sekarang ni tengah tegar nak join ape je aktiviti blogger yang dianjurkan...
so kalo ada sape2 yang wat aktiviti blogger lagik leh la bagitau mama k....
mama nak memeriahkan dunia blogging ni...
Ia bakal berlangsung pada 9 Mei 2010, di Wisma Bling Lustre, TanMing Boulevard, Tmn Meranti Jaya, Puchong (dekat Bandar Bukit Puchong).*

Friday, April 23, 2010

Simpan Patung Kat Rumah Malaikat Tak Masuk...Betul Ke Ek???

Ok ari ni ada isu yang mama nak minta pendapat kengkawan mama kat luar sana...
mengenai "SIMPAN ANAK PATUNG KAT RUMAH MALAIKAT TAK MASUK"...
mama pernah dengar ceramah dari Ustaz kat TV mengenai perkara diatas
sebelum ni kan aqish pernah kata nampak HANTU kat rumah kami, kat rumah opahnyer then kat dalam ...
mama pernah wat entry citer pasal tu kat SINI

ok berbalik pada tajuk kiter kat atas tu...gambar kat tu semua anak patung yang ada kat rumah mama...so minggu lepas opah aqish bising sebab kat rumah mama ada banyak anak patung..kata opah aqish kalo anak patung tu digunakan untuk aqish main tak pe...tapi kalo sekadar hiasan tak boleh...malaikat tak masuk rumah...since kat atas almari rumah mama ada teddy bear besaq mama yang tersimpan sajok tak digunakan...then opah aqish soh bawak balik teddy bear tu....

  • so isunyer disini...ape pendapat kengkawan???

Masuk Paper Tau!!!!Gatsby hosts largest gathering of bloggers in Malaysia

Huwa...huwa...huwa....ketinggalan zaman mama...berita ni 19/04/2010 ari tu
kat paper NST tu pun setelah baca entry kat blog Amy a.k.a Mama Tisya...
pasa kengkawan yang masih tak tau..
jom baca paper ni k...walaupun dah terlepas tarikh k

The meet was acknowledged by Malaysia Book Of Records as the largest in the country.

KUALA LUMPUR:

  • Over 500 bloggers made history at the Gatsby Deodorant Street Fair recently by forming the "Largest Bloggers Gathering" and leaving their mark in the Malaysia Book of Records.
  • The bloggers of Nuffnang Malaysia, Asia Pacific's first and leading blog advertising community, turned up in full force for the fun-filled street fair held at the Berjaya Times Square from 10am to 5pm. .
  • The event was part of Gatsby's campaign to promote its new "Double Protection Deodorant Series" and is aimed at promoting healthy blogging culture and recreational pursuits for Malaysians.
  • While bloggers had a field day by blogging together at the same time, the festive occasion was also shared by members of the public with a range of street games.
  • The games included Snake & Ladder, Rocky Mountain, F1 Kraze, Crazy Beans, Can Smash, Football Toss, Electrifying Maze, and many more.
  • Participants of all ages enjoyed the fun and excitement by trying their luck and gaming skills at the over 40 games booths set up by the organisers. Participants walked away with fantastic prizes offered by Gatsby.
  • Present at the event were Datuk Danny Ooi, founder and managing director of Malaysia Book Of Records; Chin Choon Keng, president of Mandom (M) Sdn Bhd; Kuniyuki Ota, vice-president of Mandom (M) Sdn Bhd and Timothy Tiah, co-founder of Nuffnang Sdn Bhd.

p/s hu...hu...sayangnyer gambo mama tak de dalam tu...sebab tengah dok sibuk pi redeem point...next time nak join lagik...best giler & berbaloi2

Tazkirah Ari Jumaat ~ FADHILAT BERCIUM.....

Ahli perubatan mendapati bahwa berciuman baik untuk kesihatan... ..
Bercium itu bukan hanya membuat seseorang merasa senang, tapi juga efektif melawan banyak penyakit.
Apa saja keuntungan berciuman bagikesihatan?
  • * Berciuman dalam waktu lama boleh membantu sistem sirkulasi kita.Ketika berciuman, detak jantung makin cepat hingga 110 degupan jantungper minit.
  • * Setelah berciuman, paru-paru bekerja lebih keras. Kira-kira 60 tarikannafas per minit, dibandingkan dalam nafas normal, hanya 20 kali tarikannafas per minit. ini baik untuk mencegah sakit paru-paru.
  • * Beberapa doktor gigi percaya, bahawa berciuman merupakan tindakanpencegahan gigi berlubang. Berciuman menstimulasi air liur yang bolehmenghancurkan asam yang menutupi gigi.* Berciuman yang berlangsung lebih dari 3 minit membantu kita melawanstress. Berciuman dalam waktu lama boleh menghancurkan hormon stress.lagi... kelebihan berciuman .....huhuhu!

  • 1. Pasangan yang memberi ciuman perpisahan setiap pagi kepada pasanganhidupnya rata-rata memiliki waktu 5 tahun lebih lama dari yang tidakmelakukan rutin ini.
  • 2. Berciuman baik untuk mendorong kepercayaan diri. Membuat seseorangmerasa dihargai dan memberi ketenangan diri.
  • 3. Berciuman membakar kalori, 2-3 kalori per minit dan menggandakantingkat metabolis. Ada yang mengatakan, bahwa dengan berciuman bergairahtiga kali per hari (setidaknya 20 detik per ciuman) boleh membantumenghilangkan berat badan.
  • 4. Berciuman dikenal sebagai penghilang stress. Berciuman penuh ghairahboleh menghilangkan ketegangan, mengurangi energi negatif, danmemproduksi rasa sihat, menurunkan hormon stress.
  • 5. Berciuman menggunakan setidaknya 30 otot wajah dan mencegah pipikendur. Otot pipi yang menegang karena ciuman yang bergairah mampumembantu kulit lebih halus dan meningkatkan peredaran darah.
  • 6. Berciuman baik untuk jantung, menurunkan tekanan darah dankolesterol.
  • 7. Mereka yang sering berciuman jarang mendapat masalah perut.
  • 8. Selama berciuman, antibiotik diproduksi tubuh dikeluarkan melalui airliur. Air liur juga dipercayai sebagai anestetik yang membantumengurangi sakit.

  • p/s Selamat bercium-ciuman. ..hehehehe. .kasi forward ramai2..biar pasangan anda/kawan2 kita hubungan suami isteri jadi mesra gitu & x cari org lain..
  • p/s ramai yang tanya mama ape tu UNIQUE VISITOR pasal graf Nuffnang tu....ari ni mama tak sempat nak story sebab banyak entry nak masuk...Next week Monday mama story k...jangan mare...banyak sanagt entry nanti tak terbaca plak k

Kami Ke MC'D Cheras...

Hallu...hallu....today is Friday...
tomorrow is holiday...yahu......
semalam kami pi Cheras batu 11 amik Asyu a.k.a adeq mama kat
MASTERSKILL UNIVERSITY COLLAGE...
semalam terliur tengok Mummy Ayu makan MC'D...
so semalam lepas pi amik asyu kami singgah makan jap...
tapi suasana kat MCD Cheras ni tak berapa best la
berbanding dengan kat KD a.k.a Kota Damansara....
semalam sempat gak tengok broucher MCD untuk birthday party...
mama plan dgn papa ingat nak wat kat MCD birthday aqish this year bulan Oktober nanti...
tapi tak de pengalaman nak menguruskan...
ada sape2 yang pernah wat???

mama & aqish...yang memang suka enterprame...
haq dua orang lagik tak mau sape tu???of course la papa & asyu....

aksi muka ganas aqish dah pandai possing2 la ni...kami kan kalo tiap kali makan kat luar papa mesti marah kalo snap2 gambo....papa kata malu kat orang...orang semua tengok makan2 pun nak snap gambo ker???tapi mama ni memang suka snap2 gambo....tak leh nak pisahkan dari camera...

ni hasil makan kami...nyam2 kenyang mama...erk....alhamdulillah...

ni plak toy aqish untuk happy meal....
suka beno kalo dapat menan...sib baik papa sorok dulu menan tu soh aqish makan dulu
kalo tk confirm tak mau makan punyer....
tu pun makan sikit jerk semalam....

ni memang tempat peberet la...
bukan aqish je...semua kanak2 mesti suka kan....bukan main berlari lagik tak sabo nak main
aqish memang tau kat MCD & KFC ni memang ada playground...

layankan aje la k...aksi nak naik tangga

ni plak soh mama pegang tangan sebab aqish nak turun papan gelongsur
nampak je macam berani k...
sebenarnyer takut....

  • p/s pagi2 dah hujan...kalo tarik selimut tidok ni best kan...malam ni kami balik kampung ke Berjuntai Bestari (cam jauh je)

Thursday, April 22, 2010

Camne Nak UP kan Duit Iklan Nuffnang...???

Ok ari ni nak share sikit tentang
CAMNE NAK UP KAN DUIT IKLAN NUFFNANG???
sebelum ni mama ada gak share info pasal macammane nak jadikan blog kiter femes
di kalangan blogger lain....so info kat situ pun leh dijadikan tips2 untuk meningkatkan TRAFFIC blog masing2....kalo nak tau leh klik SINI
atau klik kat SINI leh gak...

Ni graf senarai kunjungan rakan2 blogger ke blog mama untuk minggu ni...
agak memuaskan...sebab makin bertambah....mama suka bangat....tq ye kengkawang yang sudi berkunjung ke blog mama yang tak seberapa ni....

ok antara yang kengkawan perlu buat untuk iklan masyuk...

1. kena pastikan tiap2 hari kengkawan mencapai target pengunjung mesti seramai 100 ke atas

2. Blogwalking...tu dah semestinyer...kena rajin & berusaha sikit k...

3. Untuk yang ada iklan CPM tak perlu risau k...tak yah klik2 iklan pun kengkawan leh dapat duit if ramai yang datang berkunjung ke blog kengkawan....tapi pengunjung haruslah pengunjung UNIQUE....lebih masyuk...ops...ada yang tak tau lagik ker ape tu CPM @ CPC???klik kat sini k CPM & CPC

4. Join Contest @ Anjurkan Contest

5. Jadi Follower blog lain...tapi mesti follow betul2 la...bukan sekadar cukupkan syarat je k

6. Wat entry yang menarik then kena rajin update blog...kalo leh tiap2 ari la....at least 4 @ 5 entry sehari....paling kurang 1 entry pun jadik la...janji ada orang singgah blog kiter nanti...

ni plak graf kunjungan mama minggu lepas...
agak merudum sikit....since mama off blogging seminggu aqisd admitted ari tu...
ni plak graf untuk last month....
kurang jugak la...sebelum ni 7000++ pengunjung...
kena usaha lebih ni....

ok la nanti mama share lagik k....hye banyak benda nak share info dengan kengkawan ni...tapi tak berkesempatan la...tunggu k...la ni duit iklan mama dah masyuk jom la join... kengkawan biler lagik
  • sesape yang perlukan pertolongan nak add nuff & ape2 je pasal nuffnang(cam pro je mama ni) leh YM mama di damia_nurin@yahoo.com

Sale Lagik....Jom Tengok!!!

23 to 25 April 2010
Digital Camera Price Crash

Brands Offered
Canon Ixus, Canon EOS, Sony DSC, Sony HDR, Nikon Coolpix, Panasonic DMC, Olympus SP
Olympur MJU

Location
Digital Mall Section 14, No.2 Jalan 14/20, Seksyen 14, 46100 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan
22 to 25 April 2010
Liquidation Sale
Up to 80% Off

Products Offered
Mattress, Wardrobe, TV Cabinet, Dining Table, Sofa, Bedframe, Coffee Table, Bedroom Set

Brands Offered
Slumberland, Dunlopillo, Getha, King Koil, Vono, Dreamland, and more

Location (Tel: 6012 916 1988 / 6016 920 1988)
Lot 2 Persiaran Sultan, Section 15, 40200 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

23 to 25 April 2010
Fiamma Great Warehouse Clearance

3 Days Exclusive

Products Offered
Washing Machines, Air Conditioners, Ovens, Hobs, Cooker Hoods, Gas Stoves
Fridges, Tap Fittings, Kitchen Sinks, Accessories, Healthcare Products
All types of small appliances

Brands Offered
Braun, Elba, Faber, Glem, Maytag, Mec, Omron, Oral B, Rubine, Tuscani, Wilo

Time : 9.00am to 5.30pm

Location (Tel 603 6279 8888)
Wisma Fiamma
No. 20 Jalan 7A /62A
Bandar Manjalara
52200 Kuala Lumpur

  • p/s hu..hu...selamat bershopping...

Kawan Baru Aqish...KIMAUS a.k.a Mickey Mouse

Semalam kami terjah ke kedai baby untuk cari barang aqish...
plan nak cari botol susu aqish since aqish dah tak berapa mau
pakai botol susu Avent yang mama beli sampai 5 botol tu...
la ni aqish wat peel baru suka botol susu yang ada gambo kartun...
nama pun budak2 kan...memmang minat sangat kartun ni...
sampai papa bagi cadangan " kiter beli sticker cartoon then lekat je kat botol dia tu"
hu...hu...boleh tak???
tapi ape yang dicarik tak jumpa...
tak de yang best & menepati citarasa mama...
round punyer round kami terpegi ke tempat yang selalu papa kata
"KAWASAN LARANGAN"
ape tu kawasan larangan???
kawasan menan la...aqish memang pantang tengok mesti mau punyer...
dn akhirnyer...aqish memamng nak kimaus tu...
so papa ni cepat cair dengan anak daranyer ni...ape pun sanggup beli
walaupun kat rumah tu dah banyak kali beli benda alah ni tau...
tapi tomei la....

ni la kawan baru aqish...aqish wat bantal peluk tau...

tengok tu siap amik hanset papa nak snap gambo kimaus nyer tu...

tomei tak...same besak je dengan aqish...
kimaus ni memang kartun peberet aqish kat TV tau selain TOM & JERRY...
hye...lain yang dicarik lain plak yang kena beli...
main tak sampai 2 hari dah jemu tak mau main dah la ni...

  • tapi now ape yang mama terharu sanngat2 dengan aqish ni...
biler aqish perlukan pertolongan...
suruh bukak something ke @ wat kan ape2 untuk dia ke...
confirm aqish akan cakap
"ACE MAMA , ACE PAPA "....maksudnyer TERIMA KASIH...
cth cam aqish soh bukakan botol vitamin dia untuk dia nak makan...
tiap kali mama bukak kan aqish pasti akan cakap
"ACE MAMA"...bukan dengan mama & papa jer dengan orang lain pun camtu tau..
rasa cam syahdu plak...
  • hu...hu...SAYANG ANAK MAMA NI....

  • p/s payroll dah start...keje tengah melambak ni...boss nak pi bercuti terbang ke oversea...mama kena amik alih jaga HR...hu..hu...mampu ker mama ni????cayok2 k

Terharunyer.....TQ Papa

Semalam mama balik keje...
dapat something dari papa...
tq papa luv u so much...
papa bagi mama PEN PARKER
sebab ape papa bagi???
sebab penghargaan mama jaga aqish admitted kat Ampang Puteri Specialist Hospital
ari tu selama seminggu....kwua....kwua...jaga orang sakit orang yang sihat dapat hadiah
aqish punyer hadiah nanti papa belikan plak k....
08hb April 2010 till 15hb April 2010

Tantek bangat pen ni...ink pen...
hu...hu....berapa harganyer papa???

close up dari dekat k....

terharu bangat dapat penghargaan dari papa...
sayang nak pakai plak...
pakai time sign cheque jer la jawabnyer....

  • p/s bertambah sayang.....pastu semalam papa plan nak bawak kami bercuti since aqish dah sihat...hu...hu....sonotnyer...tapi destinasinyer papa rahsiakan...tunggu sampai kete baru kami dapat this week @ next week....yaho....holiday lagik untuk kali kedua tahun ni...

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.