Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Monday, May 31, 2010

Top 5 Seiras Wajah

Tahniah pada semua yang terpilih & tahniah juga pada mama...
sebab ape???tersenarai dalam TOP 5
contest Seiras Wajah....tak sangka leh dapat top 5 tau...
sebab ramai lagik calon2 yang berkelyakan...
ape2 pun rezeki menyebelahi mama so that why mama terpilih...
TQ ye Kak Yan....tak sbo nak tunggu hadiahnyer...

klik banner untuk maklumat lanjut senarai TOP 5

hu..hu...dapat top 5 pun jadik la...
bukan senang nak menang la ni...
tiap kali blogger wat contest confirm beratus penyertaan disubmit...
maka peluang nak menang tu amatlah tipis
tapi haq ni mama tersenarai TOP 5 tau...
  • p/s TQ pada juri2 yang sudi pilih mama sebagai TOP 5 k....mama hargainyer sesangat bangat..

Balqis yang HyperAktif

Habis celebrate birthday My Mom kami pi terjah Tesco plak...
plan nak pi beli susu budak tecik ni...
sambil2 tu kami pi jenjalan cari yang sepatutnyer tak dibeli....leh gitu...
tempat peberet papa barang hiasan kete...
wajib singgah kalo pi mana2 supermarket pun...
kalo tak beli tengok2 pun jadik la...
makanyer malam tu tak de la habis duit banyak sangat...
beli yang urgent2 je...

anak dara ni ingat benda alah ni gelung rotan yang leh dibuat main..
walhal ni lapik stering kete...

memang nakal sangat2 la balqis ari tu....macam2 benda dibuat nyer...larik kesana sini la...kejap mencangkung kejap duduk....semua barang diusiknyer terutama tempat menan tu...

padan sangat la dengan lapik stering tu ngan bajunyer....
seminit pun tak mau diam k...
papa sibuk carik barang dia plak sibuk melaram barang2 yang ada..
ni plak lagi la siap meniarap kat lantai bagai....
ada teka teki k...cuba teka ape yang aqish tengah wat tu...
sape jawab betul ada hadiah...sape2 pun leh teka k...
mama tergelak je nengok aksi anak dara sowang ni...
habis baju kotor pada malam kejadian tu...
ni alkisah plak...kami ke Tesco sebab nak tebus voucher PROGRESS GOLD
beli 2 tin 1.6kg dapat diskaun RM12 setin RM71.90 after less RM65.90...
alih2 dek kerana kedua2 nyer pelupa....masa time bayar tak bagi voucher tu kat cashier...
dah tengok resit baru teringat...hu...wa....
dah la voucher tu valid sampai 30 May jerk...
last2 mama cakap kat papa nak pi beli lagik 2 tin nak tebus gak voucher tu...
then....mama pun beli lagi 2 tin susu Progress tu...
walawei bulan ni melambak2 bekalan susu...
so totalnyer kami beli 5 tin susu Progress Gold 1.6kg...total susu jerk dah
RM350.00...nge...nge....tak pe susu tak basi pun kan...
tapi Mamy Poko mahal la...tak de less...RM55.65 selalu beli RM43.90...
borong sekali 4 pax....dah la stok tinggal sikit...
pasni kena usha kat speedmart la jawabnyer....@ ada sape2 tau kat mana leh dapatkan
Mamy Poko murah???

p/s ari ni cam moody sikit...ada something yang berlaku...

Pontianak balai polis

BETONG: Kelibat wanita berpakaian putih dan berambut panjang yang dikaitkan dengan pontianak didakwa sering mengganggu anggota dan pegawai polis bertugas pada waktu malam di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) baru Betong di sini, sejak sebulan lalu.Ia berlaku beberapa hari selepas IPD berkenaan berpindah ke lokasi barunya iaitu kira-kira dua kilometer dari Jalan Kuek Huat Wee bersebelahan Stadium Betong, April lalu. Betong terletak kira-kira 150 kilometer dari Kuching.


Sejak itu, satu demi satu kejadian menyeramkan dialami anggota bertugas apabila mereka mendakwa ternampak wanita misteri dalam lokap di IPD baru berkenaan.
Malah, kejadian itu berlarutan beberapa hari selepas itu dengan anggota lain turut mendakwa melihat kelibat lembaga terbabit ‘menyamar’ rakan setugas mereka.
Menurut sumber, lembaga terbabit kelihatan berlegar-legar di IPD itu namun tidak menjawab apabila ditegur.


“Wajahnya sama dengan seorang anggota bertugas di sini. Apabila ditegur untuk diberikan tugas seperti diarahkan pegawai atasan, ‘anggota’ terbabit hanya mendiamkan diri,” katanya.
Beliau berkata, anggota polis berkenaan hanya menyedari jelmaan itu selepas menghubungi rakannya untuk memaklumkan tugas yang perlu diselesaikan.
“Kejadian seumpama itu kerap berlaku sejak IPD berpindah ke sini. Ada anggota polis memberitahu ketika bertugas pada waktu malam, mereka diganggu seorang wanita yang menjelma dengan berpakaian serba putih dan berambut panjang.


“Malah, ia turut dilihat berada di kerusi pegawai atasan dan ada anggota hampir pengsan apabila mereka disergah makhluk halus itu,” katanya.
Dalam kejadian terbaru minggu lalu, seorang anggota penyiasat hampir pengsan dan terpaksa melompat dari tingkap dua bangunan berkenaan selepas melihat lembaga itu berdiri di depannya.


“Ketika itu, saya hendak keluar dan mengunci pintu kaca di pejabat. Tiba-tiba saya nampak seseorang berlari di belakang saya. Saya nampak jelas menerusi pintu kaca dan terus beristighfar.


“Ketika mahu membuka suis lampu berdekatan, tiba-tiba lembaga itu berdiri di depan saya dengan rambut berjuntai ke lantai,” katanya.
Difahamkan, pihak IPD terpaksa mendapatkan khidmat seorang ustaz untuk ‘menangkap’ lembaga terbabit.
Menurutnya, ustaz berkenaan memaklumkan lembaga terbabit ‘tidak tenteram’.


“Kami dimaklumkan, tempat ini pernah menjadi tempat pembunuhan yang menyebabkan lembaga itu melakukan gangguan. Ketika hayatnya, lembaga itu dipercayai dirogol dan dibunuh di sini,” katanya.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Betong, Deputi Superintendan, Mohd Bukhori Saffai ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu.


Beliau berkata, tiga anggotanya diganggu lembaga itu sejak bulan lalu dengan kali terakhir berlaku minggu lalu.
“Saya akui perkara ini berlaku dan kami sudah berikhtiar untuk memulihkan keadaan. Kami memanggil seorang ustaz dengan harapan ia tidak berulang,” katanya.

SUPRISE - My Mom Birthday Celebration at KFC

Selamat pagi semua...ape kabo sihat ke???
kembali mood keje setelah lama bercuti k...
kejadian gambo2 dibawah ni berlaku pada ari Sabtu 29hb May 2010
kami tiga beradeq berjaya membuat SUPRISE
kat our Mom sempena birthday mama kami....
birthday my mom ni sebenarnyer pada 25 May 2010 ari tu..
tapi dek kerana kesemua tak dapat berkumpul pada hari tu...
maka kami plan lambat sikit...
very2 suprise punyer sebab my mom tak terhidu pun plan kitorang tu...
best2....wat gempaq sekali sekala...
kamu celebrate kat KFC Kuala Selangor...
mula2 pakat ajak my mom pi TESCo k.Selangor...then tibe2 last minit
My MOm tak mau pergi....sib baik papa berjaya pujuk soh pi jugak...

Kek pada hari kejadian...
Happy Birthday Mom We Love U....

My Mom & Abah...
so spoting k...TQ abah sebab berjaya menjayakan misi kita pada kali ni...
abah pun bersekongkol dengan kami semua...
time ni My Mom rasa terharu sangat2 sampai mengalir airmata
sebab kami wat suprise camni...
sebelum ni celebrate kat rumah je...
akli ni je celebrate kat KFC tu pun atas cadangan Abah mama...
tapi kesiannyer si tecik Fitri ni tido plak...
penat sesangat pengangan tak tidok petang dengan Balqis..
tapi balqis tak tido pun tau...kuat tol mata dia
kami semua yang menjayakan misi pada hari tu...
mana papa???cam biasa la tak mau enterprame...
papa cuma jadi Banker je ari tu...
TQ ye papa sudi support...
mama & balqis, Asyu, Abanglong Mama & wifenyer serta anak mereka Fitri..
TQ juga pada semua pasni kiter wat gempaq untuk Birthday Abah plak ek
pada 13 Jun 2010 nanti k...
plan baik punyer...


p/s keje banyak ari ni...tapi tangan gatal gak nak update blog yang dah bersawang ni....

Thursday, May 27, 2010

Update Sale Ari ni...

From 27 May 2010 onwards
Burberry Sale

Locations
Suria KLCC, Isetan The Gardens, Pavilion Kuala Lumpur, Parkson Pavilion Childrenswear
http://www.burberry.com/
27 May to 20 June 2010
Giant Warehouse Sale
Up to 80% Off

Direct from factory
Marked down prices

27 May – 30 June 2010 @ Summit USJ Concourse Area
Ladies’ & Men’s Wear, Lingerie, Baby & Children’s Wear, Footwear, Luggage, Stationery
Children’s Books, Toys, Beddings & Curtains, Plasticware, Cookware
Kitchen Racking & Furniture

27 May – 20 June @ Giant Hypermarket Bandar Puteri Puchong
Ladies’ & Men’s Wear, Luggage, Stationery, Toys, DIY, Electrical Appliances
Cookware & Plasticware, Lingerie

27 May – 30 May 2010 @ Nuodi Marketing Kota Kemuning
Electrical Appliances, DIY, Home Furnishing, Toys, Stationery, Men’s Wear, Footwear
27 May to 27 June 2010
Pumpkin Patch End Season Sale

Receive 10% off normal priced items for ONECARD members

Available at Pumpkin Patch 1 Utama
http://www.onecard.com.my/
28 to 30 May 2010
Handphone Fair 2010

Brands Offered
Nokia, LG, Sony Ericsson, Samsung, Motorola, Acer, Toshiba, HTC

Location
Digital Mall, No.2 Jalan 14/20, Section 14, 46100 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan
http://www.digitalmall.com.my/
28 to 29 May 2010
Samsung Warehouse Clearance
Up to 70% Off

2 Days Only

Time: 10am – 7pm

Location (Tel : 6012 243 8099 / 6012 244 8099)
31 Jalan Bandar 14, Pusat Bandar Puchong, 47100 Puchong, Selangor Darul Ehsan

http://www.whsesale.com/

Organised by Focus Domain Sdn Bhd

SELAMAT BERSHOPPING SEMUA...........

Gambo Contestant - Cutest Baby Face & Go Go Green Cutest Baby Contest

Berikut senarai peserta baby2 yang cute miut join contest mama...
baru sedikit je penyertaan yang mama terima..
nampak cam tak de sambutan je...
tak pe ada peluang la senarai peserta berkenaan untuk dapat hadiah..
mana tau disebabkan penyertaan kurang penaja nak bagi hadiah pada semua
peserta yang join...

Cutest Baby Face Contest yang dianjurkan KHAS untuk BLOGGER TEGAR blog mama..
klik banner untuk keterangan lanjut

Senarai perseta untuk Boy's

Senarai perserta untuk girl's

Haq ni plak contest yang dibuat terbuka untuk semua blogger...
so sape2 pun leh join...
Klik banner untuk maklumat kanjut
Go Go Green Cutest Baby Contest...
bersempa dengan blog mama yang bertemakan HIJAU @ GREEN

Senarai perserta untuk Boy's (sowy ada satu gambo tu mama terupload 2 kali)
peserta Boy's jugak...
semua comel2 gitu
Ni plak peserta Girl's...
pun comel2 gak...
so contest still open lagik...
13hb MAY 2010 sehingga 13hb JUNE 2010
sape2 yang berminat leh la join k...
sekiranya penyertaan tidak berapa menggalakkan..
mama akan close contest ni awal dari tarikh sepatutnyer...
SO COMEN JOIN....
KLIK BANNER YE untuk Maklumat lanjut...

TQ & GiveAway untuk Kengkawan

Wah...mama dah start berblogging semula...
payroll dah siap tinggal nak hantar ke Finance je...

rindu bangat sama ini blog...& rindu nak pi jenjalan blog kengkawan semua
banyak dah cerita2 kengkawan yang mama dah tertinggal...
sowy ye semua...hujung bulan adalah time bz mama..
kalo tak wat payroll...habis satu company tak dapat gaji...

sape nak jawab???
walaupun mama tak sempat nak terjah blog kengkawan semua
minggu ni...tapi kengkawan semua sudi terjah blog mama juga...blog kengkawan semua mesti lagi tinggi grafnyer dari mama kan...

mama tengah berusaha giat nak bagi naikkan lagi GRAF mama ni...

mama berjaya naikkan graf untuk minggu ni...
oleh yang demikian mama akan wat GIVEAWAY untuk kengkawan semua...
ape tajuknyer????SUPRISE....yang pastinyer...
hadiah yang ditawarkan amatlah menarik tertarik & dabomb....

Peserta Imam Muda Astro Oasis

SETELAH mencipta sejarah penyiaran, menjadi saluran TV pertama di rantau ini dengan siaran berita secara langsung dari Kota Suci Mekah sepanjang musim Haji tahun lalu, kini saluran gaya hidup Islam, Astro Oasis (saluran 106) terus mengorak langkah apabila menghasilkan sebuah lagi program memecah tradisi dengan rancangan terbaru Imam Muda!

  • Imam Muda adalah sebuah program siri pencarian tentang sekumpulan remaja lelaki Islam yang dihasilkan oleh Astro dengan bantuan dan kerjasama Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) bertujuan untuk mencari Imam Muda yang terbaik di Malaysia.
    Individu yang terpilih bakal dihimpunkan di sebuah asrama selama tiga bulan bagi mempelajari dan memahami tentang hal-hal keagamaan dan kepimpinan Islam dari tokoh-tokoh ugama serta pendakwah dan pemimpin Islam terkemuka yang bertauliah dan berpengalaman.
  • Bakal imam-imam muda ini akan menjalani dan mengikuti jadual ketat, peraturan agama, tugas rutin dan pemahaman khusus mengenai tugas-tugas seorang Imam, pemimpin keluarga dan selaku pemimpin masyarakat setempat.
    Kesemua individu ini bakal diuji setiap minggu dengan latihan amali, praktikal dan tajuk-tajuk agama serta kemasyarakatan dan kepimpinan.
    Sepuluh orang calon Imam Muda yang dicari oleh saluran gaya hidup famili Islam; Astro Oasis melalui sesi pencarian dalam usaha untuk memecah tradisi bagi memulakan sebuah perjalanan kehidupan telah ditemui.
  • Senarai Peserta Program TV – Imam Muda
    Sepuluh orang calon Imam Muda yang terpilih itu ialah Amiril Md. Banin, 25, Kuala Lumpur; Muhammad Asyraf Mohd Ridzuan, 26, Pulau Pinang; Ahmad Hazran Ahmad Kamal, 26, Negeri Sembilan; Hizbur Rahman Omar Zuhdi, 27, Kedah; Muhammad Khairul Azhar Ghazali, 21, Kedah; Nik Muhammad Adib Md Amin, 22, Kelantan; Nuri Ali Arbain, 25, Pahang; Sharafuddin Suaut, 26, Sarawak; Ahmad Syakir Zamri, 19, Kelantan; dan Mohd Taufek Mohd Noh, 27, Johor.

  • Selain itu, program Imam Muda bertujuan memartabatkan status Imam dan memberi pendedahan kepada masyarakat tentang tanggungjawab sebenar yang dipikul seseorang Imam di zaman yang penuh cabaran ini.

  • Di antara insentif menarik yang bakal menanti Juara Imam Muda ialah penajaan penuh biasiswa di Universiti Antarabangsa Al-Madinah, Arab Saudi dan tawaran sebagai jawatan Imam di salah sebuah masjid utama di Wilayah Persekutuan berserta sebuah kereta.
    Bukan itu sahaja, Juara Imam Muda juga bakal membawa pulang wang tunai RM20,000 dan sebuah komputer riba Apple Macpro di samping pakej menunaikan haji.

  • p/s Tahniah mama ucapkan kepada semua yang terpilih...nantikan keputusan pemenang & jangan lupe mengikuti perkembangan tentang rancangan ni

Wednesday, May 26, 2010

Busha Legging - Open For Order


hu...hu...dalam sibuk2 mama nak kasitau mama ada jual Busha Legging
seperti gambo kat atas tu....
ada size 80, 85, 90 & 95
sape2 berminat leh email at damia_nurin@yahoo.com @ tinggalkan komen
RM15 (not include postage) + RM3 (for registed post)

Lirik Lagu Adira - Layan kan Aje

Sowy kengkawan...minggu ni asyik layan citer2 artis je...
mama still sibuk lagik wat PAYROLL la..
so tak sempat nak citer pasal lain k...
esok mama free...nge...nge....free ker???
ada kurang sikit la kejenyer...

Adira – Ku Ada Kamu Lirik

Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Seandainya hari esok runtuhnya langit dijunjung
Tabahlah menjunjung bersamaku
Seandainya hari esok dunia dilanda gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu
Di kala aku tak pastiKau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu

  • Lagu: Edry Abd Halim (KRU Publishing)
  • Lirik: Edry Abd Halim (KRU Publishing)

AdaMaya - Gambar Lisa Surihani & Mia Sara Nasuha








Yang somel dan cute tapi dah besar panjang ni sume orang kenal,siapa lagi kalau bukan Lisa Surihani.Tapi si kecik yang somel giler dan menjadi kegilaan satu Malaysia ni lagi mendapat perhatian! Mia Sara Nasuha atau Amani didalam drama popular Adamaya yang tengah menjadi fenomena sekarang ni.Mia Sara Nasuha ni dari kecik lagi dah banyak berlakon untuk iklan-iklan TV kalau korang perasan lah.Antara iklan yang pernah dilakonkan oleh Mia Sara Nasuha adalah Astro Beyond .Saja nak kasi korang gambar Amani atau Mia Sara Nasuha ni sebab tau ramai sangat minat dengan budak somel sorang nih..


p/s layan k...ari ni banyak citer2 artis jek...

Punca Thalia Mentor Ziana Zain Disingkir

  • Thalia bawa teman lelaki ke hotel penginapan punca dia disingkirkan Ziana Zain? Yaaa! Memang betul,tapi Thalia muncul dengan kenyataan yang dia berjumpa dengan teman lelakinya dikhalayak ramai dan bukan nya didalam bilik hotel dan mendakwa Ziana Zain terpengaruh dengan cerita buruk dari pihak luar terhadap dirinya.Mentor kali macam-macam pulak gimik dan kontroversi nya kan?

  • Mas Idayu pada minggu pertama dengan selamba menyuruh protege nya berhenti menyanyi dan kini Ziana Zain pula menukar protege nya.Dayang Nurfaizah juga dikatakan kurang berpuas hati dengan tindakan pihak TV3 yang membenarkan Ziana Zain menukar protege sesuka hati.Haihh..panas jugak Mentor ni.Berbalik kepada cerita Ketty Natalia Rasul atau Thalia yang digugurkan Ziana Zain kerana masalah disiplin,Thalia pula beriya-beriya mempertahankan dirinya walaupun mengakui yang dirinya tidak fokus pada sesi pembelajaran yang diadakan oleh Ziana Zain.Mungkin jugak cakap-cakap orang mempengaruhi sedikit keputusan drastik Ziana Zain ketika menyingkirkan Thalia walaupun si empunya diri berkeras yang dia bertemu teman lelakinya didepan orang ramai dan bukannya dalam keadaan yang mencurigakan.

  • Thalia yang terkejut dengan keputusan Ziana Zain cuba meminta maaf dan merayu sekiranya ada perbuatanya yang tidak menyenangkan Mentor nya itu tetapi tidak diendahkan Ziana Zain.Garang dan tegas akak Ziana kita neh,slack sikit je terus dia cantas!.Benda dah nak jadi kan? Nak buat macam mana,Sabar je lah Thalia dan cuba lagi untuk program realiti yang lain.Tak pun keluar duit sendiri terus buat full Album! Habis cerita..Hehehe.. .

  • Auto publish...sebab keje manyak nak siapkan

Tuesday, May 25, 2010

Suami Anne lafaz cerai tatkala hamil



TIADA wanita di dunia ini mahu bergelar janda pada usia yang muda, apatah lagi ibu tunggal kepada tiga anak. Begitulah halnya dramatis terkenal, Anne Ngasri


  • Pada mata masyarakat, Anne, 26, dan suaminya, Abd Wahi Hassan, 29, nampak sebagai pasangan bahagia. Malah mereka cukup lincah dan ceria menyertai Sehati Berdansa musim pertama dan layak ke final.Namun tiba-tiba, dunia hiburan dikejutkan dengan berita pergolakan rumah tangga mereka apabila muncul di mahkamah syariah.Kata Anne atau nama sebenarnya, Naszriah Ngasri, 26, dia sudah berusaha sebaik mungkin untuk menyelamatkan rumah tangganya yang dibina hampir lima tahun dengan Wahi yang juga seorang pelumba motosikal."Siapa yang tak sayangkan suami dan anak-anak? Apa yang berlaku selama ini saya simpan dan pertahankan tapi apabila kami sudah muncul di mahkamah syariah, apa lagi yang dapat saya katakan.
  • "Saya percaya setiap yang berlaku ada hikmahnya dan saya tak pernah menyesal dengan ujian Tuhan," kata Anne ketika ditemui pada majlis pelantikannya sebagai duta produk Aleema di Aleema Beauty House, Wangsa Link, Wangsa Maju, Kuala Lumpur, Sabtu lalu. Ternyata dari riak wajahnya nan jelita itu, Anne tenang dan masih mampu tersenyum. Malah dia kini hamil 4 bulan selepas dikurniakan dua anak.
  • "Saya mahu teruskan hidup ini dan membahagiakan diri saya dan anak-anak. Sebagai hamba-Nya yang lemah, saya reda dengan apa yang terjadi. Terus terang, saya tak pernah menyesal berkahwin pada usia muda.
  • "Malah saya tidak percaya ada orang cakap ini semua kerana 'badi Sehati Berdansa'. Soal jodoh, perceraian dan maut semuanya urusan Tuhan," katanya.Ditanya sama ada rumah tangganya itu sudah tidak mampu diselamatkan lagi, Anne hanya berserah kepada takdir."Kes pengesahan lafaz cerai kami belum diputuskan oleh mahkamah lagi.
  • Saya tidak ingin melanggar qada dan qadar. Biarlah Tuhan yang menentukan. "Saya juga tak mahu komen sama mengenai punca masalah kami walaupun ada orang cakap ia sebab orang ketiga atau suami saya sudah berkahwin lain," ujarnya.Anak kelima daripada enam beradik ini berkata, keluargalah yang memberi kekuatan kepada dirinya untuk berhadapan dengan saat getir itu. Anne berkata suaminya juga melafazkan cerai ketika usia kandungannya itu mencecah dua bulan setengah.
  • "Saya tidak boleh komen banyak-banyak kerana ingin menjaga hati keluarga kami. Apa yang saya boleh katakan, suami saya memang pernah lafaz cerai tapi kami sudah rujuk semula."Kami juga sudah tidak tinggal sebumbung sejak suami saya melafazkan cerai pada 25 Mac lalu. Tapi saya tidak tahu mengenai hak penjagaan anak-anak selepas ini kerana ia bergantung kepada keputusan mahkamah nanti. Kes pengesahan lafaz cerai kami akan disebut semula pada 14 Jun nanti. "Saya juga sudah berpindah dan tinggal di kediaman yang berhampiran dengan rumah ibu saya.
  • Apabila saya keluar bekerja atau terbabit dengan penggambaran drama, ibulah yang menjaga anak-anak saya," katanya.Anne menghadiri sebutan kali pertama kes pengesahan lafaz cerai yang dibuat suaminya di Mahkamah Rendah Syariah, Kuala Lumpur pada 20 Mei lalu. Anne tidak diwakili peguam memfailkan permohonan pengesahan lafaz talak berbunyi 'Aku ceraikan kau, Anne' yang didakwa dilakukan suaminya, di rumah mereka di Shah Alam jam 11.20 pagi, 25 Mac lalu. Anne berkahwin dengan Wafi pada 26 Mei 2006 sewaktu berusia 22 tahun. Mereka dikurniakan dua anak, Abdul Warits, 4, dan Abdul Wafri, 2.
  • Mengenai imej bertudung pula, kata Anne, hatinya terbuka untuk bertudung, Oktober tahun lalu."Saya selesa dengan imej bertudung ini. Insya-Allah, saya merancang untuk menunaikan umrah selama 14 hari, tahun ini. Ia juga kunjungan pertama saya ke Tanah Suci. Saya ke sana tidak ditemani ahli keluarga dan hanya mengikuti satu rombongan umrah. Emak dan kakak saya, Darling, sudah ke sana dan sekarang tiba giliran saya pula," katanya.
  • Berkongsi perkembangan karier seninya, Anne yang turut berbakat sebagai pengacara berkata, dia bersyukur kerana rezekinya murah dalam bidang seni.Kata Anne, dia baru selesai penggambaran drama 26 episod, Lagenda Budak Setan untuk Astro, sejak dua bulan lalu.Anne yang pernah menerima Anugerah Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Anugerah Skrin 2003 menerusi telefilem Anak Angkat berkata, dia akan terus berlakon selagi ada tawaran dan kesihatan kandungannya mengizinkan.
  • Anne yang terkenal dengan iklan Fair & Lovely juga juga dilantik menjadi duta produk makanan segera, Ocean Ria daripada QI Foods Sdn Bhd. Tidak lengkap jika tidak menyentuh mengenai produk Aleema, Anne akui dia mengikat kontrak sebagai duta produk itu selama setahun."Saya sudah mencuba produk Aleema tahun lalu dan ia sangat serasi dengan kulit wajah saya. Justeru, apabila ditawarkan menjadi duta produk ini saya terus terima tanpa berfikir panjang," katanya.
PROFIL ANNE NGASRI
NAMA SEBENAR : Naszriah Ngasri
TARIKH LAHIR: 18 Disember 1984
TEMPAT LAHIR: Pulau Pinang
KERJAYA: Pelakon, pengacara dan duta produk
BILANGAN ANAK: Kelima daripada enam beradik
ANAK: Abdul Warits, 4 dan Abdul Wafri, 2
DRAMA: lebih 200 drama dan telefilem seperti drama bersiri komedi, Jangan Main Belakang, Dunia Baru, Anak Angkat, Cili Padi, Seindah Janji
PROGRAM TV: Program 13 episod, Cahaya Permata untuk
RTM FILEM: Dunia Baru The Movie
IKLAN: Fair & Lovely, Maxis, Petronas DUTA PRODUK: Ocean Ria, Aleema
ANUGERAH: Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Anugerah Skrin 1993

Alhamdulillah....Akaun Nuffnang Mama Makin Bertambah...

Selamat pagi kengkawan...
ari ni nak citer pasal Meatered Earnings & Campaigns mama takat ni...
rutin mama setiap pagi adalah check akaun Nuffnang mama samada RM nyer bertambah ke tak...
biler petang mama akan check akaun Nuffnang jugak...
tapi mama check graf Unique blogger yang datang berkunjung ke blog mama...
target mama mesti 100 lebih unique blogger yang berkunjung..
so mama kena la wat entry yang mantop2 untuk menarik minat rakan blogger
dan resultnyer alhamdulillah la...rezeki mama kan...al maklumlah blog mama ni tak sepopular mana pun....
tapi tak de la banyak & ngetop sangat macam blogger lain yang lagik popular dari mama

Meteared Earnings

Campaigns
campaign
total keseluruhan akaun Nuffnang mama...
sape leh teka dengan tepat berapa RM dalam akaun Nuffnang mama??
sape leh teka tepat ada hadiah mama nak bagi...

  • p/s ari ni bz lagik la...keje manyak payroll tak siap lagik...nanti sambung lagik k...
sowy la kalo mama tak sempat nak berkunjung ke rumah kengkawan semua...
  • TQ pada kengkawan yang sudi berkunjung ke blog mama selama ni...

Monday, May 24, 2010

Tolong!!!Kat Mana Nak Beli Ek???

Mama kepingin bangat nak beli diaper beg kat Cik As Puan empunyer blog
TOTE BOUTIQUE...
tapi al-masalahnyer...Cik As dah tak amik order lagik la ni...
so mama dah kebuntuan kat mana lagik nak beli beg2 lagu tu
cantik2 belaka...kalo kat kedai tak de kot haq design lagu tu...

ni Dari Gin & Jacqie

ni Tote Bag dari Tote Boutique...

ni pun sama....cantik giler...

p/s ada sape2 yang tau mana2 website yang ada jual beg2 lagu ni...
kasitau mama k...nak pi terjah nak beli untuk aqish...
kalo leh bagi URL link website tu k

Best Ni!!!Corat-Coret Di Sebalik Kemuncak Konsert AF8

KUALA LUMPUR, 24 MEI 2010: Sekalung tahniah buat Shahir kerana berjaya mencipta sejarah apabila menjadi pelajar AFMasuk pertama yang diangkat sebagai juara AF8 sekaligus menjadi kebanggan rakyat Perak kerana menjadi anak kelahiran dari negeri Kejor Yeop Keor yang menjuarai program realiti hiburan terbitan Astro yang paling popular tersebut.
  • Bagaimanapun, perjuangan Shahir tak terhenti di setakat ini saja. Sebaliknya masih banyak lagi liku-liku, cabaran serta dugaan di hari mendatang yang perlu dilalui Shahir selepas ini, jika dia mahumenceburi bidang seni ini secara lebih serius lagi.
    Begitu juga dengan 4 finalis AF8 yang lain yang turut sama berjuang untuk merebut gelaran juara AF8 sepanjang konsert final AF8 berlangsung dengan meriahnya di Stadium Putra, Bukit Jalil pada malam Sabtu yang lalu.
  • Malah seperti biasa juga, banyak corat-coret menarik yang dilihat berlaku sepanjang konsert final AF8 ini dipancarkan secara siaran langsung menerusi saluran Astro Ria. Ikuti catatan murai.com.my tentang corat-corat tersebut.

  • 1. Sedari awal lagi, hampir kesemua gerai Fan Club finalis AF8 menjadi serbuan penonton yang hadir sempena Gempak Selebriti Astro Rockabola yang diadakan bagi memeriahkan kemuncak AF8. Ternyata, gerai FC Shahir dilihat lebih havoc, apatah lagi bila melihat keletah penyokong Shahir yang tak henti-henti memancing undi mengalahkan orang mencari calon pemimpin atau menteri dalam pilihanraya.
  • 2. Ibu Maulana iaitu S Mariam tidak dapat menghadirkan diri kerana difahamkan S Mariam terlibat dengan undangan nyanyian. Bagaimanapun, tempat S Mariam digantikan bonda tiri Maulana iaitu Tengku Badariah Hassan yang hadir bersama ayah kandung Maulana iaitu Mohamed Sehat.
  • 3. Gerai Maybelline New York yang menyediakan sesi make-over menjadi kunjungan paling ramai peminat AF8 kerana ramai yang mahu didandan cantik oleh juru solek profesional dari Maybelline. Lebih-lebih lagi di kalangan mereka yang terlibat dengan segmen menari lagu Menuju Puncak.
  • 4. Mungkin ramai tak tahu, lebih 30 peminat setiap finalis AF8 sudah pun berkampung di Stadium Putra, Bukit Jalil seawal jam 10 pagi lagi untuk berlatih menari lagu Menuju Puncak.
  • 5. Dalam ramai-ramai, kesemua adik-beradik Daus dilihat begitu sporting sekali sewaktu menyertai segmen lagu Menuju Puncak ini. Begitu juga dengan kekasih Daus yang sebelum ini dikatakan sangat pemalu.
  • 6. Ketika pengurus pentas, Dollah Cantik memperkenalkan nama Adira sebagai salah seorang finalis AF8, bukan hanya peminatnya saja yang bersorak memberiklan sokongan tetapi 2 bintang AF7 terdahulu iaitu Hafiz dan Akim juga dihat memberikan sokongan padu buat peserta dari negeri Sabah ini. Sampaikan mereka berdiri terlonjak-lonjak sewaktu memberikan sokongan.
  • 7. Selain 5 finalis dan serta beberapa rtis undangan yang hadir pada malam itu, Dollah Chantik juga tidak kurang popularnya. Sebabnya, bila Sarimah saja-saja menyebut nama Dollah Chanteik, ramai penonton yang terus bertepuk dan bersorak tak hent-henti. Mungkin itulah penangan Dollah Chanteik yang sudah sekian lama jadi pengurus pentas AF8, selain pernah menjadi side-kick Aznil dalam program raya bertajuk Glamor Raya.
  • 8. Ramai juga artis yang hadir memeriahkan kemuncak AF8. Antaranya termasuklah Dafi, Toi, Farish Aziz, Aishah AF7, Nadia AF6, Rozita Che Wan, Ainul Aishah, Hairi Anak Wayang, Juliana Evans, Yusry, Edry, Akim, Hafiz, Hao Ren, Leeya AF4, Asri, Adi Fashla, Dina, Azza Elite, Sabrina, Amar, Zoey dan D Al Mashoor.
  • 9. Ketika waktu iklan bersiaran , pelawak dan pengacara popular, Azrul Cham diberi tanggungjawab menghiburkan penonton selain menyampaikan info terkini tentang program di Astro.
  • 10. Hampir separuh penonton di dalam stadium dipenuhi oleh penyokong Shahir. Mereka juga mengenakan T-Shir berwarna biru dengan gambar wajah Shahir yang tertera di depan.
  • 11. Sewaktu mendendangkan lagu Doktor Pakar Cinta, Daus hampir-hampir saja terjatuh dan tersadung di tangga. Ketika itudia mahu naik semula ke atas pentas selepas turun memberi sesuatu bentuk yang berupa isyarat kepad aweknya yang berada di tepi pentas.
  • 12. Ramai yang mempersoalkan tentang ucapan hari ulang tahun kelahiran buat Adlin Ramlan Amlie sehinggakan ada segelintir pihak yang merasakan ianya adalah sebagai satu cara untuk melembutkan hati Adlin yang sering memberikan kritikan pedas.
  • 13. Mungkin ramai tidak perasan, pengkritik tetap AF8 iaitu Aznil Nawawi atau Pak Nil telah tersalah sebut nama Stadium Putra Bukit Jalil sebagai Stadium Nasional Bukit Jalil pada malam itu.
  • 14. Jika anda peminat setia AF8, mungkin anda perasan Adlin suka menyebut perkatan 'simplycity' dalam setiap kritikan yang diberikan kepada finalis Top 5 yang dilihat lebih gemar membuat persembahan selamat dan ringkas saja. Sekali dengar Adlin macam menyebut nama produk kecantikan penyanyi tersohor negara Datuk Siti Nurhaliza iaitu SimplySiti. Adakah Adlin pun menggunakan produk tersebut?
  • 15. Sorakan paling gemuruh yang diterima Shahir setiap kali Shahir membuat persembahan membuatkan nyanyian Shahir kurang didengari menerusi kedua-dua lagu yang dieporsembahkannya pada malam itu.
  • 16. Mawi yang hadir bersama isteri kesayangannya Ekin dilihat terangguk-angguk kepala sewaktu Shahir menyanyikan single barunya, Kebahagian Dalam Perpisahan. Mungkin Mawi suka sangat dengan lagu tersebut sehingga dia tangkap feeling bila mendengarnya.
  • 17. Selain Mawi yang menyukai lagu baru Shahir, Akim juga dilihat memberikan standing ovation (berdiri sebagai tanda hormat) kepada Shahir selepas juara AF8 ini tamat menyanyikan lagu barunya itu.
  • 18. Sehingga ke konsert final, tagline Dafi iaitu Baik Punyer asyik disebut oleh pihak produksi AF8. Begitu juga dengan peminat setiap kali diminta berbuat demikian oleh pihak produksi AF8. Motif berbuat demikian?
  • 19. Pintu props yang digunakan Iwan sewaktu menampilkan lagunya sendiri iaitu VIP dilihat sedikit menggangu pergerakan Iwan. Namun Iwan masih berupaya memberikan persembahan yang memuaskan pada malam itu. Malah, peminatnya tdiak henti memebrikan sokongan sambil menari-menari di bawah pentas.
  • 21. Adik Alisha yang menjadi salah satu ikon Astro adalah antara selebriti yang hadir pada malam itu. Dia dilihat begitu mesra sekali duduk di sisi Farish Aziz. Keletah mereka tak ubah seperti abang dan adik. Manja gitu!
  • 22. Sewaktu Shahir turut dari pentas membawakan lagu Biru Mata Hitamku dari Wings, Aznil dilihat telah memberikan isyarat kepada Shahir untuk naik ke meja pengkritik. Namun, Shahir tidak munurutinya. Mungkin, dia tdiak perasan dengan isyarat tersebut. .
  • 23. Sebelum segmen menari Menuju Puncak bermula , koreografer yang ditugaskan untuk mengendalikan tarian FC finalis AF8 iaitu Irwan Ruffedge sempat memberikan taklimat yang terakhir kepada ketua setiap FC.
  • 24. Keletah comel adik kecil yang mengiringi persembahan Adira mendapat perhatian ramai sehinggakan Pak Nil yang menjadi ikon program kanak-kanak menegur Adira agak memberikan sedikit komunikasi kepada adik itu.
  • 25. Salah seorang penari yang mengiringi persembahan Hafiz, Akim dan Hao-Ren adalah pelakon utama filem ....dalam betul iaitu Arja Lee. Bagaimanapun, sewaktu mengumumkan kelibat Arja Lee, Azrul telah tersilap mengumumkan nama filem itu dengan menyatakan tajuk asalnya iaitu Anu Dalam Botol.
  • 26. Sebelum Sarimah dan Jimmy mengumumkan nama juara AF8, Iwan yang sudah pun mengetahui keputusan pemenang tempat kelima tekah berbisik di belakang pengetuanya, Norman dan menyebut nama Shahir sebagai juara.
  • 27. Selepas tamat konsert, Shahir memberikan ucapan kepada penonton yang hadir di tempat duduk pengkritik. Dalam banjiran ramai peminat yang mahu merakamkan gambar Shahir itu, pengurus saluran Astro Oasis iaitu Izelan Basar yang teruja dengan program Imam Muda turut tidak melepaskan peluang mengambil gambar Shahir dengan menggunakan telefon bimbitnya

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.