Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Thursday, September 30, 2010

♥ Lagu Ku Memohon PadaMu Bukan Lagu Siti! ~ Drama Syurga Cinta♥

29 SEPT 2010: Sepanjang Ramadan lalu, peminat drama Melayu naik syok melihat keletah genit pelakon cilik yang bernama Mia Sara menerusi drama Epilog Syurga Cinta yang digarap dari filem lakonan Heliza Helmi bersama Awal Ashaari iaitu Syurga Cinta.
Disebabkan drama ini menjadi kegilaan ramai, ramai menjadi histeria apabila melihat Mia apabila kanak-kanak ini keluar bersiar-siar bersama bapanya yang menjadi pengurus peribadi Mia dalam bidang lakonan.


Malah, Murai Batu sendiri pernah melihat, ramai beratur dan berebut untuk bergambar serta memeluk cium Mia yang hadir di majlis berbuka puasa dan rumah terbuka aidilfitri.
Selain daripada Mia, Murai Batu difahamkan pelakon utama drama ini iaitu Rafidah Ibrahim atau Fida turut menerima impak yang sama seperti Mia sehinggakan ramai yang memanggil dirinya dengan panggilan Cikgu.


Bagaimanapun, Murai Batu difahamkan panggilan ini sudah pun lama dipegang sepupu Dato Siti Nurhaliza ini kerana dia selalu saja mendapat watak sebagai cikgu dalam mana-mana drama lakonannya.
Apapun, Murai Batu sebenarnya tertarik untuk bercakap tentang lagu untuk drama ini yang berjudul Ku Memohon PadaMu.
Murai Batu diberitahu, di awal siaran drama ini lagi, ramai yang sudah tercari-cari dan cuba untuk memuat turun lagu ini. Pun begitu, ramai jadi kecewa disebabkan lagu ini masih belum ada dalam senarai muat turun secara halal.


Dalam pada ramai menunggu dan tertanya-tanya di manakah untuk mendapat lagu ini secara original bukan cetak rompak, Murai Batu mendapat tahu peminat drama ini telah menyangka lagu tersebut dinyanyikan oleh Siti Nurhaliza.
Bagaimanapun, sangkaan tersebut meleset sama sekali kerana lagu ini sebenarnya dinyanyikan oleh Fida sendiri. Mungkin persamaan ini didapati apabila tone Fida ada sedikit sama dengan Siti. Cuma suara Fida agak serak sedikit.
Selain menjadi penyanyi, lirik lagu ini juga dihasilkan sendiri oleh Fida. Malah, dia juga ada memberikan idea dalam penghasilan melodi lagu berkenaan.


Apa kes pun, ada berita baik buat peminat lagu ini yang mana lagu ini bakal dimainkan di radio tidak lama lagi. Murai Batu turut difahamkan, Fida baru saja selesai rakaman muzik video untuk lagu ini dengan menampilkan Mia sebagai model utama.
Tak sabar Murai Batu untuk melihat muzik video lagu ini memandangkan Murai Batu nak lihat lagi aksi Mia yang sebelum ini pernah berlakon sebagai anak kepada Lisa Surihani dalam drama Adam Maya.

  • p/s sumber Murai.com

♥ Filem Magika Kutip RM1.3 Juta Dalam Seminggu! ♥

KUALA LUMPUR, 27 SEPT 2010: Filem aksi "The Legend Of The Fist: The Return Of Chen Zhen" (18) lakonan pelakon Hong Kong - Donnie Yen yang menggalas semula watak Chen Zhen, seorang pahlawan kung-fu selepas sambungan filem "Fist Of Fury" pada tahun 1972, mengungguli carta filem box-office di Malaysia & Singapura sepanjang hujung minggu lepas (23-26 September 2010).
Sementara itu, filem pengembaraan muzikal "Magika" arahan sulung Edry Abdul Halim (Edry KRU) yang dibarisi pelakon popular seperti Mawi, Diana Danielle, M Nasir, Ziana Zain, Ning Baizura, Erra Fazira serta Aznil Hj Nawawi pula mendapat kutipan RM1.3 juta.


Menurut Norman Abdul Halim (Norman KRU) dalam Twitternya (@NormanAbdHalim) & KRU Studios (@krustudios), "sehingga kini, MAGIKA telah mengumpul sebanyak RM1.3 juta. Kepada anda yang belum menonton filem MAGIKA, silalah datang ke pawagam berdekatan anda. :)" Filem ini telah mendapat pelbagai ulasan yang menarik & positif daripada pelbagai pihak.
Filem-filem lain yang ditayangkan mulai 23 September 2010 serentak dengan dua filem sebelum ini adalah termasuk filem animasi 3D "Legend Of The Guardians: The Owls Of Ga'hoole", filem thriller "The Hole", dan filem drama kewangan "Wall Street: Money Never Sleeps" lakonan Michael Douglas & Shia LaBeouf.


Sebelum itu, 2 filem Malaysia - "Senario Asam Garam" lakonan kumpulan Senario (Azlee & Wahid) & "4 Madu" lakonan Saiful Apek juga mendapat kutipan yang memberangsangkan juga walaupun terpaksa bersaing dengan 2 filem dari USA - "Piranha" & "Resident Evil: Afterlife (3D)" kerana telah ditayangkan mulai pada tarikh yang sama, iaitu 10 September 2010 (Hari Raya Aidilfitri Pertama).
Di U.S.A. pula, filem "Wall Street: Money Never Sleeps" yang merupakan sambungan daripada filem "Wall Street" 20 tahun yang lalu, menjuarai carta box-office USA dengan kutipan US$19 juta & mengalahkan filem animasi "Legend of the Guardians: The Owls Of Ga'hoole" serta filem komedi "You Again" (akan datang ke pawagam mulai 21 Oktober 2010).


Inilah carta 10 filem terlaris minggu ini:
Carta Filem (23 – 26 September 2010)Malaysia

1) Legend Of The Fist: The Return Of Chen Zhen (18)
2) Legend Of The Guardians: The Owls Of Ga'hoole (U)
3) Magika (U)
4) Resident Evil: Afterlife (18)
5) Wall Street: Money Never Sleeps (PG13)
6) Piranha (18)
7) Devil (PG13)
8) Senario Asam Garam (U)
9) 4 Madu (U)
10) The Hole (PG13)



Singapura

1) Legend Of The Fist: The Return Of Chen Zhen
2) Wall Street: Money Never Sleeps
3) Devil
4) Resident Evil: Afterlife (3D)
5) The Shock Labyrinth: House of Horrors (3D)
6) Alpha And Omega (3D)
7) The Infidel
8) The Girl Who Played With Fire
9) Nowhere Boy
10) The Outrage


Carta US Box Office (24-26 September 2010)

1) Wall Street: Money Never Sleeps
2) Legend Of The Guardians: The Owls Of Ga'hoole
3) The Town (di Pawagam 7 Oktober 2010)
4) Easy A (di Pawagam 18 November 2010)
5) You Again (di Pawagam 21 Oktober 2010)
6) Devil
7) Resident Evil: Afterlife
8) Alpha & Omega (di Pawagam 30 September 2010)
9) Takers (di Pawagam 28 Oktober 2010)10) Inception


p/s sumber murai.com

Wednesday, September 29, 2010

♥ Diana Danielle pakai Subang Lambang Farid Kamil??? ♥

Ramai yang dah tahu keintiman yang terjalin antara dua bintang muda terhangat di pasaran ni. Walaupun Diana Danielle atau pun Farid Kamil tidak pernah membuat kenyataan rasmi tentang keintiman mereka, tapi orang dah boleh agak mereka ni bercinta. Yang menariknya, baru-baru ini ada seorang minah datang ke majlis pelancaran filem terbaru lakonan aktres 'meletup' tu.


Kata minah tue, pandangannya 'tertarik' pada telinga Diana. Terkesima jugalah minah ni dibuatnya bila terpandang ke arah telinga aktres tu. Jangan salah faham, bukannya minah tu terpukau dengan bentuk telinga Diana tapi subang di telinganya. Bukan sebab Diana pakai subang berlian, emas atau zhulian tapi subang yang cukup istimewa. Tapi subang yang berbentuk huruf.


Kata minah tu lagi, Diana memakai subang yang berbentuk huruf F dan K di kedua-dua belah telinganya. Perhati punya perhati, teman Ad Lib terus dapat menangkap apa maksud dua huruf itu. Kalau betullah dua huruf tu merujuk kepada Farid Kamil, sahlah mereka sedang bahagia. Kan dah kantoi..

  • p/s sumber izyan


♥ Perang FB Maizawati & Waheeda ♥

  • Kecoh dan kepoh betul melihat gelagat bekas isteri kepada Akhil Hayy ini. Sebab masih tidak bersefahaman dan tidak erat dengan isteri baru Akhil Hayy yakni Waheeda. Keadaan menjadi keruh lagu mereka dicop sebagai 'NINJA'.

  • Tidak dipastikan kenapa perkataan 'NINJA' menjadi sebutan Maizawati dalam Facebook miliknya. Ingatkan suasana dah aman tapi selepas isu 'Abby, Norman dan Memey' yang memanas sebelum ini, maka adakah selepas ini Maizawati pula bakal mengegarkan dunia dengan pelbagai kenyataan yang dikeluarkan. Apa ini menjadi trend dan fenomena yang harus dilanjutkan??
  • p/s Sumber Izyan

♥ Siti Nurhaliza Mengidam??? ♥

Apabila tertera sahaja perkataan mengidam, pastinya tidak dapat mengelak dari berbicara tentang wanita hamil. Dalam diam-diam, rupanya penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza sedang mengidam. Selalunya, wanita hamil akan mengidam sesuatu yang pelik-pelik.

Namun berbeza dengan penyanyi lagu Biarlah Rahsia itu. Siti sendiri mengakuinya, sewaktu ditemui di rumah terbuka Enfiniti Vision Media, anjuran Datuk Seri Effendi Norwawi dan isterinya, Datin Seri Tiara Jacquelina di Kota Kemuning.

Ya, memang benar. Siti sedang mengidam.” ujar Siti membuka rahsia.

“Tetapi bukanlah hamil. Sebaliknya, Siti hanya mengidam iPhone 4. Lebih-lebih lagi bila melihat model telefon bimbit pintar kegilaan dunia itu berada di depan mata Siti.” ujar Siti mematikan topik dirinya sedang hamil.

Seperti pengguna telefon bimbit pintar yang lain, Siti cukup teruja dengan model terbaru iPhone 4 itu. Jenama terbaru telefon bimbit iPhone 4 dilancarkan Maxis pukul 12 tengah malam, Jumaat lalu di Kuala Lumpur.


“Kita lihat sendiri bagaimana pengguna jenama itu sanggup beratur panjang Jumaat lalu untuk menyaksikan majlis pelancaran rasmi yang hanya bermula pada pukul 12 tengah malam. Ada yang sanggup menunggu seawal pukul 5 petang bagi menjadi pemilik pertama telefon bimbit itu di Malaysia.” tambah Siti lagi.

Sambil memegang telefon bimbit itu, Siti akui ia satu jenama yang baik dengan keunikan reka bentuknya. Suaminya, Datuk Khalid Mohamed Jiwa yang berada di sisi isterinya tersenyum sinis kerana faham benar impian isterinya itu. Turut hadir ke rumah terbuka itu bersama pasangan tersebut ialah anak mereka, Mohamed Azief yang turut memujuk bapanya membelikannya sebuah telefon bimbit tersebut.

“Siti percaya apa yang dilakukan Apple adalah untuk kepuasan pengguna jenama mereka. Untuk itu, fasa penyelidikan dan pembangunan sentiasa diteruskan untuk memastikan kualiti produk mereka berada di tahap yang terbaik.” terang Siti lagi bagi menguatkan alasan mengapa telefon bimbit itu sentiasa menjadi kegilaan remaja seluruh dunia.

Siti kini merupakan pemilik setia telefon bimbit jenama iPhone 3GS dan Blackberry Bold yang kedua-duanya digunakan untuk membuat panggilan selain berkomunikasi dengan peminatnya di laman sosial Facebook. Namun demikian, penyanyi yang memiliki pengikut lebih 228,000 itu masih belum memiliki akaun Twitter.

“Sebagai artis, Siti juga harus menanam semangat untuk sentiasa melakukan yang terbaik bagi memuaskan hati peminat agar mereka tidak bosan dengan apa yang kita tawarkan sepanjang bergelar artis.”

“Dengan telefon bimbit pintar itulah Siti berkomunikasi dengan peminat dan berkongsi jadual Siti dengan mereka.” ujar Siti menerangkan penggunaan telefon bimbitnya.

Pemegang gelaran Bintang Paling Popular itu turut menjadikan Datin Seri Tiara Jacquelina sebagai contoh terbaik dalam bidang teater muzikal di Malaysia. Menerusi Enfiniti Productions, Tiara selaku Pengarah Urusan telah pun menerbitkan dua produksi teater muzikal berskala besar seperti Puteri Gunung Ledang The Musical dan P.Ramlee The Musical.

“Walaupun sudah beberapa musim produksi teater muzikal PGL dipentaskan, tiket sentiasa habis dijual kerana peminat teater yakin dengan produksi tersebut. Apabila pementasan dilanjutkan, peminat akan beratur bagi memastikan mendapat peluang untuk menyaksikannya. Ada di antara mereka yang sudah dua atau tiga kali menyaksikan pementasan yang sama.” tambah Siti.

"Jika kita sentiasa mahu melakukan yang terbaik, pasti peminat akan terus memberikan sokongan." rungkai Siti menutup perbualan.

Siti berharap dalam waktu yang terdekat ini dia akan dapat memiliki telefon bimbit iPhone 4 itu. Namun, apa yang GUA dengar pada malam yang sama Siti sudah ditawarkan telefon bimbit jenama terbaru itu oleh wakil Maxis yang hadir ke majlis tersebut

Turut hadir ke rumah terbuka anjuran Enfiniti Vision Media itu ialah Pengerusi Media Prima Berhad, Datuk Johan Jaafar, Pengarah Eksekutif Astro Entertainment Sdn Bhd, Zainir Aminullah, pengarah Puteri Gunung Ledang, Saw Teong Hing, pelakon Lisa Surihani, pengarah Ahmad Idham, rakan industri, rakan media dan ramai lagi.

p/s sumber gua

♥ Bila 4 Jelitawan Slim World Bermadu ♥

Selamat pagi...today mama Cuti so entry semua Auto Publish k..

TOP12 Gorgeous Baby Contest telah dipilih oleh semua juri...
so mama dah dapat keputusan & dah siapkan entry
then entry akan dipublish ESOK k....
nantikan pengumumannya...
KUALA LUMPUR, 27 SEPT 2010: Kemeriahan Aidilfitri yang masih diraikan di sana-sini telah membuka peluang kepada pusat pelangsing badan terkenal, Slim World untuk mempertemukan 4 duta utamanya.
Ziana Zain, Erra Fazira, Lisdawati dan Wardina Safiyyah telah disatukan dalam majlis Rumah Terbuka Hari Raya Slim World di Berjaya Times Square Hotel di sini baru-baru ini, bersama penampilan dan gaya tersendiri.


Peluang keemasan sekali setahun ini, dipergunakan sepenuhnya keempat-empat jelitawan ini bersama persalinan serba indah dan susuk tubuh menggoda bagi membuktikan keberkesanan rawatan di Slim World.
Ziana jelas mempersona dengan persalinan Rizman Ruzaini dan solekan natural daripada Najib, nyata tidak menang tangan melayani tetamu istimewa yang datang dari Pertubuhan Ibu-ibu Tunggal Islam Wilayah Persekutuan & Selangor bersama anak-anak mereka.


Begitu juga Erra yang sentiasa ayu dan manis di pandang, sentiasa kekal dengan senyuman menguntum tiap kali namaya di sapa manja. Kali ini Erra menggayakan busana dari rekaan Riffai Couture.
Pelakon cantik, Lisdawati yang santun dengan kebaya ketat keemasan, rancak berbicara melantunkan cerita dan perkhabaran berkenaan perkembangan terbarunya kepada para tetamu yang hadir.
Berbeza pula Wardina, penampilannya yang lebih ringkas dengan bercelana panjang dipadankan dengan baju berlengan dari rona jingga membuatkan kehadirannya pada petang itu lebih santai daripada 3 duta yang lain.


Namun apa yang lebih utama, inilah peluang keempat-empat jelitawan ini bertanya khabar, bercanda ria dan berkongsi peristiwa akan hakikat kehidupan mereka sebagai selebriti dan ibu juga kepada cahaya mata masing-masing.
Detik manis ini dikongsi bersama mereka yang kurang bernasib baik tanpa ada sebarang jurang pemisah.
Terpancar keriyangan di setiap wajah ibu-ibu tunggal dan anak-anak yatim yang datang bertandang kala diri mereka diraikan dengan beberapa permainan ringkas dan sumbangan tulus ikhlas duit raya

Tuesday, September 28, 2010

♥ Citer Kelakar ~ Kui...kui....kui.... ♥

Kelako???ape yang kelakonya tu???
camni citernya....dari tecik mama memang belikan balqis 5 botol susu brand AVENT
sebab mama sukakan kualitinya yang tahan lasak & tahan lama
dan yang paling penting selamat untuk anak mama kerana botol susu AVENT
BPA FREE, apa tu BPA FREE?nanti mama citer k
namun begitu semenjak dok dengan Ibu a.k.a pengasuh balqis
dari bulan April ari tu....rakan sebaya balqis yang tinggal bermain bersama2
kat rumah pengasuh, Haidar anak mamalieyna tu...
pakai botol susu kartun & jugak pengaruh sepupunya anak kepada abang mama
pakai botol susu gambo kartun....so semenjak itu jugak la
balqis tak mau lagik pakai botol susu AVENT
sebabnya tak de gambo kartun...kosong je
hye...kuat betul pengasuh rakan sebaya ni kan...
sampai balqis sanggup tak nak minum susu kalo mama tak bancuh susu dalam
botol susu kartun...

so bermula dari saat itu jugak la mama TERPAKSA beli botol susu
baru untuk balqis...yang gambo kartun2 punyer....ape yang mama tak gemarnya...botol susu gini cepat lusuh then tulisan sukatan untuk air pun cepat pudar...
since balqis pakai botol susu tu...2 bulan sekali asyik beli botol susu menggantikan yang lama then tiap2 bulan beli puting susu....so dah kira membazir..sebabnya kalo tak digantikan takut memudaratkan plak...sebab botol camni bukan BPA Free...
mama mencari2 botol susu yang seangkatan dengan AVENT tapi yang bertemakan kartun, sayangnya tak jumpa pun...yang ada semuanya xclusive cuma ada cop brand masing2 je..like chicco,Pigeon, Nuk & yang lain2....

jenuh kami pikir ape cara terbaik nak bagi balqis pakai balik botol susu AVENT...dan akhirnya papa telah mendapat satu idea yang disokong oleh mama...oleh kerana balqis minat sangat botol susu kartun...makanya kami beli sticker kartun dan lekatkan pada botol susu AVENT tu

jom kita tengok ape hasilnya....

tara....kreatifkan mama & papa perdaya anak kecil ni...balqis pun percaya...then terus nak minum susu pakai botol AVENT tu....pandangan dari sisi sebelah kanan botol susu
pandangan dari sisi sebelah kiri botol susu...suka anak dara ni ada gambo tweety kat botol susu nyer...then sangat2 teruja...berjaya jugak misi mama & papa akhirnya...
lagi satu mama suka botol susu Avent ni sebab muncungnya besaq...
senang nak cedok susu & tuang air dalam botol
confirm tak tumpah punyer...al maklumlah tengah2 malam buat susu kengkadang terbabas gak sampai tumpah susu tak masuk botol...
sedikit Info mengenai BPA FREE

What is BPA (Bisphenol-A)?

BPA is a cancer-causing industrial chemical used to make polycarbonate plastic, epoxy resins and other products. It was found to leach out from many food and beverage containers including those used by our babies and children.

How does BPA get in the body?

The primary source of exposure to BPA for most people is through the diet. BPA can migrate into food from food and beverage containers with internal epoxy resin coatings and from consumer products such as polycarbonate tableware, food containers, water bottles, and baby milk bottles

How does BPA leach into our food and drink?

Heating our polycarbonate plastic tablewares or pouring hot liquids into them, the presence of acidic or basic foods and beverages and repeated washing have all been shown to increase the rate of BPA leaching from these tablewares into our food and drink.

What are the health effects of BPA?

Recent studies have linked BPA to the following health effects:
Prostate & breast cancer
Obesity
Hyperactivity
Altered Immune System
Diabetes
Miscarriage
Early onset of puberty

dan ini dia anak kecil yang terpedaya itu....laju je nyonyot pakai botol susu Avent tu
kat rumah pengasuh mama bagi 2 botol bersticker kartun
then kat rumah ada 3 botol lagik....
botol lama?masuk plastik cadang nak buang je...
ada yang still baru lagik...ada sape nak ke??
  • p/s tengah review keputusan juri ni...kali ni ada seramai 7 orang juri...alhamdulillah semuanya berjalan lancar...nantikan pengumumannya k...

♥ Angin Memang Angin....Panas Memang Panas ♥

Panas????angin???ape kesnya ni....
ok kiter bercerita dulu pasal jenjalan kami weekend ari tu...
tak de ape yang best pun biasa2 jerk
cuma ada yang mebuatkan papa naik ANGIN....
kami ke Tesco semalam then terserempak plak dengan Eliss.com
mula2 mama tak perasan...tengah sibuk2 beli susu Progress Gold
untuk balqis...tiba2 mama disapa oleh seseorang...
sekali imbas je k dah tau sape orangnya...sebab kami pernah berjumpa B4 this
kat Gathering MBP dulu kan eliss...kami sesat bersama2...
rutin setiap bulan...beli susu + diaper's untuk balqis
hye sampai biler la anak dara ni nak pakai Diaper's ek
sepupu balqis dah lama tak pakai Diaper's
sejak umur 1 1/2 lagik...
tak pe...semua budak tak sama kan...
untuk makluman kengkawan Mamy Poko kat Tesco ada Offer k
RM45.99 untuk Jumbo Pack...
ape lagi rembat 2 pack....
pastu tetiba perut bergendang gendut plak nak mamam...
ape lagi kami pi pekena Burger King kat Shah Alam..
ops lupa nak habaq kami pi Tesco Shah Alam k...
tengah makan sempat lagik kami snap2 pic anak dara ni...
kat Tesco anak dara ni tidok je....tup2 sampai Burger King bangun plak
mula2 ingat nak tapaw je kalo anakdara ni tidok..
tapi dah bangun kami makan kat situ je la...

he...he...balqis tak sabo nak raikan birthday partynya yang ke 3
13 Oktober 2010 ni....

tengah mamam onion ring...
suka wat muka gitu kalo mama nak snap pic
ha...ha....tersenyum riang anak dara mama ni tau
suka sangat kalo mama nak snap pic dia....

ok berbalik pada ape yang papa ANGIN sangat tu???
papa angin pada someone yang papa pun tak tau sape punyer keje
habis kami makan kat Burger King tu...kami singgah ke Stesyen Minyak
time papa nak pam minyak ternampak ada kesan calar
kat kete kami kesan calar dari tempat tangki minyak sampai
ke belakang bonet kete....walawei...dah la kete baru...warna hitam plak tu
confirm la nampak bebeno...
tapi yang papa HANGIN sangat tu...bukan je kesan calar...
siap ada tulis "BAB*" lagi....(khinzir)...
papa tak de pun parking kete double line atau menginggung perasaan orang lain
tapi kete papa diconteng menggunakan duit syiling...
bukan pertama kali jadi camni...kete kami yang lagi satu pun pernah jadi camni gak
budak2 kat Apartment punyer keje..
siap tulia ABC 123 kat body kete....ape diorang ingat kete papa tu
papan hitam ke nak tulis2 wat main cikgu2 ek...
tapi nak wat camne hanya mampu bersabar je...
semua ni dugaan kan...kalo parut luka manusia leh la pakai
cream MEDERMA....tapi kalo parut kat kete....ape kes...
ada tak polish yang leh hilangkan kesan2 calar ni...
macammana calarnya kete papa tu...camtu la tercalar hati papa
dengan perbuatan SOMEONE yang tidak kami ketahui apekah motif sebenar perbuatannya itu
kengkawan pernah kena camtu tak???

Monday, September 27, 2010

♥ Mama_Balqis ~ Birthday Contest ♥

Ok kengkawan...ada berita gumbira untuk U all semua kat luar sana..
tanggal 13 Oktober 2010 adalah merupakan
hari Ulangtahun Kelahiran My Lil Princess
Damia Nurin Balqis...
so bersempena dengan hari yang bermakna berkenaan
maka mama berCADANG nak wat contest berkaitan BIRTHDAY...
so sinonim dengan Hari Bermakna untuk balqis tu...
contest akan dilancarkan selepas GA mama berakhir...

still dalam planning...anything nanti mama update k....
bukan tamak asyik nak wat contest & GA je k...
saje suka nak bagi hadiah kat kengkawan semua...

♥ Noah Sinclair Pilihan Ashraf & Bunga Cinta Lestari ♥

Noah Sinclair menjadi pilihan sebagai nama anak lelaki pasangan Ashraf Sinclair dan Bunga Citra Lestari. Bayi lelaki seberat 3.45kg itu dilahirkan secara pembedahan semalam di Rumah Sakit Brawijaya, Jakarta.

Memetik laman DetikHot, menurut Ashraf, nama itu dipilih kerana ia merupakan nama Nabi yang membawa makna menenangkan.

♥ Cek Nuffnang Mama Dah Sampai Ke? ♥

Mama ada wat pertanyaan kepada Nuffnang mengenai cara & proses pembayaran
bagi setiap RM yang blogger dapat dari hasil pengiklanan di blog masing2...
jom kiter baca ape jawapan yang diberikan dari pihak Nuffnang:
As stated in our payment policy, Nuffnang pays its members every end of the month after 30 days (Glitterati) or 60 days (Ordinary) from their cash out request date. Upon then, the cheque will be compiled and sent to the bank for legal processing before delivered to your registered address. The processing and delivering by the bank will take about 2 weeks time.


Your cheque is due end of this month. Expect it to arrive by the end of the second week in October. Should it not arrive by then, kindly let us know so we can take action right away. In the future, we'll advise cashing out near the end of the month to maximize earnings cashed out and minimized relative wait time. After all, as long as the cash out is within the same month, it will be processed at the same time.

Cheers,Robb Chew
Blogger Relations Executive
Nuffnang Sdn Bhd
Ok, mama harap kengkawan semua pun jelas mengenai proses pembayaran pengiklanan berkenaan. sekiranya kengkawan ada sebarang kemusykilan leh je terus bertanya kepada pihak Nufnang dengan cara menghantarkan setiap pertanyaan kengkawan ke
peetanyaan kengkawan tu akan dibalas oleh Pihak Nufnang dalam jangkamasa 1 hari je...

♥ Nuffnang Masuk PAPER Kosmo ♥

ok nak citer sikit pasal penaja Iklan blog mama ni iaitu Nuffnang
baru2 ni dalam awal bulan 9 Nuffnang masuk paper
dengan tajuk PERINTIS KOMUNITI NUFFNANG...
makin glamour sekarang ni k...
kengkawan semua dah ada akaun Nuffnang ke belum?
kalo tak de meh ramai2 register kat sini

dalam akbar tu ada citer pasal macamana kita leh dapat side income dari
Nuffnang...

tengok tajuknya Pendapatan Lumayan Dengan Nuffnang...

ada juga menyelitkan beberapa blogger2 yang femes dimana side income
mereka dengan Nuffnang ni beriban2 punyer k...
follower pun dah seramai 2ribu lebey k...
mama punyer baru takat ratus2 je...
kalo cam mama ni ala2 ciput celah2 gigi je...
ape pun usaha sendiri yang bakal menentukan tahap masing2 kan...
sape nak jadi femes & berpendapatan masyuk leh la
contohi blogger tegar like Redmummy, Prounduck, sayasayangiz dan yang lain2..
kat situ Nuffnang menceritakan suka duka blogger2 femes ni
bersama Nuffnang..
tahniah mama ucapkan kepada Nuffnang..
semoga semakin maju dimasa akan datang...
  • p/s tengah tunggu cek mama RM411.09 dari Nuffnang ni...
  • p/s tengah review kesemua link GA mama....
  • p/s tengah tunggu juri email TOP12 Contest mama...tinggal lagi 4 juri lom email...

Friday, September 24, 2010

♥ Mama Menang Besar ♥

Menang???menang ape?tak de ape la auntie2 semua
tajuk je kasi gempaq....mama bz sikit ari ni...sian mama carik duit untuk balqis
ari ni mama tak berapa sempat nak update blog mama
so biar balqis amik alih layan auntie2 semua k
mama sebenarnya nak citer pasal perkembangan casting balqis
tapi ari ni tak berkesempatan la...maybe next time k...
balqis ada join contest kat Magazine jugak tau...
tapi result tak kuar lagik...auntie2 semua doakan moga murah rezeki balqis
balqis nak jadi cam kakak Mia Sara tu....
psst...ari Isnin nanti mama umumkan TOP12 contest mama ari tu
then 13hb Oktober 2010 ni Birthday Balqis tau...
mama kata nak wat Contest lagik.....
cayok2 mama....

♥ Info Sale Sana Sini ♥

Salam & Selamat pagi semua..
lambat bersiaran ari ni sebab BZ sikit
dah lama rasayanya tak update pasal SALE
so ari ni nak kasitau kengkawan semua sale2 yang meletup
yang ada di sekitar Malaysia...

25 to 26 September 2010
Mattel Warehouse Clearance

Brands Offered
Barbie, Hot Wheels, Fisher-Price, Matchbox, Mattel, Sesame Street, Barney

Time: 10am – 6pm

Location, The Atria Shopping Centre, 2nd Floor Block A, Jalan SS22/23, Damansara Jaya
47400 Petaling Jaya


24 to 25 September 2010

Coach Sale
Up to 60% Off

Exclusive to CIMB Bank & Direct Access Cardmembers Only
Enjoy 0% interest payment plan for 12 months
Each cardmember is entitled to bring 2 guests
Only CIMB Bank & Direct Access credit cards are accepted for payment

Time: 10am – 7pm

Location
Srivijaya Hall Level 1, CIMB Bank, Menara Bumiputra-Commerce, Jalan Raja Laut
Kuala Lumpur


24 September to 3 October 2010
Giant Warehouse Clearance – Klang

Many RM0.10 items available!

Products Offered
Food & Beverage,Beauty Care & Personal Care, Cleaning Essentials, Toys, Apparel & Footwear
Household Items, and many more

Location
Harbour Place Mall Klang
6683 Persiaran Raja Muda Musa
41200 Klang
Selangor Darul Ehsan
  • p/s selamat bershopping....
  • p/s mama dah email semua senarai peserta contest mama kat Juri2 pilihan...nantikan TOP12 ari Isnin k....

Thursday, September 23, 2010

♥ Update Senarai Peserta Contest ~ Penambahan ♥

Salam & Selamat petang semua...
seperti yang dinanti2kan & dijanjikan
mama nak publish semua wajah2 tomei peserta Contest mama
Alhamdulillah ramai peserta yang join...
so jom kita tengok wajah2 mereka...
eh..ni bukan peserta k...ni Banner Contest
peserta Boy's

Boy's
Boy's
Peserta Girl's
Girl's

semua peserta seramai 53 orang
26 dari kalangan Boy's
30 dari kalangan Girl's


penambahan 3 peserta lagi yang mama tercicir & yang dah wat pembetulan
so takat ni je peserta yang diterima
lepas ni mama akan umumkan TOP12
maka Contest mama telah ditutup penyertaannya secara RASMI nya...
    TIADA proses undian dijalankan k...semua keputusan diatas tangan juri yang dipilih


  • p/s tengah bz wat payroll ni tapi curi2 masa gak nak umumkan proses contest....
  • p/s to juri...selamat pening kepala k...

♥ Mama Saya Ni Suka Tau.... ♥

Suka???ape yang mama saya suka ye???
(entry ni Ibarat macam Balqis bercerita tentang MAMAnyer)
ala macam auntie2 semua tak tau...mama saya suka SNAP pic saya..
tak kira walau dimana pun saya berada
mama suka sangat Snap gambo saya dengan Kerelaan @ curi2 snap pic saya tanpa kerelaan
kemana je mama pi camera mesti ada kat dalam handbeg mama
kalo tak sempat...mama snap pakai henset pun jadi la...
kalo auntie2 tak pecaya...jom ikut saya baca citer saya ni..
ha kat atas tu gambo yang mama berjaya snap dengan separuh kerelaan saya
masa kami nak bertolak balik ke Selangor..
dalam kete pun jadi....saya pun apa lagi...
memang suka layan mama snap2 pic ni
kalo tak turut nanti mama marah plak kan...
tapi kali ni mama tak dapat snap banyak sebab saya dah tak nak
bagi kerjasama lepas tu...hu...hu...terus la mama simpan je camera mama tu

pastu kami singgah ke Taiping Sentral...auntie suziey ada pi ek ari tu...saya pi raya ke 4...kalo mama calling2 auntie suziey mesti leh saya jumpa Aqeel yang encem tu kan...kami pi sini sebab mama ngidam nak makan MCD...sambil makan2 sempat lagi mama kuarkan camera nak shoot gambo saya...
saya??ape lagi layan je la snap pan mama tu...al-maklumlah saya ni pun memang suka bergambo...ni semua gara2 mama yang dok ajo saya bergambo...

tak cukup gambo kat atas tu...mama soh saya bergambo lagi...
walhal saya tengah makan masa tu...
haish...tak da feel nak makan...tapi layankan aje la sian plak kat mama kalo bukan saya yang jadi model semua gambo mama tu...sape lagi yang nak kan...PAPA?confirm tak mau punyer
lagi & lagik....nasib baik saya dapat upah aiskrim
leh la saya layan kerenah mama ni...
kalo tak de upah jangan harap dapat kerjasama k...
habis makan erk....Alhamdulillah kenyang kami semua...
kami teruskan perjalanan semula...
mama dah buat lagi hobinya nak snap pic lagi
saya jugak la yang jadi mangsanya...
biler saya start je berkacamata hitam...mama pun strat la kuarkan camera nak shoot
cepat2 mama shoot takut mood saya terbang ke laut...
macam2 gaya saya buat...
tak puas dengan hasil shoot kat atas tu mama soh saya posing lagi
kali ni pinjam kacamata mama & papa plak
ape lagi mama pun shoot la gamba saya...
cukup ke mama???
mana pernah cukup....lepas kami berhenti singgah kat R&R Tapah
mama belikan saya gula2 teddy bear tu...
ni semua kes rasuah mama la ni...mesti ada udang disebalik batu
dan akhirnya....memang saya kena berposing dengan gula2 tu
mama tak puas lagi dok shoot gambo saya dari tadi...
tapi mama tak dapat snap banyak2 gambo sebab saya dah penat layan mama
takat tu je gambo yang sempat saya bagi kerjasama..
pastu saya minum susu then zzzzzzzzzzz...........
ni la hasil semua gambo yang mama snap sepanjang perjalanan
ni baru sepanjang perjalanan k...lom tengok lagi kalo mama snap
pic saya hari2...sebab tu tak mustahil PC mama kat opis & Laptop mama
melambak2 gambo saya...sampai tak tercuci la..
baru2 ni je mama saya baru pi hantar kedai
kalo auntie2 semua nak tau @ mana2 yang dah tau
mama saya memang suka jadikan saya model ape je yang mama suka..
kat mana je tempat yang mama rasa best mesti mama soh saya bergambo
auntie semua tak caya?
jom tengok
baru2 ni mama telah menjadikan saya mangsa untuk menjadi model
baju kurung yang mama dah tempah kat kawan mama
Rasuah yang mama bagi adalah dengan membenarkan saya untuk menarik
beg balik kampung mama tu...wat ala2 nak naik flight..
so saya layan kan aje la...

tapi lepas tu mama soh saya wat persalinan baju plak
soh jadi model untuk baju yang satu lagi
ape lagi dengan sepenuh tenaga saya menangis
saya tak suka pakai baju kurung...rasa rimas sebab nampak cam baju tu
besaq sangat...nak bukak sendiri tak berjaya...mama dok sibuk nak snap gambo saya
tapi tak berjaya sebab saya dah nangis dulu....sian mama kan...
tapi pastu mama soh saya jadi model DRESS plak...
haq ni saya suka...jom layan

kalo baju yang ala2 gini saya suka...
berapa kali persalinan pun ok tak jadi masalah punyer

lagi & lagi...

ni baju kegemaran mama...raya pertama ari tu dah pakai..mama kata cantik...penat saya layan mama ni...ni semua gambo 3hari sebelum raya...baju2 Dress saya pun mama beli last minit je..

kalo saya ada adeq agak2 auntie la kan...mama saya suka snap2 gambo lagik tak??saya suka je layan mama ni snap2 pic...kalo tak layan nanti sian plak kat mama

Syurga kan bawah tapak kaki ibu...so saya ikutkan je la kehendak mamatu....ni la luahan hati saya yang mama cuba imaginasikan...hu...hu....

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.