Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Tuesday, November 30, 2010

♥ Our Holiday At Palace Of The Golden Horses Hotel ♥

Ape mama Holiday kat Palace Of The Golden Horses??
jangan mimpi la k, bukan holiday pun kami kesana atas jemputan dari hotel berkenaan
entry tentang jemputan tu leh klik link kat bawah ni k
http://damiaqish.blogspot.com/2010/11/mama-dapat-voucher-free-palace-of.html
mula2 mama tak mau pegi sebab takut tipu je semua tu
tapi pagi sabtu tu papa ajak pi jugak, sebab nak tau ape bendanya tu
lagipun tak jauh dari rumah kan leh la pi kejap
acara bermula dari pukul 11.00 pagi sampai 12.00 tengahri menagmbil masa selama 1 jam je
jom baca citer seterusnya...rugi kalo tak baca tau...
hotel tu macam Istana k...sangat teruja besaq giler
bilik paling murah kat situ RM780 per night
paling mahal RM19k per night.
perh.....tak tercapai dek bajet k....mahal giler....

mula2 ingat sampai lambat sebab tak tau hotel tu kat mana...
rupenya terawal 10 minit plak, kelako betul la..
sampai je pi parking kete RM6 per entry
pastu kami ke kaunter register...
lepas isi form kami didatangi oleh seorang staff dari hotel tu
dia bawak kami pi minum2 dulu after minum dia perkenalkan hotel tu kat kami
kira dia ada promote untuk jadi beli LOT bilik kat hotel tu...
citer pasal tu mama tak mau story k...nanti panjang berjela plak entry ni...
lepas penerangan tu kami dibawa pusing2 kat area hotel tu
kami pi bilik hotel tu, perh...memang cantik gilos k...
kat situ macam2 ada k, gym, sauna, garden, health check up
after round tu kami amik kesempatan snap2 pic kat situ...
jom tengok hasil tangkapan itu...
anak dara yang sibuk nak bawak jugak teddy bear nya...
kat sini kebanyakan penyewanya dikalangan VIP & VVIP
ada gak pelancong luar, banyak event kat sini
conferrence pun ada gak wat kat sini...
balqis suka snap pic kat tangga hotel ni...
asyik2 gambo kat tangga je k...
mama & balqis...kat lobby time ni...
kat tangga lagik, besr3 tak tinggal k...
lagi & lagik kat tangga jugak...
lepas jalan kat dalam hotel tu kami ke luar hotel plak..
terkesima sebentar tengok panorama hotel tu...
cantik & bersih k...anak dara yang suka wat aksi jelir lidah tu..
mana la dia belajaq wat lagu tu
jom tengok gambo2 kat area hotel tu plak k
ni tempat Health check up...
check up pagi tengahri dah leh dapat result k...
ada makmal sendiri...
ni gambo anak dara bermanja2 dengan papa nya...
balqis takutkan kuda besaq tu....
kat sini banyak patung kuda k dah nama pun golden horses
sekitar luar hotel....sangat cantik k....
layan gambo lagik k...


anak dara ni agak moody bergambo...
tu je pic yang berjaya disnap...
lepas diskusi tu kami dapat Voucher FOC 2 hari 1 malam untuk 3 hotel terpillih
wah betul la tak tipu tau memang dapat k
sib baik pegi kalo tak rugi jerk...
then papa tanya nape kami berdua terpilih..
kata pihak hotel tu, CELCOM yang bagi nama kami berdua sebabnya
papa tak pernah delay bayar bil Celcom...
kira penghargaan dari Celcom la ni...suka2
then untuk semua voucher yang kami dapat tu....celcom dah bayar kat hotel tu
bukan hotel tu bagi free2 je k...kira kami ni pengguna TEGAR CELCOM
so antara ketiga2 lokasi yang diberikan kami pilih ke PD
valid voucher ni 2 month je k...
buka itu je kami dapat ada lagik k...
dapat Voucher Health Check Up plak...
Mama @ papa leh wat check up ni...
kena wat appoitment dulu untuk wat check up tu k...
cadangnya minggu depan nak pi wat...
takut gak ni dah lama tak wat...
then
dapat voucher makan2....haq ni tak mau claim la...
hye, voucher beli dari amy ni pun tak pi lagik....
ni tengah plan nak pi holiday short time...dah la time cuti sekolah ni
sure fullhouse punyer kan...kena pi time hari biasa la jawabnya
tu pun kalo ada kosong lagik...

***Mama tak submit pun entry contest Suziey & Kak Ina Mom Guess tu...***
tenet sini problem, dah la dengan payroll problem surver down
last day nak submit entry contest tenet plak tak leh bukak....
rasa nak nagis pun ada.... sedey tau mama wat dalam Video Movie Maker je
dah tengok semua entry2 best2 belaka, kalo mama join sure kalah punyer
erk...mengalah sebelum bertanding???antara entry yang mama suka
Amy a.k.a Mama_Tisya superb la amy cantik entry tu,
mama Zharfan memang senior bab2 entry kreatif ni
then eliza punyer pun best ada kelako nya, Naa a.k.a Mama Rifqy
sure suziey pening nak baca & pilih winner kan...
tak de rezeki mama nak join
tapi Alhamdulillah mama dapat Voucher Free dari CELCOM ni...
terubat jugak rasa FRUST tu....
so All the best untuk semua contestant

p/s moral of the story, jangan wat keje last minit, tup2 tak leh submit entry contest, sape yang rugi???

♥ Balqis 2nd Winner Princess Sweety Contest ♥

Selamat pagi & Salam 1Malaysia...
pagi ni nak kongsi berita gumbira diatas kemenangan balqis
Alhamdulillah masih ada rezeki balqis untuk contest
dah hujung2 tahun ni, tahun depan dah banyak contest yang tak valid
balqis leh join sebab dah 4 tahun...
TQ pada Naa yang inform result ni k...& tahniah pada Iqy & Arif anak Mama Zharfan
& Wawan anak Nad....

Balqis dapat 2nd winner
untuk mengetahui pemenang lain leh la klik link kat bawah ni k

Monday, November 29, 2010

♥ Weekend Kami Ke..... ♥

Kami Ke mana ek weekend ari tu...
tak mau citer ari ni...esok pagi2 mama citer k
petang ni mama kena pi site visit...
bos mama cuti so mama 2nd Boss kena la turun padang...
best ke jadi 2nd Boss ni ek???
pening2.....

kami ke gambo atas ni...ada citer best yang nak dikongsikan bersama
tapi esok la ek, mama dah siapkan entry untuk esok....

p/s doakan semua urusan kerja2 mama berjalan lancar.....

♥ Birthday Party Sape Ni ~ Aqeel Is 3??? ♥

Aqeel Is 3...yoss, Jumaat malam sabtu ari tu Mama pi Birthday Party Aqeel
Aqeel adalah anak kepada Suziey....TQ suziey sudi jemput mama ke majlis berkenaan
sangat meriah k, walaupun dikalangan family je...
Ari jumaat tu mama balik lambat dok siapkan payroll
sampai kol 8 malam, bulan ni adalah bulan yang paling TENSION sekali...
dengan system problem...hye tak yah citer la nanti wat pening je kengkawan baca

cantik kek tu, balqis suka bangat sebab UPIN & IPIN...
satu lagik kek untuk Aqeel & Ayahnya...
birthday Boy...

kak ina Mom Guess bergambo dgn Aqeel...

Aqeel & Ayah & Ibu nya...
antara blogger yang hadir...
1st time dapat jumpa kak Heze, Watie mummy Yaesh & Kak Ina Mom Guess
diorang bertiga ni memang tetamu wajib, selalu ada time party suziey ni
mama je amik kesempatan untuk join sekaki
dek kerana opis mama dekat je dengan rumah suziey...
anak dara yang la ni suka jelir lidah bila bergambo...
ape punyer pesen da..

kami bergamba bersama sebelum balik...
have fun sangat2, tapi balqis amatlah emo k
sebab tak sihat selsema + batuk...

p/s ada sape2 tertanya2 mana entry contest mama untuk Finale Season contest suziey tu tak???
nota : balqis & mama pakai baju ikut tema la, tak plan pun tibe2 je sama warna dengan kek...
p/s ada citer sedey pasal mama B4 & After party Aqeel ni...hu...hu....

♥ Mama Winner ~ "MOBS Giveaway #11 - Baby Tales Loft Part 7"♥

Alhamdulillah rezeki menang contest lagik...
ari tu mama ada join Contest MOBS untuk
"MOBS Giveaway #11 - Baby Tales Loft Part 7"
QUESTION OF THE DAY IS ....
How much does Baby Tales Loft charge for shipping to EAST Malaysia?

tak sangka mama adalah pemenang pantas yang menjawab dengan betul
kalut mama carik jawapan nya tau...sib baik sempat jugak hantar

Ape hadiah yang mama dapat?
klik link kat bawah ni k
dan dapat voucher RM20 untuk barangan di Baby Tales Loft


p/s murah rezeki bulan ni dapat menang GA, jarang2 selalunya mama menang...

♥ Balqis TOP 5 Princess Sweety ♥

Salam 1Malaysia & Selamat pagi semua...
ari ni mama sibuk sikit nak wat entry pun terkejar2 ni
banyak citer nak publish kat blog...
so pagi2 ni mama bukak blog then tengok balqis TOP5
sweety ke Balqis ni??of course la kan puji anak sendiri....
Alhamdulillah balqis jadi TOP 5 untuk contest PRINCESS SWEETY
tahniah jugak untuk yang lain...
yang mama kenal Damia je anak Nana...
then boys category plak
Haidar, Iqy, Wawan & Arif...
good luck untuk semua k
untuk maklumat lanjut

gambo balqis yang mama pertaruhkan....

p/s TQ Naa a.k.a Mama Rifqy bagitau TOP 5 balqis tu k..

Friday, November 26, 2010

♥ BE Oh BE ~ Nuffnang ♥

Ni bukan entry riak biak k, saje je nak wat catatan untuk tatapan mama
Alhamdulillah dapat 4 BE lagik, 3 memihak ke blog personal
1 lagik memihak ke blog contest mama...
tapi kalo di lihat BE banyak kat blog contest kan...
hye susah sikit la nak up kan RM sebab blog tu dah suam2 kuku
sejak mama dah tak berapa aktif join contest
al-maklumlah bz menyalahkan PM...so sunyila dari kunjungan UV
melalui blog personal je mama leh dapatkan RM yang meletop2..
tu pun bukan banyak mana cam blog2 yang popular k...
jadi la dari tak de langsung kan kita harus bersyukur dengan ape yang kita dapat
dan harus berusaha untuk mendapatkan sesuatu, baru usaha kita tak menjadi sia2...

tolak, tambah, campur, bahagi dah dekat RM200 total RM nuffnang mama..
ingat nak kumpul lagik la, nak belikan something untuk balqis..
ari tu dapat RM410.02 , then RM400 masuk akaun balqis
RM10 je mama gunakan untuk beli barang mama, hye menyimpan untuk anak kan
dah besaq nanti nak pakai banyak duit, nak pi belajar...
lari topik la pulak, so kengkawan yang masih tak dapat BE tu,
bersabar k, nuffnang tak berat sebelah semua orang akan merasa BE tu
cuma cepat @ lambat je, sebab blog mama pun pernah langsung tak de BE
lama gak la, tapi time ni kasi peluang kat mama plak k..
kalo dikira2 dari bulan oktober mama dapat 28 BE kesemuanya...
separuh dah jadik ME yang len masih BE...
nak tau lebih lanjut penerangan pasal BE, ME & UV leh klik link bawah ni k

♥ Biler Maknya Balik Lambat Anaknya Pulak??? ♥

Selamat pagi, ari ni ngantok sikit sebab malam tadik balik lambat
wat pe balik lambat??mama wat payroll dok berperang nak hantar ari ni
dah la system problem 3 hari, ramai plak tu staff yang nak di key in gajinya
nak wat camne nama pun HR, kan seronok jadi cam dept lain
hujung bulan cocok duit je tak payah pikir nak wat gaji...
semalam kami berkampung sekejap dengan papa & balqis
sian anak dara ni tecik2 lagik dah kena ikut mama pi opis...

suka sebab sambil mama wat keje balqis pun wat keje jugak
tengok la tu habis kertas2 kat atas meja tu dicontengnya
siap pejam2 mata lagik...
ni marah sebab mama panggil balqis nak snap pic...
ha tu dia, layan Upin & Ipin...
budak2 zaman sekarang pandai main PC dah tau...
kalo time kat opis balqis selalu layan
TONTON.COM.MY
kengkawan pernah tengok tak website tu
ala website yang menayangkan balik citer2 yang ada kat TV
so tak yah pakai VCD lagik k, leh tengok secara online...
kusyuk benor, sampai mama panggil pun tak toleh
ni je la keje anak dara ni kalo pi opis,
tengok Upin & Ipin
kalo kengkawan nak layan citer2 Drama, kartun, chinese & macam2 lagik
leh la pi ke websitenya, senang je cuma register then leh tengok dah
Free je k tak de yuran keahlian...


p/s ari ni bz lagik k, tak sempat nak jengah rumah kengkawan, curi2 masa je...best esok cuti...lom ada program lagik nak pi mana...

Thursday, November 25, 2010

♥ FINALE SEASON: THE BEST VACATION JOURNAL ♥

The Best Vacation Journal....
tu la tajuk yang dipilih, satu assigment yang memerlukan daya kreatif & inovatif
Balqis merupakan salah sorang yang tercalon untuk rebut hadiah yang mantop
dari suziey & mom guess
ni bukan entry submition untuk contest tu k...
mama lom wat lagik entry, tengah berperang dengan payroll ni
lom kumpul idea lagik nak wat entry...
camne tu suka wat keje last minit sempat ke
besok mama stay back kat opis wat payroll
so time tu la nak korek2 blog suziey & Mom Guess
mesti ramai yang dah wat entry pasal contest ni
then masih simpan dalam draf kat blog masing2 k
atau wat auto publish bila masanya tiba...
mama akan mencuba jugak untuk memberikan saingan
walaupun dah tau mama ni bukannya kreatif sangat pun nak wat entry2 yang best
tapi tak salah cuba nasib kan....mana tau tiba2 leh tambat hati juri plak...
so pada yang tercalon...kengkawan semua dah siap ke keje sekolah yang suziey
bagi ni, kalo tak siap cepat2 siapkan k...
untuk senarai pemenang sila lah klik link kat bawah ni
http://suzieydotcom-in-contest.blogspot.com/2010/11/finale-season.html

p/s jangan mare k...esok baru entry betul2...
p/s siyes ketaq nak wat entry ni macam satu debaran plak nak amik SPM...kih...kih...

♥ Selalu Dapat Email Cam Ni ♥

Mama selalu dapat email camni, ape pandangan kengkawan?

Cuba kita buktikan  benar atau tidak . 

 إِنَّكَ لَمِنَ ٱل
ۡمُرۡسَلِينَ ( 3 ) عَلَىٰ صِرَٲطٍ۬ مُّسۡتَقِيمٍ۬ ( 4 ) تَنزِيلَ ٱلۡعَزِيزِ ٱلرَّحِيمِ ( 5 ) لِتُنذِرَ قَوۡمً۬ا مَّآ أُنذِرَ ءَابَآؤُهُمۡ فَهُمۡ غَـٰفِلُونَ ( 6 )

Innakala minal muslimin  a`la siratil mustaqin tanzilal azizir rahim.Litunzira qaumamma unzila abauhum fahum ghafilun.


Tolong kirimkan ayat dari Surah yassin ini minimam kepada 13 orang insyallah  2 jam kemudian kamu akan Mendengar khabar baik,


demi allah dan jangan dihapuskan ia sebelum disebarkan yaa..


Kita bagai berdoa ke sesama muslim;)     bismillah....

♥ 1st BABY Children & Parent EXPO ♥

Ari tu beli majalah PA & MA then tengok aca EXPO kat Midvalley,
cam best je nak join, tapi EXPO sehari suntuk
jenuh la kena bayar duit parking kat Mid Valley tu nanti...
so pada kengkawan yang nak pi leh tengaok detailnya kat bawah...

Acara : 1st Malaysia Baby, Children & Parents EXPO
Tempat : Atrium, Hall 1 & 2, Mid Valley Exhabition  Centre
Tarikh : 26 – 28 November 2010
Waktu : 10 pagi – 10 malam
  • p/s best tau kalo dpat pi...tapi weekend kena keje wat payroll la pulak

♥ Macam2 Peel Lil Princess ♥

Cepat je masa berlalu, now balqis dah 3 tahun 1 bulan
berat badan pun dah naik dari 9kg ke 10kg,
jadilah naik 1kg kan daripada tak naik2....
makin besaq makin banyak peel, lebey2 lagik dah pandai cakap
dah mula banyak permintaan yang dibuat...
masa tecik2 dulu teringin sangat nak dengar balqis bercakap
tapi biler dah besaq then dah banyak cakap
haish....naik pening plak nak layan...lebey2 lagik biler mama terpaksa masuk alam
permainan duniawi balqis ni....layan anak dara ni main pondok2
main masak2, main cikgu2 & macam2 lagik...
ni balqis tengah main cikgu2 dengan mama...
balqis jadik cikgu mama jadik anak murid
biler balqis tunjuk je gambo yang ada kat situ...
mama kena bagitau ape gambo tu...kalo tak jawab mama kena rotan...
garangkan cikgu ni, imaginasi kanak2...
pastu sibuk nak tanyang beg sekolah dia...
mama pun dapat satu beg sekolah tau, balqis bagi pinjam...
dah penat main, soh mama snap pic dia plak

dah penat main cikgu2 disebabkan anak murid tak nak belajar lagik
balqis nak main kete control plak...
dengan tak pakai suarnya, pakai diaper's je..
muka tengah marah sebab mama tak mau layan...
menan boy pun balqis layan k...
bukan takat main anak patung @ main menan masak2 je..
kete control pun balqis minat k...
marah sebab mama tak nak layan...
kalo main kete control ni papa je la yang layan
sebab mama tak tau main...

p/s anak kengkawan pun sama cam balqis jugak ke?banyak kerenah bila di tanya macam2 dia jawab...
ari ni beg nak hantar ke ruamh pengasuh tertinggal plak kat rumah sib baik ada baju lebey kat dalam kete & kat rumah pengasuh leh la pakai...

♥ BersamaMu ~ Lelaki Di Simbah Asid Oleh Kuarga ♥

Semalam kengkawan tengok Bersamamu tak??sedey mama tengok tau...
ape citernya...jom baca entry kat bawah ni...

Asri maafkan ibu
KUALA LUMPUR: “Asri dah maafkan depa, Asri rindu sangat nak jumpa ibu dan adik,” itulah luahan Asri Abdullah, 42, yang cedera parah di muka, kedua-dua tangan dan badan selain buta akibat disimbah asid oleh ibu dan adik lelakinya dalam kejadian di Kampung Jarak Atas, Tasek Gelugor, Pulau Pinang, 22 Disember tahun lalu.
Sambil menitiskan air mata, Asri meluahkan perasaan rindu terhadap ahli keluarganya walaupun mereka sanggup melakukan perbuatan kejam itu terhadapnya.

“Asri sayang depa, sampai sekarang pun masih rindu mereka. “Tapi mereka tidak pernah tanya khabar Asri. Walaupun kawan pernah hubungi mak untuk beritahu mereka keadaan Asri sekarang, tapi mak letak telefon,” luahnya dengan hiba ketika ditemui di Biro Pengaduan Awam MCA, di sini, semalam.
Beliau dibawa ke biro berkenaan selepas perbincangan antara Pengerusi Biro Aduan Komuniti Umno, Datuk Muhd Khairun Aseh dan Pengerusi Biro MCA, Datuk Michael Chong dan Pembekal Tisu Kulit, June C L Yong bagi melancarkan satu tabung derma untuk membantu kos pembedahan plastik Asri.

Dalam kejadian 22 Disember tahun lalu, kira-kira jam 3 petang, mangsa pergi ke rumah ibunya untuk mendapatkan geran motosikal milik bapa mereka, Abdullah Man yang meninggal dunia dua bulan sebelum kejadian bagi melangsaikan hutang arwah ayahnya. Asri berkata, apabila dia tiba di rumah itu, ibu dan adiknya enggan membuka pintu lalu dia cuba menjenguk di jeriji tingkap untuk memanggil mereka, malangnya dia disimbah asid oleh adiknya.

Akibat simbahan itu, dia meraung meminta pertolongan ibu dan adiknya itu namun tidak dihiraukan menyebabkan dia terpaksa meminta pertolongan ibu saudaranya yang tinggal bersebelahan rumah

Kini selepas 11 bulan kejadian itu berlaku, dia bersyukur kerana satu tabung diwujudkan bagi menanggung kos pembedahan dan rawatannya.

Sementara itu, Michael yang kesal dengan tragedi itu berharap bantuan masyarakat bagi membantu mengembalikan kehidupan Asri dan menampung kos rawatan Asri yang mencecah RM160,000,” katanya

♥ Kad Kredit???Any One ♥


Salam & selamat pagi...ari ni nak kongsi cerita pasal kad kredit
rata2 mesti semua kawan2 ada kad kredit kan???
banyak yang mama baca didada akbar tentang Kad Kredit ni..
ada yang Muflis disebabkan kad kredit, semua ni jadi sebab tidak menggunakan
kad kredit berkenaan dengan cara yang berkhemah...
mama??tak de pun kad kredit pernah apply B4 this tapi di cancelkan oleh papa...
nape???sebab papa kata mama ni boros...
B4 kahwin dulu memang mama boros tapi sejak dah kahwin dengan papa
mama mula belajar hidup berjimat macam papa...
papa ada kad kredit tapi kad tu papa guna untuk isi minyak je
tak pernah kami shopping pakai kat swap tu...
then bila hujung bulan papa terus je bayar jumlah penggunaan kad tu
sebab tak nak amaunnya dikumpul2 sampai menjadi bebanan...
ada PRO & KONTRA kad kredit ni...

Kebaikan Kad Kredit:

1. Penggunaan kad kredit menyenangkan urusan
seharian manusia
-pemegang kad kredit tidak perlu membawa wang tunaiyang banyak untuk membeli-belah di pasar raya.Pemilik kad kredit Cuma menurunkan tandatangan sahaja pada bil barang yang dibeli
-pemilik kad kredit dikehendaki membayar bil itu padaakhir bulan dan itu pun boleh dilakukan secara ansuran
mengikut kemampuan para pemilik kad
CTH : CITIBANK menawarkan kemudahan pembayaran tol
Touch N Go, pembayaran bil melalui internet dan lain2
2. Penggunaan kad kredit didapati lebih
selamat
-pemegang kad kredit tidak perlu bimbang wang tunai mereka dicuri atau dirompak semasa membeli-belah dan melancong.Kalau kad kredit hilang atau dicuri,mereka boleh membuat laporan dan
pemegang kad itu tidak akanmenanggung risiko kad yang hilang itu

3. Pemegang kad ditawarkan pelbagai
bentuk perlindungan insurans
- Kebanyakan syarikat pengeluar kad kredit memberikan perlindungan insurans daripada kehilangan atau kerosakan dalam masa 30 hari bagi barang yang dibeli. Dalam tempoh tersebut,ganti rugi
akan diberi oleh syarikat pengeluar kadkredit
CTH : Insurans kemalangan,insurans nyawa,perlindungan kewangan dan seumpamanya
4. Pemilik kad kredit diberikan kemudahan
kredit yang istimewa
- Pemilik kad kredit boleh memohon had kredit pengeluaran ditambah. Kemudahan ini cukup penting semasa kecemasan.Ada pengeluar kad kredit yang membolehkan
pemilik kad kredit menikmati kemudahan pinjaman overdraf dan baki hutangnya dijelaskan secara ansuran dengan kadar bunga yang tinggi sedikit sahaja jika dibandingkan dengan pinjaman bank
perdagangan lain.

KEBURUKAN KAD KREDIT
1. Penggunaan kad kredit boleh mewujudkan budaya
belanja yang kurang sihat dan tidak terkawal
- Seseorang pemegang kad kredit mungkin akan bebasbelanja tanpa had kerana kemudahan mengeluarkan
wang tunai pada bila-bila masa.Sikap senang dahuludan susah kemudian akan timbul.Ini seterusnya akan
menyulitkan kehidupan mereka nanti.
- Kemudahan kad kredit menggalakkan penggunaberhutang dan berbelanja lebih daripada pendapatan
mereka, sikap boros merugikan masyarakat

Kad kredit bolehlah ditakrifkan sebagai sejenis kad yang digunakan sebagai pengganti wang tunai atau buat masa ini lebih dikenali sebagai wang plastik. Sejak akhir-akhir ini, penggunaan kad kredit didapati semakin popular di kalangan masyarakat kita terutamanya ahli perniagaan.Kini terdapat semakin banyak syarikat yang mengeluarkan kad kredit seperti American Express, Visa,dan Master Card. Menurut pendapat Menteri Kewangan Malaysia, penggunaan kad kredit merupakan pemangkin masalah inflasi yang sangat ketara. Di samping itu, beliau juga turut meramalkan bahawa bilangan pengguna kad kredit ni negara kita akan bertambah pada tahun-tahun  yang akan datang. Pada hemat saya penggunaan kad kredit akan terus diamalkan oleh masyarakat kita kerana kad tersebut mempunyai kebaikannya yang tersendiri.

p/s system dah ok so bertungkus lumus wat payroll ni kalo sempat mama terjah blog kengkawan k...

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.