Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Friday, December 31, 2010

♥ Selamat Tahun Baru ♥

Dikesempatan ini mama nak ucapkan
SELAMAT TAHUN BARU
kepada semua rakan blogger yang mengenali mama
atau yang baru nak berkenalan
so cita2 & Impian kengkawan tahun lepas dah tercapai ke belum
kalo belum sila bawak impian & cita2 tu target untuk dapatkan tahun depan k...
mama punyer cita2 pun masih tak tercapai
kepada yang plan nak tambah zuriat untuk tahun depan, harap murah rezeki
dapat timang cahayamata then menambahkan lagi umat Islam kat muka bumi ni
tak luper juga semoga kita sama2 memperoleh kebaikan & keberkatan 
di masa akan datang, segala kesilapan yang pernah dialkukan pada masa lalu
harap dapat diperbaiki bersama2 untuk masa akan datang...
mama jugak mohon sejuta kemaafan sekiranya ada terkasar bahasa selama berblogging ni
pecayalah tiada sekelumit niat pun nak wat camtu...
(dah cam entry raya la plak)


p/s mama sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kengkawan semua...amin..

♥ Panggilan Terakhir Untuk Contest -Black & White & Birthday ♥

Panggilan Terakhir untuk Contest mama
semuapeserta B4 this yang join, mama dah gi round2 k..
so sape yang nak join still sempat lagik k..
sebelum kol 12 tengahmalam...
takat ni ramai peserta dari BLACK & WHITE CONTEST
untuk BIRTHDAY CONTEST, sikit je peserta yang join
tapi tak pe kedua2 contest ada hadiah k...
Isnin mama publish semua gambo peserta yang join k...
GOOD LUCK TO ALL

♥NERAKA Guru Yoga ♥

HULU SELANGOR: Tiga remaja perempuan dikurung dan dijadikan hamba seks selama sebulan oleh seorang guru yoga di Kuala Kubu Baru, di sini, sebelum diselamatkan polis, Rabu lalu.
Ketika serbuan di rumah guru yoga berusia 54 tahun terbabit, polis menemui beberapa peralatan seks dan dua peket dadah dipercayai syabu.

Ketua Polis Hulu Selangor, Superintendan Norel Azmi Yahya Afendy, berkata pihaknya percaya sepanjang sebulan dikurung, mangsa yang berusia 16 hingga 20 tahun dirogol berulang kali, selain didera secara seksual termasuk diikat dan dirantai pada katil.

Menurutnya, ketiga-tiga mangsa dilaporkan oleh keluarga mereka tidak pulang selepas mengikuti kelas yoga di rumah guru terbabit pada hujung November lalu. “Seorang daripada ibu mangsa membuat laporan anaknya yang berusia 16 tahun keluar bersama suspek dan selepas itu tidak pulang ke rumah. Ibu mangsa memberitahu dia menghubungi suspek, tetapi suspek enggan memberitahu di mana anaknya berada,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam. Norel Azmi berkata, selepas menerima laporan ibu mangsa yang juga seorang penoreh getah berusia 38 tahun pada 30 November lalu, pihaknya menubuhkan pasukan khas untuk menyiasat kes itu.


Menurutnya, siasatan polis mendapati suspek mempunyai 11 rekod jenayah dan dia kini direman empat hari sehingga 3 Januari ini.

Katanya, kes itu disiasat mengikut Seksyen 342 Kanun Keseksaan dan ketiga-tiga mangsa dihantar ke Hospital Selayang untuk menjalani pemeriksaan kesihatan.


Dalam kes berasingan, seorang wanita berusia 22 tahun membuat laporan mendakwa dirogol rakan teman lelakinya di Pangsapuri Putra Ria, Bangsar, di sini, pada 22 hingga 27 Disember lalu.

Sumber polis berkata, sepasukan anggota forensik pergi ke lokasi kejadian semalam bagi mencari bahan bukti dan kes disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan atas kesalahan merogol. “Namun, polis menyiasat kemungkinan kejadian berlaku kerelaan wanita itu,” katanya.

Thursday, December 30, 2010

♥ Kerana Blog Mama Berubah ♥

B
erubah?ape yang berubah ye...
ok ingat lagik tak B4 this mama lebey di kenali sebagai
Mama_Aqish...then after that tukar ke Mama_Balqis
semua kerana blog, mama pernah citer yang mama panggil balqis dengan nama aqish
then nama panggilan tu tak memberikan ape2 makna
DAMIA NURIN BALQIS
bermaksud 
"CAHAYA KEBIJAKSANAAN SEORANG PUTERI"
oleh yang demikian, mama ada wat entry pasal isu nama panggilan balqis ni
then ramai yang suggest soh panggil dengan nama BALQIS
so bermula dari hari tu, saat itu & detik tu
sampai sekarang mama panggil BALQIS bukan AQISH lagik...
Alhamdulillah sedikit sebanyak blog pun ada memainkan peranan
dalam kehidupan kita seharian..

gambar sebagai penyeri entry...
layan kan aje la k




so kengkawan pernah tak blog mengubah something pada kengkawan...

p/s mood nak update ada merudum sikit....kenapaa?FB telah menceritakannnya...

♥ Menu Hari Ni....Nyum2TERBAIK dari Ladang ♥

D
ah namanya dok rumah kan, so ape lagik masak adalah aktiviti terbaik
untuk asah bakat yang terpendam k
now mama kat rumah MIL kat SELAMA PERAK
plan kami cuti2 ke PENANG terbantut dek kerana papa kehilangan
RM500 dalam sekelip mata...camne leh jadik camtu?
next entry mama citer k, sedey & frust tapi kami anggap maybe
ada hikmah atas ape yang berlaku...so after this
kami kena lebey MORE CAREFULL...

so ari ni jom layan masakan mama terbaik dari Ladang
saje je nak bagi kengkawan terliur k..
hati Ayam masak kicap..
nak kasik terliur lagik jom scroll down
tu dia, superb k, ditambah dengan lada hitam yang ditumbuh halus
sayur goreng
ikan sepat goreng...
kalo ikan masin sepat yang tecik2 goreng ragup
sedap tau cicah dgn sambal belacan @ sambal bachang...
peberet papa ni k, MIL mama wat sendiri
ikan nyonyok...erk...tak pasti la ape nama nya
cam ikan merah pun ye, tapi bukan..

terbaik dari ladang k, sedap sehingga licin..
mama still tengah wat checking link semua peserta yang join..
TQ kengkawan yang sudi support contest mama yang tak seberapa tu..

p/s esok kami akan ke taman tasik Taiping, kalo tak hujan la...

♥ Link Peserta Contest Mama_Balqis - Birthday Contest ♥

Sorry untuk error pagi tadik ni mama dah betulkan
ada beberapa link yang tak betul then tajuk tak betul...


sila double check balik k...sorry error tadik tak perasan la...

♥ Link Peserta Contest Mama_Balqis - Baby In Black @ White ♥

Sorry error pagi tadik..
so ni link untuk semua peserta....sila check k..

http://mysweetheartkyra.blogspot.com/2010/11/birthday-contest-by-mamabalqis.html
 http://danish-full-of-luck.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html
 http://contest-giveaway.blogspot.com/2010/12/in-black-white-contest-by-mamabalqis.html  http://contest4anas.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html http://fasyafrina.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest.html
 http://suzieydotcom-in-contest.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by-mama.html http://ibuayahdamia.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html http://sicomelkuberaksi.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html http://diyalova84.blogspot.com/2010/12/blog-post.html
http://mummyshasya.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html http://lunazahra.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html http://lovealya.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html
http://mycontest-giveaway.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html http://bluepinkbaby.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html
  http://gewecun-myhiro.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by-mama.html
http://fa10-sekadarmencuba.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html http://cokelatcelup.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html http://pucontest.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html http://hidayatimohamed.blogspot.com/2010/12/white-contest-by-mamabalqis.html http://nureenasir.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html http://liwaniel.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by_24.html http://liwaniel.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html http://littlestoryfromlittlefamily.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-or-white-contest.html http://zahirahsofiyyah.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html
http://my-khalish.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest.html http://ibualeeshamaisara.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html http://rinna57.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://hezrina1983.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://hezesuze.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://kokoadik.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://sinarraudah.blogspot.com/2010/11/si-manja-bersama-anakku-di-sinar-raudah.html http://cheknaluvcontest.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://amna2amzar.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://crazyabtcontests.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest.html
http://ujee-ujee.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://greennnpanda.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html
  http://nanamrul-contest.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest.html http://mummyayucontest.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html
http://faryza27-contest.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://ehemsz.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://nursyazadania.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://nurfatihahchuan.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://hasroylin.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://www.mayaqarmyla.net/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://violetgloves.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.htm http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html
http://kehelan-contest.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html
http://dis-mysimpleworld.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://sweetmamaconway.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://hafiyhasha.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://lovecontestverymuch.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://ayucontest.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://mamarifqy.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://ibuhadif.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://adzraonong.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2010/11/aedreandaian-4-mths-12th-july-2010-many.html http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2010/11/many-hepi-returns-of-day-damia-nurin.html http://elissmiejunior.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://mycontestzone.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://elizadianna.wordpress.com/2010/11/27/baby-in-black-white-contest-by-mama_balqis/ http://elizadianna.wordpress.com/2010/11/27/baby-in-black-white-contest-by-mama_balqis2/ http://yanadzulcontest.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://mamaadablog.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://ibuayu.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html
http://danish-full-of-luck.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://myalycia.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html http://arvanees.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html
http://rosrusli-contest.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest.html http://beecontest.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html http://suzie284contest.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html http://erynaraisyajoincontest.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by_06.html http://amna2amzar.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html http://mamaaminazim.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html
http://sha-zlan.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html http://adammz.blogspot.com/2010/11/baby-in-black-white-contest-by.html http://mamalieynaforcontest.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html
http://littlestoryfromlittlefamily.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-or-white-contest.html
http://mekrose-contest-ga.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html http://sweetomoide.blogspot.com/2010/12/baby-in-black-white-contest-by.html

♥ Alhamdulillah Kemenangan KE 4 Thru MAGAZINE ♥

A
lhamdulillah kemenangan kali ke4 thru Magazine
B4 this peranh menang kat magazine Mami & Baby & Parenthood

ari tu mama ada hantar borang penyertaan untuk contest ni
then tak sangka ada rezeki mama untuk menang..
lepas ni mau lagik aktif join contest2 yang ada thru magazine
tapi bulan Dec ari tu beli magazine, tak sempat nak join la
gambo balqis pun tak sempat nak cuci lagik

p/s to huda...kalo nak kita amikkan hadiah huda ari tu kasitau k, kita amik hadiah ni minggu depan kot, so kita pi leh la amikkan huda punyer hadiah sekali, then kita pos kat huda...

♥ FanPage & Blog Goal Keeper Malaysia ♥

T
iba2 dia jadik glamour cam artis plak cam artis dah ni
Tahniah kepada Pemain Malaysia sebab jadik Juara
then 31 Disember diumumkan cuti...
mama yang tak berapa minat bola tup2 minat plak
Malaysia mennag 4-2 dengan Indonesia...
la ni goal keeper Malaysia dah popular k...
termasuk la blog awek nya, tup2 dah ramai follower then FB Fahmi pun dah glamour amour
so sape2 yang nak wish TAHNIAH kat Fanpage leh klik link ni
then kalo nak tengok blog Awek keeper ni leh klik link ni


tahniah pada pasukan Malaysia, harap2 lepas ni dapat memantapkan lagik pasukan Malaysia ni...

p/s kalo nak log & FB kita glamour kena soh hubby jadik keeper @ pemain bola atau wakil negara la kan sure follower terus jadi beriban2

♥ Ape Kata Survey? ♥

Tengah2 malam ni terpanggil nak jawab survey
ada blogger mintak tolong jawab suvey
so tak salah tolong menolong each others kan...
jawapan suvey mama betanda MERAH

Soalan2 servay yg perlu di jawab dengan ikhlas. Sila pilih 1 jawapan untuk setiap soalan.

1) Apakah jenama telepon bimbit yg anda gunakan sekarang?
    a) Nokia
    b) iPhone
    c) Sony Ericsson
    d) Samsung
    e) LG
    f) HTC
    g) Blackberry
    h) Motorola
    i) CSL

2) Apakah jenama komputer riba yang anda gunakan sekarang?
   a) Acer
   b) Hp
   c) Dell
   d) Lenovo
   e) Sony
    f) Apple
   g) Compaq
   h) Fujitsu
   i) Toshiba
   j) MSI

3) Apakah jenama kamera digital yang anda gunakan sekarang?
    a) Nikon
    b) Sony
    c) Casio
    d) Canon
    e) Kodak
    f) Samsung
    g) BenQ
    h) Panasonic
    i) Olympus
    j) Fujifilm


4) Apakah saluran jalur lebar yg anda gunakan sekarang?

    a) Streamyx
    b) P1
    c) Maxis
    d) Celcom
    e) Digi
     f) Yes
    g) Time
    h) Jaring
    i) U Mobile
    j) Tune Talk

5) Apakah jenama pakaian yg anda selalu beli sekrang?
    a) Zara
    b) Padini/PDI
    c) CK
    d) AX
    e) Guess
     f) Adidas
     g) Levi's
     h) Prada
     i) D&G
     j) Romp
     k) Soda
      l) LV
     m) GAP
  
6) Di manakah restoran/cafe yg selalu anda singgah untuk makan?
    a) Starbuck
    b) Old Town White Cafe
    c) Mcdonald
    d) KFC
    e) Pizza hut
     f) Chiken Rice Shop
     g) Nando's
     h) Dunkin Donut
     i) Teppanyaki
     j) Sushi King
     k) Big Apple
     l) Secret Recipe 

7) Di manakan gedung membeli belah yg selalu anda kunjungi?
    a) Tesco
    b) Jaya Jusco
    c) Giant
    d) Carrefour
    e) Pakson
    f) Clod Storage
    g) Mydin
    h) Metrojaya
    i) SOGO
    j) ISetan
    k) Ikea

8)  Apakah saluran radio tempatan yg selalu anda dengar?
    a) HotFM
    b) EraFM
    c) SuriaFM
    d) SinarFM
    e) HitzFM
     f) RedFM
    g) ThrFM
    h) FlyFM
    i) MuzikFM
    j) KlasikNasionalFM
    k) XFM
    l) IKIMFM
   m) MIXFM

9) Apakah saluran TV tempatan yg selalu anda tonton?
     a) TV1
     b) TV2
     c) TV3
     d) Ntv7
     e) 8TV
      f) TV9
      g) Astro Ria
      h) Astro Prima
      i) Astro Oasis
      j) Astro Citra
      k) Astro Warna
      l) Astro Ceria
     m) AFC


10) Apakah jenama pewangi badan yg anda gunakan sekarang?

     a) Dunhill
     b) Burberrys
     c) Gucci
     d) Bvlgari
     e) Channel
     f) Calvin Klein
     g) Christian Dior
     h) Hugo
     i) Davidoff
     j) DKNY
     k) D&G
     l) Escada
     m) Estee Lauder
     n) Giorgio Armani
     o) Lacoste
     p) Lancome
     q) Tommy Hilfiger
     r) Versace
     s) Ralp Lauren



11) Apakah jenis bahan bacaan yang anda selalu baca?

     a) Remaja
     b) Media Hiburan
     c) Mangga
     d) Intrend
     e) Wanita
      f) Pesona Pengantin
     g) Hai
     h) Pa & Ma
     i) Maskulin
     j) Majalah PC
     k) Impiana
     l) Arena Bola Sepak
     m) Nona
     n) URTV
     o) Majalah Saji
     p) Mastika
     q) Novel

siap, senang je jawabnya, baca soalan then highlightkan jawapan
so sape2 nak jawab survey ni leh klik ke link ni
http://mahamahu.blogspot.com/2010/12/mudah-sahaja-hanya-jawab-pengumuman.html

p/s hope blog owner suvey puas hati dengan suvey mama ni k, sharing is caring...


Wednesday, December 29, 2010

♥ Akhirnya Dapat BE SS ♥

A
lhamdulillah dapat jugak merasa BE SS,
B4 this selalu dapat BE LR je...
TQ Nuffnang bagi BE kat mama
la ni ada 15 BE yang still running, 6BE dah jadi ME..
check2 pagi tapi dapat 1 BE lagik untuk blog personal mama
sambil berblogging sambil buat duit, so berblogging ni tak sia2 tau..
leh gak dapat side income...

p/s TQ Nuffnang, cam paham2 je suara hati mama yang tak pernah dapat SS
p/s SS ni iklan untuk Sidebar SkyScapper...LR tu untuk Large Rectangle...iklan diantara entry...
p/s baru lepas masak Masak Lemak Pucuk paku, Ayam kapung masak merah, sambal bacang, kacang panjang + hati ayam, ikan merah goreng...nyum2

♥ Biler Mama Nya Layan FB & Blog Anaknya? ♥

B
ila mama nya dok sibuk layan FB & Blog ape anaknya buat?
anaknya pun dok sibuk layan laptop jugak k
nak gak menyibuk kat sebelah mama nya..
budak2 zaman sekarang tak sama cam kita dulu
mana pernah pegang laptop, kalo1st time dapat pegang tu terketar2 tangan nak naip
la ni laptop jadik bahan main plak...
tengah sibuk mama layan FB
anak dara mama plak sibuk
^


^


^


^


^


layan citer upin & ipin...
bukan main kusyuk lagi, kengkadang layan lagu Alif Ba Ta

ok ada yang tanya mama pakai line tenet ape ye?
mama pakai broadband, b4 this memang ingat nak pakai TM
tapi biler dipilirkan tak leh nak usung kesana sini
nak jadi blogger tegar, akhirnya kami pakai celcom broadband je
since kami ni memang pengguna tegar line celcom...
so dah ada netbook tecik si comel ni, lagik senang nak usung ke sana sini..

p/s hye...sejak dah ada netbook & broadband ni, mama rajin layan FB plak, b4 this memang anti sangat2 dengan FB ni...

♥ Akibat Terkocoh2 jadi Kecoh!!! ♥

G
ini lah ruponya kalo dah terkejo2 nak naip entry
time pagi, rehat & balik digunakan dengan bijak untuk udpate blog @ BW
wat auto publish blog, makanya kalo pagi2 tu dah datang lambat
dengan sepantas kilat la menaip bagai
sampai terhasil lah ayat2 yang dari bermaksudkan lain
jadi maksud lain pulak...
ni semua citer rentetan dari entry semalam k

punyer laju mama mengarang ayat untuk entry ni..
sampai karangan dah bertukar ayatnya...
ha ha...sap perasan ek, mama baca lagik sekali baru perasan
salah eja da...
ayat yang mama birukan tu
sebenarnya nak taip kengkadang
tapi dek laju beno naik jadi "kengkang"
tak pasal2 orang lain ingat balqis kengkang..
ni semua gara2 mama nya yang menaip tapi tak baca balik
gasak asa boley je...

kengkawan pernah jadik camtu tak
atau kengkawan semua baca balik ape yang kengkawan tulis?

Tuesday, December 28, 2010

♥ Alhamdulillah Mama dapat Baby Baru ♥

M
ama dapat baby baru...
TQ papa sebab sudi capaikan request mama
eh...baby mana yang mama dapat tu??
jom tengok...
^



^



^



^



^




^



^



^



^



^



^



^



^
ni bukan baby baru, ni balqis time tecik2 dulu...
kalo nak tau sape baby baru mama tu scroll lagik ek
^


^


^


^


^


^


^


^


^


^


^


^


^


^


^
tada......ni la baby baru mama...
RED colour k...
REDMAMA...
weekend ari tu kami plan nak pi GYM, Main Badminton & Swimming
tapi cancel sebab baby baru ni la
jumaat malam balik rumah opah balqis
sebab mama tinggalkan balqis kat opah balqis since Ibu pengasuh balqis cuti
so ari ahad pagi kami bertolak balik ke Subang
perjalanan amik masa 45 minit je
rumah opah balqis dekat je so tak de la lama sangat nak travel
then kami pi Tesco pi survey2 Netbook ni
tapi tak de yang berkenan, then pi Sen Heng
pun tak de yang berkenan, then ke K4
after that kami ke DIGITAL MALL
survey punyer survey ingat mula2 nak beli
RM999
Intel® Atom™ N455 (1.66GHz/667MHz FSB/512K L2Cache)
Memory
1GB (1X1GB) DDR3 1333MHz Memory (limited by CPU to 667MHz)
Hard Drive 250GB 5400RPM Hard Drive
Wireless Network Card
Wireless 802.11n and Bluetooth 3.0 Combo Card (MY)
Security Software
McAfee® SecurityCenter™ (Multi-Language) - 30-Day Trial Version
@
RM999
Windows 7 Starter 32-bite
Intel(R) Atom(TM) Processor N455 (1.66GHz, 512KB L2) + Intel(R) Graphics Media Accelerator 3150

1GB DDR2 System Memory (1 Dimm)

160GB 5400RPM Hard Drive

Up to 9.5 hours of battery life (6 cell)+++

Webcam with Integrated Digital Microphone
tapi akhirnya kami lagik prefer beli

ACER
RM1299
2GB DDR2 System Memory  & Processor N550 (terbaru)  & 320GB Hard Drive
so kalo dipikirkan,amik yang RM999
kena tambah ram sebab memory kecik pastu macam2 lagik
so better amik yang fully set siap WINDOW 7 Starter
Microsoft Word & Excel Ori

mula2 niat cam baik je tak nak perabih duit papa
tapi biler papa cakap, "pilih la mana yang suka"
nge...nge....dengan suka hatinya la pilih yang the best sikit...
tapi tak de colour pink la...
ada warna biru, merah, hitam, kelabu , putih

yang ni cantik kan warna pink, tapi keypad nya warna putih la pulak
confim la cepat kotor...

so TQ sangat2 kat papa sebab sudi habiskan duit untuk mama then semalam
masa rayau2 kat Digitol Mall ternampak ni

then siap try lagik, wah dah jatuh hati k
nak grab satu, then jeling2 kat papa
nak tau ape papa kata??
"next time k, tahun depan 2011 punyer budget nak pasang NGV untuk kete,
NGV je dah RM5000.00"
hu....hu....kena tunggu turn la ek nampaknya untuk idaman kalbu mama DSLR CANON ni
 mana tau kot2 birthday mama bulan September 2011
dapat hadiah DSLR ni...nge...nge....nak kumpul duit sendiri tak mau k
nak kumpul duit papa untuk beli barang idaman mama...
boley gitu???
p/ blog owner akan bercuti dari 29hb Disember - 2hb Januari 2011
so jumpa kengkawan tahun depan k...

p/s Alhamdullilah dimurahkan rezeki kami sekuarga, dapat NETBOOK untuk hadiah Anniversary
yang jatuh pada 13 Januari 2011..

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.