Followers

Friday, March 25, 2011

♥ Tutorial - How To Register HeartBeat ♥

Morning all, tajuk Tak Boley Blah k...
dalam demam2 gigih gak mama wat tutorial untuk semua
sian plak ada yang tak tahu nak register
so ni mama wat full tutorial terbaik dari ladang punyer
hope leh membantu k...
sape yang lom register leh la ikut guide mama ni satu persatu..



2. Klik Icon Hearbeat seperti yang mama bulatkan tu

3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan


4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue


5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah diatas



6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan


7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang diatas)


8. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue


9. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat


10. Klik GET A CODE (seperti lampiran diatas)


11. Copy Code2 yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat
 (seperti lampiran yang bertanda kotak merah blah atas)

AFTER THAT TUTORIAL UNTUK PASTE CODE KE DALAM BLOG


 1. Pi Kat Design


2. Klik Add A Gadget 


3. Klik add HTML/JAVA SCRIPT then save, ulangi cara yang sama untuk letak ketiga2 iklan berkenaan



4. akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki...
(contoh lampiran iklan heartbeat kat blog mama)

dah siap, camne senang tak ikut tutorial mama ni...
after this mama ajar macammana nak letak iklan Heartbeat berkenaan kat
footer setiap entry....
so kalo kengkawan rasa tutorial mama ni BEST....sudi2 lah klik2 iklan Heartbeat mama k...

TQ In Advance

Sekian,
Happy Blogging

SHARING IS CARING

TQ Pada Yang Sudi Klik2 Iklan DiBawah Ni

44 comments:

MrS. F!zA said...

kita hubby yg buatkan..hahaha..

HB untuk anje family..hehehe

Cute MuM said...

semoga cepat sembuh yer..
rajin buat tutorial...

[-suziey-] said...

good sharing anje :) dh baik ke demam? smga cpt sembuh yek..hope xmenjangkit dr balqis..ke petanda buatan org ni..ekekeke;D

Hidayah said...

da register hehe..da lama nak buat da ada org buat tutorial masuk bawah dia la..boleh boh kat blog yg daftar tu je ke?atau boleh boh kat sume blog kita?

kayyana said...

mmg best... yana klik la... klik byk2... syabas utk anje.. hehehe

zura@iwan said...

thks sharing anje...wpon kita dh tau cm mn nk wat ni...tp anje rajin...hehe..

ok dh ke demam tu?

adianiez AIDA said...

tq tq tq anje.
nak tunggu la tutorial letak kat footer post.
tq la sebab share ye :-)

Suhana Shahril said...

Thank you very much anje 4 ur tutorial. Ana dah bjaya tempek HB.Clik2 at ur HB.hehehe..testing2

ummi_khalish said...

syukran sudi letak tutorial...nak tanya kalo dok oversea kena ltk hp malaysia atau no hp oversea?

ummi_khalish said...

syukran sudi letak tutorial...nak tanya kalo dok oversea kena ltk hp malaysia atau no hp oversea?

ieda said...

yes dik .. sharing is caring :))
thanx so much .. akak dah lama buat :))

wan nurul hezrina abd halim said...

bagus tutorial nie senang orang nak daftar..

kayyana said...

x sabar nk tunggu tutorial yg selanjutnya.. hehehe

adianiez AIDA said...

TQ anje... aida da register :-) hi hi hi... nanti nak tunggu tutorial footer plaks...

wan nurul hezrina abd halim said...

aah nak gak akak tahu mcm maner anje letak iklan HB kat footer setiap entri..

Mamamya said...

salam anje...singgah cni baca tutorial...tp x blh buat juga...:(...

xper2 nnti lia try lagi.....tq for sharing yer...

pearls.. said...

of coz pas baca kami akan klik2 HB tuh..

pearls.. said...

of coz pas baca kami akan klik2 HB tuh..

yantz-yeem said...

kklik HB tuk anje...hehehe...rajin anje promot HB nie...tu azam kita tahun nih nak promote HB tapi azam hangat2 taik unta je..huhuhuu mls nya la nak mempromot...

Mama Zharfan said...

tq anje--nanti senang me bagi link ni jer sbb ada gak yg tanya sbb amsih tak paham cara nak register :) moga anje cepat sembuh..amiin

mummY2Y said...

yeayyy.. da bullehhh.. mmg terbaik dr ladang la tuto ni... tq dear.. btw, get well soon!

EiJa ZaQuaN said...

mmg tutorial terbaik dr ladang..lengkap..

moga anje cepat sembuh ye..AMIN.:)

~zack~ said...

mekasih...=)

Ms SZ said...

terbaeklah sis! Thanks!

♥ Mrs.Eady ♥ said...

tq sebab ajar..:D

btw..i dah klik jantung u tuh!hahahaa....:)

Simplemama said...

Thanks ye kak..love u...

cf-ipm said...

terima kasih sharing ..

Ummi AmnaAmzar said...

ummi dah cube..tp yg leaderboard tu jd xbetol la anje..xtau nape..ummi dah klik anje punyer Hb ye

AshAnas said...

shira register under anje ni... click utk shira jugak ye...

Elin said...

tqvm anje..da berjaya register hb with ur help :)

balqisnordin said...

tqvm anje... senang register HB ni dengan bantuan anje semudah ABC.almaklumla budak baru belajar.

balqisnordin said...

ANJE NK MINTA KEBENARAN ANJE AMBIL TUTORIAL YANG ANJE BUAT NI LETAK DALAM BLOG.BOLEHKAN?

balqisnordin said...

anje, nak minta kebenaran anje.nak ambil tutorial ni letak dalam blog.bolehkan??

Nurfarahana Abdul Aziz said...

mama mama..kte kan da dftar n paste gmbr tu tau...tp mama kate ade 3 iklan ek?..mne lg 2?..kte xnmpak pon...

ASHIKIN said...

SALAM...syoknye mama...
napa la kite lambat tau ni...aduhhh
nak join jgk...

Alin Marlini said...

anje..dah klik byk kali n mintak izin copy & paste kat blog saya ek..

midfashionshop said...

sy copy n link blk kt blog mama balgis yer..
1 HB for u today..hehe ;)

Puanbee said...

Anje bee copy paste entry nih harap di halalkan yer...dah bg backlink juge..

http://honeyvsbee.blogspot.com/2011/02/waaa.html

klik hb anje satu kali

Cik Piko said...

tq...

++eden|essey++ said...

tq tau...kite dah selamat buat dah....tq tau...tp selamat tak kalo letak awal2 no akaun bank...hihihi...

saiazuan said...

hurm.. mcm best je.. nk try gk la.. thanks :D


dah tengok transformers 3? movie review!!! http://eleventx.blogspot.com/2011/06/movie-review-transformers-dark-of-moon.html

Nazra Nazurah said...

thanks a lot for the tutorial...:)

kalau free jomlah ke blog saya
http://nazranazurah.blogspot.com

eila's roy said...

thanks for the tutorial... senang sangat nak ikut... Thanks and love!!!

MY HIJRAH PORTFOLIO 0123513407 said...

thanks tutorial ni banyak membantu..mudah untuk diikuti

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.