Followers

Thursday, January 13, 2011

♥ Biler Voucher RM100 Jadi RM300 ♥

Ingat lagik tak Balqis ada menang Contest kat Majalah
Poney's Most Photogenic Junior
balqis dapat RM100 atas kemenangan tu...
so minggu lepas kami ke THE MINES untuk shopping kat Butik Poney pakai voucher tu


ni Voucher yang balqis dapat tu...
jom tengok plak hasil shopping mama....adei....memang luar jangkaan betul la..

^




^




^





^






^





^


Hasil rembatan baju untuk balqis....

sebelum merembat baju ni, dah tanya papa "kalo terlebey dari vouchr tak pe ke papa bayar extra tu"...
then papa cakap "tak pe pilih je nak mana pastu bayar tolak la RM100 tu"...
kalo dah dapat lampu hijau tu harus la shopping sungguh2 k...
pening nak pilih sebab semua harganya berdezup2...
biasala nama pun butik kan, mana ade banyak sangat SALE nya
lain la kalo beli kat Jusco @ Parkson...tapi dek kerana voucher tu valid kat Butik
so gagahkan jugak la membelinya...
then pilih punyer pilih, gown wajib kena beli sehelai k
untuk our next Vacation bulan Februari ni sempena Birthday papa...


baju pinky2 ni mama suka bangat....so sweet untuk balqis tapi size 18 -24 M
kalo amik umur balqis confirm kena pakai 2 tahun lagik...
kain dia sangat superb best terbaik dari ladang...
then terpikat plak dengan Gown ni...
harganya walawei betul la, tapi nak kenan beli jugak la RM129
after less 30% dapat la RM90.30
so ari tu dpat grab 5 helai baju,
so total RM298.00...
hu..hu....kena tambah RM198.00
adei...nak wat camne dah berkenan then papa pun tak marah


selalunya kami jarang beli kat butik ni,kalo beli barand Poney ni
selalunya kami layan kat Jusco @ Parkson je
lebey berbaloi2 beli dari butiknya..
dulu papa pernah keje cashier kat MJ time cuti semester
then papa cakap pernah tengok one chinese shoping baju anak dia brand Ponye
sampai RM1200.00...perh....kalo mama sayang duit tau....

kengkawan suka ke brand Poney ni?

p/s kalo selalu shoping kat butik ni, mau lingkup la papa jawabnya...hu..hu...

27 comments:

@e_da said...

uihhh bestnya balqis dpt baju banyak.. brand lagi... selalunya beli brand disney kat anak sy.. poney ada gak sekali sekala.. agak mahal tapi cantik2 kan...

Cute MuM said...

cantiknya baju balqis..
bagi Dania satu boleh??
heheh..
tak pernah masuk butik poney lagi..
Daddy kata tunggu dania dah besar sikit baru beli baju cantik2.. sebab Dania masih nak membesar.. sayanglah kalo pakai sekali 2 jer..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sakan la lepas ni balqis melaram dengan baju barunya :)

sekali sekal tak per, selalu bengkok jugak :)

mummy_ayu said...

ayu pun suka poney sbb cantik2 design dia..tapi tu la..harganya..uih..takut tgk..kalah baju kita..
tapi sesekali leh la...

Ummi AmnaAmzar said...

sukaaaaa..tp jarang beli sebab hrga nye laa..huhu semua pinkish ye anje..

pegi mines hr ape mgu lepas? ummi tiap2 mgu kt sana..sebulan sekali je g tempat lain..heee

atty's said...

brand poney memang semua cantik2 kan ..kty dulu ada gak ler beli brg selai dua..

nanti snap gambar ye bila balqis dah pakai..mesti cantik

i_sofia said...

minggu ni ada poney whaus sale kat south city plaza..

MRS. K said...

kite slalu beli tshirt poney hadif kat parkson

zura@iwan said...

byknya bj aqish..ok arr ada voucher tolak 100 kan..hehe

Cik Jue said...

memang suka sebab kain dia super...tapi tak pi butik pi jj n pakson..sebab kalau butik huhuhuhu melayang

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

huhu...mmgla baju2 poney tu..
tutup sebelah mate ajela time bayor

tapi selalu beli time ade sale la..tu pon 1 baju n 1 suor dah 100++

ish ish ishhhh

Huda said...

poney mmg best kain dia..huda penah beli kat jusco je la..kat butik dia time dia bg sale 2helai rm12 ke mmg rembat :)

mama rifQy said...

amboi.shopping sungguh nih!!
sume ala2 pinky nih!!hehe..name pon gegurl!!

Sricahaya said...

blh thn gak ye brand poney ni..cantik baju2 balqis..

EiJa ZaQuaN said...

sama la eija pun mmg x shopping baju anak kat butik..selalu shopping time sales kat sogo ngan JJ jerk..hehhee

ermm..brand poney eija jarang beli..eija selalu beli brand disney,kiko,miki dan hush puppies junior utk zaquan.

Mama Zharfan said...

besh nya shopping2 tu hehe
me tak suka brand ni sbb tak byk choice utk boys :)
kat Msia, me suka brand disney, anakku, etc :)

MamaYatie said...

baju brand poney mmg cantik & kain nya elok..sekali jer penah beli..mahal banget..hehe..selalu beli disney sajer

smms said...

cantik baju balqis i mmg peminta poney .. satu lagi mothercare .. tapi kdg tu p gak jusco n parkson ..
mish shoping lah .. huhu

pearls.. said...

saya pun suka brand poney..
banyak baju Adam brand poney ngan polo..

Iela Fazielah said...

ila mmg fav soping kat butik poney ni... every year new collection mesti bl.. xkisah abis 2-3 ratus.. tp setahun skali la

BIONIC WOMEN said...

ada berkenan baju kat poney...tapi tunggu ler..suka jugak kain poney ni..sejuk kan??/
kat jusco lagi murah kan, poney nih?

mama tisya said...

cantik2 hasil rembatan dr poney...kita bli dress poney time jcard je cz diskaun smp 70% ..mmg tk pernh bli kalo diskaun hanya 50% cz dressnye mhl ler...tp kalo 70% okla..hehehe..tisya rsnye ada 3 je dress dr poney ni

Fatin a.k.a. Aten said...

owh itu baru ada balqis sorg.. camne agaknya gaya soping mama balqis bila dah tambah lagi sorang dua.. mau demam papa nya.. hihii :p

hafizah_ismail said...

wah..best nye balqis..:) Wafa xpernah pakai brand tu..slalu nye pureen, fiffy, gtu2 je..anakku pn jarang2..ate, mumminye xkeje ni..kena la jimat2 sket..huhu..wafa kena sabar dulu lah wat masa skrg ni..tggu umminye keje dulu..hehe

mummY2Y said...

WATPE shopping kat poney..mahal..meh shopping kat wyn garage..branded tp murah uols..ahahah

kayyana said...

brand poney mmg byk baju yg cantik2.. especially girl.. mmg bleh jadi rambang mata bile masuk butik poney tu... tu yg tak perasan 100 jd 300 tu kan.. hehehehe..

e.l.i.z.@ said...

wahhh byk nye baju baru..stok utk raya ni :P

eli pun suka poney..antara baju branded yg agak murah jgk la

btw, happy anniversary anje! semalam 13.1.2011 ♥♥♥
sampai bila² la eli akan igt tarikh anniversary anje hihihi

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.