Followers

Monday, January 24, 2011

♥ Bloggging Leh Capai Income 1 Juta Setahun? Anda? ♥

Salam Semua....ari ni citer pasal blog k...
tengok je pada gambo ni mesti semua dah tau sape blogger yang dimaksudkan tu kan
kat HOT FM pun ada chit chat pasal 
Hot Chat: "Tabiat Blogging"! Betulke boleh kaya berblog? Siapa Blog Fav anda? Apa yang menarik tentang blog?
so sape kata Berblogging ni SIA2...
leh dapat side income tau...ala walaupun ciput tak sehebat Redmummy pun jadik la kan..
ape pun blog Redmummy memang mantop sebab dia kreatif
dalam menghasilkan karya dalam blog beliau...
tahniah k...



gambo kat atas ni amik dari blog Elia jejariruncing
KUALA LUMPUR: Pengendali atau penulis blog kini mampu meraih keuntungan sehingga RM1 juta setahun.

Beginilah fenomena penggunaan blog yang dulunya berfungsi sebagai pengantara politik, peribadi dan komuniti, kini beralih kepada perniagaan sehingga ada pengendali atau penulis mampu meraih keuntungan beratus-ratus ribu hingga berjuta ringgit setahun.


SEKIAN,
Happy Blogging...

p/s blog mama tak de la ribu riban sebulan, jadik la kan tambah side income sikit2

TQ Pada Yang Sudi Klik2 Iklan DiBawah Ni

14 comments:

mama tisya said...

tk dpt 1 juta dpt skit pn jd la kn..hehehe

Miza Yusof said...

sumber inspirasi :)

Sidratul Muntaha said...

mak merah makcik tak minat
makcik start blogging sebab kak siti sifir..
ni lagi otai tapi takde iklan nuff lansung..
tapi lagi otai, mysuperkid..
mak merah start dgn nuff,
dia dah start dengan adsense (under goggle)
mak merah ni makcik kenal lepas kuar sekabo ape ntah...
makcik dulu pun blogging sbb mmg nak blogging
takde pikir pun nuff ke ape
tahu2..lepas setahun lebih baru letak
tu pun sebab hasutan rakan seperjuangan..
income?!
takde koyan - koyan pun...
seposen je.....

sekian...

mummy_ayu said...

pernah gak jengah blog redmummy nie
and ada gak dgr hot fm pagi nie...
Ayu mula blog saja suka2..masuk nuff pun pas 1/2 year blogging..
tu pun Net yg tlg sbb Ayu tak pandai..
mula blog pun Net ajar..
and buat blog memang sbb nak tulis mcm diary...sbg memory..

ejaMaria said...

jgn lupa... side income pun kena declare income tax... ;p

eima said...

aku pun sama tak minat ngan mak merah gak ..hahah tak penah folllow pun die..meluat ngan ape die tulis2 up diri je lebih ...
ini pendapat aku ... hak aku ...

ade kot 2 kali aku jenguk blog die sbb org cite sal die vangga diri ..huh

pearls.. said...

hehehe.. saya start blogging lepas tenet kat opis tak boleh tengok foto yang di upload kat fotopages.. sakit ati tul..

so.. alih la plak ke blog.. tapi.. dulu takder la tau pasal nuffnang nih.. bila dah blogwalking .. baru la tahu..

kalau kat sini.. saya suka suka silent reader.. suka baca blog mama nih... tengok budak comel tuh... pandai dia posing...

zura@iwan said...

x dpt byk cm tu pon x per..kita minat blog ni sbb utk simpan kenangan hari2 esok kan...rezki masing2..hehe...

kita x kenai pn sapa redmummy ni..hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

syok juga bila berblogging dpt duit :)

EiJa ZaQuaN said...

hehe..itu la pagi td syok jerk dgr topik kat hot fm ni..srnok tgk mereka2 yg berjaya ni..

tp itu la setakat ni eija berblog utk suka2 jerk..just for my memories..sbb tau mmg susah nak tarik followers suka baca blog kita..BE pun x pernah muncul kat my blog..tumpang happy jerk tgk kwn2 yg berjaya dpt income..

✿etiey erywan✿ said...

sesungguhnya di situ rezeki dioarang! hahah... btw jadikan inspirasi.. cahiyok.. tp mood blogging ke laut jer.. camner tu? ;P

Farra Dhelina said...

ala dpt jd mcm anje,,mz pun dh bersyukur sgt..rasanya nk smpai ke tahap korang pun bercinta rasanya..inikan pulak seperti di ats ni..hehe...

tp kureng minat lah dgn RM..entahlahh..hehehe

mama rifQy said...

nak sampai macam RM mmg tak tercapai dek akal laaa..jadi macam anje pon da cukup suke..bile ntah nak jd macam anje!!

Ummi AmnaAmzar said...

ckit2 lama2 jd bukit...anje jd idola ummi skrg nih..hehe usaha smpy berjaya

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.