Followers

Wednesday, January 26, 2011

♥ Contest Mama Balqis - Cara Pemilihan Pemenang Dibuat ♥

Salam semua, ok ari ni nak citer sikit pasal cara pemilihan pemenang
untuk kedua2 contest mama yang berakhir
pemenang akan diumumkan hari ni beserta dengan hadiah2 yang bakal diterima
so ada yang bertanya kat mama, camne cara mama pilih pemenang untuk contest kali ni ek?
ok kat sini nak bagi penerangan

1. Mama akan compile kesemua peserta yang join

2. Mama akan email kepada juri yang dilantik, juri2 nya adalah terdiri daripada
- 2x Photographer berpengalaman (kawan papa) - selaku juri utama
- 3x Juri kat opis mama ni (kawan2 mama)
- 2x juri luar yang diimport (tak de kena mengena dgn blog)
- 8x selaku penaja (bagi menghargai sumbangan ikhlas, jadi diberi penghormatan utk untuk buat pilihan)
- 1x tukang compile (mama la tu)

3. Semua juri2 akan pilih shortlisted pilihan masing2 daripada TOP 12 ---> TOP 6 ---> Winner

4. Barisan juri akan email pilihan masing2 then mama compile mengikut pilihan terbanyak daripada kesemua juri. kiranya cam rata2 juri memilih peserta yang sama, so dari situ shorlisted akan dipendekkan...then dari situ jugak
akan dipilih pemenang atas dasar pilihan terbanyak...so semua juri ada peranan & keputusan adalah muktamad

tiada pilih kasih k, sebab sama rata bukan je mama amik juri dikalangan blogger (penaja), tapi ada jugak juri dari pihak luar...so dek kerana mahukan keadilan agar peserta2 dinilai dengan adil & saksama
makanya ramai la juri yang wat pemilihan...

keputusan pemenang dah ada kat tangan mama, akan diumum sebentar je lagik
sebab mama tengah manage hadiah yang nak diberikan kepada semua pemenang..
mama plak teruja sebab banyak hadiah yang pemenang dapat k...


p/s contest mama baru habis, dah ada penaja sudi taja contest untuk next round plak..
nantikan contest terbaru dari mama k...tengah BZ...ni pun curi2 taip...

Dah Klik2 Mention kat ShoutBox...TQ2

Next Entry : Hadiah Atas kemenangan Itu & Ini @ 11.30AM

8 comments:

ibuayahdamia said...

hehe.ayu tau ayu tau proses tu..sebab ayu pun pernah jadi juri jemputan anje...

good luck to all!!

Gieyana said...

kiranya byk yg berganding tenaga di belakang tabir yer..aperpon gd luck to all

@e_da said...

waaa ramainya juri.... tak sabo nak tgk result walupun x sempat join..hih

Ummi AmnaAmzar said...

sangat adil dan saksama..teringin nak buat contest dpt penaja byk cam anje..tahniah anje!!!

mummy_ayu said...

wah..panjagng jugak perjalanan dia..
ayu..biasanya juri2..dikalangan geng opis, ada blogger gak sorang dua, tapi banyak yg bukan blogger..and of coz ada gak lelaki..
HB untuk balqis..

MamaYatie said...

huhu...compliacated jugak ek! tapi rasanya mmg fair & square dah tur..

zura@iwan said...

byk gk tu juri2nya..hehe..

gud luck k..

Izan Ishak said...

ramainya yg jadi juri. nak tgk siapa yg menang...wpun izan tak join contest ni~

klik2 HB utk anje~

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.