Followers

Tuesday, January 11, 2011

♥ Genting @ Skyway @ Cable Car ♥

Ni plak saat cemas...tapi best dapat naik cable car ni
RM5 untuk sehala RM10 untuk 2 hala
kami dapat FREE je sebab stay kat Awana Hotel
so kami naik cable car dari Genting Skyway, ada 2 tempat leh naik
dari Awana Skyway tapi bukak weekend & PH je
then lagi satu open daily kat Genting SkyWay
jom layan piccas2 yang berjaya di snap

ni kami naik dari Gneting Skyway yang akan menuju ke Theme Park @ Hotel 1st World
satu cabel leh naik 8 orang je...
sebelum berlepas cabel ni akan ditimbang then baru pintunya di tutup secara auto
then kalo berat sangat salah sorang kena turun, ni semua untuk keselamatan

laju je cable car tu sampai ke stesennya..

Balqis in action...time ni balqis tak takut lagik...sebab tak tau ape yang balqis naik tu

ni plak cabel car depan kitorang...

Genting Skyway

cabel car yang selisih dengan kami...



kabus tebal....


yang paling bestnya, time cabel car tu tengah tinggi tiba2 blackout...
ha...ha...ape lagi bergoyang la cabel car tu...
time tu rasa cuak gak la, risau takut cabel car tu terjatuh...
perh, tengok tinggi giler kan..
perjalanan amik masa 20 minit gitu...kira jauh gak la
sebab cabel car ni tak jalan laju pun....
ok habis citer pasal cabel car...

next entry: Theme Park...

15 comments:

Farra Dhelina said...

ada org gayat kan naik cable car ni, so far, fra tak! siap leh bediri2 lagi..hehe

*ada nmpk org utan tak?? hehehe

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

masa gi dulu mmg nk naik cable car siap parking kete kat sana alih2 tgk renovation lak hehehe..tp bila nampak pic anje ni terasa gayat lak..mengeletar lutut hihi

mama tisya said...

best kn sebab dpt free naik cable car...kalo time naik slalunye tk rmi..bole je naik bertiga tp kalo time turun harus sesak2

kayyana said...

erk... berani nyer balqis.. mcmne anje.. best ke naik cable car?? yana gayat skit.. nak2 bile die stop then cable tu bergoyang.. aduh.. bc entry pun da kecut perut nih..

✿etiey erywan✿ said...

mak hai.. ni lah salah satu kenderaan yang tak pernah i naik. huhu.. memang sampai sekarang tak terbuka pintu hati lagi.. gayat .. huhu! si balqis tak nanges ker?

mummy_ayu said...

ayu pernah gak dulu2..time lum kawin la..sedikit gayat la..sb mcm gerak2 kan...and kalu leh, tak nak naik lagi..

Mummy said...

Mmg gayat tul naik cable car nih...masa sy pegi dulu punya lar takut naik sampai naik ferris wheel tu tak rasa apa dah...padahal sy nih naik lift pun kemain gayat lagi

Nana said...

mmg gayat nek cable car
nak2 bila dia sampai kt tiang dia tu bgegar2

Fieza79 said...

best nya lama tk naik cable car...dlu g ms irfan kecik lg..dia lom sedar apa2...

zura@iwan said...

kita pestime penah nek cable car kt lgkawi...adeiiii..mmg seram tul..hehe..

Mama Zharfan said...

ok jer naik cable car--me dh naik lebih 10 kali sbb kerap pegi genting heheh

[-suziey-] said...

ouh kita sgt gayat naik cable car..mmg gerun..klu dok dlm tu xleh gerak..aQeel nk diri2 jln2 pn kita xkasi..gayttttt

mama rifQy said...

ntah la gayat ke idop!rase macam ok je kot!!

wan nurul hezrina abd halim said...

masa akak g dulu,memang takut naek skywaynih nak2 bila benda alah nie benti sekejap..adus takut sb mcm tinggi ajer

BIONIC WOMEN said...

memang menda ni benti kejap kat bahagian tengah2 perjalanan..kita dulu ingatkan blackout jugak, tapi 2,3 naik gitu jugak..baru ler tau, dia memang benti..hehehe
dah lama x naik..masa belajat2 dulu jer pernah naik, sejak kawin ni xpenah ag..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.