Followers

Wednesday, January 5, 2011

♥ Jangan Wat GA @ Contest Kalo HADIAH Tak Bagi!!!! ♥

Entry ni ditujukan untuk orang2 yang suka wat GA & CONTEST
tapi hadiahnya sampai la ni tak post2...
erk...cam marah je bunyinya...terpanggil wat entry ni
lepas baca entry dari beberapa blogger termasuk blog NANA Ratu Contest mengenai isu
PEMENANG DAH UMUM, HADIAH TAK DAPAT2
ape kes? apa tujuan sebenarnya organize contest @ GA ni?
adakah sebab nak GLAMOUR?FOLLOWER RAMAI..
atau menjadikkan kami ni FOOLOWER?
punyer la blogger lain dok kalut wat entry nak join contest
hadiah yang dijanjikan macam2, ada yang surprise tak mention nak bagi ape
tapi akhirnya HADIAH yang SUPRISE tu, betul2 MENGSUPRISEKAN
pemenang, sebab hadiahnya tak sampai walaupun dah berbulan kadang2 ada yang makan bertahun2
contest tamat, tapi hadiah tak kirim2 lagik..
kalo ada masalah pasal hadiah samada lewat atau sebagainya
sila la mention kat blog, jangan wat orang tertunggu2 & mengharapkan hadiah tu

kalo cam mama ni tak pe la sebab JARANG2 menang contest
tapi kalo yang selalu menang contest then selalu je hadiah tak dapat sape nak jawab plak ek?
ye memang tau join GA & Contest tak payah kuarkan modal
cuma berbekalkan kreativiti & masa je, tapi kenapa dah JANJI tapi tak tepati...
ada plak yang lagik SADIS...contest & GA yang jenis tak TAMAT2
punyer bagai nak rak bagitau due date contest @ GA
tapi sampai ke sudah tak umumkan pemenang
yang peserta ni dok la tercanguk ari2 dok terjah blog penganjur2 nak tau status Contest & GA
tapi sampai ke sudah tak muncul2 jugak entry pengumuman pemenang
tapi entry baru elok je masuk...macam GA & Contest ni bergantung tak bertali...
sepi & lenyap tiba2 tanpa tau keputusannya...

haish....la ni macam2 contest & GA yang timbul cam cendawan tumbuh
dah la musim hujan ni kan, lagik banyak la tumbuh
tapi TOLONG la jangan wat contest @ GA kalo tak betul2 sedia nak wat
sebab bukan senang nak organize contest @ GA ni k
perlukan pengorbanan mama & menjaga hati semua pihak...
so dimanakah kesudahan semua contest & GA ni...

to all pencinta contest & GA, perlu ke kita semua wat satu FANPAGE untuk ANTI
penganjur2 GA & Contest yang kaki tipu ni?
atau kita sediakan satu blog untuk blacklistkan penganjur ni
supaya dimasa akan datang tak de lagik mana2 blogger lain yang akan tertipu dengan omong2 kosong
dari penganjur blacklist ni....

so ada sape2 nak komen?

p/s sorry ayat agak pedas sikit, mama nak menyampaikan rasa yang terpendam & terbuku kat dalam hati pencinta GA @ Contest
p/s untuk hadiah contest mama b4 this, penaja akan pos hadiah tu, mama dah deal dgn penaja thru SMS
penaja tak bagi kerjasama pun satu hal gak k...penganjur plak kena tanggung malu...

37 comments:

mama rifQy said...

haaa..bagus anje..na sokong! na sokong gak ade fanpage untuk anti penganjur kaki tpuuu!! na pon pnh terkenee!!join contest..result sampai skang tak kuar..bengang tol laaaa..

and smalam dapat tahu lak..dari seseorang blogger yang menang contest same ngan Iqy xdapat hadiah pon lagik..sian lakkkk!!

Cute MuM said...

me setakat nie ada gak tertungu2 hadiah tak sampai.. tapi dah tak der rezeki kot.. redha jer lah...

pasal yang tak umumkan keputusan pon sama gak.. dah join banyak2 tapi sampai sekarang takder respond.. jadi lupakan jer lah..

pasal hadiah, me ada gak yang tertangguh nie.. sebab ingat nak pos sekali semua.. tapi ada yang tak bagi details.. kesian gak pada yang menunggu.. sori yer..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adui.
awatla gatei nak wat GA tapi tade adiah
wat malu je bluwek
jom sekeh depa ramai2

Nana said...

hik..hik...anje nih
ada ke dia kata kita ratu contest hahahha
btw terima kasihh sebab buat entry ni yea, blog anje pemes sure berduyun2 datang komen jap lagi
harap2 entry ni dpt membuka mata mana2 pihak yg berkenaan yea...tq
bagus anje! berani bersuara!! hehehe

mama tisya said...

mmg hampeh kalo penganjur mcm ni...mmg kena kasi blacklist je

Imaan09 said...

adoii..terasa..
sebab masih hutang adiah..
tp dah buat entry khas mintak maaf lambat sket..
sbb nk kena siapkan adiahnye..
pemenang2ku.. baca entry mintak maafku ek..
(tumpang tempek cni ye..)

http://imaan09.blogspot.com/2010/12/mamarifqy-nur-and-lynd.html

eMMe said...

Salam anje, ade gak ek kes sebegini, harap mE tak jumpe la org mcm nih....huhuhuu...

Huda said...

macam2 ragam kan depa ni :) eh keychain sy dh smpi lom?

kayyana said...

anje.. yana memang byk kali kene ... bile kite ni beriye-iye la tunggu.. hari2 bukak blog die semata-mata nk tau perkembangan GA or contest tuh.. tp bile bukak takde langsung citer psl GA atau contest tuh.. yg ade tu langsung tak update pun list yg dah join.. stress ok... tunggu punye tunggu dah makan tahun tak umumkan pemenang.. ape kes?? bgusla anje wat entry mcm nih.. sakit at kan

Zur@ZaRi said...

hehehe...
zura ader 2 GA sampai la ni hadiah nyer tak muncul2.. tp pk +ve jer da tak der rezeki...

GA zura anjur kan ari tu da settle..ader gak yg menang sampai la ni tak bg alamat. last2 zura post jer maner yg ader. ader lagi 2 pemenang tak tuntut. da banyak kali announce tp tak muncul2 gak...

hope kalo pemenang GA zura da dapat hadiah tu, inform la yer. da 2 minggu post tp tak ader kabar biter... email pun da d antar tp tak d reply=(( sob sob sob....

Wansteddy Tales said...

alamak! terasa okey... coz hadiah Anje belum bagi lagi. btw smlm wan dah email pada anje, jemput semak yep. jgn marah wan tau. bz sngt baru2 ni. dan lagi wan design ikut turutan pemenang :D harap anje sudi bg masa wan siapkan ur design yeh XD

kempen baru: "anti penganjur tipu" hahaha... nak wan buatkan badge khas? hahaha

Miza Yusof said...

miza sokong kak. miza pun salah seorang mangsa penipuan penganjur contest yang penipu ni. sedih dan memang rasa tertipu sangat.

yang awal-awal dah mention tu tkpa lah kan. tapi yang diam 100 seribu bahasa tu rasa nak reveal ja link dia. bila-bila fikir-fikir balik kesian pulak kat dia -.-

Jom Terjah:

<a href="http://www.mizayusof.com/2011/01/istimewa-buat-penganjur-contest-yang.html</a>

mummy_ayu said...

sgt sokong...bukan senang nak organize contest & GA nie..seronok sbb leh kenal ramai kawan, tgk mcm2pic & pelbagai gelagat..
bab tak kuar keputusan tu..pernah gak kena..
Nana ~ sesuai la gelaran ratu contest tu..

Mama Balqis said...

yer betul skong! ada contest raya tahun lepas tak umum2 lg!

kakngah said...

sokong sesangat.

aku pun tersenarai antara mereka yg tak terima hadiah sprt yg dijanjikan.

ada 4 hadiah yang sangkut. bila follow up, diorg senyap jek.

lagi 1, yang paling tak syiok sekali... dh sebulan GA@contest tamat.. result tak kuar2 gak. tgk.. n3 harian kemain kencang. kalau setakat cabut undi dgn random.org tu.. 30 minit pun tak sampai kot...

itu belum lagi yang terus menyepi. kemain gah.. offer wang tunai rm100. hujung2.. hanyut.. tenggelam terus. ada lah hamba Allah tu...

Hezesuze said...

oh so far xpernah lak dapat penganjur camgini rupe...yelaaaa tak selalu menang kan cam nana ekekekeke

kayyana said...

masalah nye nk follow up tu mcm segan lak.. tp klu tak follow up dok tertanye-tanye.. hai.. ape kes ek...

Farra Dhelina said...

haihh..panas..panas...

*bila kita tanya buat dek aje..eyyyyy geram dibuatnya..

PuanBee said...

haha bertindak mengikut arahan!

LyNn'Azlina said...

tak patot buat peserta camtu...saya pun ada gak ga yg lum umumkan pemenang lagi ni tapinya dah mention naper lambat...sori yer tuk smeua peserta...hihi...tak sampai lagi sebulan...
saya sokong ada anti pengajur tipu tu...so far saya lum kena lagila..yg mennag seme penganjurnya baik2 jer...

Zaidah said...

pernah jugak join contest macam nie...bohsan...kena tipu ...sebab tu kekadang kena tengok jugak GA atau contest yang betul2 bleh dipercayai barulah zai join....

Sricahaya said...

ada gak kene..senyap sunyi jer penganjur tu..

BIONIC WOMEN said...

huhuhu...terasa plak, hadiah contest tabung aritu baru jer siap balut..tapi ritu masa umum pemenang asenya dah gitau hadiah lambat skit sebab kitaorg balik kampung..
tapi dh nak pos pun arini...
terasa jugak ni..
kita pun ada x terima hadiah..huhuhu
tp xper la..kita ni jarang2 join GA or contest,ikut mood ajer

beaty said...

ada jua ke yang mcm ni

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam...k.atie pon pernah trkena tahun lps...menang canutan bertuah tp HAMPEH!!..dah siap email alamat bagai..ada gak respon dr dia tapi bila tanya balik...senyap jer....bkn la kita kemaruk sgt hadiah tue tapi dah brjanji..tepati lah.dah la blog dia ramai yg dtg...fofular gak tp perangai camtu lak...blogger dr sabah...(TUT*****)

Mama Zara said...

ohh..ada eh yg menang tak dpt hadiah? hurm..ingatkan semua smooth je... mama pun ada run GA ngan contest ni. So far penah gak terlewat pos hadiah-tapi inform awal2 lah kat depa..kan tiefazatie? hihi..sis igt dulu pernah pos lwat sket...tapi sis inpom kan kan...

skang pun mama ada anjurkan 2 contest ngan GA...sapa2 free jum la join ye

http://familymoza.blogspot.com - hadiah shawl
http://deejaywani.blogspot.com - hadiah blouse

Hanz said...

dah lama tak join GA/Contest sebab sedar diri busy sesangat..nak anjur GA lagi pun lambat lagi, blog pun update celam-celum...

kalu betul buat page anti tu, waaah..memang dasyat tu..tapi sekurang-kurangnyer kasi kecut mereka yg suka tipu2 ni...

EiJa ZaQuaN said...

alhamdullillah..setakat ni x pernah terkena lg dengan penganjur yg x bg hadiah..lgpun x byk pun menang..

bab menunggu result pemenang tu ye..ade yg dh setahun pun x umum2 lagi..

sbb tu la eija dr sehari ke sehari nak wat GA/Contest x terbuat2 lagi..takut tak terhandle..

tp insyaallah akan wat jgk..n minta dijauhkan jdk sprt mereka yg sebegini..wat GA jerk tp hadiah nye x bagi/result lmbat umum..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

panas gark citer pasal penganjur contest and hadiah yg tak sampai2 nie yerk.....

zana pun pernah kena gark....tp takpelah....anggap jer takde rezeki...

for me, rasanya tak payah kot sampai nak buat fanpage.....anggap jer takde rezeki....and cuma beringat jer lah..len kali kalau penganjur tu buat contest lagi..tak yah ler nak join ke apa kan....

~~@lyci@~~ said...

mmg pernah menang contest, yg smpai skrg xdpt hadiah.. pernah tnye kat penganjur, so dia ada alasan yg kukuh.. so, kt tunggu jerlah ..

MamaYatie said...

sokong buat fan page tu! diri sendiri mmg tak penah kena lagi sbb jarang menang, tp tak baek la buat mcm tur...

Mama Zharfan said...

me dh byk kali kena anje--dh lali--kdg2 rasa nak buat entry khas, dedahkan all organizer yg tak release result or tak antar hadiah...
me sampai dh fed-up nak follow up, last2 me buat donno ajer...sbb mcm wasting my time kan follow up berkali tp tak de response

AshAnas said...

so far shira xpernah kena lg... kesian jugak sape yg kena... mmg tak patut betul la...

Mama Khairan aka Rudy said...

salam .. so far tak penah kena tipu lg pesal adiah cuma kena tipu cara pemilihan kontes tu ade laa .. hihihi
1)kontes baby cumil tp bila nak buat pemilihan tu tetiba buat cam cabutan bertuah .. abis camna tu?

2)kontes baby cumil juga tp yg menang - budak2 besar yg pandai bergaya, sumtimes konpius juga cara-cara pemilihan ... hihihi, neway saja nak sharing janji memeriahkan dunia blog nih :)

ieda said...

ehehehh musti malu giler org yg buat GA x bagi adiah bila baca kan dikk
ermmm biar mereka sedar .. ingat mengigati nie :)

zura@iwan said...

betui2...kalu buat contest kena la btggungjwb kan....mcm2 le..naseb ku x kena lg..hehe

ummuabdullahsyaakir said...

Betul,tu Anje...tak patut yg buat GA/Contest sampai hati buat peserta macamtu...Alhamdulillah nasib baik GA akk ada juga 2,3orang yg tak dapat hadiah tapi diorg bagitau kat blog dan ada yg kat e,mail.Susah juga nak buat GA kalau dudk jauh antara benua ni...hehe


Apapaun sokng kalau Anje nak buat Fan TU...Nnt akk LIKE kan..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.