Followers

Sunday, January 9, 2011

♥ Kek Coklet Basah Sempoi ♥

Ari ni tak de pi mana, so acara wat kek coklet pun bermula...
senang je wat kek ni, tak payah pakai mesin kek, cuma kacau pakai tangan je
sebab tu namanya kek coklet basah sempoi...
jom layan gambo dulu, kek baru je dibakar dalam ketuhar selama 1 jam
dah siap kek nya nanti mama publish kat blog k...
tukang kacau & pengacau adalah BALQIS

adunan yang telah dicampukan sekali hingga menjadikan warna coklet
mama kalo wat kek tak suka manis sangat
so mama kurangkan gula nya...

dah siap letak dalam loyang, nak bakar
hye...pasni leh la try wat cupcake plak ek...
mama ni suka wat je tapi makan kureng suka...

nsntiksn sambungannya...

10 comments:

Mama Zharfan said...

me tak suka mkn apa2 yg berunsurkan choc heheh kek vanilla or butter me suka ajer--suka mkn, tp tak reti nak bake :p

mamasuri said...

memang kek coklat gni senang je nak buat kan..
tp sy biasa masak kukus..lagi nampak basahnyer..nyum2...
selamat makan yer

ibuayahdamia said...

confirm sedap ni...ayu pun suka makan gak kek coklat ni..putar2 pakai tangan jer kan...sebab beli yg ready made punya dalam kotak tu...

zura@iwan said...

wahhh...tgk cm ni pon dh tliur ni...sure nnti dh siap btmbh sodap..haha

Farra Dhelina said...

wah rajin nya anje..fra, klu raya baru rajin hahaha sgt pemalas hehe

MamaRifqy said...

waahh..rajin ye anjeee!gud! na mmg penggemar kek coklat yang tegar!!

CatlinaFly said...

yummy!tgk adunan pun dah nampak sedap ;)

kayyana said...

bgus anje... teruskan dengan resipi k.. nnti lehlah try.. hehehe

mama tisya said...

sempoi pn nmpk menarik..naper tk suka mkn..suka buat je:-p

ch@ said...

dia punya laju nak menaip, 'nantikan sambungannya...' sampai tak perasan huruf a bertukar s. ke jari anje tak sampai nak tekan a, hehe. gurau je anje. tapiii kek tu meletops la, gerenti habis kalau kita yg ada kat situ.

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.