Followers

Friday, January 21, 2011

♥ Kenapa Mama Tidak Mahu Berbicara Isu Up Traffik Untuk BE ♥

Ada yang bertanya & tertanya2 nape ye mama tak nak citer pasal BE lagik?
ok mama citer ari ni k, B4 this mama pernah hantar email kat Nuff bertanyakan Isu BE
then mama pun ada bagitau mama banyak dapat Info pasal Nuffnang dari blogger lain
melalui tip2 yang diberikan, mama selalu jadikan sumber rujukan untuk earn BE dari Nuffnang
then mama pun share semua tips2 tu kat blog mama
untuk sumber rujukan rakan blogger lain
then Nuffnang memberikan nasihat seperti berikut mengenai kongsi Tip2 berkenaan

yang kotak bertanda MERAH tu adalah nasihat dari Nuffnanag tentang Isu share tips2
so bermula dari itu & saat itu, mama sarankan pada kengkawan semua
kalo ada sebarang kemusykilan tentang Nuffnang BE, ME atau ape2 je
leh la bertanyakan terus ke Nuffnang Helpdesk
kalo bab2 fakta tak pe memang leh dapat thru dari website Nuffnang
tapi kalo bab2 tips yang dikaji sendiri oleh mama atau blogger lain
tak leh share dah lepas ni, sebab takut gak tips2 yang mama bagitu
bercanggah plak dengan input dari Nuffnang sebenarnya...
so NO MORE SHARE TIPS2 k...

ape yang mama tau...kalo dapat BE kena rajin update blog
sebab time ni la kena pastikan UV mantop...
tapi jangan plak biler tak de BE malas nak update..
kita berblogging sebab berkongsi cerita, itu motip utama
yang keduanya mencari lebeh ramai kenalan
dan Iklan Nuffnang ni sebagai dorongan @ side income
supaya blogging kita ni tak de la oraNg kata sia2 atau tak berpaedah...ye dak...
sape setuju?kalo setuju sila la klik2 iklan Heartbeat kat bawah ni k...
ha...ha....strategi Bisnes...

p/s Pemenang Contest Pagi Isnin ek, sorry sebab Juri tak email lagik, baru compile 3 juri...

TQ Pada Yang Sudi Klik2 Iklan DiBawah Ni

NEXT ENTRY : ♥ Jom Tengok Hadiah Untuk Bakal Pemenang - Birthday & Black @ White Contest ♥  @ 2.10 PM

21 comments:

yantz-yeem said...

oooo gitu ke???mmm kalo rse2 anje nak share share je la..tpi jgn kerap sgt kot wat tips2 tu hehehehe...

okes dah klik HB tuk anje...rajin2 klik kat kita gaks eks...

MrS. F!zA said...

ooo betol gak tu anje.. kang bercanggah lah pendapat n kajian sdri dgn nuffnang..hehe

tq kasi info.. BE dah xde ni!!

Cute MuM said...

ooo.. camtue... semalam nak buat entri top commentor.. tapi internet lembab.. ada masa uyun buat yer.. heheh..
KLik HB!

BIONIC WOMEN said...

camtu pulak ek...
tapi kalau kena tanya sendri ngan nuff pun ok kan? Pastu kena rajin ler kaji sendiri

kayyana said...

tulah anje... kdg2 tips yg kite bagi tak kene plak dengan dieorang kan.. yana pun selalu antar je surat cinta kt nuffnang tu... mcm2 tnye pun die jawab je.. so mmg selalunya akan tnye terus ke nuffnang la... hehehe..

eima said...

o0o cam tu ek ...

Nana said...

hehe kita mmg xreti la
nak kasi2 tips
heheh selalu bc blog anje je
klw nak tau tips2 tu

mama wanie said...

jengok2 kat sini

Miza Yusof said...

thanks sis sebab bagitau ni. miza selalu baca dekat blog orang je. hehe :) nak senang hantar je tiket dekat nuffnang :)

Izan Ishak said...

betul jgk saranan nuff tu kan anje. takut2 apa yg kita sampaikan tak sama apa yg nuff gariskan.

**klik2 HB jgn lupa~

PuanBee said...

oh tak boleh eh..tak tahu pulok!

mamalieyna said...

ooooo camtu ke...kena pandai2 sndiri la pasni kan..^_^

Ummi Eisya said...

tul gak tu..lagi satu memang strategi perniagaan mcm tu..mesti nak org terus tanya ngan kita..skrg nuff ku dah semakin sunyi je sejak dah lama tak update selalu ni..tak pe,anak2 lagi pentingkan..hihii

Huda said...

betul2.. :) setuju tu..blog utk share citer :)

Mama Zharfan said...

mesti click punya heheh

yep, me pun jenis yg suka tanya direct dgn nuff--tu me selamba jer tanya psl kelayakan utk advertorial etc ehehheh

traffic mantops bukan penjamin dpt BE :) so selain BE, nak kena cari side income yg lain mcm contest+HB kan kan kan heheheh

Gieyana said...

Thanks for sharing yer Anje..ai mmg jrg buat entry psl Nuffnang . Susah takut bcanggah lak kan dgn fakta diaorang.Kalau ada BE tue mmg syukur sgt2..:D

mummy_ayu said...

oooo...pasal tu ker?
emmmm..ma acih sbb share kat cini...

[-suziey-] said...

hehheh kt mmg mls nk update2 pasl nuffnang ni..haaha keji gitu:p

mama rifQy said...

oo..gitu lak ekk??

mama rifQy said...

oo..gitu lak ekk??

Em's Family said...

I memang honestly tak pernah share my BE or ME dalam Nuffnang.. sebab untuk I its a secret.. :) secret ape tak tau lah hehe.. unless kalau jumpe borak2 i dun mind.. to share in a blog, i kurang bersetuju sikit

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.