Followers

Friday, January 7, 2011

♥ Live From Genting - 1st Day ♥

Morning semua, selamat bekerja...mama masih lagik mood bercuti...
kat sini hujan renyai2, kabus tebal tapi samapi kat Theme Park kabus hilang..
pemndangan yang cantik dari atas bukit...
semalam lepas solat Asar kami ke Theme Park...
tak main pun kat sana sebab hujan renyai2...dah la balqis selsema...
jom layan gambo kami 2 beranak yang kaki posing...
Mama & Balqis...biler tengok je mama pakai sweater, balqis terus nak pakai k
mama ni jadik bahan model plak baru balqis nak ikut...
nama pun MOM Role of model kan...kah...kah...kah...

best....ntah ape yang bestnya
balqis soh mama wat pose ikut gaya dia, layankan aje la kalo tak
nanti anak dara ni tak nak bergambo plak...
dah macam model iklan produk plak kan, tunjuk pose ibu jari tanda BAGUS tu...

nak tau nape balqis sanggup jadi mangsa posing kat sini
sebab ada itik kwek2 tu...kalo tak jangan harap la k..
tak de maknanya dia nak...dah la sekarang ni susah sangat balqis nak posing...

gaya mendada plak k
dilarang sama sekali kalo dah besaq nanti jangan wat posing lagu ni k
bahaya gitu...kena jaga nama baik kuarga tau..

ni plak muka cam tak puas hati plak...
tak kira la hati puas ke ke tak mama nak snap gak..

ni plak muka ala2 control gitu...
time ni tengah tengok ikan di laut asam didarat...
tengok la menan kat tangan tu, hasil ngepaw mama k..
dapat la menan Happy Meal B4 kami ke Genting...
hangus duit mama, beli satu je Happy Meal
tapi dapat 2 menan camne tu??sebab nya kat kaunter balqis nangis2 nak menan tu
tak sabo2 punyer pasal dapat FREE satu bagi memujuk balqis yang dah meraung2 kat kaunter..

ha...dah sampai mencebik2 plak ye...suka wat camtu sampai tersembur2 ayak liuk...

tu je gambo2 yang kami snap2 sebelum pi jenjalan..
entry berikutnya tengah beratur untuk menjelma..ha,..ha,...

p/s blog mama telah ditegur oleh SESEORANG...sape tu?nanti story k
p/s mama sedang cuba mengubah gaya penulisan kat blog mama ni...

28 comments:

atty's said...

sekarang musim ujan mesti genting lagi sejuk kan..

merah nya balqis..kan main lagi tu.sakan posing mesti happy sgt tu

mama tisya said...

tegur cara penulisan???nk soh tulis camner plak..isk2 mcm2 la org ni..nanti kt umh tgk gmbr aksi posing balqis

Huda said...

wow!mcm winter kat oversea pulak :)

Hidayah said...

uu bestnye g genting.balik kg nnt nak sggh genting la..

MrS. F!zA said...

eh mcm bilik kita p haritu la..bilik nomb bapa ni??ekekeke

bestlah sejuk2 kt genting

PuanBee said...

hujan2 p genting honeymoon lah..hihi comel gegil nih..last pict best..

cik puan akish said...

geram2...suke tgk balqis posing la anje....

cuwit amat!!!

Ena said...

bestnya p genting..
dah la sejuk skrg nie..
makin sejuk la nampaknya.. hehe

mummy_ayu said...

wah..sama2 merah la..comel je..buakn main lagi balqis ngan beg teck tu...cute jer..mesti seronok kat sana..nanti shar lagi pic & story yer..
sapa tegur anje?...suspen jer..

Nad @ MamaZakwan said...

balqis ni mmg pandai posing la..
suke btul tgk keletah dia..
selamat bercuti ye anje! :)
muah2 sket kt balqis :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wooo bercuti tak hengat

auww bahaya tuu aksi mendada..wekekkekeke.....

selamat bercuti

mamalieyna said...

amboi kemain dia yee...posing2..tak ingt adik haidar dh..hehe..

haidar sakit mata ni, skrg lepak kt umah sbb dia dh jngkitkan kt mamanya..huhu..awal2 tahun dh MC ni..wuwu..

herm..ada menegur ke, kalau tuk kebaikan, apa salahnya kan..be +ve..hehe..

ieda said...

amboi2 balqis .. kan main layie posing2 ngan mama yer .. sejuk kan kat sana .. berbanding CH ..

errr tegur penulisan ker ?? adehh nie BLOG lahhh bukan buku cerita huhuhu

mama rifQy said...

amboiiii..pandai wat mulut macam Iqy..semburrrrr ayak liur!hahahhahhahhhaa..Iqy mmg suke nih kalau pandai nengok!! kakak balqiss!!

eh ehe..sape yang tegur.nape nak ubah gaya penulisan? tak pahammmm..tak sbr nak tauuu cter!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bila la eliss nak sampai sana ni anje.sedihnya..sob sob sob :(

nampak tembam sket erk si balqis tu.kiss kiss buat balqis.

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

sure sejukk ...
suka la aqish jalan2...
mmg terer posing nnt leh ajar kyra yea...hehhee

BIONIC WOMEN said...

cantiknya balqis posing...
tang posing mendada yg lucu tuh..hahaha..
enjoy ur holiday, anje..
muahhhss...utk balqis

chugie said...

bestnye cuti2 kat genting.. dingin sejuk beku lagi!

teringin gak nk cuti2 kat sana, lepak semalam ke kan? mesti best.

LiErOSe~QiEmi said...

comenye balqis.. ololo.. pandai ek dia pose.. suweett je tau

Fieza79 said...

ditegur oleh seseorang...ubah gaya penulisan...? hai suspen je nie...

hamboi cmner Balqis leh dpt menan tu smpai dua..patut nya kena dpt 2 hapy meal la kann..hehe

[-suziey-] said...

waaaa akhirnya pegi gk genting yek..guna vochure yg beli kt mamatisya tu ke? comelnye beg balqis..hiks..mcm moody jek nk posing..

sape yg tegur tu? klu teguran membina ok la

ibuayahdamia said...

sejuk2 ni pi genting nak berhoneymoon boleh lah..

kalau nak main tak sesuai kot...sebab kabus kan...

apa2 pun balqish memang pandai posing..

Mama Zharfan said...

saper plak yg tegur anje tu..aisehh

comel balqis pakai sweater merah :)

mama tisya said...

kalo tisya tgk suar jeans balqis tu sure die suka cz ada gmbr minnie mouse

Mama Hanim said...

dh lama x gi sana.. bila la nk gi plak..

Farra Dhelina said...

waw mcm2 aksi balqis..dh pndai bergaya dh balqis dpn cmra..

naape anje? tak sbr nk bc

zura@iwan said...

aqish srh posing sng je dia ek...

sapa tegur plak anje?

kayyana said...

cantik2 gambo ye..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.