Followers

Friday, January 7, 2011

♥ Live From Genting - Kami Ke Theme Park Sampai Pengsan ♥

ha...ha...papa cakap time honeymoon pun nak berblog jugak ke
mama malas la nak postpone entry, kalo leh nak citer fresh2 je
nanti kalo lambat citer penyakit M datang teruk la...

Ape?sampai pengsan?ape yang pengsan
kalo nak tau kena baca semua k, tak aci la scroll down baca laju2 je...
After acara snap2 kami terus je ke Theme Park...
memang sejuk giler tambah plak angin yang bukan sepoi2 tapi kuat giler...
terus meremamng bulu roma ku...tahap gaban punyer sejuk k...
kami parking kat area hotel 1st World tu....(suka ti mama je eja nama hotel tu k)

banner yang memanggil2 pengunjung datang...
tapi la ni tak ramai la, sebab bukan time PH & SCH
so tak de bersesak2 k..

ok sebelum tu kami snap2 dulu gambo kat kaki bukit
dek kerana terpana dengan awan putih yang meliputi gunung ganang
nampak cantik & indah pemandangan itu
makanya harus la berhenti kejap kan, nak abadikan gabo2 kami kat situ
cam biasa mama & balqis jadik model permanent...
kalo leh nak bergambo cam "Amy & Tisya...aksi cekak pinggang tu...cute je"
nanti mama ajo balqis k...ha...ha....

gambo yang agak kabur, al maklum lah camera cap ayam...
gegar sikit je gambo terus blur, orang yang ada sakit pakingson tak leh pakai camera ni k
sure semua gambo tak jelas....

lepas tu kami terus ke kedai2 kat dalam tu..
balqis teruja tengok patung2 tu bergerak2 so atas permintaan balqis
makanya sekali lagik model permanent beraksi..
tapi tak tau la ape motif anak dara ni dok kembung2 kan mulut dia tu...
cam ada makanan je walhal tak pi makan lagik pun...

erk...aksi manja (manja ke cam gerun je)...balqis kalo soh senyum ni la gaya yang dibuatnya
lain yang diarah lain yang dibuatnya...ha...ha...
ada citer kelako pasal gula2 kat tangan balqis tu k
kami sampai kat kedai news.com mama tetiba gatal nak beli majalah kengkonon nak baca la kan
padahal majalah Mami & Baby yang beli ari tu tak baca pun lagik
tapi terlupa nak bawak...so nak salahkan sape?
sesampai je kat kedai tu, balqis yang cam biasa di sorong pakai stroller berlalu menuju ke arah gula2
warna warni tu, then dgn jayanya dapat cabut satu, berlari semula ke stroller
sorok gula2 tu bawak bontot....wah bukan main lagik main lari batton ek...
cm larik berganti2, dia ingat leh sorok la gula2 tu, padahal dah kantoi dengan papa
then akhirnya...mama akur terpaksa beli untuk balqis
bukan ape kami tak suka sangat balqis makan gula2 takut gigi rosak...
haish...dah cam mencurik plak dibuatnya anak dara ni la...

dengan angganya menjilat gula2 tu k...RM4.50 satu...perh harga memang meletop2 ye...
sape nak cepat kaya leh la bukak kedai kat Genting ni k..

bergambo depan theme park...
nak tau balqis panggil theme park tu?
"mama Un fair la..."
balqis kata theme park tu FUN FAIR....

pastu kami jalan2 pi tempat menan budak2 ni...
papa kata [i bercuti untuk hiburkan anak kan..
so kasi puas la anak dara ni berhibur...
bukan main sonok lagik balqis sampai lompat2...

tak de orang main pun menan ni...
balqis sorang je yang main...

sekarang ni ada trademark baru k....
suka bergambo gaya ni plak..


ni permintaan balqis sendiri nak bergambo dengan gajah katanya...


mulut jangan citer la dia punyer comot...
habis melekit2 tangan...

bergambo dengan patung MCD plak...
papa kata cam tak pernha jumpa je dgn patung ni
kat sini pun nak bergambo...

balqis punyer turn plak...
siap nak suapkan gula2 tu kat patung tu...

jalan punyer jalan, tak sempat lagik jalan semua tempat ni ngejokan masa
anak dara dah pengsan k...tengok TV kat dalam kete
after that dah sampai Masjid kami nak solat Maghrib, panggil punyer panggil
rupenya balqis dah zzzzzzzzzzzzzz......
alahai siannya anak dara mama ni penat sangat sampai tertido...
after solat perut dah berkeroncong...tempat sejuk2 kan
perut cepat je lapo...jom tengok gambo kat bawah ni k...
sila percaya k....bungkusan makanan kat atas tu untuk kami bertiga
2 bungkus Mee goreng
1 bungkus nasi goreng paprik
1 bungkus nasi goreng kampung
burges ayam special

perh...banyak giler kan, kalo nak tau papa ni kuat makan
tapi tak mau gemuk2 pun, kalo mama la makan lagu ni...
confirm cepat je badan naik, kami kebingungan nak carik tempat makan
mula2 papa ajak makan kat hotel je...
tapi mama tak nak tak best mahal plak tu..
so hasil bantuan entry b4 this, atas suggestion kengkawan
mama pi tapaw makanan kat GOHTONG....
banyak kedai makan kat situ...harganya pun ok la...
bagus gak leh online ni kan, leh tanya kengkawan...

satgi kami nak pi naik cabel car....
naik dari Awana sampai ke Theme Park
kete parking kat Awana....
ok tu je citer semalam...kami nak pi jalan2 lagik malam baru balik he...he...
eh...Genting ni dekat tak dengan Bukit Tnggi...
kalo dekat nak singgah la....alang2 dah sampai sini kan...

23 comments:

Atia Adina said...

syoknya honeymoon kat genting....

NURUL said...

cantik gambar2 dlm blog ni. menarik sgt

Liza said...

Aik? Balqis tido dlm bantal Spongebob? Dah cm spongbob yang nek stroller tu....

Fieza79 said...

perghh bezz gilerr...mesti sejuk kan kat sana sebab skrg kan musim hujan...kita suka la sejuk2...hehee

maceh vote me...

Mummy said...

amboi mama aqish...bestnyer dpt bercuti...la ni musim ujan cam takut sket nak gi tempat tinggi2...tp naik kete kabel tuh mmg menggerunkan kan..?

Mama Zharfan said...

beshh baca citer ni sbb fresh dari oven :) have fun yer anje :)

atty's said...

mesti sejuk kan kalo angin tiup kencang tuh.

kat dlm tu ada tempat mandi manda gak.balqis tak mandi ke..kty dulu tak sbb sejuk sgt cocer masa tu nak kasi fir mandi

kalo nak g bukit tinggi kena lepas terowong tuh.

aien said...

balqis sungguh comel lah
as salam kenal

[-suziey-] said...

waaa best tuuuu..menariks lolipop balqis tu..

genting ngn bukit tinggi jauh jgk..mcm dekat tp jauh.ha camne tu..jauh sbb kena turun genting dulu then naik ke bukit tinggi..ha camtu la..xtau la klu ade jln dekat..

mama tisya said...

wah mkn candy beso lg..suka tul balqis wt aksi mulut gtu ye....hah nanti leh ajr balqis posing cekak pinggang...ehehhe..

dr genting jauh gk la nk ke bkt tgi tp kalo dh alang2 kt genting tu bole je pegi...kita dlu p bkt tgi dlu br p genting

Mama Hanim said...

wah2 best tu anje..jeles ar cmni..hehe..

mama rifQy said...

wah..seronok seronkk!! sian balqis/.excited n penat!!

*∽ IZAN ∽* said...

amboii.. jalan sakann..! suker tengok gelagat anak dara sorang tu bergambarrr..! cumell.. gerammm! he he

AshAnas said...

Cek last pi genting thn 1995... Ms study uia lu kwn2 slalu ajak, tp mls nk pegi... Tingin nk pegi jgk bwk anas main2...

Nia said...

mee goreng tak kira, tu bukan nasik..hehe. so kiranya takde la makan byk tuu..

Anje, nanti jemput join ya
Baby & Me Shopping Style Contest

Farra Dhelina said...

wa bestnyaaa...live lagi tu...

* dekat jugak anje..lenih kurang 1jam lagi kot nk ke bkt tgi..

mamasuri said...

oh dah lama tak ke genting...
dulu2 masa keje di cameron highlands..balik mesti singgap kejap..

ieda said...

syoknya .. akak masa ke GH nie dulu anak2 kecik layie .. so x leh nak galaks2 sgt :)

kan main balqis pandai dah posing2 .. nie .. dia sorang2 kan ..seronoklah di layan spt putri heheh

zura@iwan said...

bestnya...x sbr nk g genting nie....

bestnya bleh siggh bkt tiggi...

EiJa ZaQuaN said...

rasa mcm nak g genting lagi jerk..mmg puas bw anak g jalan2 genting ni kan..srnok tgk diorg srnok..

kayyana said...

pergi time bukan peak jugak best kan kan kan... tu yg balqis leh main sorang2 tuh kan.. hehehe

kayyana said...

pergi time bukan peak jugak best kan kan kan... tu yg balqis leh main sorang2 tuh kan.. hehehe

Huda said...

hehehe..cute je aqish beraksi yer :) sonok sgt ni..nnti nak jalan2 genting gak la :)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.