Followers

Tuesday, January 4, 2011

♥ Mama Peminat TEGAR Buah Bulu-Bulu ♥

Salam & Selamat pagi semua...tajuk cam l*^$h je kan..
gasak la dah tak tau nak letak tajuk ape k....
so ape je yang terlintas tu la jadik tajuknya...
ni nak citer pasal bulu2....mama suka bangat buah berbulu2 halus ni
peberet k...kalo jumpa kat mana2 mesti beli punyer....
eh buah ape plak yang mama cakap ni...jom tengok

^



^




^




^




^




^




^




hah...buah bulu2 halus tu adalah buah KIWI
my PEBERET fruit....mama memang penggemar tegar buah KIWI ni k
selalu mama beli kat TESCO je...memang sedap giler k
kengkadang tu ada yang rasa masam2 sweet2...
selalu kat TESCO ada jual brand ZESPRI ni...
besaq2 buahnya...mama beli 4 biji RM7 lebey
buah kiwi memamg mahal kan...berbaloi la dengan rasanya yang sedap...
kasi close up sikit....jom layan

^



^




kalo sekali mama layan biuah ni leh habis sekaligus untuk 2 bijik tu k...
perh kalo dapat yang manis tu lagik sedap melayannya..
jom tengok hasil hirisannya plak...
selalu mama buang kulitnya,
kengkadang ada orang makan pakai sudu je
cedok2 gitu, tapi mama suka hiris halus2,
nampak cantik sikit biler nak makan...
hirisan halus buah kiwi..
kat rumah ni mama sorang je makan buah ni
yang len semua memang tak layan buah ni k....
tapi...bukan buah kiwi fresh je yang mama suka makan...
ade lagik yang mama suka makan k...
ape dia??jom scroll down
Aiskrim berperisa KIWI...
perh...ni pun sedap k, peberet biler tiap2 kali pi kedai, balqis nak beli eskrem
mama pun ape laie pekena eskrem kiwi ni...
bukan tu je k...ada lagik yang mama suka ape dai?

air kiwi BLISS...ha..ha...ni pun mama suka bangat k...

kalo balqis suka perisa Mangga...kalo kat rumah ni dah banyak botol air bliss ni, kami berdua memang cintakan yogurt...ha...ha...lebey2 lagik kalo time ada FREE gift tu, laju je la mama pulun banyak2


sedikit info pasal KIWI

Buah Kiwi ZESPR

Dianggap sebagai yang terbaik di Dunia,buah kiwi ZESPRI™ bisa dinikmati oleh siapa saja,dimana saja, kapan saja sebagai makanan yang natural dan segar, penuh rasa, aman dan baik buat kesehatan anda. ZESPRI™ menawarkan variasi baru yang berkwalitas premium dari produksi buah kiwi: Buah Kiwi ZESPRI™ HIJAU, ZESPRI™ EMAS dan ZESPRI™ ORGANIK

so kat luar sana ada sape pencinta TEGAR buah KIWI cam mama ni?

26 comments:

Huda said...

kalau manis huda suka juga :) mmg berkhasiat buah ni kan :) jus dia sedap..yummy..

sya said...

salam suka bc blog mama...1st time bg komen coz tgk tajuk entry kihkihkih

[-suziey-] said...

aah kita pn suka gk kiwi ni..elok utk diet! :D kita suka beli kt giant..

mummy_ayu said...

ayu bab kiwi nie kureng cikit sbb selalu kena yg masam...sama mcm strawberry..tapi kalu dpt yg manis..laju jer..

Sidratul Muntaha said...

aku pun suke mkn buah bini anak beranka n laki bini..
nak - nak klu buah fruitsalad dgn banansplit ice cream.
huhu..
terangkat.
klu buat smoothies...campur dgn freshyogurt..
huhhuuh..
mabeles..
pastu klu buat topping cheesecake.
kebabom.
uish..
tetiba ngences ler plak!!!!

Wansteddy Tales said...

anje dah semak email?
saya xsuka mkn buah tp klu teringin amat tahap ngidam2 kemaruknya hahha...

mama rifQy said...

ntah laa..na mmg tak pnh makan pon lagi kiwi..tak brani nak makan sbb dapat rasakan yang na takkan suke!!

AshAnas said...

buah kiwi yg dh smpai sini rs die ade masam2 sikit... ms gi nz dulu, mkn yg fresh br petik dr pokok, sgt la manisnye... hm, teringin la plk... hehe...

~Siti Hajar~ said...

suka jgk mkn bh kiwi tp xde la peberet gitu, mkn suka2 gitu je...lagipun mahal weh..hehe

@e_da said...

aduhai terliur tengok.. my feberet too ni..

kayyana said...

sedap ke buah kiwi ni anje??? tak pernah plak rasa.. erm

ibu_BatRiSya @wardah said...

haa..kite pon suka sgt buah ni..Batrisya pon..
bagus untuk penghadaman..! dan banyak vitamin C ni...!

EiJa ZaQuaN said...

eija pun suka buah kiwi ni, tp jarang beli..sbb mmg jenis x simpan stok buah..tp kalo tetiba teringin nak makan buah..time tu mmg cari la buah..beli terus makan jerk..hehehe..

Nana said...

owh suka kiwi ek
tp jrg nk jumpe yg manis kan
xbape gemo sebab masam
aritu time sebday damia
ada buah kiwi org kasi
dari terbiar
kita wat idea hias kek ngan buah kiwi hehe

CT said...

waaaa...minat yg seropa dgn kita...sedapkan...

mamawana said...

Suker buah kiwi gak..sama taste kiter..terliyoq nengok gambar ni... haiiisshh nak kena gi beli kat Tesco.

Farra Dhelina said...

sedapp..tp part kena time masam yg tak tahan tu...adeiii kecur air liur! heeee

Mama Hanim said...

alahai..menggoda btul semua picca tu anje.. buah2 fevret gak tu..

Cute MuM said...

me tak pernah makan buah kiwi.. nak try pon tak berani... xtaulah kenapa..nampaknya kat sini me sorang jer kot yang tak makan kiwi..heheh

Mama Zharfan said...

me tak suka buah ni :P sbb lembik2 gitu heheh

mekchu said...

byk khasiat kan.. sesuai utk awet muda.. kalo ada pilihan air kiwi, konpem pilih yg itu

Zur@ZaRi said...

masam....
zura tak suker tp boley la makan sikit2...

BIONIC WOMEN said...

kami anak beranak memang penggemar kiwi..Dhiya leh makan 2 biji skali gus..huhu..the mak dia 2 biji..abis 4 biji 1 pack tuh...
aiskrim tu pun memang sentiasa ada dalam peti..sedap sangat

zura@iwan said...

sdp tau buah kiwi tu..kita pon suka..tp mls nk beli..haha

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ekekekek..ingat kan buah rambutan tadi.hehe..sebab bulu2..

mama tisya said...

suka gk tp kalo yg masam tk brp suka...tp yg air bliss tu sgt sukaaaaaa

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.