Followers

Monday, January 17, 2011

♥ Our Ngedate Anniversary Dinner @ Hotel dot...dot...dot...♥

Puan tanah still EAL menjaga anak daranya yang demam, Now dah sihat sikit

Ngedate telah berlaku pada ari Sabtu kol 9.00 malam
lambat kan, sebabnya balqis still demam then hari hujan malam tu
ikutkan papa nak cancel sebab balqis tidok masa tu
tapi dah booking punyer pasal gagahkan jugak la pi
time dinner dari pukul 6.00 petang sampai 10.30 malam...
jom layan piccas yang sempat mama update malam tadi untuk
autopublish ari ni...


sesampai dilokasi...balqis baru bangun tidok
dengan muka yang masam sempat lagik kami snap2


peace yang cam nak tak nak je...sian balqis...dinner malam tu semua NO MOOD


sesampai je meja banyak dah kosong, ada beberapa orang je kat situ
so kami pun mulakan santapan, anak dara ni selera besaq
tapi biler mama amik semua makanan yang balqis nak
pastu balqis tak mau makan, maybe sebab demam selera hilang
tonsil balqis ada Ulser...so sebab tu dia tak mau jamah makanan yang ada
muka pun cam tak ceriakan, sellalu anak dara ni la paling sporting posing


cam nal tak nak je...time ni snap paki hanset je
mula2 cam malu je nak snap pakai camera, ye la orang lain semua makan je
tak de pun yang snap2 pic...


sory gambo blurr....


sedikit keceriaan di wajahnya...


bermuncung muncungan plak...


kejap sejuk kejap panas...meragam je anak dara ni...
makan aiskrim....tau tak kengkawan kalo ulser dokotr soh makan aiskrim
mula2 cam pelik je bunyinya
tapi doktor kata it's ok, sebab ulser tu la balqis tak mau makan
then kena bagi aiskrim bagi ulser tu baik...


time ni balqis marah mama snap pic dia, betul2 moody la anak dara ni


papa tengah pujuk anak daranya yang moody....
adey majlias jadik tak ceria...


Puan tanah harus enterprame...



asyik dok dalam stroller je, siap pakai stoking lagik sebab sejuk...


papa yang gigih layan anak daranya makan...balqis kalo makan mesti nak papanya suapkan
al maklumlah anak manja papa...
AWAS Lokasi NGEDATE tak de kena mengena dengan BUKU yang Balqis pegang
buku tu kami bawak dari rumah k...

jom layan menunya plak...


air dah tinggal separuh je...kaw2 punyer fresh orange RM16 segelas


ni mama punyer, mama kalo makan kat hotel memang tak mau makan nasi
selalu makan lauk2 je....mostly yang mama amik ayam...
suapkan untuk balqis sekali...


ni mama punyer 2nd round, udang & daging black pepper....
sedap giler daging tu...


ni nasik balqis, nasi + ayam masak merah + isi ikan



3rd menu...perh...sebenarnya banyak round dah edisi makan2 ni
tapi tak capture semua la. mana yang sempat e
ni mee bandung, pedas giler, rasanya cam sedap lagik mee bandung kat tepi jalan
leh gitu, suka badak je komplain masakan chef hotel....

tu je, tak banyak gambo yang kami snap2, makan2 pun dalam sejam je
pastu balqis dah moody nak balik..
totally, ok la makan kat sini...banyak menu then sedap2
tapi tak sempat nak merasa semua
dessert terbaik dari ladang ada kek aiskrim sedap giler...

so kengkawan kalo makan kat hotel berapa banyak santapan yang leh masuk?

p/s mama rahsiakan Lokasi Hotelnya k, nanti ada plak yang kata mama menunjuk2 tapi mesti ada yang dapat teka kan, xpecially Shira....
p/s TQ papa untuk dinner ni..21 Feb ni birthday papa....mama dah plan vacation...tapi lom confirm lagik

Tomorrow Entry: ♥ Update Blog Versi Mama? ♥ @ 9.00 AM

25 comments:

atty's said...

sian balqis..demam ye.
doctor mmg selalu suggest kalo kita ada ulser , suh makan eskerem..

kty dulu dgr memula pelik .

MRS. K said...

nampak buku yang balqis pegang tu ade tulis Mines.. hehehe

Ena said...

bestnyerrr..

alahai..siannya kat aqish.. tak sihat.. bila anak tak sihat terbantut la sikit kan.. tp ok la.. aqish pun tak la meragam sangat..

Huda said...

sedapnye tgk makanan2 tu..hehehe..sian aqish tgh demam2 kene lak ikut mama papa g ngedate :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak atty: cam pelik kan, tapi benar tu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

tu K: lamaran mu salah belaka, buku tu tak de kena mengena dengan lokai kami makan..hu..hu...

mama tisya said...

sian balqis tk sihat sure die tkde slera nk mkn...nanti blk umh nk tgk gmbr menu...

**kita suka mkn kt otel cz mcm2 ada..hehehe

Ummi AmnaAmzar said...

nak jadi soalan GA ke nih..huhu

EiJa ZaQuaN said...

mmg nmpk muka balqis yg x sihat..ciannya dia..
tp sib baik jgk la majlis berjln dgn lancar kan..

mummy_ayu said...

sian balqis..tapi penah dgr pasal kalu ulser kena mkm ice cream..

Nad @ MamaZakwan said...

moody, moody pun aksi muncung tetap ade, eheheh...tak penah celebrate makan2 kt hotel ni..papazakwan tak suke..huhu!

[-suziey-] said...

ala siannya balqis..tp demam2 pn mkn eskrem gk tu..hiks..

best jgk foods dia..haih..

Fieza79 said...

alorr sian nya Balqis tak sihat pulak...jd tk best je...tp dia menten berposing jgk ye...hehe

Mama Zharfan said...

beshnya mkn2 kat hotel :) so tak de pic romantik berdua ke anje heheh

zura@iwan said...

sian aqish ek....demam...kita pon mood jd x ceria sbb anak x sehat kan...x per la nk wat cm ne kan..

BIONIC WOMEN said...

Naper rahsiakan nama hotelnya..camner nak g kalau xtau hotel maner..huhuhu..
ala anje, kalau kita ada kemmpuan, pastuh hari istimewa dalam hidup kita kenapa mesti hiraukan org yg x puas hati..dah memang itu hari kita..huhuhu
(x suka org suka jg kain org tau)

Well...nampaknya enjoy dinner,,good..
tapi kalau balqis x meragam, mesti ag banyak makan ek

Sidratul Muntaha said...

huhhuhuh
sempat jugaklah makannya anje weih
aku klu pergi ..
takdan
dengan setot
dengan ara
klu nak mkn ala2 gitu
mmg mkn kat rumah jerlah
buat 3 4 course cukuplah..
ape susah..
buat mkn tuk dak setot sekali
huh
mgm payah klu nka pergi mkn2 mcm ni
melainkan bebudak tu behave..
nak behave?!
pitam la..
dua2 hyper!!
huuh..
sekian..

#ara pun baru ok sikit arini
tpi aku pergi keje jugak
byk benda tak setel lagi.

Nana said...

pewitt
beznye
dinner kt otel
kita last dinner lomantik2
time sebeday
damia xkuar lagik hahaha

Gieyana said...

wahh bestnyer...we all kalau g mkn htl slalunya special occassion..mmg best kan psl mcm2 ada..makan smpai semput gitu..

Aqish walaupon br bangun still nmpak ceria..:D

MamaRifqy said...

wah best! tapi mesti kurang best kan sbb balqis kurang sihat kan? kalau takk..mst balqis yang paling sukeeee!!

AshAnas said...

anje, kt bukan teka, tp kt tahu, hehe... sian balqis demam, rosak sket mood...

shira pun pernah dengar, ulser kena makan aiskrim coz ulser jd sbb panas. so, sejukkan ngn aiskrim...

fa10 said...

ermm... bestnya dpt ngedate, happy anniversary anje

yantz-yeem said...

alahai tau le camner rse nya bila anak x sihat kan...sama lah kita pun bru je pas menjaga org yg demam ditambhkan kondisi skg pun x sihat lagi...

dah lama nya x mkn kat hotel...salu mmg akn ku pusing ber-round2 selagi makanan x habis hahahaha...

hafizah_ismail said...

wah anje..best nye dinner kt hotel tu..kita tggu anniversary bulan 3 nnt..xtau la nk celebrate ktne..xdecide lagi..

sian nye Mia Balqis demam..anak demam, kita nk wat pape pn xde mood kan..sabar je lah..

♥sYiLaSyiRa♥ said...

bestnya tgk balqis, walaupun moody, post ttp menarik juga...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.