Followers

Friday, January 21, 2011

♥ Penamaan KWSP Dah Buat Ke? ♥

Pertanyaan ni ditujukan kepada pekerja Swasta k
kdah wat penamaan ke belum?
mama & papa dah wat, awal2 lagik kami dah wat
untuk masa depan jugak

kes ni pernah berlaku kat opis mama dimana salah seorang pekerja kat opis mama
meninggal dunia tanpa membuat penamaan untuk duit KWSP nya
anak arwah semuanya kecil2 & sekolah lagik
oleh kerana tiada penamaan yang dibuat
makanya proses untuk menuntut duit berkenaan mengambil masa yang lama
sian kan, dah la wife tak keje, memang mengharapkan duit tu
sebagai menampung hidup mereka anak beranak
tak dek kerana tak wat penamaan segalanya menjadi sukar..

so sila la amik iktibar atas perkara yang pernah berlaku kepada kuarga arwah ni..
mama simpati sangat2...tapi ape nak buat nasi dah jadi bubur...
so baca sedikit penerangan mengenai
KENAPA KWSP ANDA WAJIB DIBUAT PENAMAAN?






penerangan tentang Penamaan dari KWSP


contoh borang penamaan yang boley di ambil dari website KWSP

oleh yang demikian, mari kita beramai2 buat PENAMAAN k...

sekian,
SHARING IS CARING

TQ Pada Yang Sudi Klik2 Iklan DiBawah Ni

Next Entry: ♥ Kenapa Mama TIdak Mahu Berbicara Isu Up Traffik Untuk BE ♥ 

17 comments:

atty's said...

kty dah buat awal2 ..benda ni penting kena buat..

Zue AnnaLeeya said...

akak awal2 dah buat.... hr tuh baru jer gi tambah nama airel sorg lagi sbg penama....

betul tuh anje... kene bersedia awal... takut jd mcm anje citer tulah...

MrS. F!zA said...

anje, kita pon thu jgk kna bt ni..mmg lma pon nk tggu penamaan..ada kes jgk berlaku smpai 6 thun bru dpt kuarkan duit..gilerr merana ah..sian tau..sbb tu insurans jgk pnting..trus dpt.

zura@iwan said...

yup betui tu.....mmg kena wat pnamaan...utk psediaan kan....

mama wanie said...

huhu....mama blom buat...
bila nak buat ni..

tq kerana mengingatkan...

salam singgah

Farra Dhelina said...

mmg dh buat awal2 dah.. :)

mcm arwah ayah fra, seminggu sebelum meninggal, dia sempat update nama pewaris..

mcm tau2 je nk pgi ;(

Cik Jue said...

BAIK UNTUK PERINGATAN BERSAMA...

mamasuri said...

alaa..
dah lama paksa hubby suruh tukar..
tp bt dekkkkk je..
sakit hati..

wan nurul hezrina abd halim said...

dah lama wat dah penama nih..mmg penting tau takut pape jadi pada kita n tak de penama kan susah dikemudian hari

cik puan akish said...

udah2....letak name dadif...

kang kalo ade adik lil dadif...baru ubah...so..2-2 dapat...

BIONIC WOMEN said...

kita x wat penamaan ag..walau skang x kijer tapi dulu kijer..ade jgk kwsp nih..huhu

kayyana said...

alamak.. akaun kwsp sye da tutup la pulak.. nk kene buat penamaan ke??? hehehe

Nana said...

dah beres dah..sejak damia kuar
tros g tukau penama hehehhee

PUAN NANA said...

Na nak letak penama jugak next week! :p

Mama Zharfan said...

bagus info ni
me memang dh lama buat penama tu ie lps kawin dgn Mr Hubby :) weolls letak penama each other lah, in case me or Mr Hubby mati dulu kan, so duit EPF utk anak2 :)

mummy_ayu said...

ayu keja gomen, dah pilih skim berpencen..
hubby ari tu tanya, dia pun dah tukar nama ayu & anak2...
so..semua dah settle..

[-suziey-] said...

dahhhhhh..hehe..lama dh buat:D

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.